forum.labradory.org

Sport - PAKERNIA

Nulcia1 - 10-03-2014, 17:47
Temat postu: PAKERNIA
Coraz więcej z nas ćwiczy i modeluje swoje ciałko , pokazujmy efekty naszej ciężkiej pracy , wymieniajmy się doświadczeniami , planami treningowymi , ćwiczkami :superman:

DO DZIEŁA :girl:

Ewelina - 10-03-2014, 17:50

Nulcia1 napisał/a:
pokazujmy efekty naszej ciężkiej pracy
ale że tak tutaj publicznie, ja się chyba nie odważę :D :-P
Nulcia1 - 10-03-2014, 17:52

Ewelina, a tam :P

[ Dodano: 10-03-2014, 17:53 ]
Klatka :D

https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

[ Dodano: 10-03-2014, 17:55 ]

Mistycom - 10-03-2014, 18:22

A ja mam lepszy pomysł :) te co zaczynają ćwiczyć wrzucają fotkę teraz i po jakims czasie np. po miesiącu, dwóch, trzech :) będzie mobilizacja i temat do dyskusji :P
Nulcia1 - 10-03-2014, 18:24

oczywiście , że tak ;D wszystko co związane z ćwiczeniami mile widziane ;D
pasiconik - 10-03-2014, 19:46

O o oo, podpinam się ;D
Milena - 10-03-2014, 19:57

temat dla mnie ;D
Ja teraz robię płaski brzuch i talię :)

pasiconik - 10-03-2014, 20:05

Milena napisał/a:
Ja teraz robię płaski brzuch i talię
Ja za numer 1. mam podniesienie pupy :-P A dodatkowo zarysować mięśnie brzucha i wyrzeźbić ramiona, ale tego w domu pewnie nie zrobię.
Nulcia1 - 10-03-2014, 21:18

pasiconik, kochana jeśli pójdziesz na siłkę rób ćwiczenia na każdą partię mięśni :) mogę użyczyć Ci taki podstawowy plan treningowy :) i fajne ćwiczonka na pupę :P

Milena napisał/a:
płaski brzuch i talię

ja też już po ABS :)

pasiconik - 10-03-2014, 22:20

Nulcia1, teraz ze względów mieszkaniowych nie zapiszę się na żadną siłkę, dlatego zaczynam pracować nad tym w domu.
Więc jeśli znacie ćwiczenia na wystrzałową pupę to ja poproszę ;D Jest mała, a chciałabym, żeby stała się okrągła :-P

Nulcia1 - 10-03-2014, 22:41

pasiconik, możesz robić wykroki jeśli masz ciężarki to weź je w dłonie :P jeśli nie skorzystaj z 2 butelek 1,5 litra :)

na pupę najlepsze są przysiady (najlepiej jak były by z obciążeniem ) jeśli nie posiadasz możesz skorzystać z tego :)

jak jestem w domu to ćwiczę => https://www.youtube.com/watch?v=rsOwRoaRh4I
https://www.youtube.com/watch?v=425Tz8ueAZY

Na brzuch polecam ABS , są trzy poziomy trudności . Oto pierwszy => https://www.youtube.com/watch?v=dAd_iiJKzpU

pasiconik - 10-03-2014, 22:47

250 przysiadów w jeden dzień?! :oh: Ja ledwo 30 robię :D :D
Nulcia1 napisał/a:
jak jestem w domu to ćwiczę => https://www.youtube.com/watch?v=rsOwRoaRh4I
To fajne, jutro wypróbuję :)
Nulcia1 - 10-03-2014, 22:50

pasiconik, dlatego ja sądzę , że lepiej zrobić miej z obciążeniem np 10 kg na początek :) nie obciąży się tak stawów jak 250 przysiadów :)

A tak jak pisałam wyżej przysiady + martwy ciąg no i jeszcze wykroki to najlepsze ćwiczenia na pośladki aby pięknie urosły ;D np takie: http://instagram.com/p/jKUvvqS4UO/

[ Dodano: 11-03-2014, 10:59 ]
TRENING NA DZIŚ : Plecy , triceps na każdą partie trzy ćwiczenia w czterech seriach po 12 powtórzeń
+ brzuch trening na siłowni (brzuszki z obciążeniem) , w domu ABS ;D

Ewelina - 11-03-2014, 11:34

u mnie dzisiaj BUP przez godzinkę w domku przysiady i pół brzuszki :)
pasiconik - 11-03-2014, 11:37

U mnie dziś nic, bo przed chwilą dostałam @ i boliiiii :cring:
Ewelina - 11-03-2014, 11:38

pasiconik, ja zawsze coś robię przy @ wtedy mniej boli jak się człowiek rozrusza :P
Nulcia1 - 11-03-2014, 11:50

Ewelina napisał/a:
u mnie dzisiaj BUP przez godzinkę w domku przysiady i pół brzuszki

Super :)

pasiconik, biedna :* pierwszy dzień sobie odpuść ;*

Ewelina napisał/a:
ja zawsze coś robię przy @ wtedy mniej boli jak się człowiek rozrusza

to prawda , ja też ale nigdy w pierwszym dniu bo ból jest taki , że czasem wytrzymać się nie da :)

[ Dodano: 11-03-2014, 19:28 ]
Ja już po ćwiczeniach ;D w planach miał być jeszcze ABS ale chyba nie dam już rady :(

Dziewczyny a bierzecie jakieś witaminki jeśli nie to ja polecam te =>

Ewelina - 11-03-2014, 20:57

hej ja też już po ćwiczeniach miałam iść na PUB ale poszłam na Power Pump ze sztangami i rewelacja :)
Nulcia1 - 11-03-2014, 20:59

Ewelina, ekstra ;D

[ Dodano: 11-03-2014, 21:00 ]
a ja dzisiaj pokazywałam mojemu mężowi tą dziewczynę z fajną pupą i stwierdził , że fuj ... że ja mam lepszą :D i , że za wielka :bad: a mi się podobają takie pupy :P

Ewelina - 11-03-2014, 21:28

ja mam dużą pupę i mam jej dosyć wkurza mnie i wolałabym mieć małą pupcię, bo nad dużą trzeba więcej pracować żeby była fajna bo jak się odpuści to się robi brzydka i obwisła :-P
Nulcia1 - 11-03-2014, 21:41

Ewelina, ja też nie mam małej :P (teraz jak ćwiczę jej się troszkę urosło) ale tamta dziewczyna miała dużą umięśnioną i dlatego mi się podobała bo była taka kształtna według mnie :greedy:
Ewelina - 11-03-2014, 21:47

Mi też się takie podobają, ja na nie mówię murzyńskie poślady :)

[URL=http://img854.imageshack.us/i/kh6o.jpg/]
[/URL]

A to moje efekty jeszcze dużo pracy przede mną, brzuch muszę wzmocnić bo jest kapeć, ale chyba juz coś widać :haha:

Nulcia1 - 11-03-2014, 21:50

Ewelina, super wyglądasz i jesteś chudzinka ;D śliczną masz bluzeczkę :)
Ewelina - 11-03-2014, 21:54

Nulcia1 napisał/a:
super wyglądasz i jesteś chudzinka
No nie taka chodzinka 56kg ważę więc nie tak mało :) a bluzeczka lidlowska, ale ja ją na allegro za 27zł kupiłam z wysyłką :haha: chyba Crivit tak ta firma się nazywa :)
Nulcia1 - 11-03-2014, 22:00

Ewelina napisał/a:
56kg

już to kiedyś pisałam waga jest najmniej istotna :)
ważne są wymiary , dwie o osoby o tej samej wadze mogą wyglądać zupełnie inaczej :) po za tym skoro intensywnie ćwiczysz i pojawiają się mięśnie to waga nie będzie szła w dół a chudnąć chudniesz , spalasz tłuszcz pojawiają się mięśnie :)

Ewelina - 11-03-2014, 22:05

Nulcia1, No tak masz tu dużo racji, mam koleżankę która nie ćwiczy waży tyle co ja ale jej wszystko wisi i wygląda na dużo więcej a rozmiar nosi 38 ja się wbijam w 36 a czasem i 34 się zmieszczę ale ja jak to mówią moje koleżanki mam adhd i ciągle w ruchu jestem, ale moja mam jest otyła i tak kiedyś sobie powiedziałam że nie dopuszczę do tego i się nie roztyję po dzieciach, bo moja maminka powtarza że to przez nas jest grubiutka :-P
Nulcia1 - 11-03-2014, 22:08

Ewelina, sama zobacz to jedna i ta sama osoba

zresztą ja odkąd ćwiczę ważę o 2 kg więcej :) jutro zrobię jakieś foty i wstawię tutaj :)

Ewelina - 11-03-2014, 22:12

Oj tak ja q sumie nie przytyłam bo ciągle tyle samo mi pokazuję waga ale schudłam i widzę po sobie, że się zaokrągliłam tam gdzie trzeba no i nogi się zrobiły fajniejsze, szkoda tylko że biust się nie powiększy a szkoda :-P
Nulcia1 - 11-03-2014, 22:13

Ewelina, a ćwiczysz klatkę ?
Ewelina - 11-03-2014, 22:16

Nulcia1, Tak raz w tygodniu ćwiczę z ciężarkami klatkę również, dzisiaj ćwiczyłam klatkę ze sztangą 3,5kg na stronę oczywiście rozgrzewka była od 1kg w między czasie dorzucałyśmy więcej :)
Nulcia1 - 11-03-2014, 22:18

Ewelina, idealnie ;D biust będzie jędrniejszy a mięśnie wypchają go do przodu i będzie wydawał się większy
Ewelina - 11-03-2014, 22:25

Nulcia1, oby bo ja mam taki mały po karmieniu, że masakra kiedyś nosiłam duże C a teraz :cring:
Nulcia1 - 11-03-2014, 22:27

Ewelina, na zdjęciu do Twojego szczuplutkiego ciałka w sam raz :) nigdy w życiu nie powiedziałabym , że urodziłaś dwójkę dzieci :) chudzinka i już ;D
Ewelina - 11-03-2014, 22:35

Nulcia1, z Kubą przytyłam 30kg w ciąży zostały mi rozstępy na nogach :( z Jasiem już sie pilnowałam i przytyłam tylko 8kg i urodziłam zdrowych synów tylko nawyki żywieniowe mi się pozmieniały, ale też cały czas pracuję nad sobą i to nie jest tak, że łatwo mi to przychodzi bo potrafię zjeść spaghetii w sobotę a w niedzielę już waga 1kg więcej potrafi pokazać więc póxniej się muszę pilnować i to dobrze wypocić :)
Nulcia1 - 11-03-2014, 22:40

Ewelina napisał/a:
zjeść spaghetii

straszny grzech :P ;* głupek

ćwicz żeby wyrzeźbić ciałko bo chudnąć przynajmniej według mnie nie masz z czego , bo jesteś mega szczupła

Ewelina - 11-03-2014, 22:49

Nulcia1 napisał/a:
straszny grzech głupek
hahah nie no mamy z moim mężem tak że w sobotę jemy coś nie zdrowego kalorycznego żeby zaspokoić głód, ale później cały tydzień staramy się parować i jeść zdrowo :D ale jak się czeka na tą sobotę i jak to wszystko smakuję człowiek się tak delektuję :D

Tak zrzucać już nie chce, bo nie muszę ale rzeźba by mi się przydała bo mi jeszcze gdzie nie gdzie wisi :D

Nulcia1 - 11-03-2014, 22:52

Ewelina napisał/a:
ale jak się czeka na tą sobotę i jak to wszystko smakuję człowiek się tak delektuję

na pewno ;D

Ewelina napisał/a:
Tak zrzucać już nie chce

i dobrze ;D

Patrzcie , dziewczyna robi martwy ciąg z 80 kg ciężarem http://instagram.com/p/joKet0NMlJ/

[ Dodano: 11-03-2014, 22:56 ]
http://instagram.com/p/h5edFNNMn8/

Ewelina - 11-03-2014, 22:58

miazga mi po tych 3,5kg po kilku seriach robiło się słabo :-P ale ogólnie kobieta może wszystkiego dokonać :) Podziwiam :)
Nulcia1 - 11-03-2014, 23:01

Ewelina, ale w martwym ciągu nie jest trudno podnieść większy ciężar ja na razie robię z 30 kg ciężarem :(
Ewelina - 12-03-2014, 10:15

Nulcia1 napisał/a:
z 30 kg ciężarem
masakra :-P podziwiam nie wiem czy dałabym radę :)
Nulcia1 - 12-03-2014, 10:35

Ewelina, na pewno byś dala :)
Podnosiłaś kiedyś np worek z gipsem ?
Jeśli tak to wiesz , że dwiema rękami nie jest tak zle.

Ewelina - 12-03-2014, 16:11

Nulcia1 napisał/a:
Podnosiłaś kiedyś np worek z gipsem ?
Jeśli tak to wiesz , że dwiema rękami nie jest tak zle.
Podnosiłam i wnosiłam 15kg wór z karmą no i noszę Jaśka jeszcze na rękach ale to przeważnie na biodrze i czasami podrzucam go do góry w zabawie :haha: ale 80kg w życiu :-P
Pikuś - 12-03-2014, 17:03

Dziewczyny pytanie za 100 punktów :P
Jak spalić brzuch szybko? Błagam nie mówcie mi, że systematyczność, jedzenie itd. ja wiem, jem, trenuję, ale akurat tą część ciała chcę szybko, na niej najbardziej mi zależy :)

Ewelina - 12-03-2014, 17:09

Tylko ćwiczenia, brzuszki i pół brzuszki, hula-hop, bieganie :)
Pikuś - 12-03-2014, 17:25

Ewelina, tak myślałam :P Jak ja ubolewam nad tym, że samo nic nie zniknie :D
Nulcia1 - 12-03-2014, 19:30

Ewelina napisał/a:
ale 80kg w życiu

ona też na pewno nie wzięła od razu tyle , siła rośnie przy ciężarach :) sama po sobie widzę , że muszę zwiększać ciężar bo inaczej ćwiczenia nie sprawiają mi trudności :)

Pikuś napisał/a:
Jak spalić brzuch szybko? Błagam nie mówcie mi, że systematyczność, jedzenie itd. ja wiem, jem, trenuję, ale akurat tą część ciała chcę szybko, na niej najbardziej mi zależy

Przede wszystkim zdrowe jedzenie , nie schudniesz z jednej partii tylko z całego ciała :) ćwiczenia na brzuch uwypuklają mięśnie tylko :) dopiero wszystko razem da efekty :) według mnie najlepsze ćwiczenia na brzuch to ABS są trzy poziomy trudności , zacznij od pierwszego z czasem gdy nie będą już sprawiały trudności przechodź do kolejnego poziomu :) martwy ciąg też jest dobry na brzuch :) zresztą uważam , że martwy ciąg i przysiady z obciążeniem to najlepsze ćwiczenia ;D

https://www.youtube.com/watch?v=dAd_iiJKzpU tu masz stronę z ABS

Ja już po ćwiczkach ;D dzisiaj było
https://www.youtube.com/watch?v=rsOwRoaRh4I
przeczepiłam sobie obciążenie na nogi 1,3 kg

i oczywiście ABS podany wyżej ;D

siulentas - 12-03-2014, 19:47

ja tez juz jakis czas sobie cwicze. Nie wzoruje sie na jakims wybranym zestawie a modyfikuje je pod siebie i widze juz efekty powolutku wszystko idzie w dobra strone :) Brzuch u mnie nie wyglada juz tak kiepsko ale musze modyfikowac cwiczenia wlasnie glownie na te partie bo w ciazy i po mialam pekniete miesnie wzdroz i bole odczowam do dzis takze mam pewne ograniczenia ale jest oki :)
Dzis cwiczylam z malym :D jemu bardzo sie podobalo uznal to za swietna zabawe.
Najwiecej cwicze uda i posladki bo tam pojawily sie u mnie niestey mankamenty z ktorymi musze powalczyc bo wstyd a lato idzie hehe :-P

