| |
forum.labradory.org
|
 |
Archiwum - PILNE Sześć szczeniaków Labradorków potrzebuje karmienia Trójmiasto
Ryniu - 01-03-2014, 16:06 Temat postu: PILNE Sześć szczeniaków Labradorków potrzebuje karmienia Tró
| Cytat: | Dziś rano zmarła Labradorka -osierociła 6 maluszków. Szczeniaki są w stanie ogólnym dobrym. Zdążyły dostać od swojej mamy najcenniejszy dar-siarę, czyli pierwsze po porodzie mleko najbogatsze w cenne dla ich zdrowia i życia składniki.
Teraz maluchy będą musiały być karmione mlekiem zastępczym. Jeśli jednak Wasza sunia, która urodziła niedawno ma dużo mleka i mogłaby wykarmić (chociaż przez kilka dni) 1 lub kilka małych labradorków to ten apel jest właśnie do WAS.
Innym wyjściem awaryjnym są suki, które mają laktację pomimo ze nie urodziły młodych (ciąża urojona).
Bardzo proszę pomóżcie!!! Udostępnijcie ten post jak największej liczbie znajomych.
Dokładne informacje pod nr tel 509 249 603 |
http://ogloszenia.trojmia...ogl7980671.html
mufiasty - 01-03-2014, 16:45
Trzymam kciuki oby zastępcze mamusie się znalazły.
Ewelina - 02-03-2014, 14:15
Co za smutna wiadomość
Rinuś - 02-03-2014, 14:59
To jest hodowla?
troskliwa - 02-03-2014, 17:59
Udostepnione na fb kurcze ciezka sytuacja oby okruszki mialy mleko
Rinuś - 02-03-2014, 18:44
Informacja skrzętnie ukrywana czy szczeniaki są z pseudo czy z hodowli ZKwP.
Rinuś - 02-03-2014, 19:05
| troskliwa napisał/a: | | okruszki mialy mleko |
okruszki jak nie są z hodowli zarejestrowanej w ZKwP powinny zostac uśpione.
mufiasty - 02-03-2014, 20:05
Widzę,że temat uśpienia wraca do aktywnych................
Kesja - 02-03-2014, 20:36
mufiasty, widzę że dla ciebie tak jak dla mnie to nie do przyjęcia...
Te szczeniaki są już na świecie, bez różnicy czy z zkwp czy nie, trzeba im pomóc przeżyć i znaleźć domy. Wystarczający smutek przeżyli właściciele tracąc suczkę, jak mogliby usmiercić jeszcze szczenieta??
Rinuś - 02-03-2014, 21:19
mufiasty, wraxa i będzie wracać bo psów w PL mamy za dużo! ! Fajnie bo slodkie kuleczki? A pomysleliscie ze za 2 lata psy z tego zdjęcia beda byc moze siedzieć w schroniskach albo w jakiś pseudo? Jak forhm walczące z bezdomnościa psów moze brać udział w odchowywaniu pseudo labkow? Jaki jest sens wqlczenia z pseudo hodowlami!? Jaki jest sens polecania w dziale "hodowla" psow z zkwp skoro samo forum pomaga w odchowaniu pseudo labradorow? A co z psami, ktore umieraja w schroniskach? mało jest labradorow do adopcji? Potrzebne kolejne? Ktos sobie rozmnozyl celowo suke , ona padła bo coś poszło nie tak a teraz forum bedzie szukac dla tego kogoś suki z ciążą urojona.. hipokryzja. Az sie zaczynam zastanawiać czy osoby biorące udzial w tej pomocy nie mają z tego jakiś korzyści finansowych...
mufiasty - 02-03-2014, 22:24
Rinuś szanuję Twoje zdanie na ten temat jednak wcale nie muszę się z nim zgadzać.Najważniejszą teraz rzeczą jest pomoc tym szczeniakom,po to jest w końcu forum pomocy.Dla mnie pomoc w formie uśpienia,jest wyzbyciem się człowieczeństwa.Myślę,że nikt niechciałby przeczytać PILNE Sześć szczeniaków Labradorków zostało uśpione.
Monisiaczek - 03-03-2014, 09:31
| Rinuś napisał/a: | | Informacja skrzętnie ukrywana czy szczeniaki są z pseudo czy z hodowli ZKwP. |
Rinuś, w I poście masz podany nr telefonu do kontaktu z ogłoszeniodawcą. Jeśli masz jakieś pytania czy wątpliwości, to tam możesz zasięgnąć informacji.
BTW, ogłoszenie wyświetla się jako nieaktualne.
