|
forum.labradory.org
|
|
Karmy suche - Karmy: NUTRIVET Instinct
Nikaaa - 21-07-2013, 13:26 Temat postu: Karmy: NUTRIVET Instinct Wczoraj zamówiłam nową karmę: Nutrivet Instinct Atantic Ten Fish
Składniki:
śledź (nie mniej niż 13%), łosoś (nie mniej niż 11%), dorsz (nie mniej niż 9%), sardynki (nie mniej niż 9%), ziemniaki, groch, oleje i tłuszcze z kurczaka (nie mniej niż 8%), liofilizowana makrela (nie mniej niż 7%), liofilizowany czarniak (nie mniej niż 5%), liofilizowany witlinek (nie mniej niż 4%), okoń (nie mniej niż 2%), liofilizowana dorada (nie mniej niż 2%), liofilizowany morszczuk (nie mniej niż 2%), liofilizowany kurczak (nie mniej niż 2%), liofilizowane całe jaja (nie mniej niż 2%), olej z łososia (nie mniej niż 2%), olej rybny (nie mniej niż 2%), liofilizowane białko orkiszu, pulpa buraczana, zielony groszek, soczewica, batat, pomidory, jabłka, lucerna, szpinak, korzeń cykorii, drożdże, liść fenkułu, borówka brusznica, pulpa z granatów, galaretka z czarnej porzeczki, witaminy i minerały, liofilizowane białko osocza, hydrolizowana wątroba drobiowa, pestki winogron, chlorek potasu, węglan wapnia, fruktooligosacharydy (FOS), mannanooligosacharydy (MOS), tauryna, wyciąg z morszczynu pęcherzykowatego (Fucus vesiculosus), wyciąg z glonów brunatnych (Ascophyllum nodosum), wyciąg z juki Schidigera, siarczan chondroityny, siarczan N-acetyloglukozaminy, metylo-sulfonylo-metan, liść mięty, winian L-karnityny, wyciąg z rozmarynu, ekstrakt zielonej herbaty.
Skład wygląda całkiem nieźle, martwi mnie jedynie 40% białka ale sróbujemy Na obecnym Ardenie Jesska zrobiła się trochę matowa i puszcza więcej bąków niż zazwyczaj.. Więc trzebabyło poszukać czegoś innego Co myślicie?
mibec - 21-07-2013, 13:57
Nikaaa, ciekawa ta karma i cena tez calkiem-calkiem.
Daj znac jak Jesska sie na niej czuje, moze moje na nia przestawie
missy - 07-11-2013, 14:29
Nikaaa, jak wam się sprawdza ta karma?
My jesteśmy na Ardenie ale myślę o zmianie.... przyznam że też patrzałam na ta karmę.. ale ciekawi mnie jak się sprawdza ?
Ewelina - 07-11-2013, 17:51
Nikaaa, i jak tan na nutrivecie? Tak skaczę po wątkach, bo widzę, że powstaję dużo karm o fajnym składzie. Więc teraz będziemy zmieniać i próbować nowości
missy - 08-11-2013, 13:24
Kusi mnie ta z 10 rybkami, ale całkiem przyzwoity skład ma też ta:
Nutrivet Instinct Growth & Nutrients
80% mięsa
20% owoców, warzyw i roślin
0% zbóż
Skład:
kurczak (min. 30%), oleje i tłuszcze z drobiu (min. 9%), ziemniak, baranina (min 11%), liofilizowane białko orkiszu, indyk (min. 10%), liofilizowane białko drobiowe, olej z łososia (min. 3%), liofilizowane białko osocza (min. 4%), pulpa buraczana, drożdże, liofilizowane całe jaja, groszek, fasola, olej rybny, soczewica, pomidory, olej z łososia, hydrolizowana wątroba drobiowa, lucerna, batat, korzeń cykorii, wyciąg z rozmarynu, liść fenkułu, chlorek potasu, węglan wapnia, witaminy i minerały, fruktooligosacharydy (FOS), mannanooligosacharydy (MOS), wyciąg z morszczynu pęcherzykowatego (Fucus vesiculosus), wyciąg z glonów brunatnych (Ascophyllum nodosum), wyciąg z juki Schidigera, siarczan chondroityny, siarczan N-acetyloglukozaminy, winian L-karnityny, ekstrakt z zielonej herbaty, rozmaryn
Dodatki Wspólnoty Europejskiej: Ekstrakty pochodzenia naturalnego bogate w tokoferol, kwas fosforowy.