[ Dodano: 12-03-2014, 19:49 ]
ah i staram sie odzywiac bardziej sensownie w miare mozliwosci ale wiadomo nie zawsze sie da. Nie jest idealnie ale np slodkiego jem bardzo malo sladowe wrecz ilosc nie uzywam za bardzo cukru itp wiecej warzyw i owocow plus suplement w postaci witamin :)

Ewelina - 12-03-2014, 21:40

ja właśnie wróciłam z wieczornego biegania czuję się rewelacyjnie :haha:
Nulcia1 - 13-03-2014, 13:54

Miałam dziś iść na siłkę ale braknie mi czasu i idę jutro :)
Ewelina - 13-03-2014, 17:48

Nulcia1, ja miałam iść na zumbe i step, ale padam po tym maratonie zakupowym idę pobiegać :haha:
asia030984 - 13-03-2014, 17:51

Ja dzisiaj byłam pierwszy raz na siłce 8)
Jutro znowu idę :)

Ewelina - 13-03-2014, 17:56

super, miałaś rozpisany trening czy sama ćwiczyłaś?
asia030984 - 13-03-2014, 17:59

Ewelinka, mam najpierw ogólnorozwojówkę rozpisaną - 2 tygodnie (chyba), a potem poszczególne partie.
Sama, to ja bym tam nawet nie poszła ;D

Ewelina - 13-03-2014, 19:33

asia030984, Dlatego pytam, bo jak się samemu idzie i nie ma się zielonego pojęcia od czego zacząć to można sobie tylko krzywdę zrobić :)
Nulcia1 - 13-03-2014, 19:44

Coraz więcej nas super ;D

Ewelina napisał/a:
pobiegać

też od jutra mam taki zamiar :) a w weekend na rower jak będzie ładna pogoda:)

asia030984, Elegancko ;D

Ewelina napisał/a:
Dlatego pytam, bo jak się samemu idzie i nie ma się zielonego pojęcia od czego zacząć to można sobie tylko krzywdę zrobić :)

dokładnie :)

Ewelina - 13-03-2014, 19:54

Nulcia1 napisał/a:
a w weekend na rower jak będzie ładna pogoda:)
Oj dokładnie widzę że mamy ułożony podobny schemat :haha: Ja mam świetną przyczepkę rowerową więc mogę sobie śmigać z chłopakami :haha:
Nulcia1 - 13-03-2014, 19:57

Ewelina napisał/a:
Ja mam świetną przyczepkę rowerową więc mogę sobie śmigać z chłopakami :haha:

ale fajnie ;D

Ewelina - 13-03-2014, 20:00

rok temu robiłam z Jasiem po 30km w tym roku też tyle chcę :)
Nulcia1 - 13-03-2014, 20:53

Ewelina napisał/a:
Jasiem

ale ma z Tobą dobrze :)

My też po 50-70 km jeździmy , mąż z kolegami większe trasy pokonuje ale ja już wysiadam :D
Raz z nimi jechałam i nie dziękuje ... w drodze powrotnej mąż mi rower trzymał jak jechał żebym nie musiała pedałować :D ale trasa była masakryczna :shy:

na sobotę wybraliśmy lajtową trasę , po drodze zahaczymy o zapiekanki i bar to coś wszamamy niezdrowego ;D

vanille_cookie - 14-03-2014, 07:10

uff... pierwszy dzień biegania za mną.... Tak jak przypuszczałam, zabiło mnie oddychanie.... Nienawidzę... Mogłabym wylewać krew pot i łzy na siłowni czy treningach z Mel B, ale bieganie od zawsze było moją zmorą... Byle wytrwać te 3 tygodnie, potem podobno jest lepiej....
Ewelina - 14-03-2014, 07:44

vanille_cookie, spróbuj biega bardzo powoli truchtem, bo jak trochę przyspieszysz to się zrazić i nie przebiegniesz dużo, lepiej truchtem wyrabiać sobie kondycję. trzymam kciuki na pewno dasz radę ja od zawsze nie nienawidziłam biegać mogłam robić wszystko dlatego też kupiłam sobie kije do nordic walking, ale później zmieniłam podejście zaczynałam od 20 minutowego truchtania i tak pierwsze 3 dni później stopniowo wydłużałam i teraz po 2 miesiącach robię już 5km to i tak wyczyn jak dla mnie. Męczę się bo pot się leję ale nie mam już takich problemów z oddychaniem i nie łapie mnie tak często kolka która wszystko psuła :)
Nulcia1 - 14-03-2014, 08:33

vanille_cookie, a masz przygotowany jakiś plan czy po prostu biegasz ? Polecam http://bieganie.pl/index....=6&id=81&show=1

http://bieganie.pl/?cat=19&id=2808&show=1

vanille_cookie - 14-03-2014, 10:31

Nulcia1, umyśliłam sobie dystansy.... mam obrana trasę i biegnę, chciałabym przebiec całość, bez marszu i wtedy będę wydłużać dystans... Chociaż zastanawiam się nad planem właśnie takim na czas....
Nulcia1 - 14-03-2014, 16:46

TRENING na dziś barki , nogi i brzuch :)
Ewelina - 14-03-2014, 16:49

ja bym dzisiaj na rowerze pośmigała, ale na jazdę z Jasiem jest za zimno pozostaję mi bieganie wieczorne :)
Nulcia1 - 14-03-2014, 16:53

Ewelina, u nas dzisiaj pięknie jak wracałam z pracy to w krótkim rękawku :) podobno w weekend ma się ochłodzić :( oby jednak nie bo jutro chcemy zacząć sezon rowerowy :)
Ewelina - 14-03-2014, 16:55

Nulcia1, U nas dzisiaj było tylko 5 stopni :-o
Nulcia1 - 14-03-2014, 16:56

Ewelina, masakra ... ale od morza to zawsze chłodniej jak w tamtym roku byłam w Mielnie to w pierwszy dzień tak wiało , że się trzęsłam z zimna :P
Ewelina - 14-03-2014, 16:59

Nulcia1, U nas jak pięknie słonko świeci to wieję i ciągle ten wiatr wszystko psuje :(
Nulcia1 - 14-03-2014, 17:02

Ewelina, ale są też plusy w takie upały troszkę ochładza :) jak bym w tym roku znowu chciała nad morze :greedy: może tym razem do Kołobrzegu ;D
Karoola - 14-03-2014, 17:04

Nulcia1, nie chciałabyś pobawić się w internetową trenerkę personalną? :lookdown:
Bo z dziewczynami kupujemy sobie karnety semestralne na siłkę (do końca roku akademickiego za całe 50 zł 8) ). Co prawda siłownia akademikowa, słabo wyposażona, ale lustro i duży kawałek podłogi do ćwiczeń, jakieś hantle, sztangi, piłki rehabilitacyjne itp. to są :) Więc trochę ćwiczeń da się porobić. Jeszcze tam nie byłam, ale wypytywałam dziewczyny, wydaje się, że nie jest najgorzej :) A za taką kasę to już wgl :D Wstęp nieograniczony :) Tylko dla dziewczyn :haha: Zajebiście! :D
I mam plan teraz obczaić sobie różne ćwiczenia na yt, jak je poprawnie technicznie robić (niestety instruktora brak), ale wydaje mi się, że mimo wszystko mam dobrze rozwiniętą świadomość ciała, więc nie będę mieć większych problemów.
I tu prośba Beatko :haha: Jak już dorwę się do tej siłki, zrobię research i wypiszę Ci, co tam mam, a ty... pomogłabyś mi ułożyć jakiś plan? Na początek raczej ogólnorozwojowy, później pobawię się w poszczególne partie. Jak sobie wcześniej napiszę na kartce ile czego mam zrobić, to będę się starała mocno, a nie "uff, w sumie tyle mi wystarczy", albo "hmm, jakie ćwiczenie by tu zrobić... <myśli przez 10 minut>".
A orientujesz (orientujecie) się, gdzie znajdę "instrukcje", najlepiej filmowe, do poszczególnych ćwiczeń? Takie sprawdzone, gdzie ktoś ładnie i poprawnie pokazuje :haha:
Buuuziole ;*

Nulcia1 - 14-03-2014, 17:16

Karoola, jasne mogę pomóc na tyle na ile będę potrafiła :) ja sama ułożyłam sobie taki podstawowy plan :)
znam stronkę z pokazanymi ćwiczeniami do crossa , ale zawsze możesz któreś z nich wykonać :)

http://potreningu.pl/cwic...ngielka-w-gorze
tam po boku są różne do wyboru :)

Karoola - 14-03-2014, 17:23

Nulcia1, dzięęęęęki!
Kiedyś jak będę mieć kasę i więcej czasu, to zapiszę się na cross. Żałuję, że w Sosno się nie zdecydowałam, jak jeszcze byłam, bo na Suchej utworzyli :( I to znacznie taniej niż w Wawie :< A Ty gdzie chodzisz?
Kurcze, jak dawno nie ćwiczyłam, już zupełnie sflaczałam :D

Nulcia1 - 14-03-2014, 17:30

Karoola napisał/a:
bo na Suchej utworzyli

Wiem bo mój mąż tam chodzi :P tyle , że on nie chodzi na zajęcia z trenerem tylko sam korzysta z sali do crossu :)
Ja chodzę do Centrum tańca i fitness na Jagielońskiej bardzo podoba mi się tam siłownia jest nowy sprzęt , dużo maszyn , ciężarków , telewizor nawet :P

Karoola - 14-03-2014, 18:04

Nulcia1, w Power-Ficie też jest telewizor, zawsze wiadomości oglądałam :D
Kesja - 14-03-2014, 18:56

Podłączam się powoli pod temat :-P
Postanowiłam sobie że zacznę codzienne ćwiczenia, głownie chciałabym sobie nogi wzmocnić no i brzuch. Na nogi robię te przysiady co Nulcia1 wstawiła zdjęcie :) A na brzuch brzuszki, tylko potrzebuję pomocy małej - ile ich robić?? Na razie robię 4 serie po 50. I nie wiem czy to czasem nie za mało... ;-)
Na siłkę bym chciała chodzić, ale na razie z kasą krucho...

Nulcia1 - 14-03-2014, 20:21

Karola mój mąż chodzi do Evolution na suchej :)

Kesja napisał/a:
A na brzuch brzuszki, tylko potrzebuję pomocy małej - ile ich robić?? Na razie robię 4 serie po 50

Na brzuch już pisałam wcześniej polecam ABS https://www.youtube.com/watch?v=dAd_iiJKzpU wykonywane 6 razy w tyg :)

Wróciłam z siłki , szybko mi poszło bo nikogo prawie nie było :)
Zrobiłam kilka fot ale z racji tego , że byłam sama nie są zbyt dokładne ...
Jutro poproszę męża żeby zrobił
Całość:

Biceps:

Pupa :D

Ewelina - 14-03-2014, 20:24

Wow jaka pupa fajna, super tak trzymaj :haha: Rewelacyjnie wyglądasz ;* No i chyba po rączkach już trochę widać co? :)
Nulcia1 - 14-03-2014, 20:26

Ewelina, tak zarys mięśnia już jest :) jutro postaram się o lepsze foty hehe :)
Ewelina - 14-03-2014, 20:37

Nulcia1, No jest rewelacyjnie na prawdę jesteś szczuplutka ale ciałko już się wyrzeźbione robi w tak szybkim czasie :)
Nulcia1 - 14-03-2014, 20:42

Ewelina, pupa mi najszybciej rośnie :D
Ewelina - 14-03-2014, 20:45

To chyba dobrze prawda? :D
Nulcia1 - 14-03-2014, 20:48

Ewelina, dla mnie tak , ale mój nie chce żebym aż tak bardzo rzeźbiła jak tamta dziewczyna ze zdjęcia :D
Nie no żartuje każdy ma inne ciało , po za tym ona na pewno masę czasu poświęciła na wypracowanie jej :)

Ewelina - 14-03-2014, 20:51

Nulcia1 napisał/a:
dla mnie tak , ale mój nie chce żebym aż tak bardzo rzeźbiła jak tamta dziewczyna ze zdjęcia
Oj tam jak sobie taką zrobisz to będzie chciał ją tylko miętosić :D

Nulcia1 napisał/a:
Nie no żartuje każdy ma inne ciało , po za tym ona na pewno masę czasu poświęciła na wypracowanie jej
To zależy jak zaczynała. Twoja według mnie już wygląda bardzo dobrze :)
Nulcia1 - 14-03-2014, 20:54

Ewelina napisał/a:
Oj tam jak sobie taką zrobisz to będzie chciał ją tylko miętosić

:D no właśnie mówi , że fuj :D i , że taka jak teraz mu się podoba :D

Ewelina napisał/a:
To zależy jak zaczynała. Twoja według mnie już wygląda bardzo dobrze

nie była płaska ale teraz widzę , że sporo jej przybyło , uniosła się i w ogóle :) Spodni nie mogę wcisnąć na du** :P

Ewelina - 14-03-2014, 20:56

noś leginsy one na każdą wejdą :D
Nulcia1 - 14-03-2014, 20:59

Ewelina, przy tych dwóch kłaczorach się nie da :P bo zaraz oblepiona jestem :D
Ewelina - 14-03-2014, 21:00

Nulcia1, kup sobie antycelulitusowe one nie obłażą :D
Karoola - 14-03-2014, 21:12

Nulcia1, a obczaj ten tyłek :heart:
http://instagram.com/jenselter

Nulcia1 - 14-03-2014, 21:35

Karoola, widziałam już :) ta Pani też znana ze swojej pupy :greedy: ;D
siulentas - 14-03-2014, 21:50

o lol ta to chyba nic innego nie ma do roboty jak cwiczenia :-P
Ewelina - 14-03-2014, 21:52

Karoola, widziałam go :haha:
Nulcia1 - 14-03-2014, 22:02

ocykajcie tej Pani nóżki :dribble: http://instagram.com/andiclausen#
aganica - 14-03-2014, 22:15

To ja z ..troszkę innej strony :-P
Za siedem tygodni zawody...to najcięższe siedem tygodni :confused:
Tylko mnie nie wydajcie że wklejam zdjęcie, bo mnie syn ukamienuje :->

siulentas - 14-03-2014, 22:23

a uzywacie jakis spalaczy tluszczu? mi np najardziej zalezy zeby mi z tylka tluszcz choc troche zszedl. To co sie tam porobilo to spedza mi sen z powiek :(
Ewelina - 14-03-2014, 22:33

siulentas, Ja nie używam pije dużo wody i ćwiczę i czekam na efekty :)
siulentas - 14-03-2014, 22:38

no wyobraz sobie ze ja ta ktora od wczesnego dziecinstwa nie pila samej wody bo mnie odrazu na wymioty bralo teraz pije butla po butli :) :-P sama siebie podziwiam :papa: a przyzwyczailam sie juz tak bardzo ze inne napoje nie smakuja mi zbyt to samo slodycze dlatego nie brakuje mi ich i jesli zjem to malusio i bardzo zadko :)
Ewelina - 14-03-2014, 22:41

siulentas, No to rewelacja tylko brać przykład ale wiesz, że bez ćwiczeń sie nie zrobi :) Jest nawet cos takiego jak celulit wodny. Jak chcesz mieć efekty musisz czuć pot na skroni :)