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 09:51
| Rinuś napisał/a: | | Az sie zaczynam zastanawiać czy osoby biorące udzial w tej pomocy nie mają z tego jakiś korzyści finansowych... |
Rinuś, to że masz niezwykły dar do wszelkiej maści prowokacji na tym forum, to już chyba wszem i wobec wiadomo. To co prawda niepojęte, zważywszy na fakt, że sama prowadzisz analogiczne forum... I zamiast dopasowania się do idei konstruktywnej współpracy pomiedzy forami jak to normalnie bywa - Ty za punkt honoru przyjęłąś sobie chyba permanentną walkę podjazdową z ludźmi którzy w zasadzie robią to samo co Ty - tyle że na innym (czyli tym) forum. Tylko po co? Nie jesteśmy konkurencją, działamy równolegle, psów do pomocy jest aż nadto, więc jaki cel Ci przyświeca, jeśli można spytać?
Zachowaj choć odrobinę klasy i jakiegoś choć podstawowego poziomu i NIE OBRAŻAJ ludzi działających na tym forum. Bo na taki komentarz jak zacytowany wyżej - może sobie pozwolić albo człowiek nie mający pojęcia o istocie i działaniach ludzi którzy pomagają ( a tego o Tobie powiedzieć nie można) albo człowiek totalnie pozbawiony "klasy" , taki, który po innych musi się wdrapywać na górę, żeby go było widać ( a o to wolałabym Cię nie podejrzewać).
Więc powstrzymaj się raczej od bezsensownych komentarzy, które nie tym, którym chciałaś, złe świadectwo wystawiają - tylko Tobie samej.
Finansuj ze środków wpływających na "Twoje" forum (cudzysłów użyty, bo moim zdaniem żadne forum nie jest "czyjeś" - tworzą go użytkownicy, bez nich nie byłoby for) usypianie szczeniąt, stosuj eutanazję jako środek zapobiegający ilości bezpańskich psów - masz prawo. Ale powtórzę - zachowaj klasę - i uszanuj to, że są ludzie, dla których urodzone szczenię - to takie samo życie jak życie psa, który już biega, albo życie 14-latka, któremu szuka się domu... Bo dla takich ludzi to żadna różnica... no może poza tym, ze ten biegający czy starszy spojrzy w oczy .. a ślepe szczenię tej szansy nie ma ... Ale w przypadku ludzi chroniących życie psa od momentu jego przyjścia na świat nie ma to znaczenia.
Nie każdy czuje się "panem życia i śmierci", nie każdy potrafi pozbawić życia żywą istotę. Czy naprawdę tak trudno Ci to zrozumieć ??? Ludzie są różni...
anna34 - 03-03-2014, 10:01
| ANNA_MAJA napisał/a: | | Nie każdy czuje się "panem życia i śmierci", nie każdy potrafi pozbawić życia żywą istotę. Czy naprawdę tak trudno Ci to zrozumieć ??? Ludzie są różni... |
A to jest prawda.
Tylko jesli sunia naprawde była bez papierów,a została rozmnożona to państwu należą się raczej baty i nauczka jakaś niestety.
I zawsze zastanawiam się po co tyle walki z pseudohodowcami,z adopcjami ze schronisk,skoro pomaga się takiem pseudowłaścicielem(jesli sunia nie miała papierów).
Ja gdybym rozmnożyła swojego bezpapierowego psa to ze wstydu nie poprosiłabym o pomoc
Rinuś - 03-03-2014, 10:04
ANNA_MAJA, nie ruszają mnie Twoje wypociny więc możesz je sobie darować TO FORUM pomaga w rozwijaniu pseudo współpracując z właścicielem zdechlej pseudo suki. Dlaczego suka zdechla? bo właściciel chciał szczeniaki zeby na nich zarobic. Pomóżcie im odchowac , niech sprzedadzą za 700zl byc moze z chorobami genetycznymi. Pod jednym dachem walka z pseudo i wbijanie ludziom do głowy aby kupowali psy po PRZEBADANYCH RODZICACH oraz pomoc przy pseudo... HIPOKRYZJA..
suka bez papierów jest.
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 10:10
| anna34 napisał/a: | | Ja gdybym rozmnożyła swojego bezpapierowego psa to ze wstydu nie poprosiłabym o pomoc |
... skazując urodzone maleństwa na głodową śmierć czy usypiając je żeby wstydu nie było???
To takie celowe bicie piany bo NIKT nie wie, czy suka hodowlana była czy nie i osoba, dla której to podstawowym problemem było - nie pofatygowała się, żeby zadzwonić i sprawdzić. Czy w ZKwP, czy może jakieś stowarzyszenie (czyli, jednak niestety zgodnie z prawem...). Ale przecież zasianie fermentu ważniejsze niż to czy hodowlana czy nie wszak...
