forum.labradory.org

Literatura - Trening psów dla bystrzaków

Lorena - 03-11-2008, 10:08
Temat postu: Trening psów dla bystrzaków
Autorzy: Jack Volhard, Wendy Volhard "Trening psów dla bystrzaków" .

Czytał ktoś może tę książkę?
Ja właśnie jestem w "trakcie" i przyznam, że jest ciekawa , początkujący mogą z niej wiele wynieść.

zaradna - 03-11-2008, 14:15

Ja nie posiadam
Kazik - 03-11-2008, 19:28

Lorena, a czy w tej książce są jakieś konkretne wskazówki "układania" psa i postępowania z nim na co dzień? Ja osobiście bardzo bym była ciekawa takiej wiedzy- bo mój pies się ze mną NUDZI.
Jakoś nam nie idzie ostatnio współpraca - jak nie ma aportowania to nic jej nie kręci.

Lorena - 03-11-2008, 20:06

Kazik napisał/a:
a czy w tej książce są jakieś konkretne wskazówki "układania" psa i postępowania z nim na co dzień?

tak , jest tam sporo wskazówek odnośnie nauki , szkolenia i do tego mnóstwo innych ważnych spraw odnośnie życia z psem. Takie jakby kompendium wiedzy dla właścicieli. Myślę, że całkiem ciekawa jest, na pewno idealna dla początkujących :)
Mnie się najbardziej podobał dział o poznawaniu osobowości psa i doborze szkolenia w zależności od instynktów psa.

[ Dodano: Pon 03 Lis, 2008 ]
http://www.taniaksiazka.p...d-p-146616.html
a tutaj info o książce.

Kazik - 03-11-2008, 20:20

ojojjej Lorena, bardzo Ci dziękuję... no to idzą święta - a ja tworzę listę do śniętego Mikołaja :greedy:
Lorena - 03-11-2008, 20:22

Kazik, aby się spodobała :)
Kazik napisał/a:
no to idzą święta - a ja tworzę listę do śniętego Mikołaja :greedy:
ja tak samo hihi ale ciiiiii
zaradna - 03-11-2008, 22:54

hehehe to ja chyba też Mikołaja poprosze o tą książke ;p
Kazik - 03-11-2008, 23:24

nooooo ,przeleci hurtownię i zgranie, a potem ze sań rozrzuci i przez kominy powpada :)
zaradna - 03-11-2008, 23:26

No i tak by było fajnie :P
Każdy by miał książke i byśmy byli weseli z labami na czele :D

Kazik - 03-11-2008, 23:29

Laby tylko będą chyba niej wesołe jak my tak gremialnie z nich komadosów zrobimy. Moja Megan strasznie się ostatnio zbuntowana zrobiła, za chiny nie chce wykonywać poleceń, brawędzi i gada przy tym. obłęd
zaradna - 03-11-2008, 23:32

Kazik napisał/a:
Laby tylko będą chyba niej wesołe jak my tak gremialnie z nich komadosów zrobimy. Moja Megan strasznie się ostatnio zbuntowana zrobiła, za chiny nie chce wykonywać poleceń, brawędzi i gada przy tym. obłęd

hahah Elmo też czasem odmawia wykonania zadania i protestuje swym donośnym głosem:)