[ Dodano: 14-03-2014, 22:42 ]
aganica, super, tylko brać przykład :)

siulentas - 14-03-2014, 22:46

no to ja akurat wiem i cwicze juz w sumie od sierpnia. Efekty sa ale nie powalajace :-P takze dalej do celu :)
P.S. na temat cellulitu to ja wiem chyba juz wszystko co mozliwe :-P naczytalam sie az glowa peka :-P
niestety chwycilo mie wczesnie ale nie bylo tak zle . Zreszta facet budowal moje poczucie wlasnej wartosci. Teraz jest inaczej i po ciazy wychodza mankamenty u mnie. Wiem ze sobie poradze ale chcialabym wczesniej niz pozniej bo niestey atura pokarala mnie zylakami ktore sa coraz bardziej widoczne,tu i owdzie wiec chcialabym zdazyc nim nie bedzie juz czego pokazywac :(

Ewelina - 14-03-2014, 22:48

siulentas, Doskonale cię rozumiem mam to samo i też po ciążach nie jest u mnie idelanie :(
siulentas - 14-03-2014, 22:52

ja oprucz cwiczen ostatnio intensywniejszych tez skacze sobie na skakance :-P nie mam juz roweru bo tztowi ukradli w pracy wiec jakos trzeba sobie radzic. Na rolki nie wiem czy sie odwaze bo sie boje ze cos mi sie stanie a na chwile obecna jestem potrzebna dziecku cala i zdrowa :-P
W ciazy poczatkowo nie mialam checi na slodycze za to koncowke moglam tylko jejzajadac :-P takze to tez zrobilo swoje. Choc nie bylo po mnie widac zbytnio to ja mialam 17kg na plus. Nie mam pojecia jak ale tak bylo wiec musialo zostawic swoj slad :<

Kesja - 15-03-2014, 10:49

Nulcia1 napisał/a:
Na brzuch już pisałam wcześniej polecam ABS https://www.youtube.com/watch?v=dAd_iiJKzpU wykonywane 6 razy w tyg :)

Jakoś mnie nie przekonują te ćwiczenia ...ale będę musiała spróbować w końcu :-P na razie na brzuszki łatwiej mi się zmotywować niż na te ABS :-P
Nulcia1, extra wyglądasz! ;*
Ja już dzisiaj 60 przysiadów "odbębniłam", jeszcze nigdy chyba tak swoich nóg nie czułam :D :D

Nulcia1 - 15-03-2014, 12:42

Kesja, To może aerobiczna "6" weidera :)

Kesja napisał/a:
extra wyglądasz!

dzięki :)

luizka4don - 15-03-2014, 13:16

Hej . I ja sie dołącze od 5 lutego chodze na silownie i chce spalic tluszczyk jak narazie zeszlo 3,5 kg a planuje jeszcze 5 no i rzezba . No i pozbyc sie celulitu :bad: :bad:
Nulcia1 - 15-03-2014, 13:44

luizka4don, coraz więcej nas ;D fajnie :)

Ja dzisiaj trening w domu a jutro odpoczynek ;D

Kesja - 15-03-2014, 14:06

Nulcia1 napisał/a:
aerobiczna "6" weidera :)

oblukałam sobie, fajne :) dzięki ;* jeszcze dzisiaj zacznę

pasiconik - 15-03-2014, 14:11

Kesja napisał/a:
Ja już dzisiaj 60 przysiadów "odbębniłam", jeszcze nigdy chyba tak swoich nóg nie czułam
"Robisz" nogi czy pupę? :)
Nulcia1 - 15-03-2014, 14:32

pasiconik, Przysiady są bardzo dobrym ćwiczeniem rozwijającym mięśnie nóg i pośladków a także brzucha i pleców :) Ważne jest prawidłowe wykonywanie przysiadów bo niestety dużo osób źle je robi i mogą nabawić się kontuzji . Pamiętajmy , że przysiady to nie kucanie :)
Kesja - 15-03-2014, 14:37

pasiconik, chcę głównie wzmocnić nogi, ale tak jak Beatka pisze przysiady działają zarówno na nogi jak i na pośladki :)
Nulcia1 napisał/a:
Ważne jest prawidłowe wykonywanie przysiadów

No właśnie... Tak jak ona robi jest dobrze?: http://www.youtube.com/watch?v=xK9jzjsTJts
Zrobiłam tą aerobiczną 6 weidera - kurka, jak się ogląda to wydaje się takie nic, a jak robiłam to ciężko było do końca wytrwać :-o Ale się nie poddam :)

Nulcia1 - 15-03-2014, 14:57

Kesja, tak :)
Milena - 15-03-2014, 15:10

Ja dzisiaj miałam iść znowu biegać, ale za bardzo wieje. Dzisiaj aeroby i izometrycznie w domu :)
Ewelina - 15-03-2014, 15:22

ja dzisiaj też odpuszczam bieganie i rolki :) w domu zrobiłam przysiady i brzuszki na razie styknie :)
Milena - 15-03-2014, 15:24

dzisiaj muszę wyjąć te swoje zapomniane rolki ze stryszku :haha:
Ewelina - 15-03-2014, 15:26

Milena, a ile lat temu je kupowałaś? :-P
Milena - 15-03-2014, 15:31

z 6 lat temu :) sama jestem ciekawa w jakim są stanie, ale nie jezdziłam w nich za dużo więc myślę, że będą całkiem ok :)
Ewelina - 15-03-2014, 15:43

Milena, Bo teraz rolki robią zupełnie inne niż te kilka lat temu. Moje są fajne lekkie i oddychają, noga się w nich nie poci. Pamiętam te co miałam kiedyś wyglądały jak buty na narty całe z plastiku :-P Konfort jazdy żaden
AnIeLa - 15-03-2014, 15:49

Ewelina napisał/a:
Pamiętam te co miałam kiedyś wyglądały jak buty na narty całe z plastiku
tez taki miałam. To była tragedia
Milena - 15-03-2014, 15:51

Ewelina, ja mam rolki do jazdy ekstremalnej, dałam za nie prawie 600zł, więc nie byle rolki :) komfort jazdy jest, ale zobaczymy po jeździe czy nie zmienię ich na coś lżejszego a te najwyżej sprzedam za grosze :)
Ewelina - 15-03-2014, 15:52

Milena, Pewnie, że tak teraz rolki nie są już tak drogie ja za swoje w tamtym roku dałam 600zł ale teraz widziałam, że już za 400zł można kupić te same :|
Milena - 15-03-2014, 15:53

Ewelina, a jakie Ty masz?
Ewelina - 15-03-2014, 15:56

ja mam rollerblade są rewelacyjne jak chcesz mogę ci pożyczyć do przetestowania :)

http://allegro.pl/rolki-r...4032580457.html a jednak trzymają się w cenie :greedy:
Ja mam te właśnie :)

Milena - 15-03-2014, 15:58

Ewelina, da się ten hamulec odczepić?
Nulcia1 - 15-03-2014, 16:10

Też w tym roku planuje sobie kupić rolki :greedy: miałam z 10 lat temu :bad:
pasiconik - 15-03-2014, 16:18

Kesja napisał/a:
Tak jak ona robi jest dobrze?: http://www.youtube.com/watch?v=xK9jzjsTJts
O luudzie, dla mnie pupa idealna :heart: Szkoda, że takiej nigdy nie będę mieć :cring:
Nulcia1 - 15-03-2014, 16:22

pasiconik napisał/a:
Szkoda, że takiej nigdy nie będę mieć

Nie podchodź tak do tego ;* Nikt z taką pupą się nie rodzi , trzeba dużo wysiłku aby to osiągnąć ale warto :* ćwicz pośladki i czekaj na efekty , jeśli nie spróbujesz nigdy się nie dowiesz jak zmieniłoby się Twoje ciało :)

pasiconik - 15-03-2014, 16:27

Nulcia1, ale ja ćwiczę, i wiem, że się zmienia :) Chodziło mi bardziej o budowę ciała, ta dziewczyna jest jakąś latynoską, a one mają trochę inaczej zbudowane biodra, no i ich pupy też zawsze wyglądają lepiej niż europejek :) Niestety ]:) :-P
luizka4don - 15-03-2014, 16:31

Oh jak ja bym sobie na rolkach pojezdzila ale nie mam gdzie mieszkam na osiedlu przy ktorym same polne drogi tylko miedzy blokami troche chodnikow . Jak synek byl jeszcze w wozku to jezdzilam do ,,Myslecinka `` takiego naszego bydgoskiego parku wypoczynkowego ale teraz nie ma jak jezdzic . Moze w tym sezonie chociaz troche uda mi sie pojezdzic bo bardzo lubie ale na tym ..wpi***zdziejewie `` nie moge:(
Ewelina - 15-03-2014, 16:32

Milena, No pewnie że się da, ale jak tu bez hamulca jeździć?
Milena - 15-03-2014, 16:34

Ewelina napisał/a:
No pewnie że się da, ale jak tu bez hamulca jeździć?

normalnie, ja hamuje tak:
http://www.youtube.com/watch?v=XZewFflgkpI

:)

Ewelina - 15-03-2014, 16:37

Myszko Ty moja jak się w tych rolkach rozpędzisz to w nich tak nie zahamujesz wiesz jak w nich się szybko popierdziela to nie są te rollki co się człowiek namachał a w miejscu stał ja bez hamulca jak się rozpędzę nie dałabym rady się zatrzymać :-P
A i szkoła kółek przy takim hamowaniu a kółka te lepsze z łożyskami nie są tanie.

luizka4don - 15-03-2014, 16:37

Ja zawsze odczepiam hamulec bo przez niego kilka gleb zaliczylam a hamuje rowniez tak jak Milena
Milena - 15-03-2014, 16:42

Ewelina, ja nigdy nie miałam hamulca przy rolkach i jakoś nie miałam problemów z nagłym hamowaniem - kwestia wyuczenia, dla mnie hamulec jest denerwujący i nieporęczny

Ewelina napisał/a:
i szkoła kółek przy takim hamowaniu a kółka te lepsze z łożyskami nie są tanie

to już zalezy od rolek, ja mam bez hamulców więc muszą być przystosowane do takiego hamowania, dlatego zapytałam czy w fitnesówkach też można go odczepić

Karoola - 15-03-2014, 19:34

Jak wygląda wasza rozgrzewka przed bieganiem, a jak przed ćwiczeniami (siłka)?
Co robicie po treningu?

Nulcia1 - 15-03-2014, 19:51

Karoola napisał/a:
a jak przed ćwiczeniami (siłka)

Moja rozgrzewka wygląda następująco rowerek 8 minut , wiosłowanie 3-4 minuty , 3 minuty rowerek poziomy .
Później przechodzę do skrętów , skłonów , wspięć itp po czym przechodzę do treningu gdzie pierwsza seria danej partii ciała jest rozgrzewka :) Po treningu standardowo rozciąganie :)

luizka4don - 15-03-2014, 19:57

Karoola napisał/a:
Jak wygląda wasza rozgrzewka przed bieganiem, a jak przed ćwiczeniami (siłka)?
Co robicie po treningu?

Ja wchodze na platforme wibracyjna 10 min a pozniej rozciaganie .

Milena - 15-03-2014, 20:07

Najpierw rozgrzewam każdy staw po kolei - bez znaczenia czy to trening siłowy czy aeroby. Poźniej w przypadku siłowego wchodzę na orbitrek i rower. Kończę zawsze stretchingiem w obu przypadkach.
Karoola - 15-03-2014, 23:18

Dzieki dziewczyny :)

[ Dodano: 15-03-2014, 23:36 ]
:heart:
+ za fragment o border collie ;D

Milena - 16-03-2014, 16:31

Wyciągnęłam rolaski, niestety bez nowych się nie obejdzie. Nie stabilizują idealnie stawu skokowego, a po swojej zerwanej torebce stawowej w jednej nodze to ja już podziękuję za takie przeboje. Szkoda...
Nulcia1 - 16-03-2014, 17:51

Milena, to rzeczywiście szkoda :( ja też muszę zainwestować w jakieś porządne rolki :)

Już po ćwiczeniach ale dziś tylko uda , pośladki i brzuch :) jutro siłka :superman:

Milena - 16-03-2014, 17:54

Nulcia1 napisał/a:
ja też muszę zainwestować w jakieś porządne rolki

może w przyszłym miesiącu kupię :) ale kurczę jak ubrałam te rolki to zaczęłam jeździć po domu, takich rzeczy się jednak nie zapomina, a jaka frajda :D :D

Kesja - 16-03-2014, 17:56

Ja też już po ćwiczkach, dziś same brzuszki i aerobiczna 6, w przysiadach wypada dzisiaj przerwa :)
Rolki fajna sprawa :greedy:

luizka4don - 16-03-2014, 17:56

Ja to juz doczekac sie nie moge jak wyzdrowieje i wroce na silke.

Korzystał ktos moze z vacu well ??http://www.youtube.com/watch?v=tChreRjAtTw

Ja byłam raz na probe ale sama nie wiem co o tym myslec....

Nulcia1 - 16-03-2014, 17:56

Milena napisał/a:
takich rzeczy się jednak nie zapomina, a jaka frajda :D :D

haha no jasne , ja jeździłam 10 lat temu :D ciekawe jak teraz by mi szło :D

[ Dodano: 16-03-2014, 18:01 ]
Kesja napisał/a:
dziś same brzuszki i aerobiczna 6

ale jak to to i to ?

Kesja - 16-03-2014, 18:04

Cytat:

ale jak to to i to ?

Rano brzuszki, teraz aerobiczna 6 weidera ;-)

Nulcia1 - 16-03-2014, 18:07

Kesja, nie widzę sensu robienia dziesiątki brzuszków (chodzi mi tu o połączenie tych 2 "treningów")
Może dojść do przetrenowania w efekcie będziesz spalać mięśnie a nie je budować . Mięśnie żeby rosnąć potrzebują odpocząć :)

Kesja - 16-03-2014, 18:11

Nulcia1, mówisz że wystarczy jedno? W takim razie dobrze, trzeba się słuchać pani trener :D
Nulcia1 - 16-03-2014, 18:15

Kesja, oczywiście , że tak kochana ;* nie można się przetrenowywać , pamiętaj też żeby przynajmniej jeden dzień zupełnie nic nie robić i pamiętaj o witaminach :)
Twoim celem jest wyrzeźbić brzuch tak ? nie schudnąć z niego ?

Kesja - 16-03-2014, 18:17

Cytat:
Twoim celem jest wyrzeźbić brzuch tak ? nie schudnąć z niego ?

Tak tak, chudnąć to tam raczej nie ma z czego :-P

Nulcia1 - 16-03-2014, 18:22

Kesja, to dobrze ;* a próbowałaś tego ABS ? bo "6" może trochę przeciążyć plecy :)
Kesja - 16-03-2014, 18:26

Cytat:
a próbowałaś tego ABS ?