Anna34, jestem zdecydowanie przeciwna pseudohodowlom. Ale PSY, które są na świecie nie są winne temu, że jakiś człowiek podjął taką a nie inną decyzję. Idąc za Twoim tokiem myślenia - dlaczego "kara" ma być wymierzona w psy, nie w człowieka???
anna34 - 03-03-2014, 10:12
| ANNA_MAJA napisał/a: | | ... skazując urodzone maleństwa na głodową śmierć czy usypiając je żeby wstydu nie było??? |
co najwyżej radząc sobie samej
| ANNA_MAJA napisał/a: | | Idąc za Twoim tokiem myślenia - dlaczego "kara" ma być wymierzona w psy, nie w człowieka??? |
ja nie napisałam tutaj o uspieniu tych szczeniaków przecież,tylko o daniu nauczce właścicielowi(rozmowa,pogawędka,nie wiem cokolwiek co spowodowałoby,żeby zrozumiał)
mufiasty - 03-03-2014, 10:16
Rinuś,-odnoszę wrażenie,że to co pisze ANNA MAJA z którą zgadzam się w 100%działa na Ciebie jak płachta na byka
tenshii - 03-03-2014, 10:22
Rinuś, zdecydowanie przesadzasz, po raz kolejny.
Dostałaś jeden punkt ostrzeżenia na swoje konto.
Kolejne tego typu wypowiedzi będą karane kolejnymi ostrzeżeniami
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 10:26
| Rinuś napisał/a: | | TO FORUM pomaga w rozwijaniu pseudo współpracując z właścicielem zdechlej pseudo suki. |
Po raz kolejny obrażasz ludzi działających tutaj. Ech, nawet apel o zachowanie jakiejs klasy i poziomu komunikacji nie działa...
Ty po prostu najwyraźniej nie możesz pojąć, że pomagamy PSOM które już są na świecie, niezależnie od ich pochodzenia. Tak jak dziesiątkom , setkom innych psów, które wyadoptowaliśmy a które pochodziły z przeróżnych miejsc...
To może Ty na "swoim" forum zacznij pomagać tylko tym wyselekcjonowanym, papierowym, pochodzącym z hodowli ZKwP czystej krwi labradorom a resztę... no nie powiem skazuj na eutanazję (masz jakiś wiek graniczny chociaż???), ale pozostaw te inne, bezpapierowe innym forom, które po prostu pomagają ŻYWYM ISTOTOM - nie bacząc czy są czystej krwi czy tylko troszkę podobne do labka...
Rinuś - 03-03-2014, 10:28
ANNA_MAJA, jest potwierdzona informacja ze to psy bez papierów. Chyba ze to prowokacja. Nie popieram pseudo ale pomogę w odchowaniu pseudo - nie wiem czy śmiać sie czy płakać, z takimi ludźmi nie będę współpracować. Albo ktoś walczy z bezdomnościa na 100% albo jest miękka bula i nie powinien sie za to zabierać, bo aby zmniejszyć bezdomnośc w Polsce należy podjąć drastyczne środki jak usypianie ślepych miotow kundli, sterylizacje aborcyjne, usypianie starych i naprawdę chorych psów, agreeywnych, a pozostała resztę w całości wykastrowac/wysterylizowac. To wtedy nasze polskie psy miałyby ciut lepszr życie w schroniskach, a obecnie zdychaja w takich wojtyszkach. Domów brakuje aby wyadoptowac psy, coraz więcej ludzi decyduje sie na psa z hodowli, szkoda ze nie patrzysz szeroko na to wszystko tylko przed własnym czubkiem nosa.
tenshii - 03-03-2014, 10:33
Rinuś, nie wchodź z butami w czyjeś sumienie, bo każdy ma inne przekonania, i jeśli chce chronić istniające już życie to ma do tego prawo.
Piszesz o walce z bezdomnością na 100%, a sama zamiast zaadoptować kolejnego psa wzięłaś sobie rasową sukę, którą pewnie też masz zamiar w przyszłości rozmnażać. I OK - wiem, że to suka rasowa, z uprawnieniami itp. Ale powołasz do życia kolejne psy, rasowe, ale kolejne, i ich narodziny też NIE zmniejszą bezdomności.
Zatem jeśli piszesz o walce z bezdomnością na 100% nie zapominaj o swoich czynach..
I nie to żebym coś miała do Twoich decyzji - staram Ci się tylko pokazać, jak dla każdego znajdzie się zarzut w tym samym temacie. Każdy kij ma dwa końce. Nie zapominaj o tym.
Żeby nie było - nie chodzi mi o to, że jak ktoś walczy z bezdomnością to ma mieć psa ze schroniska a nie z hodowli.
Cała moja wypowiedź odnosi się głównie do powiedzenia o walce z bezdomnością na 100%.
Nie ma nic na 100%.
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 11:09
| Rinuś napisał/a: | | Nie popieram pseudo ale pomogę w odchowaniu pseudo - nie wiem czy śmiać sie czy płakać, z takimi ludźmi nie będę współpracować. |
Obiecujesz?
