|
forum.labradory.org
|
|
NEWS - Przywiązał psa do auta i ciągnął przez 5 km po asfalcie
supergirl - 29-12-2008, 14:06 Temat postu: Przywiązał psa do auta i ciągnął przez 5 km po asfalcie Do dwóch lat więzienia grozi mieszkańcowi powiatu chełmskiego za znęcanie się nad psem. 43-letni mężczyzna przywiązał owczarka niemieckiego do swojego samochodu i ciągnął przez pięć kilometrów po asfaltowej drodze.
Kilka dni temu policjanci otrzymali anonimowy telefon z informacją, że na trasie Siedliszcze Brzeziny jedzie mercedes z przywiązanym do zderzaka psem. Kiedy przybyli na miejsce, znaleźli leżącego na poboczu czworonoga. Pies na całym ciele miał liczne obrażenia, weterynarz określił jego stan jako bardzo ciężki. Ustalono, że sprawca przywiązał psu sznurek do tylnej łapy następnie podczepił do zderzaka i ciągnął kilka kilometrów za jadącym autem. Zmasakrowanego porzucił na poboczu.
Jeszcze tego samego dnia policjanci zatrzymali podejrzanego. Okazał się nim 43-letni Mieczysław K., mieszkaniec gminy Siedliszcze. Mężczyźnie postawiono zarzut znęcania się nad zwierzęciem ze szczególnym okrucieństwem. Podejrzany nie przyznaje się do winy. Grozi mu do dwóch lat więzienia. Pies trafił do schroniska.
źródło: http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
andzia - 29-12-2008, 14:44
O jaa.
Dobrze by było gdyby dostał te 2 lata.
Biedny pies myśle że z tego wyjdzie
AnIeLa - 29-12-2008, 15:49
Takiego gnoja ( przepraszam za wyrażenie, i tak najmniej dotkliwe jakie znalazłam) to bym sama tak przewiozla po asfalcie, a sznurek przywiązałabym mu do przyrodzenia!!!!!!!!!!! Ale mi cieśnienie skoczyło !!!!!!!!
Szyszunia - 29-12-2008, 16:04
Czego to debile nie wymysla?! Ale znajac nasze Polskie prawo facet dostanie rok w zawiasach i tyle...
gwiazdka - 29-12-2008, 16:12
niee... po prostu masakra... jak to przeczytalam to noz mi sie w reku otworzyl...co za skur*****.................za przeproszeniem... obcielabym takiemu jaja!!!!!!!!!!!! albo przyrodzenie.................................................................... jak ludzie moga robic takie rzeczy.....jak ktos moze byc tak okrutny.... ja nie moge tego pojac................................ przeciez ten biedny psiulek chociaz wyzdrowieje do konca swoich dni bedzie mial psychike zryta..i bedzie sie bal ludzi .......... straszne... mam nadzieje ,ze znajdzie sie ktos kto da temu psiakowi oooooooooooooooooooogromnie duzo milosci..i uwagi...
Jagnes093 - 29-12-2008, 16:28
Cytat: | Podejrzany nie przyznaje się do winy. Grozi mu do dwóch lat więzienia.Pies trafił do schroniska. |
Nie dość, że pies cierpiał to jeszcze czeka go takie zakończenie
Eh niektórzy ludzie mają jakąś spaczona psychikę jak tak można
inkapek - 29-12-2008, 16:50
Nie bede tego komentowała bo to co chcę powiedzieć to piiiiii by tylko było słychać
gwiazdka - 30-12-2008, 20:40
inkapek napisał/a: | Nie bede tego komentowała bo to co chcę powiedzieć to piiiiii by tylko było słychać |
dokladnie tak samo mialam................. szkoda slow................
[ Dodano: Wto 30 Gru, 2008 ]
zabilabym frajera albo tak samo przywiazala do auta
Pavvel - 31-12-2008, 00:49
Głupota - 2 lata . 5 Co najmniej , a do tego kara taka sama jaką wyrządził pieskowi .
jak to AnIeLa powiedziała
AnIeLa napisał/a: | Takiego gnoja ( przepraszam za wyrażenie, i tak najmniej dotkliwe jakie znalazłam) to bym sama tak przewiozla po asfalcie, a sznurek przywiązałabym mu do przyrodzenia!!!!!!!!!!! Ale mi cieśnienie skoczyło !!!!!!!! |
kasiula_86 - 03-01-2009, 15:35
straszne
Dżastin - 03-01-2009, 18:03
odrazu pomyslałam to co Aniela czyli, sama bym tego debila przyczepiła do zderzaka i wiozła przez 5 km, a jakby było malo to przez kolejne 5 bym chama przewiozła, brak słów!!
Ryniu - 03-01-2009, 21:19
Dżastin napisał/a: | sama bym tego debila przyczepiła do zderzaka i wiozła przez 5 km |
za nogę? Czy gorzej?