Nieee 8) jak już zaczęłam tą "6" to spróbuję dojść do końca, potem może ABS :)

Milena - 16-03-2014, 18:39

Ja dziś miałam odpoczywać, ale jakoś nie mogłam, pewnie przez tą całą tabliczkę czekolady, którą zjadłam :-P :D krótkie ale intensywne aeroby w domu, brzuch bardziej dziś zmolestowałam a nogą dałam odpoczynek, bo mój czworogłowy ewidentnie chciałby odpocząć :) jutro znowu bieganie :)
Nulcia1 - 16-03-2014, 18:41

Milena napisał/a:
tabliczkę czekolady

no i smaka mi zrobiłaś :bad: a mam tylko gorzką :bad:

Milena - 16-03-2014, 18:42

Nulcia1 napisał/a:
mam tylko gorzką

przynajmniej zdrowsza, bo ja wybrałam tą najmniej zdrową :D

Kesja - 16-03-2014, 18:51

Cytat:
bo ja wybrałam tą najmniej zdrową

Ale najlepszą :heart: z gorzkiej lubię tylko tą z wedla ;-)

Milena - 16-03-2014, 18:53

macie jakieś godne polecenia legginsy długie do biegania na jeszcze chłodne wieczory?
Widziałam w decathlonie na stronce fajne promocje ale nie ma mojego rozmiaru z tych wyprzedaży :doubt:

Nulcia1 - 16-03-2014, 19:04

Milena napisał/a:
przynajmniej zdrowsza

nie lubię , używam tylko do deserów i wołowiny

Milena napisał/a:
decathlonie

ja mam od nich takie zwyczajne chyba za 30zł kupiłam te , ale długie też były

Milena - 16-03-2014, 19:09

Nulcia1, a one się nadają na wieczorne bieganie, tak żeby teraz wyjść i biegać kiedy jeszcze chłodno?
Kesja - 16-03-2014, 19:17

Milena, na stronie decathlona dużo jest takich długich do biegania, zobacz sobie http://www.decathlon.pl/C-704763-legginsy
Nulcia1 - 16-03-2014, 19:18

Milena, hmm ciężko mi powiedzieć bo w nich nie biegałam

[ Dodano: 16-03-2014, 21:14 ]
Fajny trening mięśni brzucha https://www.youtube.com/watch?v=0-XU34Iz9vQ

Kesja - 17-03-2014, 12:48

Wstałam dziś o 5 rano specjalnie żeby przed szkołą poćwiczyć :-o więc już 70 przysiadów i trzeci dzień "6" zaliczony ;D
luizka4don - 17-03-2014, 15:22

A ja dzis kupiłam w lidlu spodnie 3/4 do biegania bluzke na krotki rekaw do biegania i bluze z kapturem za caly zestaw zaplacilam 92 zl :)

No i od dzis zaczełam wyzwanie przysiadowe 50x za mna zobaczymy czy dotrwam do konca:)

Ewelina - 17-03-2014, 15:27

luizka4don, Super, trzymam kciuki ja dzisiaj zrobiłam 60 przysiadów 50 brzuszków a na 19 idę na zumbe i step :)
Nulcia1 - 17-03-2014, 16:03

Kesja, brawo ;*

[ Dodano: 17-03-2014, 16:06 ]
Widzę przysiady wszystkich wkręciły ;D super
Ja robię przysiady tylko na siłce z obciążeniem w seriach :)

Dziś siłka :superman:

luizka4don - 17-03-2014, 16:26

Nulcia1 napisał/a:
Kesja, brawo ;*

[ Dodano: 17-03-2014, 16:06 ]
Widzę przysiady wszystkich wkręciły ;D super

No jak pooglądałam zdjęcia efektów w internecie to az grzech nie spróbować ;p

Ja mam nadzieje juz jutro pójdę zobacze jak bede sie czuła

Nulcia1 - 17-03-2014, 16:52

luizka4don, ale Ty chyba korzystasz z siłowni ? Jeśli tak to radzę robić przysiady na siłowni ze sztangą , lepsze efekty zyskasz i nie będziesz obciążać tak stawów przy tylu przysiadach bo wtedy robisz je w 3 seriach po 12-16 powtórzeń i nie codziennie :) Mięśnie kochają obciążenie ;D

[ Dodano: 17-03-2014, 17:07 ]
A wczoraj ćwiczyłam w domu nogi z obciążeniem , niewielkim ale zawsze coś :)

co prawda obciążenie jest na dłonie ale dałam radę przyczepić na nogi ;D

Kesja - 17-03-2014, 17:18

Cytat:

A ja dzis kupiłam w lidlu spodnie 3/4 do biegania bluzke na krotki rekaw do biegania i bluze z kapturem za caly zestaw zaplacilam 92 zl

Jak jakościowo te spodenki? :) widziałam gazetkę na stronie i też bym musiała sobie jakieś sprawić i zacząć biegać z Ajrą :)
Ciekawe czy dotrwamy do końca tych przysiadów :-P

luizka4don - 17-03-2014, 18:06

Kesja napisał/a:
Cytat:

A ja dzis kupiłam w lidlu spodnie 3/4 do biegania bluzke na krotki rekaw do biegania i bluze z kapturem za caly zestaw zaplacilam 92 zl

Jak jakościowo te spodenki? :) widziałam gazetkę na stronie i też bym musiała sobie jakieś sprawić i zacząć biegać z Ajrą :)
Ciekawe czy dotrwamy do końca tych przysiadów :-P

Powiem ci ze jak na tą cene to super:)

[ Dodano: 17-03-2014, 18:08 ]
Nulcia1 napisał/a:
luizka4don, ale Ty chyba korzystasz z siłowni ? Jeśli tak to radzę robić przysiady na siłowni ze sztangą , lepsze efekty zyskasz i nie będziesz obciążać tak stawów przy tylu przysiadach bo wtedy robisz je w 3 seriach po 12-16 powtórzeń i nie codziennie :) Mięśnie kochają obciążenie ;D

[ Dodano: 17-03-2014, 17:07 ]
A wczoraj ćwiczyłam w domu nogi z obciążeniem , niewielkim ale zawsze coś :)

Obrazek

co prawda obciążenie jest na dłonie ale dałam radę przyczepić na nogi ;D

Tak chodze na silke ale chyba z obciazeniem jeszcze nie dam rady;p Jeszcze nie ta forma;p

Oj tak obciazniki potrafia dac w kosc. :bad:

Kesja - 17-03-2014, 18:10

luizka4don, no właśnie, taniutkie są :) Będę się musiała wybrać. Ciekawe czy u nas S-ki będą... A jaki kolorek wzięłaś? :haha:
luizka4don - 17-03-2014, 18:15

Te szaro -fioletowe(bo takie tylko zostaly) A rozmiar wzielam M bo S wogole nie bylo a M dosyc male wypadaja. Wogole z lidlowskich spodni do biegania ciezko o S przynajmniej u nas w Bydgoszczy ostatnio tez byly fajne ale objechalam wszystkie sklepy u nas i nie bylo S
Kesja - 17-03-2014, 18:19

luizka4don, u nas też baardzo często jak jest coś fajnego to nie ma rozmiarów, nie wiem czy tak szybko się wyprzedają(choć w to wątpię), czy w ogóle ich nie ma...
luizka4don napisał/a:
Te szaro -fioletowe

Fajne są, te czarne też mi się podobają :)

luizka4don - 17-03-2014, 19:13

Kesja jak sa to bardzo malo i trzeba na otwarcie isc, a mysle ze te chodliwe rozmiary to sobie pracownicy biora i sprzedaja drozej. Na allegro duzo rzeczy lidlowskich wystawiaja duzo drozej.
Milena - 17-03-2014, 20:24

Ja dziś pobiegałam, ale niestety ostatnio trochę kolano mi dokucza i jeszcze coś... głowa mnie pobolewa w trakcie biegania i bezpośrednio po (tak do 30minut to się utrzymuje), macie takie odczucia?
Nulcia1 - 17-03-2014, 20:28

Już po siłce dzisiaj była klata , biceps i brzuch :)

Milena, a kochana badałaś się na tą tarczycę ?

Milena - 17-03-2014, 20:30

Nulcia1, tak, czysta :)
luizka4don - 17-03-2014, 20:30

Milena ja mialam tak na początku jak zaczelam chodzic na silownie . A le teraz juz cisza.

[ Dodano: 17-03-2014, 20:31 ]
A moze zwiazane to z cisnieniem?

Milena - 17-03-2014, 20:35

luizka4don napisał/a:
A moze zwiazane to z cisnieniem?

no właśnie tez od razu o tym pomyślałam, jestem niskociśnieniowcem i może zbyt nagły wzrost ciśnienia to powoduje, nic innego nie nasuwa mi się na myśl

Nulcia1 - 17-03-2014, 20:36

Milena, to dobrze :* hmmm dziwne może rzeczywiście coś z ciśnieniem

Ja mam zamiar jutro wstać o 5 i iść biegać zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Ewelina - 17-03-2014, 21:24

aj przesadziłam z przysiadami i naciągnęłam sobie mięsień w udzie. Jutro ćwiczenia z obciążeniem a ja nie wiem czy dam radę :confused:
Nulcia1 - 17-03-2014, 21:33

Ewelina, biedna :(
Ewelina - 17-03-2014, 21:42

Oj ciągnie jak się schylam na zumbie już dawał o sobie znać ale teraz cały czas go czuję. Jak pech to pech nasmaruję sobie altacetem może trochę pomoże? Czy może zaszkodzić?
Nulcia1 - 17-03-2014, 21:45

Ewelina napisał/a:
altacetem

nie mam pojęcia , niby jest na obrzęki stawowe ... odpuść jutro ćwiczki :*

Ewelina - 17-03-2014, 21:47

Zobaczę jak jutro będę się czuła najwyżej na zumbe pójdę a ciężarki odpuszczę no i zero przysiadów przez najbliższy tydzień :( Jak ja to przeżyję :(
Nulcia1 - 17-03-2014, 21:50

Ewelina, Twardzielka ;D oby Ci się tylko nie pogorszyło ;*

Ewelina napisał/a:
Jak ja to przeżyję

Uzależniona jak ja :D jak nie pójdę na siłkę to tak mi źle z tym :-P

Ewelina - 17-03-2014, 21:54

Nulcia1 napisał/a:
Ewelina, Twardzielka oby Ci się tylko nie pogorszyło
Najwyżej nogę wymienię na nową. Ostatnio jak ćwiczyłam z Chodakowską to było w wakacje to kolana mi wysiadły przez miesiąc nie mogłam kucać to było coś strasznego. Ten zakichany skalpel mnie wykończył :doubt:
Teraz to ale to przetrenowanie za szybko bym chciała i za dużo na raz. Ale ja mam adhd a później cierpię nie potrzebnie. Powinnam napisać sobie na czole BKR- Boże Kopsnij Rozumu :-o

Nulcia1 napisał/a:
Uzależniona jak ja jak nie pójdę na siłkę to tak mi źle z tym
No ja mam do siebie takie pretensję i na drugi dzień jak wstaję a wiem że nie poszłam na ćwiczenia to widzę oponkę na brzuchu i cały dzień mam zły humor :shy:
Nulcia1 - 17-03-2014, 22:01

Ewelina napisał/a:
Boże Kopsnij Rozumu

:D

Ewelina napisał/a:
przetrenowanie za szybko bym chciała i za dużo na raz

kochana ale to tak nie działa , mięśnie muszą odpocząć bo wtedy rosną :*

Ewelina napisał/a:
No ja mam do siebie takie pretensję i na drugi dzień jak wstaję a wiem że nie poszłam na ćwiczenia to widzę oponkę na brzuchu i cały dzień mam zły humor :shy:

Ewelina - 17-03-2014, 22:03

Wiem, wiem wiem ale widzisz ten typ z adhd tak ma za dużo czasu mam :-P
Nulcia1 - 17-03-2014, 22:07

Ewelina, szkoda , że ja takich adhdowców nie mam tutaj w Sosnowcu ;D
Milena - 17-03-2014, 22:12

Ewelina, możesz posmarować :) a przy naciągnięciach niestety musisz zostawić mięsień w spokoju jeśli chodzi o ćwiczenia, o obciążeniach nie wspomnę :)
pasiconik - 18-03-2014, 10:44

Motywator na dziś ;D Miłych ćwiczek :papa:

luizka4don - 18-03-2014, 11:33

Jejciu ale mam zakwasy po tych wczorajszych przysiadach :bad:
Karoola - 18-03-2014, 14:48

pasiconik, ;D
Ewelina - 18-03-2014, 15:18

Już dzisiaj lepiej i na 19 idę na ćwiczenia jak mnie złapie ból to najwyżej wyjdę
Karoola - 18-03-2014, 15:35

Za każdym razem jak czytam tytuł wątku to zdaje mi się, że jest napisane PIEKARNIA :beated: :D
Ma któraś z Was skakankę z decathlonu? Ooo taką: http://www.decathlon.pl/s...id_8287332.html
Zastanawiam się, czy jest w miarę porządna, czy bardziej "zabawkowa"? Nie chce mi sie jechać do dec, ale koleżanka będzie, to najwyżej bym ją poprosiła :)

Nulcia1 - 18-03-2014, 16:08

pasiconik, sama prawda ;D

Miałam biegać ale dopadł mnie okres :(

Karoola napisał/a:
Za każdym razem jak czytam tytuł wątku to zdaje mi się, że jest napisane PIEKARNIA

:D :D

luizka4don - 18-03-2014, 17:49

Moze ktos polecic hula hop jakies w miare dobre ?Ogolnie narazie udaje mi sie krecic krótko ale za dzieciaka umialam wiec chyba sie naucze;p

[ Dodano: 18-03-2014, 21:28 ]
Dzis przypadkowo natrafilam w polo na fajne rzecz kupiłam obciazniki na rece i kostki za 19,99zł, skakanke z licznikiem za 19,99 i hula hop 1,5kg za 39,99zł super rzeczy juz przetestowałam:)

Sarrai - 18-03-2014, 22:22

Mówisz o polo markecie? Ja sobie kupiłam beznadziejne hula hop na allegro, rozwala mi się podczas kręcenia wiec szukam czegoś dobrego... wczoraj sobie cwiczylam z tiffany rothe na talię i dzisiaj ledzwi nie czuje... ;] a dzisiaj na zumbie byłam u ulubionego instruktora tak wiec padam na pyszczek :-P
luizka4don - 18-03-2014, 22:51

Tak w Polo Markecie . Jest świetne !! poprzednie jak mialam to nie moglam nim krecic bylo jakies dziwne a te jest rewelacyjne

http://www.hiperpromo.pl/...cm-7207612.html

Nulcia1 - 19-03-2014, 19:08

Dzisiaj były nogi i barki ale ze względu na okres bardziej lajtowe ćwiczenia , odpuściłam sobie przysiady ze sztangą :)
luizka4don - 19-03-2014, 20:03

Dzis wreszcie poszlam na siłke :) Zrobilam nogi i posladki i pobiegalam ze kapalo mi z twarzy hehe Tego mi brakowało.
Ewelina - 19-03-2014, 20:10

ja mam oponkę nie ćwiczyłam dzisiaj :cring:
usia155 - 19-03-2014, 20:11

I ja zaczełam jakiś czas temu robić te przysiady , co Nulcia, pokazała . Dziś 75 przysiadów za mną :superman: .
Nulcia1 - 19-03-2014, 20:12

Ewelina napisał/a:
ja mam oponkę nie ćwiczyłam dzisiaj

na pewno :D

[ Dodano: 19-03-2014, 20:13 ]
usia155, brawo :)