Ogłaszając te psy na TYM forum chcemy pomóc PSOM PRZEŻYC. A Ty dorabiasz filozofię, żeby troszkę namącić...
| Rinuś napisał/a: | | albo jest miękka bula i nie powinien sie za to zabierać |
No Bóg mi świadkiem, że wolę być miękka bula i ratować każde żywe istnienie niż stać się zimnym, bezdusznym wykonawcą jakiegoś przyjętego planu eksterminacji psów bez papierów... Jakby się tak stało (nie daj Bóg) - to dopiero wówczas uznałabym że się do działań pomocowych tutaj ani nigdzie indziej nie nadaję.
Na szczęście - póki co - działam zgodnie ze swoim sumieniem i nie mam problemu z zerkaniem w lusterko .
| Rinuś napisał/a: | | coraz więcej ludzi decyduje sie na psa z hodowli, |
A zauważyłaś moze, że psy z hodowli TEŻ trafiają do adopcji, mamy je w schroniskach itd? To kwestia pochodzenia... czy nieodpowiedzialności ludzi nabywających psy???
| Rinuś napisał/a: | | aby zmniejszyć bezdomnośc w Polsce należy podjąć drastyczne środki |
No to podejmuj i zaszczep ten program na prowadzonym przez Ciebie forum, wśród tych, którzy mają takie same założenia. Działaj zgodnie z WŁASNYM sumieniem i pozwól innym podążać za SWOIM. Ciebie jak widzisz nikt nie obraża w związku z Twoimi poglądami. Bo dojrzałość człowieka - to wielka sztuka akceptowania różnic między ludźmi i brak aspiracji do zmieniania wszystkich na własną modłę.
| tenshii napisał/a: | | sama zamiast zaadoptować kolejnego psa wzięłaś sobie rasową sukę, |
Może gdybyś Rinuś miałą psa z adopcji, uratowanego z jakiejś pseudohodowli, psa którego nigdy w życiu - niezależnie od wieku - nie uśpiłabyś w ramach zapobiegania bezdomności - to patrzyłabyś na ten aspekt nieco inaczej? Wiedziałabyś, że taki psiak też może mieć prawo do cudownego życia, miłości, troski itd...
Bogu dziękuję, że nikt wcześniej nie uśpił żadnego z moich dotychczasowych psów tylko dlatego, że papierów nie miały. Bo były wszystkie, jak jeden mąż (a trochę ich było z racji na mój wiek ) - wspaniałymi, kochanymi i niepowtarzalnymi psami. Mogłam kupić z hodowli? Mogłam. Bez problemu. Ale TE psy potrzebowały pomocy i ją ode mnie dostały. Te z hodowli i tak znalazły nabywców...
Tak, jest masa bezdomnych psów - ale to MY LUDZIE jesteśmy za to odpowiedzialni i MOIM ZDANIEM powinniśmy walczyć z bezdomnością przez UŚWIADAMIANIE ludzi, ich edukację i zwiększanie ich odpowiedzialności - a nie przez jakąś zaplanowaną eksterminację ...
Działaj zgodnie ze swoim pomysłem, bądź twardą bułą jeśli Ci z tym dobrze i realizuj swój cel.
Ale zachowaj klasę i pozwól innym na to, by podążali za głosem własnego sumienia, włąsnego serca czy realizowali własne pomysły na pomoc - jak zwał tak zwał.
mufiasty - 03-03-2014, 11:29
Boże, dziękuję Ci że uratowałeś moje 3 PRZYGARNIASY (2 -bez papierów) od wyroku śmierci
Rinuś - 03-03-2014, 11:32
| Cytat: | | Może gdybyś Rinuś miałą psa z adopcji, uratowanego z jakiejś pseudohodowli, psa którego nigdy w życiu - niezależnie od wieku - nie uśpiłabyś w ramach zapobiegania bezdomności - to patrzyłabyś na ten aspekt nieco inaczej? Wiedziałabyś, że taki psiak też może mieć prawo do cudownego życia, miłości, troski itd... |
bardzo slabo mnie znasz, a wystarczyło trochę poczytać zanim coś się napisze.jak dla mnie możecie te psy potem nawet sprzedać, ale opinię wystawiacie sobie sami. Powodzenia
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 11:48
| Rinuś napisał/a: | | jak dla mnie możecie te psy potem nawet sprzedać, ale opinię wystawiacie sobie sami. |
Przecież DOBRZE WIESZ, że zajmujemy się pomocą i adopcjami a nie sprzedażą psów - więc czemu ten tekst niby miał służyć ??? No błagam, zachowaj klasę jak przystało na administratora analogicznego forum....
