| |
forum.labradory.org
|
 |
NEWS - Koszalin: Postrzelona labradorka w rowie!
Monisiaczek - 11-12-2013, 10:58 Temat postu: Koszalin: Postrzelona labradorka w rowie!
| Cytat: | W niedzielę inspektorzy TOZ-u zostali powiadomieni, że w rowie blisko zabudowań w Suchej Koszalińskiej leży zakrwawiony pies. Po przyjeździe na miejsce, stwierdzili, że pies najprawdopodobniej został postrzelony.
Po zawiezieniu suczki do lekarza weterynarii okazało się, że sierść przy ranach jest osmolona a rany to nic innego jak wloty i wyloty kuli.
- Na zdjęciach rentgenowskich widać było odpryski ołowiu - tłumaczy Bogumiała Tiece z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Koszalinie. - Suczka ma strzaskane kości podudzia. Czeka ją operacja.
Bardzo prosimy o pomoc w ustaleniu właściciela. Może ktoś zna tego psa. Informacje prosimy kierować do inspektor Bogumiły Tiece 531664421 |
Źródło: http://koszalininfo.pl/in...sciciela-suczki
Mistycom - 11-12-2013, 11:07
Info z FB (labradory.info):
Kochani wiadomość z ostatniej chwili! Dzięki informacji dotyczącej labradorki podanej w Teleexpress znalazł się właściciel. Okazało się, ze mieszka niedaleko Suchej Koszalińskiej. Labradorka uciekła razem z innymi jego psami 3 dni temu. Właściciel szukał jej oraz pozostałych 3 labradorów. Pan labradorki podejrzewa, że pozostałe psiaki mogły zostać zastrzelone. Suczka na widok swojego pana bardzo się ucieszyła. Mimo ciężkiego stanu zaczęła wydawać radosne piski i merdać ogonem. Jutro sunie czeka operacja, ale będzie z nią jej pan.
Ryniu - 11-12-2013, 11:17
Oj jak dobrze, mam nadzieję, że pozostałe znajdą się całe i zdrowe
Madzialenka - 11-12-2013, 13:11
oby sie znalazly ,cale i zdrowe.
Milena - 14-12-2013, 20:52
Okazało się, że pozostałe pieski to szczenięta... nie znaleziono ich Sunia już po operacji, niestety nie udało się uratować łapki i jest po amputacji
Sprawca przyznał się do winy, jest myśliwym.
anna34 - 14-12-2013, 20:59
| Milena napisał/a: | | Sprawca przyznał się do winy, jest myśliwym. |
Mam nadzieje,że bydlak kare poniesie
Biedna niunia
joa - 16-12-2013, 15:11
No nie wiem czy poniesie:
http://www.gk24.pl/apps/p...T01%2F131219817
Widzieliście kiedyś labradora rzucającego się do szyi np. sarny? A że nie reagowały na strzał-no i bardzo dobrze-to labradory!
|
|