Ewelina - 19-03-2014, 20:20

Nulcia1 napisał/a:
na pewno
Cały dzień nie wiedziałam co ze sobą zrobić to jadłam i za dużo pojadłam :shy: :cring:
Nulcia1 - 19-03-2014, 20:29

Ewelina, trzeba jeść :*
Ewelina - 19-03-2014, 20:32

Nulcia1, Wiem, wiem ale ja dzisiaj zjadłam za dużo o wiele za dużo :-P I jeszcze mężuś mi moje ulubione kabanosy kupił :)
Nulcia1 - 19-03-2014, 20:38

Ewelina napisał/a:
kabanosy

ja uwielbiam francuskie te takie cieniutkie :greedy:

Ewelina - 19-03-2014, 20:41

Nulcia1, No dokładnie właśnie takie miałam :greedy:
Nulcia1 - 19-03-2014, 20:47

Ewelina, ooo mniam :greedy: :greedy: one są pyszniutkie :greedy:
Ewelina - 19-03-2014, 20:48

Nulcia1, Najgorsze, że Kuba je też uwielbia musiałam się podzielić no i Jasiu dzisiaj dostał pierwszy raz i też mu posmakowały :D :-P
Nulcia1 - 19-03-2014, 21:00

Ewelina, bo one chyba wszystkim smakują :D
luizka4don - 19-03-2014, 21:11

usia155 napisał/a:
I ja zaczełam jakiś czas temu robić te przysiady , co Nulcia, pokazała . Dziś 75 przysiadów za mną :superman: .

o ja dzis zrobilam 60 i juz mi ciezko hehe

Kesja - 19-03-2014, 21:19

Cytat:
ja dzis zrobilam 60 i juz mi ciezko hehe

Ja dzisiaj 80 , a jutro przerwa :)

Nulcia1 - 19-03-2014, 21:24

Pięknie dziewczyny ;D
Kesja - 19-03-2014, 21:26

Nulcia1, znasz tą siłownię Pure w silesii? w przyszły piątek idę tam na godzinę darmowej zumby, już się doczekać nie mogę ;D
Nulcia1 - 19-03-2014, 21:39

Kesja, wiem , że takowa jest ale nie byłam tam , rzadko jestem w Katowicach :)
Kesja - 19-03-2014, 21:45

Nulcia1, tam jest full wypas ta siłownia :greedy: ale za karnet też sobie nieźle liczą ;-)
Nulcia1 - 19-03-2014, 21:49

Kesja, ile kosztuje ?
luizka4don - 19-03-2014, 22:06

Kesja napisał/a:
Cytat:

Ja jutro tez wolne;D

Kesja - 19-03-2014, 22:08

Nulcia1, nie powiem ci bo nie pamiętam, ale wiem że jak kiedyś porównywałam z innymi siłowniami to była różnica. Widać nie mają aż tak dużo chętnych skoro na darmowe godziny zapisują ;-)
Karoola - 19-03-2014, 22:11

Kesja, moja koleżanka tam sobie wykupiła karnet.
Miałam dzisiaj iść na siłkę, ale dosłownie 10 minut temu wróciłam do pokoju, jutro sobie pójdę. No nie wypaliły mi plany :doubt:

usia155 - 19-03-2014, 22:20

luizka4don napisał/a:
o ja dzis zrobilam 60 i juz mi ciezko hehe

Mi też , ciężko :shy: czuję wszystkie mięśnie w nogach :-P

luizka4don napisał/a:
Kesja napisał/a:
Cytat:

Ja jutro tez wolne;D

A ja jeszcze jutro Ćwiczę :superman:

Kesja - 19-03-2014, 22:40

Karoola, aaa, miałam napisać że też zawsze zamiast pakernia czytam PIEKARNIA :D i od razu się człowiek głodny robi :D
usia155, teraz dopiero czujemy że mamy nogi :-P

Milena - 19-03-2014, 22:47

usia155 napisał/a:
Mi też , ciężko :shy: czuję wszystkie mięśnie w nogach :-P

niedługo dziewczyny będzie trzaskać takie serie, że ho ho :)

Nulcia1 - 19-03-2014, 23:33

Milena napisał/a:
niedługo dziewczyny będzie trzaskać takie serie, że ho ho

dokładnie :)

luizka4don - 20-03-2014, 00:45

Ja jeszcze mam poobijany brzuch po kreceniu hula hop ; :bad: Mam nadzieje ze cialo sie szybko przyzwyczai :|
Daisy0311 - 20-03-2014, 09:29

Nulcia mogę cie prosić o to ,żebys mi napisała zestaw ćwiczeń na brzuch ;* ;* ;* tak bardzo proszę :) bo mój jest tak okropny ,że aż wstyd zdjęcie wrzucić wielka zwisająca opona. Najgorsza moja zmora i pomysleć ,że kiedyś ważyłam 50kg a teraz 61 :doubt: Ale nic biorę się ostro za siebie bo dałyście mi dużą motywację :superman:
Nulcia1 - 20-03-2014, 10:15

Daisy0311, Przede wszystkim jeśli chcesz schudnąć z brzuszka to ani jeden brzuszek Ci w tym nie pomoże , ćwiczenia wyrzeźbią Twoje ciałko . Staraj się zdrowo się odżywiać i ćwiczyć aby schudnąć z całego ciała . Jeśli masz możliwość ćwiczyć na siłowni to gorąco polecam jeśli nie postaraj się w domu .
Jeśli chodzi o ćwiczenia na brzuch to zacznij od tego zestawu :

https://www.youtube.com/watch?v=dAd_iiJKzpU

Jeśli nie będzie sprawiał Ci już trudności przejdz do poziomu 2 :

https://www.youtube.com/watch?v=02AdUirBY_o

i kolejno do 3 w tym zestawie jest jedno ćwiczenie z obciążeniem :

https://www.youtube.com/watch?v=CKnnURWuBYA

Dodatkowo świetne ćwiczenia w których pracuje więcej grup mięśni w tym brzuch to martwy ciąg i przysiady najlepiej z obciążeniem .

https://www.youtube.com/watch?v=YAOPMYn7NFE
https://www.youtube.com/watch?v=0-XU34Iz9vQ

Daisy0311 - 20-03-2014, 10:55

Właśnie wróciłam z zakupów od dziś zupki warzywne i ćwiczenia i ćwiczenia ale niestety w domu bo siłka oddalona ode mnie o 28 km ale i w domu można schudnąć. Nulcia dziekuje ci bardzo jesteś wielka ;D będę relacjonować na bieżąco jak mi idzie :)
Nulcia1 - 20-03-2014, 11:35

Daisy0311, pamiętaj o odpowiedniej ilości białka :) do tych brzuszków dołóż ćwiczenia na inne partie mięśni :)
Daisy0311 - 20-03-2014, 12:06

Mamuniu ja po pierwszej serii po kolanach szłam do kuchni :tire: ja pitole brak kondycji na całej lini :shy: . A chciałam ci sie pytać ile razy w ciagu dnia mam powtarzać tą serie ;D a ja po jednej wysiadam ,szyi wogóle nie czuje a brzuch juz w trakcie odmawia :D Ale co tam muszę dać rade.Teraz ide kawę robić i z psem na spacer :victory:
Nulcia1 - 20-03-2014, 12:10

Daisy0311 napisał/a:
A chciałam ci sie pytam ile razy w ciagu dnia mam powtarzac tą serie

Chodzi Ci o https://www.youtube.com/watch?v=dAd_iiJKzpU cały filmik raz dziennie , na początek 3 razy w tyg np: poniedziałek , środa , piątek lub wtorek czwartek sobota . Później 6 razy w tyg , nie przeciążaj mięśni bo nic tym nie zyskasz :) mięśnie rosną kiedy odpoczywają :)

Daisy0311 - 20-03-2014, 12:30

Tak o to mi chodziło :) robiłam te ćwiczenia razem z tymi modelami ;D jak nie trzeba co dziennie to mi sie podoba ;D tak to ja moge ćwiczyć ale tak na serio to jestem ci bardzo wdzięczna :) wcześniej wszystko zle robiłam bo od razu chciałam schudnąć i potrafiłam ćwiczyc 2 lub 3 razy dziennie aż mi kregosłup wysiadł ;] i musiałam przerwać i ćwiczenia poszły w siną dal bo mi się juz nie chciało :shy: . Teraz efekty będą napewno dobre
Nulcia1 - 20-03-2014, 12:43

Daisy0311, no właśnie to częsty błąd :) dużo osób myśli , że im więcej tym lepiej a to tak nie działa . W ten sposób można się po prostu przetrenować i zamiast rzeźbić mięśnie po prostu je spalać :)
asia030984 - 20-03-2014, 12:53

ja dzisiaj też byłam na siłce,a potem z psem na prawie 9 km spacerze :superman:
Nulcia1 - 20-03-2014, 12:58

asia030984, Elegancko :) pochwal się co robiłaś ciekawego :)
asia030984 - 20-03-2014, 13:03

Nulcia1, na razie ogólnorozwojówkę, ale od przyszłego tygodnia już ruszamy konkretnie 8)
luizka4don - 20-03-2014, 13:17

asia030984 napisał/a:
ja dzisiaj też byłam na siłce,a potem z psem na prawie 9 km spacerze :superman:

A gdzie chodzisz na siłke?

Nulcia1 - 20-03-2014, 13:19

asia030984 napisał/a:
ale od przyszłego tygodnia już ruszamy konkretnie

świetnie :) powodzenia w treningach ;D

asia030984 - 20-03-2014, 13:23

luizka4don, power zone w fordonie na Rupniewskiego :)
Nulcia1, dzięki - mam osobistego trenera :-P

luizka4don - 20-03-2014, 13:36

I jak tam ci sie podoba? Tez mialam zamiar tam chodzic ale jednak wole typowo kobiece grono:P
Ewelina - 20-03-2014, 13:42

Ja na 18 mam zumbe i zaraz po zumbie na 19 step choreography ;)
asia030984 - 20-03-2014, 13:42

luizka4don, a podoba :)
Najpierw czułam się nieswojo, bo nigdy na siłce nie byłam, ale przywykłam :P
Można się pośmiać - hehe

Nulcia1 - 20-03-2014, 13:50

asia030984 napisał/a:
dzięki - mam osobistego trenera

WoW to niedługo będziesz wyrzeźbiona jak ta lala ;D

asia030984 - 20-03-2014, 13:59

Nulcia1, zobaczymy :)
Na szczęście mój trener to moja kumpela 8) i tatuatorka w jednym :)
Ma kurs trenerski, więc mam za free ;D

luizka4don - 20-03-2014, 14:02

asia030984 napisał/a:
luizka4don, a podoba :)
Najpierw czułam się nieswojo, bo nigdy na siłce nie byłam, ale przywykłam :P
Można się pośmiać - hehe

No ja tez dzika na poczatku byłam;p Moze kiedys wpadne zobaczyc jak tam wyglada:)

asia030984 - 20-03-2014, 14:03

luizka4don, zapraszam :)
Ja chodzę do południa, nie ma wtedy tyle ludzi, a właściwie, to te same ryjki w kółko :P

Nulcia1 - 20-03-2014, 14:09

asia030984, to super , pozazdrościć :)
asia030984 - 20-03-2014, 14:10

Nulcia1, trzeba wiedzieć z kim się trzymać :D :D żartuję oczywiście :)
Tak się jakoś zgrałyśmy po prostu, że teraz nawet imprezujemy razem ;D

Nulcia1 - 20-03-2014, 17:46

asia030984 napisał/a:
trzeba wiedzieć z kim się trzymać

Dziewczynki które robią przysiady pamiętacie o rozgrzewce przed ?

usia155 - 20-03-2014, 18:42

Nulcia1 napisał/a:

Oczywiście ;D

80 przysiadów już za mną :superman:

Kesja napisał/a:
usia155, teraz dopiero czujemy że mamy nogi

O tak :confident:

Kesja - 20-03-2014, 19:27

Ja sie rozgrzewam według tego: http://www.miesnienog.pl/...zed-przysiadami :)
Nulcia1 - 20-03-2014, 19:59

usia155, Kesja, pięknie ;D
luizka4don - 20-03-2014, 22:32

Nulcia1 napisał/a:
asia030984 napisał/a:
trzeba wiedzieć z kim się trzymać

tak koniecznie:) 10-15 min rowerku przed:)

Nulcia1 - 20-03-2014, 22:57

luizka4don, Super :)
luizka4don - 21-03-2014, 17:01

Ahh pogoda sprzyja aktywności;)
Ja dzis 70 przysiadow ,200 skokow na skakance (wyzwania)
25km na rowerze po trudnym terenie
i godzina na silce (cwizenia na brzuch + platforma wibracyjna)

No i schodzi mi siniak wiec pokrecilam troche hula hop

I CZŁOWIEK LEPIEJ SIE CZUJE :)

A wy jak tam dzis???

Nulcia1 - 21-03-2014, 17:11

luizka4don, ja dzisiaj nici z ćwiczeń bo umówiłam się z koleżanką i idziemy do restauracji na jakieś pyszne jedzonko :greedy:
Kesja - 21-03-2014, 22:51

Ja miałam dzisiaj 105 przysiadow :beated: brzuch już sobie odpuściłam dziś :-P
Nulcia1 - 22-03-2014, 10:51

Artykuł wart przeczytania http://dobrydietetyk.pl/c...est-dla-kobiet/
Ewelina - 22-03-2014, 14:53

ja dzisiaj też odpuszczam mąż robi spaghetii i gości mamy :)
Daisy0311 - 22-03-2014, 16:23

Ja od czwartku mam takie zakwasy że się ruszać nie moge ale ćwiczyłam dzisiaj, bolało mnie wszystko ale nie odpuszczam :)
Nulcia1 - 22-03-2014, 16:25

Daisy0311, jak boli odpocznij ;*
Daisy0311 - 22-03-2014, 16:29

Cienki bolek jestem po 30 przysiadach, zadyszka na maxa :beated: kiedyś w końcu chyba tej kondycji na biorę ;D aaaa bym zapomniała przecież z daisy zrobiłam 4km to nie tak zle ;D
Silver69 - 22-03-2014, 17:12

Z Carrą dzisiaj dobre 15km, 200 brzuchów, 80 wspięć na palcach, 150 pajacyków... powoli czas się szykować na lato :D
Daisy0311 - 22-03-2014, 17:46

Cytat:
Silver69
żartujesz seeee ;]
Milena - 22-03-2014, 18:24

Silver69 napisał/a:
Z Carrą dzisiaj dobre 15km

biegu?

Nulcia1 - 22-03-2014, 18:34

My dzisiaj od rana rowerki i spacer ;D
luizka4don - 22-03-2014, 21:51

A ja dzis rano pobiegałam troche z Bella a pozniej 6 h prac w ogrodzie heh
a no i 75 przysiadów jakas masakra zero kondycji co do tego cwiczenia.