No cóż, Rinuś, opinię to niestety Ty sobie kiepską wystawiasz robiąc co w Twojej mocy, żeby troszkę tu pomącić... Mąć sobie, nam nie zaszkodzi, ale NIE OBRAŻAJ.
mufiasty - 03-03-2014, 11:56
Rinuś,już w 17 wieku ludzie z klasą uznawali : Kończ Waść ,wstydu oszczędż ''
aganica - 03-03-2014, 12:29
| Rinuś napisał/a: | | należy podjąć drastyczne środki jak usypianie ślepych miotow kundli, sterylizacje aborcyjne, usypianie starych i naprawdę chorych psów, agreeywnych, a pozostała resztę w całości wykastrowac/wysterylizowac. | Matko.... Holokaust..
anna34 - 03-03-2014, 12:35
| aganica napisał/a: | | Matko.... Holokaust.. |
No drastyczne troche,ale sterylizacja i kastracja psów schroniskowych i wyadoptowanych to podstawa niestety i moim zdaniem wszystkich bezpapierowych.
pasiconik - 03-03-2014, 12:37
| aganica napisał/a: | | Matko.... Holokaust.. | Dokładnie. A tyle się mówi o walce z przedmiotowym traktowaniem zwierząt...
Na myśl mi przychodzą słowa - najgorsze to widzieć drzazgę w oku bliźniego, a nie czuć kija w swojej d*pie.
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 12:47
| pasiconik napisał/a: | | A tyle się mówi o walce z przedmiotowym traktowaniem zwierząt... | '
Bo jak traktuje się podmiotowo, to się zyskuje miano miękkiej buły... A innym bardziej pasuje bycie twardą bułą...
Elazar - 03-03-2014, 12:48
| aganica napisał/a: | | Matko.... Holokaust | nie sądzę aby to było dobre porównanie...
wolałbym przeczytać jakieś info zgodne z tematem zamiast "wzajemnego nakręcania się"
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 12:53
Elazar, zatem zaapeluj do Rinuś, zeby nie obrazała tych co tu działają... Zwróć uwagę od czego się zaczęło...
Kesja - 03-03-2014, 13:04
Rinuś, ja też zastanawiam się dlaczego mając na uwadze ten sam cel, jakim jest niesienie pomocy psom, ty "przychodzisz" na to forum tylko po to by wszczynać dyskusje i zachęcać do eutanazji szczeniaków? po co? Wyglada to tak jakby brakowalo ci wrażeń na "twoim" forum? swoją drogą nie dziwię się że ludzie stamtąd odchodzą...
I tutaj nie chodzi o popieranie pseudo bo gdyby tak na to patrzeć ty też je popierasz pomagając dorosłym psom w typie rasy znaleźć dom. Chodzi o pomoc szczeniakom które tutaj nic nie zawiniły..
donia457 - 03-03-2014, 13:06
| aganica napisał/a: |
Rinuś napisał/a:
należy podjąć drastyczne środki jak usypianie ślepych miotow kundli, sterylizacje aborcyjne, usypianie starych i naprawdę chorych psów, agreeywnych, a pozostała resztę w całości wykastrowac/wysterylizowac.
Matko.... Holokaust.. |
| anna34 napisał/a: | | sterylizacja i kastracja psów schroniskowych i wyadoptowanych to podstawa niestety i moim zdaniem wszystkich bezpapierowych. |
dobre,bo o ile mi wiadomo Brutus jest psem bez papierow i nie jest kastrowany
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 13:35
| donia457 napisał/a: | | Brutus jest psem bez papierow i nie jest kastrowany |
Rinuś, zarzuciłas mi, że nic o Tobie nie wiem. I że powinnam poczytać. To czytam i mam okazję się dowiedzieć - zatem jak z tym Brutusem jest? Jeśli rzeczywiście jest psem bez papierów - możesz pomyśleć, że mógłby zostać uśpiony za młodu? Nie cieszysz się, że JEST, że trafiłaś na niego?
Co do wspomnianego braku kastracji - nie chcę nawet myśleć, że to prawda, wszak masz zasady przecież o czym pisałaś. Więc to prawdą być nie może ... Ty + pies adoptowany + bez papierów i bez kastracji? Nie, no nie przy Twoich zasadach, z pewnością. Wszak jasno wyraziłaś swoje zasady i opinie.
A jeśli jest niekastrowany - to jak to się ma do tych drastycznych metod o jakich piszesz?
I jeszcze jedno czerwone światełko - pewnie wynikające z błędnego przepływu informacji... Najpierw czytam, że masz hodowlaną sukę co to rozmnażana może będzie, potem o niekastrowanym Brutusie... Wielkie Nieba, ale się naczytałam...