Pavvel - 03-01-2009, 21:34
Ryniu napisał/a: | za nogę? Czy gorzej? |
Ryniu, I za nogę i za to "gorzej" dwa sznurki
Dżastin - 03-01-2009, 23:09
Ryniu, tego "gorszego" juz by nie mial jakbym go do tego auta przywiązywała
BlueDiego - 05-01-2009, 22:47
AnIeLa napisał/a: | Takiego gnoja ( przepraszam za wyrażenie, i tak najmniej dotkliwe jakie znalazłam) to bym sama tak przewiozla po asfalcie, a sznurek przywiązałabym mu do przyrodzenia!!!!!!!!!!! Ale mi cieśnienie skoczyło !!!!!!!! |
Ten cytat wybrałem przypadkowo, wśród innych podobnych...
Przypadkowo słyszałem reportaż w RL (Radio Lublin) o tym incydencie... Wynikało z niego, ze dzieci przywiązały psa do auta stojącego na podwórzu, a Bogu ducha winny człowiek po prostu nim odjechał i "zmasakrował" psa. Będzie teraz odpowiadał za nieumyślne przestępstwo.. Mogłoby sie to przydarzyć każdemu kierowcy...
Ale stała się rzecz straszna! Żal mi tego stworzenia..
Dżastin - 05-01-2009, 23:04
Nie ma to jak rzetelność przekazywania informacji
AnIeLa - 05-01-2009, 23:17
Dżastin napisał/a: | Nie ma to jak rzetelność przekazywania informacji |
Dokladnie
Baszka - 05-01-2009, 23:21
Dżastin napisał/a: | Nie ma to jak rzetelność przekazywania informacji |
...i rzetelność dziennikarzy...ale gdyby opisał CAŁĄ prawdę to nie byłoby tak sensacyjnie
Ryniu - 05-01-2009, 23:26
BlueDiego, myślę, że facet jakoś się musi tłumaczyć. Nie za bardzo mnie to przekonuje. Ale nie kwestionuję całkowicie tego co piszesz, bo nieraz się już zdarzały takie niesłuszne medialne nagonki.
Dżastin - 06-01-2009, 09:45
Ryniu, dokładnie, facet moim zdaniem jest winny bo jak w sumie mozna jechac 5 km i nie zauwazyc ze ma sie cos z tyłu samochodu, a poza tym jak sie do niego wsiada to chyba najpierw na niego patrzysz, moze informacja o porzuceniu psa na poboczu tez jest nieprawda? najbardziej na tym zdarzeniu i tak najbardziej ucierpiał psiak
BlueDiego - 07-01-2009, 02:05
Nie wiem jak było naprawdę i nie chcę występować w roli adwokata sprawcy tego ohydnego czynu. Ale podobno facet przyjechał do właściciela pieska z wizytą i następnie odjechał. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że ktoś w ramach "przysługi" ciągnąłby czyjegoś psa samochodem. W mercedesie jest bardzo cicho, samochód jest dobrze wyciszony...
Raczej wygląda mi to na jeszcze jedną dziennikarską "horrorową kaczkę".
A że zostawił psa na poboczu...? Mógł sądzić że nie żył.
Facet będzie miał "nasrane" w papierach...
Sam mógłbym siebie wyobrazić w tej sytuacji (ale nie mam mercedesa....)
cranbi - 12-01-2009, 19:21
Myślę, że gdyby był niewinny nie porzucałby psiaka na poboczu..
Baszka - 12-01-2009, 22:05
łatwiej ....nie! ...chcę wierzyć w wersję przedstawioną przez BlueDiego, ...bo jest, no powiedzmy... zrozumiale ludzka...a wersja z bestialstwem, to..ochyda
harm - 26-02-2009, 20:13
...powinni i jego przywiązać i tak ciągnąć...
ostatnio natknęłam się na zdjęcia zmasakrowanych [przez ludzi oczywiście] zwięrząt...
tragedia.:(
paula2911 - 14-07-2009, 10:54
Co za ....brak słów chociaż niedawno słyszałam że coś podobnego stało się u mnie w mieście nie znam dokładnie historii ale wiem że piesek był przywiązany do samochodu i ciągnięty za nim. Niestety miał mniej szczęścia bo nie przeżył a tego nie wiem jak nawet go nazwać nie znaleziono po prostu tragedia nie wiem co skłania ludzi do takiego zachowania.
pecet22 - 14-07-2009, 21:19
k***a zajebał bym takiego gnoja żeby psa przywiązać to zderzaka to trzeba byc takim h***m i gno**m zajebał bym go
paula2911 - 14-07-2009, 23:01
Zgadzam się przykre że są ludzie zdolni do takich rzeczy
Ewelina - 14-07-2009, 23:20
Nie no ja bym takiego za j..ja przywiązała i też tak po asfalcie ciągnęła.Co za debil
Huberto - 18-07-2009, 22:24
To już na prawdę jest szczyt wszystkiego. ten ktoś to już nie ma serca dla psa. Takiego tylko do góry nogami przywiązać
|
|