Milena - 22-03-2014, 22:30

luizka4don, nie przejmuj się, rób tyle ile jesteś w stanie :) a zobaczysz jak z tygodnia na tydzień ich ilość będzie się zwiększać :)
Silver69 - 23-03-2014, 07:50

Milena, marszu, mam trzy zwyrodnienia łękotki i przez to rzadko biegam a trasa nie przekracza wtedy 8km :|
Ewelina - 23-03-2014, 10:58

wróciłam z biegania czuje się jak nowo narodzona, dzisiaj przebiegłam 7km :)
luizka4don - 23-03-2014, 11:46

Ewelina napisał/a:
wróciłam z biegania czuje się jak nowo narodzona, dzisiaj przebiegłam 7km :)

brawo!!! Piekny wynik:)
Ja dzis odpoczynek :) tylko skakanka i przysiady z wyzwania

Ewelina - 23-03-2014, 19:51

Pokonaliśmy z mężem dzisiaj 40 km na rowerkach i umylam 10 okien w domu bo nam betonem zachlapali :/
usia155 - 23-03-2014, 21:02

Ewelina napisał/a:
Pokonaliśmy z mężem dzisiaj 40 km

Super :)

Kolejne seria przysiadów zaliczona :surrender: odezwało się moje kolano -.-

evecious - 23-03-2014, 21:09

Ja dzis i wczoraj po 2h na basenie ;P plywanie i relaks w saunie i jacuzi :)
Ewelina - 23-03-2014, 21:09

usia155, Uważaj, żeby nie przesadzić odpocznij teraz jutro stop ja jak ćwiczyłam w tam tym roku z Chodakowską to sobie rozwaliłam kolana tak, że przez miesiąc nie mogłam kucać :<
usia155 - 23-03-2014, 21:12

Ewelina, Wiem , wiem ;* Jutro wypada przerwa w przysiadach ;D
Ewelina - 23-03-2014, 21:13

usia155, Do dobrze nogi do góry i byczenie ;* :D
Nulcia1 - 23-03-2014, 21:17

Ewelina, My wczoraj też zaczęliśmy sezon rowerowy ;D

Ewelina napisał/a:
Uważaj, żeby nie przesadzić odpocznij

dokładnie , dlatego ja jestem za przysiadami z obciążeniem wtedy robi się ich o wiele mniej a efekty lepsze :)

Ewelina - 23-03-2014, 21:20

Nulcia1 napisał/a:
ja jestem za przysiadami z obciążeniem wtedy robi się ich o wiele mniej a efekty lepsze
ja też od kiedy ćwiczę z obciążeniem widzę lepsze efekty, ale też polubiłam bieganie niestety mój mąż zaczyna sezon więc moje wychodzenie na fitness się skończy będę musiała ćwiczyć w inny sposób na siłownie nie mam też czasu ale zastąpię to rowerem, bieganiem i jazdą na rolkach w domu przysiady i pół brzuszki :) tylko żal mi ćwiczeń z obciążeniem :shy:
Nulcia1 - 23-03-2014, 21:23

Ewelina napisał/a:
polubiłam bieganie

o tak bieganie to świetna forma ćwiczeń :)

Cytat:
tylko żal mi ćwiczeń z obciążeniem :shy:

to może jakieś ciężarki do domu sobie sprawisz :)

Ewelina - 23-03-2014, 21:28

Nulcia1 napisał/a:
to może jakieś ciężarki do domu sobie sprawisz
Jasio będzie mi służył za obciążenie :-P a tak serio jak ktoś pilnuję o zdecydowanie lepiej się ćwiczy no i w grupie. ale na pewno czegoś poszukam i pomyśle :)
Nulcia1 - 24-03-2014, 20:40

Dzisiaj odpuściłam , ale jutro koniecznie siłka :)
Kesja - 24-03-2014, 20:47

A ja dziś 130 przysiadów i brzuch :)
Nulcia1 - 24-03-2014, 20:57

Kesja, elegancko ;D
asia030984 - 24-03-2014, 21:39

a ja dzisiaj na siłce - nogi i brzuch ;D
Ewelina - 24-03-2014, 21:40

super dziewczynki tak trzymać :)
Nulcia1 - 24-03-2014, 21:48

asia030984, i na ile dni masz rozpisany trening ?:)
luizka4don - 24-03-2014, 22:15

Ja dzis przerwe w przysiadach mialam ale jutro 100 hehe nie wiem czy dam rade:P
Dzis 2 h na siłce nogi i aeroby

Nulcia1 - 25-03-2014, 19:52

Po siłowni ;D Klata , biceps i brzuch ;D
luizka4don - 25-03-2014, 20:27

A ja dzis odpuscilam siłke bo padalo a ja mam 2 km do przejscia. Ale 100 przysiadow ,300 skokow na skakance + troche hula hop

Ale jutro grzecznie ide cwiczyc:)

Karoola - 25-03-2014, 20:53

Mam pytanko :haha: Jak robicie te *ileś*set przysiadów, to "na raz", czy np. 20, kilka wykopów, 20.. itp.?
Ja dzisiaj bardzo emerycio :-P Rozgrzałam się, kilka przysiadów, trochę potruchtałam i prawie pół godziny się rozciągałam. Ale tego było mi trzeba, o wiele lepiej się czuję :)
Znacie jakieś fajne ćwiczenia na piłkach rehabilitacyjnych? Takie wręcz korekcyjne, chciałabym wzmocnić gorset mięśniowy bo mam "skrzywienio-kręgosłupo-fobię" i wolałabym coś jednak robić niż tylko modlić się, żeby się nie pokrzywił od torebek :-P Na razie basen odpada, bo mi się nie chce. Ale mam te piłki do dyspozycji :haha:

luizka4don - 25-03-2014, 21:06

Ja przy tej 100 to zrobilam na 4 serie z ok 15 sekundowymi przerwami. Nie dałabym rady za jednym zamachem heh
Nulcia1 - 25-03-2014, 21:13

Karoola, a jak z tą siłką byłaś ?:)
Ewelina - 25-03-2014, 22:02

ja robię seriami po 30 przysiadów 10 sekund przerwy i lecę dalej :)
Karoola - 25-03-2014, 22:46

luizka4don, Ewelina, aha, dzięki :haha:
Nulcia1, tak, byłam. Generalnie kicha, nie to co na prawdziwej siłowni :confused: Nawet sztangi nie ma :-o Ale to jest "damska", a "kobiety ciężarów nie dźwigają" ]:) To jest taki większy pokój, jest materac, kilka mat, lustro na całą ścianę, średniej jakości bieżnia, przedpotopowy rowerek, "wytrzęsacz", atlas z popsutymi kilkoma rzeczami, trochę ciężarków (te kolorowe, do 1,5 kg), skakanka (ale sufit jest za nisko i nie mogę skakać :-P ), hula-hop i 3 piłki rehabilitacyjne. Czyli w sumie nie tak mało, da się poćwiczyć. Niby mogę iść też na męską, tam podobno już normalnie jest, ale na razie chyba brak mi odwagi, żadna dziewczyna tam nie chodzi, a kolegów nie osiadam w akademiku ;]

Nulcia1 - 25-03-2014, 22:54

Karoola, o kurczę to rzeczywiści nie najlepiej :* ja bym poszła na męską :) tu gdzie chodzę na siłkę też są dwie sale "damska" i "męska" i ja na damskiej jestem jedynie na rozgrzewce :) idzie się przyzwyczaić ;D pomyśl , że idziesz tam dla siebie ;D

[ Dodano: 31-03-2014, 22:33 ]
Dzisiaj były Plecy , triceps i brzuch ;D
Jutro o 6 bieganie :)

[ Dodano: 03-04-2014, 23:14 ]
Przygotowałam sobie nowy PLAN TRENINGOWY Czas trwania 4 tygodnie ;D

Kesja - 11-04-2014, 20:41

Ale się tu zakurzyło :-P
Nulcia1 - 11-04-2014, 20:45

dziękuję Kesja, ;*

Dziewczynki jak Wasze treningi ? Ja mój zaczynam od poniedziałku już nie mogę się doczekać to będą ciężkie 4 tygodnie :heart:

a tak na motywację

Ewelina - 11-04-2014, 21:47

U mnie niestety ostatnio brak czasu na treningi. Pogoda też nie sprzyja do biegania i na rolki. Zimno i pada. Jasia też nie mam z kim zostawić więc na razie kicha :<
Nulcia1 - 11-04-2014, 21:49

Ewelina, czasem niestety tak jest :( za dużo masz na swojej malusiej głowie :( :*
Ewelina - 11-04-2014, 22:10

Nulcia1, Co zrobić czekam na lepsze dni :) ;*
Nulcia1 - 11-04-2014, 22:27

Ewelina, ;*
Ewelina - 11-04-2014, 22:35

Nulcia1, Ale Ciebie jak najbardziej podziwiam i zazdroszczę wolnego czasu ja ile razy się biorę za ćwiczenia to Jasio jest przy mnie ja robię przysiady a Jasio pakuję mi się na kolana, ja robie brzuszki Jasio siada mi na brzuchu. Nie jest łatwo :)
Nulcia1 - 11-04-2014, 23:31

Ewelina, czasu dużo nie jest ale na siłownie zawsze mam :P
asia030984 - 12-04-2014, 22:55

ja też nie mam czasu... z pracy do pracy, potem do domu z dzieckiem, psem, mężem i czasu brak
Nulcia1 - 13-04-2014, 09:31

u mnie o tyle dobrze , że przeważnie chodzimy z mężem razem na siłkę :)
asia030984 - 13-04-2014, 22:26

ja nie ma jak z mężęm, bo nie mam z kim synka zostawić, a z nim też muszę spędzić czas
Ewelina - 14-04-2014, 07:25

zaplanowałam sobie, że od dzisiaj biegam z Jaśkiem i co pada od rana :bad:
Nulcia1 - 15-04-2014, 20:33

Wczoraj była klata i biceps , dzisiaj plecy i triceps . Niestety musiałam jutrzejszy trening przełożyć na dziś bo jutro nie mam czasu, a w piątek nogi i barki .Nogi w superseriach :)
Ewelina - 15-04-2014, 20:59

dzisiaj było 50 minutowe bieganko :greedy:
Nulcia1 - 15-04-2014, 21:23

Ewelina, ulala , świetnie :)
pasiconik - 15-04-2014, 23:49

Ewelina napisał/a:
dzisiaj było 50 minutowe bieganko
Chyba bym ducha wyzionęła :beated: ;D Podziwiam :)
U mnie zastój :shy: Ale po powrocie z kolski biorę się za siebie spowrotem :superman:

Nulcia1 - 17-04-2014, 22:38

Dzisiaj były aeroby i rozciąganie jutro nogi i barki :)
Milena - 17-04-2014, 22:40

U mnie brzuch, nogi i poślady dzisiaj, jutro marsz do tego :)
Ewelina - 18-04-2014, 09:52

super dziewczynki ja wczoraj odpuściłam bieganie, dzisiaj przysiady i wymachy no i może brzuch mi się uda zrobić :)
Milena - 18-04-2014, 11:07

Tak, dzisiaj przysiady i to tak fest trzeba zrobić :-P
Nulcia1 - 18-04-2014, 20:44

dzisiaj były przysiady z 22 kg obciążeniem , dałam radę ;D
Milena - 19-04-2014, 19:08

1,5h aerobów - dobrze jest :) a nogi nie powiem gdzie mi wchodzą :-P
Nulcia1 - 19-04-2014, 19:21

Milena napisał/a:
nogi nie powiem gdzie mi wchodzą

mam dzisiaj tak samo :P mega zakwasy po wczorajszym treningu , porządnie wymęczyłam uda , łydki i pośladki a dzisiaj .... :shy:

Milena - 19-04-2014, 19:44

Nulcia1 napisał/a:
a dzisiaj ....

a dzisiaj pewnie ledwo człapiesz po schodach, no nic mentalnie się nastawiam na to samo ;D

Nulcia1 - 19-04-2014, 19:45

Milena, nie jest tak źle , ale jest słabo :P no ale cóż kocham to uczucie :greedy: a fakt , że staje się coraz silniejsza niesamowicie mnie motywuje :greedy:

[ Dodano: 22-04-2014, 20:49 ]
Po treningu dzisiaj były plecy , triceps i brzuch :)

pasiconik - 26-05-2014, 21:57

Beatka pochwal sie troche efektami pracy, potrzebuje mocnej motywacji :doubt: :)
Karoola - 27-05-2014, 00:16

pasiconik napisał/a:
Beatka pochwal sie troche efektami pracy, potrzebuje mocnej motywacji :doubt: :)

Dołączam się do prośby!!!

Nulcia1 - 27-05-2014, 11:17

Poproszę męża o foty i wstawię ;D

a tymczasem mam tylko taką fotkę tylko bez śmiechu z mojego ryjka bo styrana po siłowni :P

http://instagram.com/p/nyg29Tinc0/

edyta9119 - 27-05-2014, 17:55

Nulcia1, wow...niejeden facet mógłby Ci pozazdrościć bicepsu :P
Ja dzisiaj zaczęłam trening z mel b.... dla takiego laika jak ja nie powiem łatwo nie jest ale muszę wytrzymać 30 dni :)

Nulcia1 - 27-05-2014, 18:05

edyta9119 napisał/a:
wow...niejeden facet mógłby Ci pozazdrościć bicepsu

:D bez przesady :P

pasiconik - 31-05-2014, 18:33

Postanowiłam jednak wziąć się za siebie :-P
Wczoraj pierwszy dzień 30day squat challenge - 50 przysiadów + 60 brzuszków
dzisiaj 55 przysiadów + 60 brzuszków + 110 kick-back'sów z czworaka (po 55 na pośladek) :superman:

Ale nie powiem, te mięśnie z przodu ud tak mnie bolą, że ledwo chodzę po schodach :D :cring:
Jejju, już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam zakwasy :-P

effcyk - 31-05-2014, 20:50

dziewczyny widzę że faza trzyma i tutaj :) . Ja ćwiczę codziennie powiedzmy pół h dziennie, od paru mscy :) zaraziła mnie koleżanka :-P . Nie stosuje żadnych diet, ja generalnie jestem szczupłą osobą, nie mam tendencji do tycia więc ćwiczę by podkreślić to i owo :) także się nie katuje żeby mieć zakwasy, nie chodze na siłkę ćwiczenia robię w domu. 30 minut dziennie regularnych ćwiczeń starcza mi w zupełności ( plus rower czy rolki ale to dla przyjemności ).
Tak na dzień dziś wygląda mój brzusio ( pokochałam bluzki z odkrytym brzuszkiem :D ). Dodatkowo robię ćwiczenia na uda i pośladki, efekty są więc zachęcam :-P . Bicepsów nie robię :) z różnych powodów m.in zdrowotnych :)
oto mój brzusio ( 15-20 brzuszków dziennie robione regularnie od pół roku może ? coś w ten deseń)

tak przywykłam do codziennych ćwiczeń, że jak nie poćwiczę kilka dni to czuje się z tym źle :-P choć od czasu do czasu trzeba robić dzień, dwa przerwy :) . Ćwiczcie dziewczyny, super że jest teraz moda na dbanie o kondycję, tak trzymać :)

pasiconik - 31-05-2014, 21:01

effcyk, brzusio jak marzenie, umięśniony w takim stopniu jak mi się bardzo podoba :) świetny efekt :)

effcyk napisał/a:
Nie stosuje żadnych diet, ja generalnie jestem szczupłą osobą, nie mam tendencji do tycia więc ćwiczę by podkreślić to i owo
To tak jak ja, zresztą kilka innych dziewczyn też ćwiczy, żeby ukształtować chudość :)
effcyk napisał/a:
także się nie katuje żeby mieć zakwasy
Do tego nie trzeba się katować :-P U mnie kilkumiesięczne lenistwo, mimo, że nie spowodowało żadnego wzrostu wagi, to wystarczyło, żebym po pierwszym dniu ćwieczeń dokładnie poczuła który mięsień pracował ;]
effcyk napisał/a:
super że jest teraz moda na dbanie o kondycję
Zgadzam się :)
Kesja - 31-05-2014, 21:05