Naprawdę TAK JEST jak czytam??? Mimo wszystko - trudno uwierzyć
Kesja - 03-03-2014, 14:08
| ANNA_MAJA napisał/a: | | . Ty + pies adoptowany + bez papierów i bez kastracji |
+jeszcze suka nie wysterylizowana no piękna sprawa Rinuś! Robi się coraz ciekawiej
anna34 - 03-03-2014, 14:30
| donia457 napisał/a: | anna34 napisał/a:
sterylizacja i kastracja psów schroniskowych i wyadoptowanych to podstawa niestety i moim zdaniem wszystkich bezpapierowych.
dobre,bo o ile mi wiadomo Brutus jest psem bez papierow i nie jest kastrowany |
Mniemam,że Kasia jest rozsądną właścicielką i Brutusa w wieku 10 lat nie rozmoży,skoro do tej pory nie rozmnożyła
O to nie musicie się martwić,zeby wszystkie adoptowane psiaki i ich właściciele tak dobry team ze sobą tworzyli to by nie trzebabyło kastrować i sterylizować wyadoptowanych psiaków
Znam Kaśke nie od dziś i wiem jaka jest i zapewniam,że wole ją taką impulsywną i mówiącą szczerze niż takie osoby co w oczy mi mówią co innego,a poza oczami co innego.
Kesja - 03-03-2014, 14:48
anna34, ale dlaczego w takim razie najeżdża na innych i papla co to powinno się robić z nierodowodowymi psami skoro sama ma nie wykastrowanego psa i nie wysterylizowaną sukę pod jednym dachem? To jest śmieszne!
| Cytat: | | Brutusa w wieku 10 lat nie rozmoży,skoro do tej pory nie rozmnożyła |
A ciekawe co będzie jak jej suka dostanie cieczke. Czy jej odpowiedzialność się nie skończy szczeniakami... ale pewnie i tak byśmy się o nich nie dowiedzieli bo by miot uśpiła nikomu nic nie mówiąc.
tenshii - 03-03-2014, 15:01
Szczerość to cecha, którą również cenię i szczerości Kasi nie odbieram. Nie odbieram jej także prawa to posiadania własnego zdania w tej czy innej sprawie oraz jego wyrażania. Nie odbieram Kasi również możliwości wyboru rozwiązania w podobnej sytuacji, gdyby ten wybór od niej zależał. Usypianie ślepych miotów jest legalne, a ja sama mam mieszane uczucia na ten temat - rozum mówi jedno, serce drugie.
Wreszcie nie odbieram Kasi możliwości wycofania się z pomocy w takiej akcji.
Jedyne co w Kasi wypowiedziach jest nie tak to niestety ciągła bezczelność, brak kultury, daleko posunięte oskarżanie i obrażanie innych. Kasia jako dorosła kobieta powinna dać innym, szczególnie jako człowiek biorący udział w adopcjach, możliwość wyboru własnej drogi postępowania zgodnej z własnym sumieniem i uszanowania decyzji osób trzecich. Przede wszystkim jednak nie może oskarżać innych o psucie czegoś, czego sama swoim zachowaniem do końca nie naprawia.
Myślę, że napisane przez Martynę Pasiconik powiedzenie doskonale opisuje tę sytuację, choć może ładne nie jest.
Reasumując: Kasia - zachowaj umiar w swoich wypowiedziach, i pomyśl 3 razy zanim, napiszesz oskarżenia w czyimś kierunku. Kulturalnego wyrażania swojego zdania na temat przedmiotu sprawy nie bronimy.
mufiasty - 03-03-2014, 15:01
anna34,uważam,że warto mieć ,, posprzątane własne podwórko'' aby komuś udzielać rad,a w przypadku Rinuś z tego co tu widać tak nie jest.
jamagda - 03-03-2014, 15:05
| aganica napisał/a: | | Rinuś napisał/a: | | należy podjąć drastyczne środki jak usypianie ślepych miotow kundli, sterylizacje aborcyjne, usypianie starych i naprawdę chorych psów, agreeywnych, a pozostała resztę w całości wykastrowac/wysterylizowac. | Matko.... Holokaust.. |
aganica miałam dokładnie to samo skojarzenie Przyznam że zagotowało się we mnie jak przeczytałam że jeśli szczenięta bez papierów to uśpić jeśli z papierami to pomagać a jaka jest gwarancja że gdyby były rasowe to nie trafiłyby do schronu czy nieodpowiedzialnych domów. Moim zdaniem jeżeli szczeniaki już się pojawiły to niezależnie od papierów powinno się im pomóc...no ale ja zawsze byłam miękka buła...
