forum.labradory.org

Archiwum - Porzucona i przywiązana do bramy schroniska

Chelsea - 12-02-2014, 07:21
Temat postu: Porzucona i przywiązana do bramy schroniska
https://www.facebook.com/...66440939&type=1
Srebrne audi na rejestracjach świdnickich przywiozło psiaka przed bramę schroniska...gość przywiązał 8 miesięcznego psa do furtki,położył woreczek karmy i odjechał

bunia69 - 12-02-2014, 07:26

jak tak można :cring:
Ewelina - 12-02-2014, 07:33

jaka wystraszona sierotka :cring:
mufiasty - 12-02-2014, 17:03

Biedactwo. Z całego tego nieszczęścia to chyba dobrze,że został przywiązany do bramy schroniska, a nie do drzewa w lesie.Niektórych ludzi wyobrażnia sięga dna brrr....,a podobno homo sapiens :(
anna34 - 12-02-2014, 17:50

Niektórzy ludzie to k ]:) ]:) ]:) ]:) są
Sugarfree - 12-02-2014, 22:21

mufiasty napisał/a:
Biedactwo. Z całego tego nieszczęścia to chyba dobrze,że został przywiązany do bramy schroniska, a nie do drzewa w lesie.

To prawda. Gość najwyraźniej myślał, że sumienie będzie go mniej gryźć chociaż według mnie to on jest bez sumienia :bad:

Bidulka, siedzi na karmie, przywiązana do bramy i nie wie co się dzieje, a przede wszystkim dlaczego tak się dzieje :cring:

tenshii - 13-02-2014, 10:09

A ja uważam inaczej niż Wy. Owszem - przykro jak ktokolwiek w jakikolwiek sposób porzuca psa, ale ten człowiek zachował się bardzo przyzwoicie. Przywiózł psa do miejsca, w którym się nim zajmą, a przynajmniej powinni to zrobić. Zostawił go na smyczy, a nie na drucie. Dodał karmę, a to bardzo niecodzienne wśród ludzi porzucających psy.
Ja myślę, że po prostu nie miał innego wyjścia, musiałabym poznać ich historię aby móc ocenić tego człowieka.
Niestety nigdy nie sprawimy, że ludzi oddających swoje zwierzęta nie będzie. Nie każdy też kocha je tak jak my. Zatem jeśli są tacy na świecie niech robią to w ten sposób zamiast przywiązywać je w lesie lub zabijać.
Ponadto tak mi się nasuwa, że jak przytrafia się jakaś ekstremlana historia typu "zamordował psa", "utopił psa", "zostawił w lesie" często padają oceny "a przecież mógł chociaż podrzucić pod schronisko zamiast robić taką krzywdę". No to mamy taki przykład i w całym tym jego zachowaniu dziękujmy mu, że postąpił tak a nie inaczej :)

evecious - 13-02-2014, 10:24

Co prawda mógł sam poszukać lepszego domu, ale może faktycznie sytuacja zmusiła do tego... na prawdę lepiej, że podrzucił psa pod schronisko z karmą, niż zostawił na pastwę losu w lesie, czy w innym miejscu, gdzie psiak mógłby zostać nie odnaleziony :( umarłby z głodu, zimna, albo zaatakowany przez inne zwierzę :(
Wena - 13-02-2014, 10:54

postawmy mu pomnik :bad:
a może tak by zaczekał aż schronisko otworzą, popatrzył ludziom w twarz i powiedział że jest zmuszony oddać psa, gdyby przywiązany pies dostał ataku serca albo padaczki w trakcie oczekiwań to co???????

tenshii - 13-02-2014, 11:01

Wena, błagam Cię. Nie wymagaj od każdego człowieka aby traktował psy tak jak my je traktujemy. Życie to nie bajka (niestety). Zła na świecie się nie wykrzewi. Ludzie własne rodziny mordują i nie mają z tym problemu, a Ty wymagasz aby jakiś tam człowiek poczekał aż otworzą schronisko. Nie zapominaj, że dla niektórych pies to rzecz, nie zmienisz tego. Wobec całego zła tego świata przywiązanie psa do ogrodzenia schroniska to naprawdę wiele.

Nie przesadzajmy, naprawdę.

evecious - 13-02-2014, 11:07

Wena napisał/a:
postawmy mu pomnik :bad:
a może tak by zaczekał aż schronisko otworzą, popatrzył ludziom w twarz i powiedział że jest zmuszony oddać psa, gdyby przywiązany pies dostał ataku serca albo padaczki w trakcie oczekiwań to co???????

Niestety bardzo często jest tak, że schronisko nie przyjmuje psa, który ma właściciela.

Oczywiście, że nie należy mu się pomnik. Bo jednak psa porzucił. Ale mimo wszystko zrobił to w bardziej humanitarny sposób niż 90% ludzi.

kamil8406 - 12-06-2014, 04:53

na facebooku napis ADOPTOWANY