| |
forum.labradory.org
|
 |
Archiwum - MŁODA CZARNA LABRADORKA, błąkająca się po Słupcy.
Ryniu - 29-07-2013, 14:02 Temat postu: MŁODA CZARNA LABRADORKA, błąkająca się po Słupcy.
| Cytat: | 22.07.2013. do schroniska trafiła MŁODA CZARNA LABRADORKA, błąkająca się po Słupcy. Była widziana m.in. w okolicy ronda przy ul. Wspólnej. Do czasu przyjazdu pracownika schroniska zaopiekowała się nią pewna pani. Sunia bała się smyczy, ale luzem chodziła bardzo grzecznie przy człowieku. Podobno wcześniej młodzi ludzie nawoływali po parku zgubioną MAJKĘ - labradorkę, która zsunęła się z obroży i uciekła więc duże prawdopodobieństwo, że to właśnie ona. Tym bardziej, że znaleziona sunia pozytywnie ożywia się i reaguje na słowo „Majka”. Najważniejsze, by informacja dotarła do właścicieli. MŁODA CZARNA SUCZKA LABRADOR czeka na odbiór w SCHRONISKU W KATARZYNOWIE. Kontakt: 609 207 363
Schronisko dla bezdomnych zwierząt
Ostrowo Kościelne 35
62-420 Strzałkowo |
https://www.facebook.com/...&type=1&theater
Chelsea - 17-08-2013, 19:52
wysłałam maila do schroniska na stronie jej nie ma
Chelsea - 18-08-2013, 07:51
sunia dalej w schronisku
Anahatta - 07-09-2013, 15:18
Witajcie, jestem wolontariuszką w schronisku, w którym przebywa ta sunia. Poprosiłyśmy pracownika, by uzupełnił nam dane, żeby dowiedzieć się, jak dostała tam na imię i na ile oszacowano jej wiek. Podczas wczorajszej wizyty w schronisku zamurowało nas - SUNIA JEST W CIĄŻY!
Wrzuciłyśmy zdjęcia ze wczorajszego spaceru do jej albumu, zobaczcie jaki ma brzuch pękaty już:
https://www.facebook.com/...e=3&uploaded=10
W schronisku usypia się ślepe mioty - ale nie całe - wet zostawia suczkom zawsze 1-2 szczeniaki. Jeśli wiecie, kto (fundacja?) mógłby wziąć pod swoje skrzydła sunię, pozwolić jej zachować wszystkie szczeniaki i znaleźć im domy będziemy bardzo wdzięczne.
nathaliena - 07-09-2013, 21:02
| Anahatta napisał/a: | | mógłby wziąć pod swoje skrzydła sunię, pozwolić jej zachować wszystkie szczeniaki i znaleźć im domy będziemy bardzo wdzięczne. | myślę, że jeśli znajdzie się DT- a mam nadzieję, że tak będzie, to sunia zostanie poddana sterylziacji aborcyjnej. Mam nadzieję, że jeszcze można ja wykonać.
dumelek55 - 09-09-2013, 11:29
mogę podjechać i zobaczyć psinkę, może uda mi się to zrobić nawet dziś ale nie obiecuję bo oni tam mają dość krótko otwarte
Ryniu - 09-09-2013, 11:45
dumelek55, fajnie by było, ale to nie musi być na siłę dzisiaj.
dumelek55 - 09-09-2013, 20:24
byłam, siedzi w boksie sama, z jednej strony mała sunia ( zaczepna ) i jak mała kłapie zębami to labradorka też ją straszy, z drugiej strony owczarek niemiecki ale nie zaczepny i na niego uwagi nie zwracała, brzuch wielki - pan, który się opiekuje psiakami mówi że oszczeni się w ciągu tygodnia, i że fajna z niej sunia
Chelsea - 09-09-2013, 20:28
| dumelek55 napisał/a: | | że oszczeni się w ciągu tygodnia, |
dumelek55 - 13-09-2013, 16:03
oszczeniła się, nie interesowała się maluchami ( zostały uśpione ), teraz czeka na koniec laktacji, sterylizację i biorę ją na Dt a do tego czasu w miarę możliwości będę odwiedzać psinkę
aganica - 13-09-2013, 23:46
Doskonale, cieszę się bardzo że mała znajdzie wspaniałe dt... i nie martw się my..jako forum pomożemy. Weźmiemy dziewczynkę pod nasze skrzydła i nie damy jej zginąć Z pomocą cudownych forumowiczów, którzy zawsze stają na wysokości zadania, ta czarna perła będzie szczęśliwym psem.
Anahatta - 14-09-2013, 14:03
właśnie chciałam Wam napisać, że Sunia urodziła 4 szczeniaki, odrzuciła i zostały uśpione, ale widzę, że wiecie i cudowna wiadomość o dt - dziękuję! w czwartek Sunia była na spacerze, niedługo wrzucę jej świeże zdjęcia na https://www.facebook.com/...e=3&uploaded=10
Zachowywała się jakby nigdy nic, nadal radosna, pełna energii, łasa na pieszczoty.
dumelek55 - będziemy czekały na wieści. A dowiedziałaś się może, jak dostała na imię? bo pracownik schroniska ciągle zwleka z uzupełnieniem nam danych o wieku i imionach nowych psów.
dumelek55 - 14-09-2013, 19:45
aganica, - bardzo dziękuję za miłe słowa i wsparcie, dziś rozmawiałam telefonicznie i zabieg najprawdopodobniej będzie w przyszłym tygodniu ( jesteśmy na łączach ) , Anahatta, - oczywiście że będę pisała i zdjęcia wstawię, o imię nie pytałam , może coś tam fajnego wymyślę
Anahatta - 14-09-2013, 19:58
gdybyś potrzebowała pomocy np. w transporcie to odezwij się do mnie, pomożemy weterynarz przyjeżdża do nas zawsze w środy więc pewnie wtedy wykona zabieg. My wybieramy się do schroniska w piątek na spacery (o ile będzie czynne) to zobaczymy, jak Sunia się trzyma
dumelek55 - 14-09-2013, 21:11
Anahatta, dam radę z transportem , ale dziękuję za chęci - BARDZO DZIĘKUJĘ - myślę że będę ją chciała zabrać zaraz po zabiegu aby dochodziła w domowych warunkach, mam nadzieję że się uda to tak załatwić, będzie niedaleko więc może uda nam się jakoś spotkać
Anahatta - 25-10-2013, 21:19
Sunia pojechała dzisiaj do nowego domu Adoptowała ją moja znajoma z Pobiedzisk więc będę trzymać rękę na pulsie i informować na bieżąco, jeśli coś się będzie działo Będzie mieszkała w domu, ale do dyspozycji będzie też niewielkie, ale zawsze, podwórko. PS. Pracownik schroniska się pogubił w imionach - suńka to ostatecznie MAJA Dziękuję wszystkim za wsparcie, szczególnie Kasi, która oferowała dt
dumelek55 - 26-10-2013, 13:43
bardzo się cieszę że znalazła DS i dziękuję za miłe słowa
|
|