Jagienka30 - 03-03-2014, 15:12
| jamagda napisał/a: | | jaka jest gwarancja że gdyby były rasowe to nie trafiłyby do schronu |
jamagda, żadnej gwarancji nie mamy...przykład Arbuza
anna34 - 03-03-2014, 15:14
Ale że co,że Brutus ma jajka a Salma nie wysterylizowana i to ją dyskwalifikuje w pomocy i ocenie.Moim zdaniem nie.Co do pięknych nie rasowych szczeniaków to życze żeby jak już znajdą domy za darmo czy za kase to oby były zdrowe.Sama mam takuego psa i koszty leczenia go ostatnio przekraczają moje możliwości i wciąż piżyczka goni pożyczke.Nie każdy właściel tak pistąpi.Wiem rasowe też chorują ale jednak zdecydowanie mniej.Dlatego uważam że ten ktoś jest zwykłym.....co rozmnożył sunie.Być może przez to pozbawił ją życia i w sumie nic nie wiadomo jakie szczeniaki stworzył.I wiadomo na szczeniaczki bedzie duzo chetnych a te stare i chore znow spędzą nie wiadomo ile czasu w schronie.Kiedys bylam przeciwko aborcji szczeniakow i usypianiu slepych miotow ale teraz juz jestem za tym szczegolnie po wizycie w schronisku i wiesciach jak te psy stare szczegolnie sa tam traktowane.
aga130 - 03-03-2014, 15:19
Przykład moja tymczasowiczka Carrie i jej mama Gabana piękne , rodowodowe wystawowe suki i jak wyglądało ich życie do czego doprowadziła nieodpowiedzialność człowieka , a mój wykastrowany z pseudo kundel labrador żyje jak pączek w maśle .Od czego zależy los tych psów czy to rodowodowych czy nie -od nas ludzi !
Jagienka30 - 03-03-2014, 15:20
| anna34 napisał/a: | | to ją dyskwalifikuje w pomocy i ocenie. |
W pomocy na pewno nie..ale moim skromnym zdaniem by oceniać i udzielać rad trza,jak słusznie zauważyła mufiasty,
| mufiasty napisał/a: | | ,, posprzątane własne podwórko'' |
Kesja - 03-03-2014, 16:36
| Jagienka30 napisał/a: | | anna34 napisał/a: | | to ją dyskwalifikuje w pomocy i ocenie. |
W pomocy na pewno nie..ale moim skromnym zdaniem by oceniać i udzielać rad trza,jak słusznie zauważyła mufiasty,
| mufiasty napisał/a: | | ,, posprzątane własne podwórko'' |
|
Otóż to, w 100% się zgadzam.
Ryniu - 03-03-2014, 17:00
ogłoszenie nieaktualne, temat do archiwum.
Ale dowiedziałem się, "że stare i naprawdę chore psy" powinno się od razu usypiać. Mnie się zawsze zdawało że to wtedy jak nie ma szans na wyleczenie, pies cierpi z bólu i ma pełen dyskomfort życiowy.
Ryniu - 03-03-2014, 17:23
Z FB:
| Cytat: | | Excellent Labs Hodowla Labradorów Wyjaśnię pokrótce bo 2 maluszki do Nas trafiły do odkarmienia i rozmawiałam z właścicielką mamy malców. Sunia zmarła po zabiegu cesarskiego cięcia. W ten poniedziałek (jak był 63 dzień ciąży) właściciele udali się do weta ( nie było jeszcze akcji porodowej) wet kazał czekać. Potem dopiero po 4 dniach sunia zaczęła mieć skurcze i urodziła 4 maluszki, po porodzie wszystko było ok z sunią. Kolejnego dnia sunia zaczęła być apatyczna więc właściciele pojechali znów do weta po RTG okazało się,że w brzuchu są jeszcze malce- wykonano zabieg. Całą noc po operacji właściciele monitorowali sunię, która niestety zmarła o 7 rano. Maluchy są bez rodowodu - mama i tata byli czekoladowymi labradorami (to pozostawię bez komentarza). Maluchy są czarne. Poniżej zdjęcie |
| Cytat: | | Excellent Labs Hodowla Labradorów Kasiu,nikt nie napisał,że labki będą sprzedawane. Jak maluchy są już na świecie to trzeba im pomóc nie patrząc na to czy sa to kundelki czy psy z rodowodem. |
Martę znam od dawna i szanuję. Jest uznanym hodowcą ZKWP, co nie oznacza, że nie może i nie chce pomóc.
Ja zrobił bym to samo a też jestem już od 8 lat też członkiem ZKWP. Każde życie jakie by nie było powinno być szanowane.
neravia - 03-03-2014, 19:48
Brawa dla hodowcow wierze ze znajda sie odpowiedni ludzie dla tych maluszków.
mufiasty - 03-03-2014, 20:22
,,W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do końca ''
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 21:26
[quote ]anna 34 napisała: Mniemam,że Kasia jest rozsądną właścicielką i Brutusa w wieku 10 lat nie rozmoży,skoro do tej pory nie rozmnożyła [/quote]
[quote="anna34"]Ale że co,że Brutus ma jajka a Salma nie wysterylizowana [/quote
O Wielkie Nieba!!! Parę godzin mnie nie było i... jednak mamy potwierdzenie, że Rinuś ma psa nie kastrowanego i sukę hodowlaną niesterylizowaną??? Więc jednak prawdą jest to, w co mocno nie mogłam uwierzyć - mimo wszystko co się tutaj dzieje... A to jednak prawda...
