forum.labradory.org

Archiwum - Franek - pies - biszkoptowy - 5 lat - ok. Środy Wlkp.

Małgosia35 - 09-12-2013, 23:53
Temat postu: Franek - pies - biszkoptowy - 5 lat - ok. Środy Wlkp.
Cytat:
STAN ZDROWIA: stan zdrowia jest bardzo dobry odrobaczany i szczepiony zawsze na czas w przychodni weterynaryjnej, Franuś nie przyjmuje leków.
RODOWÓD, TATUAŻ: brak
CHIP: tak
STERYLIZACJA: będzie przed adopcją
ZACHOWANIE W DOMU I PODCZAS TRANSPORTU: Podczas transportu grzecznie siedzi na tylnych fotelach i patrzy przez okno, uwielbia mieć uchylone okno by mógł sobie węszyć podczas drogi. Franek nie przebywa w domu, ma budę oraz kojec na podwórku, w domu chętnie przebywa przez okres 2-3 godzin po czym kładzie się pod drzwiami i piszczy dając do zrozumienia iż chce iść na dwór. W okresie zimowym również przebywa na dworze w domu także chce być tylko przez pewien czas. W duże mrozy mamy do dyspozycji duży budynek gospodarczy w którym siedzi i mimo to słychać jak wyje bo mu nie pasuje siedzenie w pomieszczeniach zamkniętych tak samo w domu.
POSŁUSZEŃSTWO: Franek jest psem nadto żywiołowym i posłuszeństwo jest jego słabą stroną. Słucha mnie oraz żony jednak gdy jest spuszczony poza podwórkiem zapomina o jakichkolwiek komendach. jest psem wesołym bardzo energicznym idealnym towarzyszem na wielokilometrowe spacery czy biegi. Franek od 2 roku życia miał tendencje do włóczęgostwa
STOSUNEK DO INNYCH ZWIERZĄT: Franek bez smyczy nie ma problemu z innymi psami, zmienia się to gdy jest na smyczy oraz gdy w pobliżu jestem ja lub żona. Co prawda 2 lata temu przyprowadziliśmy drugiego psa (suke) rasy Amstaff tutaj już psa mamy z rodowodem i pies przebywa w domu. Franek bardzo chętnie się z nią bawi i biega po podwórku, niema między nimi problemów mimo że Franek miał 3 lata gdy przyprowadziliśmy nowego psa.
STOSUNEK DO DZIECI: chętnie się bawi również z dziećmi i może aportować godzinami co.
MIEJSCE POBYTU PSA: Pies mieszka obecnie na wsi w Winnej Górze 13 km od Środy Wielkopolskiej.
[i]DANE KONTAKTOWE DO OSOBY, KTÓRA ZAJMUJE SIĘ PSEM: mail pnaworski@wp.pl lub numer telefonu 515-539-633

Cytat:
Franusia byśmy nigdy nie oddali jednak jesteśmy w trakcie kupowania
mieszkania w Środzie Wielkopolskiej na osiedlu i świadom jego energii oraz niechęci
do przebywania w pomieszczeniach zamkniętych jesteśmy gotowi mu poszukać nowego
kochającego domu. Nie będziemy po prostu w stanie zapewnić mu odpowiedniej dla jego
rasy dawki ruchu poza tym ja oraz małżonka pracujemy i zamknięcie go na przeszło 8
godzin w mieszkaniu może być bardzo uciążliwe dla naszych nowych sąsiadów.
Dlatego szukam domu z dużym zabezpieczonym podwórkiem oraz ludzi
którzy będą o niego dbać każdego dnia dając mu odpowiednią ilość miłości.

Małgosia35 - 04-04-2014, 02:26

Franek został w swoim dotychczasowym domu
Chelsea - 04-04-2014, 09:29

;D