forum.labradory.org

Archiwum - Berek-Schronisko dla Zwierząt w Łodzi

Małgosia35 - 18-09-2013, 00:59
Temat postu: Berek-Schronisko dla Zwierząt w Łodzi
Cytat:

numer: 104
numer chip: 985170000012843
imię: Berek
wielkość: mala
rasa: labrador
data przyjęcia: 2013-08-07
przebywa w boksie: zagródka przy bramie

opis: Berek to energiczny, bardzo aktywny, wesoły labrador. Trafił do nas ze swoim chipem, niestety nie udało się skontaktować z jego właścicielem. Psiak jest ufny i przesympatyczny, bardzo ruchliwy, skoczny i silny, na pewno potrzebuje dużo ruchu, być może szkolenia. Berek czeka na opiekuna odpowiedzialnego i świadomego potrzeb tej rasy.

ANNA_MAJA - 18-09-2013, 15:45

Jaki śliczny...

Pies miał wszczepionego mikrochipa w lecznicy w Toruniu

Skąd zatem jest w schronie w Łodzi...

Nie mogę spokojnie patrzeć na ilość tych labków w schronach.

Serce pęka!

ANNA_MAJA - 18-09-2013, 16:17

Być może uda mi się odnaleźć przynajmniej pierwszego właściciela.

Ale nie mogę nijak skontaktować się ze schroniskiem, bo ich nr podany oficjalnie jest " chwilowo wyłączony" a na maila odpowiedzi nie mam

Może ktoś ma jakiś "inny" kontakt do tego schroniska? Chodzi o identyfikację jednego znaku szczególnego :)

Małgosia35 - 18-09-2013, 16:51

ANNA_MAJA napisał/a:
Może ktoś ma jakiś "inny" kontakt do tego schroniska?

Może to coś pomoże :
Ania 518 490 709

ANNA_MAJA - 18-09-2013, 19:37

Bez identyfikacji znaku szczególnego w schronisku i tak udało mi się dotrzeć do "namiarów" na właściciela (nie wiem, czy ostatniego, ale na 100% właściciela). Niestety o dodzwonieniu się nie ma mowy... A na SMS-a póki co - nie ma odzewu ...

Tej osobie chyba nie zależy na pomocy psu :cring:

ANNA_MAJA - 19-09-2013, 13:25

Berek to wulkan energii, z pewnością wymagający właściciela, który zna potrzeby rasy i potrafi zająć się jego ułożeniem. Kogoś, kto zapewni mu odpowiednią ilość ruchu i czasu, kto będzie chciał i umiał popracować nad tym kochającym wszystkich (i wylewnie okazującym każdemu - mimo gabarytów - swoją miłość) ślicznym labradorem.

Do innych psów nastawiony jest pozytywnie, akceptuje je. Nie sprawdzany na dzieci i koty ale... ze względu na aktywność, gabaryty i sposób okazywania pozytywnych uczuć, ostrożność pod względem wszystkiego co małe i kruche - jest bardzo wskazana :)

Kto pokocha tego 4-letniego pełnego werwy pięknego młodzieńca, który już od miesiąca czeka w schronisku na swój domek?

Chelsea - 20-09-2013, 13:59

cytuję :
na Berka już są chętni - na pewno niedługo opuści schronisko

Chelsea - 15-10-2013, 19:58

Berka nie ma na stronie schroniska