Rinuś - i TY potrafiłas tu mówić , na tym forum i w tym wątku o HIPOKRYZJI???
TY potrafisz pisać, że wszystkie psy bez rodowodu muszą być kastrowane i sterylizowane, bez wyjątku? TY co rusz wkraczasz z tekstami o usypianiu miotów, Ty zaczepnie na wątku Arbuza wytaczasz tekst, że przecież kastracja to warunek adopcji - dąząc do zasiania niepokoju, że moze go nie zamierzamy kastrować???
To jak Rinuś - ADOPTOWAŁAŚ i nie dotrzymałaś jakiejś umowy (bo zawsze jest to warunek adopcji, nawet jak pies za młody - sama o tym przypominasz) czy KUPIŁAŚ psa w PSEUDOHODOWLI, gdzie nikt nie żądał kastracji???
Dlaczego nagle przestałaś się udzielać w tym wątku??? Przecież mamy szczeniaczki ratowane przez konkretne osoby? Już nie jesteś tematem zainteresowana?
Wielkie Nieba... Toż to dopiero klasyka HIPOKRYZJI... Czy na com.pl userzy mają tego świadomość???
Rinuś... Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie... Niestety...
Małgosia35 - 03-03-2014, 23:52
| ANNA_MAJA napisał/a: | | Czy na com.pl userzy mają tego świadomość??? |
Nawet jeśli mają to jak napiszą coś nie w smak to posty lądują w śmietniku,ANNA_MAJA, powinnaś o tym dokładnie wiedzieć
ANNA_MAJA - 03-03-2014, 23:56
Wiem, Małgosiu, wiem... Nawet odpowiedź na zadane pytania ...
deadend - 04-03-2014, 09:16
Co to się probiło, forumów jak mrówków a na każdym kwachy. Fajnie, że maluchy maja zastępczą mamusię, przynajmniej część
Rinuś - 04-03-2014, 14:39
Tak planuję kryć Salmę Brutusem - tym optymistycznym akcentem kończę swoje wypowiedzi tutaj
Pozdrawiam
Rinuś - 04-03-2014, 15:22
dodam jeszcze tylko, że wszystkie opinie sa pisanę w mojej własnej osobie, bo jestem tutaj jako JA ,a nie jako com.pl. I proszę nie przypisywać czegoś forumowiczom z com.pl, ponieważ ja piszę w swoim odczuciu a nie w odczuciu innych osób.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Mistycom - 04-03-2014, 16:42
| Rinuś napisał/a: | dodam jeszcze tylko, że wszystkie opinie sa pisanę w mojej własnej osobie, bo jestem tutaj jako JA ,a nie jako com.pl. I proszę nie przypisywać czegoś forumowiczom z com.pl, ponieważ ja piszę w swoim odczuciu a nie w odczuciu innych osób.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. |
Ale jesteś administratorem com.pl czyli niejako ich przedstawicielką - robiąc zadymę tutaj, źle się wyrażając robisz "reklamę" swojemu forum. Niestety, może o tym nie wiesz, ale posiadając jakieś funkcje, tym bardziej odpowiedzialne funkcje, trzeba umieć się zachować i dostosować swoje zachowanie do ogółu a nie swojego widzi mi się.
Jeśli nie potrafisz zachować się dojrzale i wypowiadać TYLKO i wyłącznie w danym temacie i na dany temat, a nie co o tym myślisz, to idź na swoje forum i tam sobie pospamuj. My tutaj chcemy znać fakty z życia potrzebujących piesków oraz to kto i jak im pomaga, i nie obchodzi nas jakie Ty masz zdanie na temat tego co powinno się Twoim zdaniem z nimi zrobić. Głupie uwagi zachowaj dla siebie i przestań robić offtop.
Twoja postawa jest dla nas nie do przyjęcia - my chcemy pomagać zwierzakom bez względu na to czy sa rasowe czy nie. Nie będziemy ich zabijać tylko dlatego, że nie mają papierka. Urodziły się i są żywymi stworzeniami - jak człowiek i naszymi wspólnymi siłami zrobimy wszystko by pomagać dalej. Jak chcesz sobie usypiać, topić czy ubijac zwierzaki, to idź na swoje forum. Pamiętaj jednak, że jest to karalne.
Żegnam.
|
|