effcyk, super brzusio :)
pasiconik, dobrze że zaczęłaś, zmotywowałaś mnie do powrotu do ćwiczeń - miałam kilka ładnych tygodni przerwy... muszę na nowo się zabrać za nogi i brzuch :)

effcyk - 31-05-2014, 21:08

pasiconik, masz racje z tym katowaniem może przesadziłam, ale znam takie osoby które się naprawdę wręcz " katują" a potem wszystko je boli, mają zapalenie mięśni, nie mogą się ruszyć przez kilka dni itp itd. Ja rozumiem wszystko jest dla ludzi, ale nie można przegiąć w żadną stronę. Bo jeśli obudzimy się przed wakacjami i stwierdzimy, że fajnie byłoby na wakacje mieć umięśnione to i owo i ktoś pomyśli że 3-4 tygodniami intensywnych ćwiczeń nadgoni osoby, które ćwiczą kilka mscy spodziewając się podobnych efektów to może się rozczarować. Nie rozumiem ludzi, którzy zaczynają swą przygodę z dbaniem o kondycje i od razu wpływają na głęboką wodę czyli wszystko intensywnie od samego początku, hantle od razu kilku kilowe no bo jak to :-P " lepszy efekt" a potem .... "umieranie " :-P
pasiconik - 31-05-2014, 21:32

effcyk napisał/a:
hantle od razu kilku kilowe
Kiedyś chodziłam na fitness, gdzie miałyśmy obciążenia 0,5kg, to dopiero był dla mnie wycisk :D Kilkukilowych narazie nawet sobie nie wyobrażam :)
effcyk napisał/a:
Bo jeśli obudzimy się przed wakacjami i stwierdzimy, że fajnie byłoby na wakacje mieć umięśnione to i owo i ktoś pomyśli że 3-4 tygodniami intensywnych ćwiczeń nadgoni osoby, które ćwiczą kilka mscy spodziewając się podobnych efektów to może się rozczarować.
No pewnie :) Choć wg mnie ćwiczenia mające na celu poprawę wyglądu tylko na wakacje to mało poważne :) Dbać się powinno cały rok o to, żeby ciałko tobrze wyglądało :) Inna sprawa jest taka, że różni ludzie potrzebująróżnej ilości ćwiczeń, żeby zobaczyć efekty. Szczupłemu jest łatwiej, bo nie ma obciążenia tkanką tłuszczową, a zarysowujące się mięśnie widać dość szybko. Tężsi mają niestety trochę ciężej.
Kesja napisał/a:
pasiconik, dobrze że zaczęłaś, zmotywowałaś mnie do powrotu do ćwiczeń - miałam kilka ładnych tygodni przerwy... muszę na nowo się zabrać za nogi i brzuch
No to bierzemy się razem :-P Ja mam na celu rozrośnięcie pupy, wzmocnienie nóg i zarysowanie brzucha :) Chciałabym się jeszcze wziąć za ramiona i barki, ale narazie nie wiem jak się do tego zabrać domowymi sposobami :-P Poczekam aż Nulcia1 znajdzie czas, żeby tu zawitać to ją podpytam ;D
effcyk - 31-05-2014, 21:46

pasiconik, ja kilka mscu temu wyszłam z założenia że w lato pasowałoby jakoś wyglądać :-P a dziś nie wyobrażam sobie żebym miała przestać ćwiczyć nawet jak lato się już skończy :) . Tak to prawda, osoby szczupłe mają lepiej, szybciej wyrzeźbią sylwetkę. Choć moja siostra jest wysoka i szczupła, po porodzie nie mogła się pozbyć oponki, chodzi na fitness jakiś czas ale spektakularnych efektów nie widać. Nie jest jej tak łatwo wrócić do przed ciążowej figury. No cóż jednym łatwiej innym ciężej, ale to nie zmienia faktu że ćwiczenia są zdrowe i trendy i warto poświęcić nawet te parę minut dziennie na kilka fajnych ćwiczeń :-P oby nas więcej :haha:
Nulcia1 - 31-05-2014, 23:16

Wreszcie wątek się rozruszał ;D

effcyk, świetny brzusio gratuluję :)

Ja też należę do chudych osób , mam zerową tendencję do tycia ... dopiero ćwiczenia fajnie rzeźbią mi ciało :) W tej chwili poświęciłam się na 200 % ćwiczeniom siłowym , czytam książki kulturystyczne itp :)

Co mogę dodać od siebie moim zdaniem powinnyśmy ćwiczyć całe ciało , oczywiście każde ma inne postrzeganie piękna dlatego powinniśmy robić ćwiczenia pod siebie ale jednak na całe ciało :) Przecież chyba nie chcemy być koślawi :P Trzeba zastanowić się co chcemy osiągnąć i stawiać sobie cele :)

W tej chwili trenuje swoją koleżankę , ojj było ciężko ... kondycja zerowa , nie bardzo panuje nad swoim ciałem , dużo ćwiczeń w ogóle nie umiała wykonać , ale powolutku do celu i jest już coraz lepiej :)

Co do ciężarów trzeba oszacować swoje możliwości i racja nie można się przeciążać :) Ja podnosiłam hantle od razu i nie miałam z tym żadnych problemów ale ja dość silna babeczka :P

pasiconik napisał/a:
Poczekam aż Nulcia1 znajdzie czas, żeby tu zawitać to ją podpytam

Miło mi :P
Rozpisać Ci plan ogólnorozwojowy ? tylko musisz mi napisać czy dysponujesz :)

effcyk - 01-06-2014, 08:09

pasiconik, Nulcia1, dzięki kochane za komplement ;* masz racje Nulcia każdy ma indywidualny system w tym co ćwiczyć jak długo i intensywnie. No i róbmy to głównie dla siebie a nie dla innych, ale jak inni dostrzegają w nas zmiany pozytywne dzięki takim ćwiczeniom to przyznam że człowiek dostaje wtedy dodatkowego powera :) .
Kobietki jako że zaglądam na forum bardzo rzadko to pozdrawiam Was wszystkie i życzę dalszych sukcesów :) . Postaram się częściej zaglądać w ten wątek :) .

Kesja - 01-06-2014, 21:43

Dziś aktywny dzionek ;D
Rano przysiady, brzuszki, później godzinka truchtania z Ajrulą, a wieczorem jeszcze rowery :greedy: jutro po szkole też na rower się wybiorę - muszę sobie jakiś program ściągnąć do mierzenia dystansu... :)

missy - 01-06-2014, 23:20

Czemu ja tu wcześniej nie trafiłam .. :)
Moją przygodę z ćwiczeniami zaczęłam w lutym... i od tego czasu ćwiczę regularnie 5 razy w tygodniu po min. 40 min.
W weekendy robię sobie wolne , jedynie spacery albo akieś bieganko z Lexi :)

Zaczynałam od Ewki ale jakoś już mi się jej ćwiczenia znudziły, i teraz codziennie ćwiczę co innego (najbardziej lubię Mel B, Natalia Gacka, Rebecca Louise) + ćwiczenia na steperku

Nulcia1 - 02-06-2014, 14:50

U mnie dzisiaj będzie trening plecków :)
edyta9119 - 02-06-2014, 15:27

U mnie dzisiaj kolej na Cardio a jutro dzień przerwy :)
Nulcia1 - 02-06-2014, 18:29

Dzisiaj błyskawiczny trening pleców ;D
Podciąganie , martwy ciąg , wiosłowanie półsztangą i "dzień dobry " :)

pasiconik - 02-06-2014, 18:58

Nulcia1 napisał/a:
Rozpisać Ci plan ogólnorozwojowy ? tylko musisz mi napisać czy dysponujesz
Chciałam tylko o ramiona i barki spytać, jakie domowe ćwiczenia najlepiej się zdadzą? Sprzętów nie mam żadnych, w razie potrzeby i możliwości mogę je sobie "stworzyć" :-P
Nulcia1, miałaś wstawić nowe zdjęcia :doubt:

U mnie dziś wypada dzień przerwy :) Dobrze, bo to 2. dzień okresu i nie czuję się zbyt komfortowo :shy:

Nulcia1 - 02-06-2014, 20:30

pasiconik, możesz zrobić każde ćwiczono przy pomocy chociażby butelki z w wodą :) przysiady też możesz sobie robić z butelką 5 litrową lepsze to niż robienie setek przysiadów :)
Pytasz o ramiona i barki ;D tzn chodzi Ci o biceps , triceps i barki bo nie rozumiem :P

pasiconik napisał/a:
Nulcia1, miałaś wstawić nowe zdjęcia

Wstawiłam jedno z bicepsem dość nowe :P porobię jakieś nowe w tym tygodniu :)

pasiconik - 02-06-2014, 23:56

Nulcia1 napisał/a:
tzn chodzi Ci o biceps , triceps i barki bo nie rozumiem :-P

:beated: :beated: Dokładnie to chodzi mi o rączki od łokci do ramionek i górną część pleców :-P :D
Nulcia1 napisał/a:
Wstawiłam jedno z bicepsem dość nowe
Widziałam, ale to już jakiś czas temu pokazywałaś :)
Nulcia1 napisał/a:
przysiady też możesz sobie robić z butelką 5 litrową lepsze to niż robienie setek przysiadów
Narazie chcę dokończyć to przysiadowe wyzwanie, jeśli wszystko będzie ok to mam właśnie w planie przysiady z obciążeniem :)
Ewelina - 03-06-2014, 08:29

dziewczyny ale wam zazdroszczę ja ostatnio tylko rower rolki i bieganie a brzuch, ramiona i plecy wyglądają fatalnie, ale szczerze nie mam kiedy poćwiczyć. Jak tylko mam chwilkę bo młody się zajmie sobą położę się żeby popracować to młody leci i siada na mnie :bad: więc odpuszczam. Zastanawiam się nad tym nowym 14 minutowym treningiem Chodaka muszę spróbować :)
Nulcia1 - 03-06-2014, 15:05

pasiconik, czyli w zasadzie chcesz ćwiczyć wszystko oprócz klatki piersiowej ? Polecam wziąć się także za klatkę , biust będzie jędrniejszy :) mój stał się także większy :)

pasiconik napisał/a:
Dokładnie to chodzi mi o rączki od łokci do ramionek

czyli biceps , triceps i barki:)

Polecane ćwiczenia

Barki :
-Wyciskanie sztangielek ( w tym wypadku butelek ):D siedząc 12/12/12 (tzn trzy serie po 12 powtórzeń każda) butelki możesz wziąć takie jakie dasz rade unieść :) nie za lekkie ale i nie za ciężkie , takie żebyś miała zapas siły na kolejne powtórzenia
-Unoszenie ramion przodem "ze sztangielką " stojąc 12/12/12
-Unoszenie ramion bokiem ze sztangielkami siedząc 12/12/12

Biceps(mięsień dwugłowy ramienia)
-Uginanie przedramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym stojąc 10/10/10
-Uginanie przedramion ze sztangielkami supinacją stojąc 10/10/10

Triceps(mięsień trójgłowy ramienia)
-Odwrotne pompki 12/12/12 możesz dołożyć obciążenie na kolana
-Wyciskanie "francuskie" oburącz sztangielki siedząc 10/10/10

Na początek tyle starczy , butelki wybieraj nie za lekkie ani nie za ciężkie :)
Ćwiczenia wykonuj przy lustrze żeby były poprawne technicznie tu masz filmiki jak je wykonywać
http://potreningu.pl/cwic...a-lawce-siedzac
http://potreningu.pl/cwic...angielka-stojac
http://potreningu.pl/cwic...ielkami-siedzac
http://potreningu.pl/cwic...mlotkowy-stojac
http://potreningu.pl/cwic...upinacja-stojac
http://potreningu.pl/cwic...odwrotne-pompki
http://potreningu.pl/cwic...ngielki-siedzac

pasiconik - 03-06-2014, 15:18

Nulcia1, uwielbiam Cię ;D ;*
Nulcia1 napisał/a:
czyli w zasadzie chcesz ćwiczyć wszystko oprócz klatki piersiowej ? Polecam wziąć się także za klatkę , biust będzie jędrniejszy mój stał się także większy
No to dodaj jeszcze coś na klatkę piersiową :) Tylko wiesz, tak, żebym przy tych wszystkich ćwiczeniach nie rozsypała się na kawałki :D
Nulcia1 - 03-06-2014, 15:27

pasiconik, a nie lepiej jak po prostu rozpisze Ci plan ogólnorozwojowy na sam początek ? wtedy masz po jednym ćwiczeniu na każdą partię ciała i wykonujesz je 3 razy w tyg :)
pasiconik - 03-06-2014, 21:57

Nulcia1, ale ja już jestem w trakcie swoich ćwiczeń na dolną połowę ciała :<
Nulcia1 - 03-06-2014, 22:16

pasiconik, to jak skończysz :) jeśli chcesz oczywiście :) na razie dołóż sobie do tego co robić po jednym ćwiczeniu na barki , biceps i triceps z tych które wysłałam i pompki na klatkę :) lub wyciskanie butelek leżąc :) oczywiście jeśli miała byś taką możliwość fajnie zaopatrzyć się w ciężarki :)
pasiconik - 03-06-2014, 22:27

Nulcia1 napisał/a:
na razie dołóż sobie do tego co robić po jednym ćwiczeniu na barki , biceps i triceps z tych które wysłałam i pompki na klatkę lub wyciskanie butelek leżąc oczywiście jeśli miała byś taką możliwość fajnie zaopatrzyć się w ciężarki
Tak jest! ;D
Kesja - 04-06-2014, 19:13

Jak tu się fajnie rozkręciło ;D
U mnie dziś parę km na rowerze i 70 przysiadów. Brzuch dzisiaj odpoczywa :)

pasiconik - 04-06-2014, 19:45

Kesja napisał/a:
70 przysiadów
U mnie dzisiaj 75 :) Powiem szczerze, że wykopy na czworaka bardziej dają w kość mięśniom pośladków niż przysiady - tzn. ja mam takie odczucie 8)
Kesja - 04-06-2014, 19:54

pasiconik, a jaki masz plan na te wykopy, tzn ile ich robisz? :)
pasiconik - 04-06-2014, 20:56

Kesja napisał/a:
jaki masz plan na te wykopy, tzn ile ich robisz?
Zaczęłam je tego samego dnia co 30-dniowe wyzwanie przysiadowe, i robię je w takiej samej ilości co przysiady, na jeden pośladek, czyli dzisiaj będzie 75 przysiadów + 150 wykopów (po 75 na każdą stronę). Przerwy też planuję takie jak w wyzwaniu :)
Po przysiadach mocno czuję przednie mięśnie nóg, a dopiero po przysiadach i wykopach czuć jak pupa dostała w kość :)

Kesja - 04-06-2014, 21:32

pasiconik, wow, to dużo tego robisz, nie dziwię się że czujesz wycisk ;-) ja na razie poprzestanę na przysiadach + rower i biegi. Na brzuch na razie same brzuszki z wyzwania, ale myślę żeby zacząć abs :)
zaba - 04-06-2014, 21:43

Ale Wam fajnie :)
Ja na "rehabilitacji" uczelnianej śmigałam na rowerkach stacjonarnych, jak poogarniam projekty to wracam na rolki.
A chciałam wzmocnić rączki, ale mam jeszcze zakaz. Nie mogę w ogóle ich ćwiczyć :(