Analiza:
białko surowe: 45,00%, tłuszcz surowy: 16,00%, woda: 10,00%, minerały surowe: 7,50%, włókno surowe: 2,00%, kwas linolowy: 6,50% (nie mniej niż), witamina A: 35000 j.m./kg, witamina D3: 3500 j.m./kg, witamina E: 500,00 mg/kg, witamina C: 200,00 mg/kg, witamina K: 2,00 mg/kg, witamina B1: 40,00 mg/kg, witamina B2: 30,00 mg/kg, witamina B3: 75,00 mg/kg, witamina B5: 95,00 mg/kg, witamina B6: 16,00 mg/kg, witamina B7 (cholina): 4000 mg/kg, witamina B8 (biotyna): 6,00 mg/kg, witamina B9: 12,00 mg/kg, witamina B12: 0,50 mg/kg, Ca: 1,75%, P: 1,50%, Mg: 0,10%, K: 0,80%, Na: 0,35%, Fe: 550 mg/kg, Cu: 15,00 mg/kg, Mn: 85,00 mg/kg, Zn: 400 mg/kg, I: 6,00 mg/kg, Se: 0,70 mg/kg.
[ Dodano: 27-11-2013, 11:55 ]
Zamówiliśmy właśnie Nutrivet Instinct Growth & Nutrients , damy znać jak się sprawdza
mibec - 06-12-2013, 12:03
missy napisał/a: | Zamówiliśmy właśnie Nutrivet Instinct Growth & Nutrients | ja dzisiaj zamowilam dla Shelbusi - zobaczymy czy dziewczynce podpasuje
Na zooplusie jest promocja - 12kg karmy + 1l oleju z lososia za 39.90 funtow, wiec chetnie skorzystalam
Ewelina - 06-12-2013, 12:13
mibec napisał/a: | 12kg karmy + 1l oleju z lososia za 39.90 | ale to chyba sam olej tyle?
Weronika_S - 06-12-2013, 12:19
skład karmy nie wygląda źle, ale 45% białka? to zdecydowanie za dużo dla dorastającego labka dla dorosłego zresztą też.
mibec - 06-12-2013, 13:23
Ewelina napisał/a: | ale to chyba sam olej tyle? | nie - to cena w funtach, zapomnialam napisac, zaraz poprawie
Weronika_S napisał/a: | 45% białka? | sporo, ale przez jakis czas na pewno nie zaszkodzi
missy - 06-12-2013, 14:24
mibec napisał/a: | sporo, ale przez jakis czas na pewno nie zaszkodzi |
dokładnie tym bardziej że u nas Lexi to chudzinka, jak zacznie za szybko przybierać to wtedy zmienimy.
Póki co jej smakuje (już prawie kończymy mieszanie ze starą karmą)
Qupale też o wiele lepsze niż na Ardenie.
mibec - 06-12-2013, 14:37
missy, ja właśnie się zdecydowalam, bo Shelby cos przestala rosnac, a ona juz od pewnego czasu jest na karmie adult, bo ponoc za szybko rosla... spróbuję czy jeszcze troszkę podrosnie na wysokobialkowej karmie
Nikaaa - 06-12-2013, 15:08
U nas karma spisywała się super, ale niestety ilość białka była za duża co przekładało się na niemożliwy do opanowania nadmiar energii
mibec - 06-12-2013, 15:13
Nikaaa, zobaczymy co będzie u nas
missy - 06-12-2013, 15:54
Plusem jest też że dawka dzienna jest dużo mniejsza niż nasza stara karma
Ps. mibec fajnie że udało wam się trafić na taką promocję, bo z tego co patrzałam to ten olej kosztuje ok 15 funtów (kilka miesięcy temu go próbowaliśmy, tylko mniejsze opakowanie)
My przy zamawianiu karmy natomiast dostaliśmy darmowy kocyk
mibec - 06-12-2013, 16:08
missy, a tez zamawialas w zooplusie?
