forum.labradory.org

Choroby - B³oniak z³o¶liwy

Silatan-Lira - 30-11-2013, 22:41
Temat postu: B³oniak z³o¶liwy
Moja ukochana suka Lira zosta³a zdiagnozowana w Warszawie przez dr. Jagielskiego. Przyznajê ¿e jest to dla mnie ogromny cios. Wyrok: nowotwór z³o¶liwy. Czekamy jeszcze na wyniki badañ. Zrobiê wszystko, ¿eby j± z tego wyci±gn±æ.Mamy pecha ¿e guz nacieka w miejscu stawu ³okciowego. Czeka nas trudna operacja. :-( (((((

Je¿eli kto¶ co¶ wie na temat tego nowotworu proszê piszcie. W internecie poza krótkimi informacjami nie znalaz³am nic.

pozdrawiam

Natalia, Lira i Salsa

mibec - 30-11-2013, 23:20

Silatan-Lira, niestety nie mam zadnych informacji na ten temat - mam nadzieje ze Lirka wyjdzie z tego ;*
Chelsea - 01-12-2013, 08:45

Silatan-Lira, trzymamy mocno kciuki za zdrowie Liry ;*
Silatan-Lira - 01-12-2013, 10:14

Dziêkujê bardzo. W tym tygodniu dzwoniê po wyniki biopsji grubo ig³owej i pewnie bêdê umawia³a termin operacji. Wierzê ¿e nam siê uda. Po morzu wylanych ³ez zosta³a ju¿ tylko si³a do walki.
Lorena - 01-12-2013, 10:19

Silatan-Lira, przykro mi ogromnie :( mogê jedynie powiedzieæ, ¿e Dr Jagielski jest wspania³ym specjalist± i na pewno Twoja suczka jest pod doskona³± opiek±.
Silatan-Lira - 01-12-2013, 10:25

Dr. Jagielski zosta³ mi polecony. Musze przyznaæ ¿e ju¿ od pierwszej wizyty zyska³ moj± sympatiê, Konkretny, wszystko t³umaczy, uprzejmie odpowiada na pytania i stawia trafn± diagnozê. Mówi jak jest. Dziêki temu wiem na czym stojê i co robiæ dalej.

[ Dodano: 01-12-2013, 10:28 ]
Powiem jeszcze, ¿e kiedy¶ robi³am biopsjê cienko ig³ow±, która nie wykaza³a ¿adnych zmian tej naro¶li. Jedynie dr Jagielski po dwóch latach od pojawienia siê tego paskudztwa, zrobi³ usg, a nastêpnie biopsjê grubo ig³ow± t³umacz±c co i dlaczego. Okaza³o siê, ¿e ta pierwsza by³a ma³o inwazyjna i nie pobra³a nale¿ytych tkanek. St±d tez takie wyniki. Gdybym wcze¶niej do doktora trafi³a, Lira mia³aby wiêksze szanse.

Ryniu - 01-12-2013, 11:25

Podobno Jagielski jest okre¶lany jako najlepszy w tych sprawach
Ewelina - 01-12-2013, 11:45

Silatan-Lira, Lira jest w bardzo dobrych rêkach. Trzeba byæ dobrej my¶li. Trzymam kciuki z ca³ych si³. Informuj nas proszê na bie¿±co co z niuni±. Tulê mocno ;*
Kesja - 01-12-2013, 19:04

Silatan-Lira, najwa¿niejsze ¿e Lira jest teraz pod dobr± opiek± ;* Trzymamy kciuki!