missy - 06-12-2013, 16:22
mibec napisał/a: | missy, a tez zamawialas w zooplusie? |
tak, my tylko robimy zakupy w zooplusie Tylko że my zamawialiśmy jakoś tydzień temu (to wtedy były do wyboru albo kocyk albo szczoteczka do zębów za free) Teraz z tego co wiem , przez cały grudzień też jest do wyboru jakiś prezent (codziennie coś innego)
mibec - 10-12-2013, 23:47
Dzisiaj karma do nas dojechala, wieczorem mala dostala kilka chrupeczek do kolacji - wymiotla nowa karme w 3 sekundy, z nad "stara" znowu sie modlila
mibec - 13-12-2013, 00:30
Shelby nas probuje zagazowac mam nadzieje, ze to tylko reakcja na nowosc i brzuszek sie za kilka dni przyzwyczai..
missy - 13-12-2013, 11:10
mibec, Lexi też wali niesamowite bąkale po Nutrivecie ale też mam nadzieje że się dopiero przestawia na nowość.
Ale jeśli chodzi o qupale to jesteśmy super zadowoleni, jest ich o wiele mniej i robi same "trwarde" w przeciwieństwie do Arden Grange przy której ciężko je było nawet sprzątnąć
A odnośnie tych bąkali to mam nadzieje że się to trochę unormuje.. bo z karmy jestem jak na razie zadowolona.
Wychodzi też o wiele mniejsza porcja dzienna niż starej karmy.
mibec - 13-12-2013, 11:11
missy, a Lexi je juz sam Nutrivet czy jeszcze mieszasz?
Ja jeszcze mieszam.
missy - 13-12-2013, 11:15
mibec, od 2 dni je już tylko nową. Mieszaliśmy ok. tygodnia
mibec - 23-12-2013, 09:22
Shelby od zeszlego wtorku je tylko Nutrivet. Jak na razie karma sluzy - "gazowanie" sie skonczylo, kupalki malutkie (znacznie mniejsze niz na poprzedniej karmie) i juz widac ze poprawila jej sie siersc; nie zauwazylam natomiast wzrostu energii, ktorego sie balam po tak mocno bialkowej karmie. To byl dobry wybor
missy - 23-12-2013, 11:47
My też już całkowicie na nowej karmie, jesteśmy bardzo zadowoleni, tak jak mibec pisała znaczna poprawa wyglądu sierści, mniejsze i mniejsza ilość qupali. Energia jaka była taka jest A młodej karma bardzo smakuje
mibec - 16-01-2014, 15:43
Właśnie zamowilam drugi worek karmy. Mialam spróbować Brita, bo sie pojawil u nas, ale cena obu karm taka sama, wiec wybrałam Nutrivet.
missy - 16-01-2014, 19:09
My jestesmy już w połowie drugiego worka i zamierzam zamówić na dniach kolejny (póki jest jeszcze promocja z darmowym olejem z łososia )
Póki co karma nam super służy
mibec - 16-01-2014, 19:18
Shelby przez chorobe dosc dlugo jadla ryz z mieskiem, wiec pierwszy worek byl z nami dlugo.
missy napisał/a: | póki jest jeszcze promocja z darmowym olejem z łososia | juz nie ma - teraz z olejem sprzedaja Nutrivet Instinct (dla doroslych psow).
missy - 16-01-2014, 19:49
mibec, jest : http://www.zooplus.co.uk/esearch.htm#q=nutrivet
pod zdjeciem masz liste pozostałych wariantów (każdy z darmowym olejem)
mibec - 16-01-2014, 20:03
missy, a no to trudno - nie otwieralo mi sie to w pracy, wiec zalozylam, ze juz po promocji.
|
|