Nulcia1 - 04-06-2014, 21:54

pasiconik, szczerze moim zdaniem lepiej jest robić ćwiczenia z obciążeniem raz w tyg na daną partię lub ogólnorozwojówę niż setki tych ćwiczeń oczywiście pupa będzie jędrniejsza i troszkę się uniesie ale raczej nie powiększy , mięśnie kochają ciężar :) fajne ćwiczenie na pośladki to prostowanie biodra w pozycji leżącej ja robię je z 12 kg kettlebellem ale można użyć śmiało butelki 5 litrowej na początek :)

U mnie w tym tyg przerwa z treningiem bo się rozchorowałam w dodatku okres :(

[ Dodano: 04-06-2014, 22:11 ]
aaaaa i dziewczyny pamiętajcie o odpowiednim odżywianiu :) żeby mięśnie rosły potrzebują białka 1,8-2g na kg masy ciała :) nie mówiąc już o odpowiedniej ilości węgli i tłuszczy ale tu już zależny jest nasz cel :)

pasiconik - 04-06-2014, 23:02

Nulcia1, mój ostatni wysiłek fizyczny o jakiejś tam częstotliwości to był aerobik 4 lata temu, chcę najpierw obudzić i pobudzić mięśnie, przecież nie muszę od pierwszego dnia robić od razu wszystkiego z obciążeniem. Na to przyjdzie pora za kilka tygodni.
Kesja napisał/a:
dużo tego robisz, nie dziwię się że czujesz wycisk

Do tego robię 60 brzuszków, 20 płaskich i po 20 na każdą stronę mięśni skośnych. I wcale mi się nie wydaje, żeby to było więcej niż:
Kesja napisał/a:
przysiadach + rower i biegi. [...] brzuszki z wyzwania

Kesja - 05-06-2014, 06:09

pasiconik, ale ty te ćwiczenia wykonujesz codziennie, a ja nie - tylko przysiady i brzuszki są codziennie a tak to bieganie czy rower kiedy mam czas ;-)
Nulcia1 - 05-06-2014, 09:02

pasiconik, dlatego jest coś takiego jak ogólnorozwojówka dla osób które nie ćwiczyły lub mają długą przerwę :) aby rozruszać mięśnie , nauczyć się poprawnie wykonywać ćwiczenia i wdrążyć do ćwiczeń siłowych :) podnoszenie 1kg czy 2 nie jest trudne i nie obciąża tak mięśnia :) no chyba , że komuś na prawdę jest ciężko wtedy wystarczy zastosować mniejszy :) Robienie 200 przysiadów na pewno bardziej je obciąży niż 10 w 3 seriach z obciążeniem :)
Rysia88 - 05-06-2014, 09:13

Ja kupiłam sobie stepper bo nie mam chwilowo czasu na wycieczki do klubu gdzie chodziłam na fitness - a że mi zawsze zależało na zrobieniu czegoś z moich okropnych nóg to zdecydowałam się na ten zakup- na razie słabo mi idzie xd - daję radę tylko 20 minut ;] ale z czasem to na pewno się wydłuży. Myślę, żeby może zacząć biegać ale to jeszcze kwestia do przemyślenia :D
Nulcia1 - 05-06-2014, 09:16

Rysia88, brawo ;D
Rysia88 - 05-06-2014, 09:20

Czasem kusi mnie trening z obiążeniem ale.. ja mam wielkie cztery litery i nie chciałabym by jeszcze się powiększyły.. w ogóle wszystko od pasa w dół mam wielkie więc gdyby z tego zrobiły się jakieś mega mięśnie to nie byłoby dobrze :D ale na ręce może wykorzystam to co poradziłaś Martynie..
Nulcia1 - 05-06-2014, 09:34

Rysia88, trening z obciążeniem świetnie spala tłuszcz i to nie tylko w czasie treningu ale nawet kilka godzin po nim :) wystarczy odpowiedni plan :)
Rysia88 - 05-06-2014, 09:38

Nulcia1 napisał/a:
Rysia88, trening z obciążeniem świetnie spala tłuszcz i to nie tylko w czasie treningu ale nawet kilka godzin po nim wystarczy odpowiedni plan

Pewnie masz rację ale ja się panicznie boję, że zrobi mi się jeszcze większe pupsko a ja bym chciała takie malutkie... najlepiej płaskie ;-) No ale może za jakiś czas się skuszę - mogę zawsze spróbować u Kamila na jego siłowni, tylko mi się zawsze wydaje, że ja niczego nie podniosę :shy:

Nulcia1 - 05-06-2014, 09:45

Rysia88, http://www.fitnow.pl/pl/s...wiecej-tluszczu :)

Rysia88 napisał/a:
tylko mi się zawsze wydaje, że ja niczego nie podniosę

a czy musisz podnosić dużo ? Podnoś tyle ile możesz :)

Rysia88 - 05-06-2014, 09:49

Nulcia1 napisał/a:
Rysia88, http://www.fitnow.pl/pl/s...wiecej-tluszczu

właśnie sama przed chwilą trafiłam na tą stronę :-P

Nulcia1 napisał/a:
a czy musisz podnosić dużo ? Podnoś tyle ile możesz

unieść to ja potrafię dużo ale... noszę takie ciężary jak dziecko a to się zapewne ma nijak do ćwiczeń :-P no ale może popróbuję...

Nulcia1 - 05-06-2014, 09:53

Rysia88, Warto :) i najważniejszy jest plan :) i odpowiednie odżywianie bez niego nic nie osiągniemy :)
Rysia88 - 05-06-2014, 09:59

Nulcia1 napisał/a:
i odpowiednie odżywianie bez niego nic nie osiągniemy

to mnie zawsze najbardziej demotywuje... :confused: bo ja jadam źle.. wczoraj wręcz mama na mnie nawrzeszczała, że się pod tym względem zrobiłam okropna - nic nie lubię i tylko dłubie na talerzu....w dodatku jem 2-3 razy dziennie... a od fast-foodów oderwać mnie nie można :doubt: taka jestem pokręcona jakaś ;]

Nulcia1 napisał/a:
i najważniejszy jest plan

no ale sama go sobie nie napiszę... :doubt:

Nulcia1 - 05-06-2014, 10:03

Rysia88, a tu nie ma zmiłuj trzeba się dobrze odżywiać :P i nie chodzi o to , żeby wydawało nam się jem zdrowo ale o odpowiednią ilość białek , węgli i tłuszczy jeśli chcesz schudnąć musisz na jakiś czas odstawić owoce i jeść dużo warzyw i piersi z kurczaka :) do tego 5 posiłków dziennie :)

Rysia88 napisał/a:
no ale sama go sobie nie napiszę...

Jak będziesz chciała to Ci go napisze :) a Ty dla własnych potrzeb możesz go sobie lekko pozmieniać , na pewno Kamil Ci pomoże :)

Rysia88 - 05-06-2014, 10:30

Nulcia1 napisał/a:
Jak będziesz chciała to Ci go napisze

Mogłabyś? ;*
Nulcia1 napisał/a:
na pewno Kamil Ci pomoże

Na razie nie będę mu nic mówiła - dopiero jak ogarnę trochę temat to mu powiem hihi...

Nulcia1 - 05-06-2014, 10:36

Rysia88 napisał/a:

Mogłabyś?

jasne , że tak napisz mi maila to jak rozpiszę :) wyśle na podany adres :) dobrze by było aby Kamil był na początku twoich zmagań z siłownią abyś nauczyła się poprawnie technicznie je wykonywać :) a za kilka tyg jak skończysz plan to się zgłosisz , zrobimy w nim zmiany bo mięśnie po 4-6 tyg przyzwyczajają się do ćwiczeń :)

Rysia88 - 05-06-2014, 10:44

Kochana jesteś ;* gabrysia.staniszewska@op.pl :) (oczywiście nie musisz się nic a nic śpieszyć ja poczekam )
Nulcia1 - 05-06-2014, 12:11

Rysia88, już , jak coś będzie nie jasne to pytaj :) skonsultuj z Kamilem :)
zaba - 05-06-2014, 12:50

Nulcia1, może ty trenerem zostań? :P
Ja hmm... też bym chciała coś ze sobą zrobić, coś wzmocnić mięśnie. Może jak sesja się skończy to mi się uda. No i ta nieszczęsna ręka.. Przez nią nie mogę w ogóle nad rękami pracować, a na nich mi zależałoby najbardziej :->

Nulcia1 - 05-06-2014, 12:55

zaba napisał/a:
może ty trenerem zostań?

taki mam zamiar we wrześniu :)

[ Dodano: 05-06-2014, 13:27 ]
Rysia88, Zapomniałam Ci napisać , że przed treningiem rozgrzewka , po treningu aeroby minimum 30 minut o wysokiej intensywności i rozciąganie

[ Dodano: 05-06-2014, 13:46 ]
Kolejny świetny artykuł wart przeczytania , gorąco polecam

http://potreningu.pl/kobi...czowej/strona/1

Rysia88 - 05-06-2014, 15:57

Nulcia1, dzięki w domu wszystko sobie poczytam dokładnie bo w pracy to nie bardzo mam warunki 8)
Nulcia1 - 05-06-2014, 16:14

Rysia88, oki jak coś nie będzie pasować to mów :)
Kesja - 05-06-2014, 17:16

Nulcia1 napisał/a:
Robienie 200 przysiadów na pewno bardziej je obciąży niż 10 w 3 seriach z obciążeniem :)

Nulcia1, a powiedz no z czego zrobić obciążenie tak do korzystania w domu? :)

Nulcia1 - 05-06-2014, 17:20

Kesja, do przysiadów użyj butelki 5 litrowej którą trzymasz w ten sposób

Kesja - 05-06-2014, 17:23

Nulcia1, ;*
Nulcia1 - 05-06-2014, 17:25

Kesja, wtedy przysiady w 3 seriach po 12 powtórzeń :)
Kesja - 05-06-2014, 17:28

Nulcia1, super, tak zacznę robić, dziękuję :)
Nulcia1 - 18-06-2014, 20:55

Hej kochane jak stoicie z ćwiczeniami ?
Ja dzisiaj zaczynam rzeźbę , dzisiejszy trening dał mi w kość , ojjj było ciężko ale dałam z siebie 200 % później dołożyłam aeroby i zakończyłam rozciąganiem :)

pasiconik - 19-06-2014, 15:15

Nulcia1 napisał/a:
Hej kochane jak stoicie z ćwiczeniami ?
Ja mam dziś za sobą 160 przysiadów, 200 wykopów i 80 brzuszków. Narazie nie mam siły na więcej :-P
Daisy0311 - 19-06-2014, 21:56

Nulcia SCHUDŁAM 4 KG także idzie mi chyba dobrze ;D dzisiejsza waga 57kg także jezzzdem szprycha :D :D :D :D :D
Nulcia1 - 20-06-2014, 09:44

Daisy0311, ulala gratulacje ;*

pasiconik, Twardzielka ;D

U mnie dziś w planach trening nóg , pośladków i biceps + standardowo 30 min aerobów :)

Ewelina - 20-06-2014, 11:16

Daisy0311, Wow gratuluję dziewczyny u mnie też ostatnio zmiany waga pokazała 55kg :) ćwiczę w domku, śmigam na rolkach, jeżdżę na rowerze :) Jest git :D
Daisy0311 - 20-06-2014, 14:44

Ograniczyłam jedzonko ćwiczę regularnie no i jeszcze dużo zawdzięczam Daisy bo muszę z nią spacerować a te spacerki tez działają cuda ;D

[ Dodano: 20-06-2014, 14:48 ]
Ale dzisiaj na pewno coś mi przybędzie bo robię grila :greedy: Karkówka, kiełbaska, skrzydełka no i Booooczek ale tego ostatniego nie tykam ;] także bomba kaloryczna :beated: od pon znowu 7 poty będą lecieć

Nulcia1 - 20-06-2014, 17:52

Wróciłam po treningu , wymęczyłam na maxa kopyta ;D
nathaliena - 04-07-2014, 18:42

dziewczyny, proszę się pochwalić efektami ćwiczeń-diet, motywacja, motywacja, motywacja! ;D
Jagienka30 - 17-07-2014, 17:21

Nulcia1, Nasza forumowa ekspertko :) ...czy możesz mi podsunąć parę ćwiczeń w domku by pozbyć się fee brzusia?
W grudniu gdy wróciłam do pracy ważyłam 70 kg ;] ...na dzień dzisiejszy waga pokazuje 59 kg...nie żebym się odchudzała...poprostu waga leciała z dnia na dzień a co za tym idzie mój brzuchol,nie dość,że po ciążach wygląda fatalnie to teraz jest masakra...zastanawiam się czy da się coś z tm zrobić by choć troszku lepiej to wyglądało :confused:

Nulcia1 - 17-07-2014, 19:26

Jagienka30, Tzn co jest nie tak z brzuszkiem ? Chcesz go wyrzeźbić czy schudnąć , jeśli schudnąć to niestety ani jeden brzuszek tego nie sprawi . Trzeba odpowiedniego odżywiania i nie mówię tu o odchudzaniu ale o dostarczeniu odpowiedniej ilości kcal , białka , węgli i tłuszczy :)

Co do ćwiczeń polecam
https://www.youtube.com/watch?v=Z-nQqQbQGUE
https://www.youtube.com/w...y-ZaGVyQeBHDnwQ

Na brzuch wystarczy tak na prawdę kilka ćwiczeń , możesz ćwiczyć co dwa dni , nie przesadzaj z intensywnością bo nic z tego nie będzie :)

Jagienka30 - 17-07-2014, 19:43

Nulcia1 napisał/a:
Tzn co jest nie tak z brzuszkiem ?

Znikło z niego 11kg :D ...zostało troszkę blee skóry :confused: ...jestem ciekawa czy jakiekolwiek ćwiczenia pomogły by na choćby minimalne wciągnięcie tego nadmiaru :lookdown:

Nulcia1 - 17-07-2014, 20:04

Jagienka30, myślę , że pomogą o ile będą systematyczne i będziesz dobrze jeść , bo żeby mięśnie urosły potrzebują dobrego jedzonka :P Powodzenia w zmaganiach
nathaliena - 17-07-2014, 22:54

ja zrobiłam sobie dziś fotkę, zeby za miesiąc móc porownać, jaki jest efekt, ale w galotach nie wypada wrzucać tutaj, w pubiczne miejsce :-P
Nulcia1 - 17-07-2014, 23:10

nathaliena, Super koksiku ;D
Ewelina - 18-07-2014, 10:20

nathaliena, super :haha:
nathaliena - 06-08-2014, 14:55

pochwalcie się zdjęciami dziewuszki ;*
pasiconik - 06-08-2014, 15:11

nathaliena, pochwal się też :) Ja bym chętnie wstawiła bo też mam zdjęcia sprzed 1,5 miesiąca, ale oczywiście przerwałam ćwiczenia jak zaczęłam pracować, no i nie ma czego pokazywać. A szkoda, bo widziałam efekty :doubt: Muszę znów zacząć, ale brak mi motywacji. Niedługo kupię sobie jakiś preparat z białkiem bo jem za mało i zabieram się za rzeźbę :)
Nulcia1 - 06-08-2014, 20:42

nathaliena, jeny ja ciągle zapominam o tych fotkach :shy: może jutro coś cyknę :)

pasiconik, Sprawdź sobie ile zjadasz węgli , białka , tłuszczy to wszystko na odpowiednim poziomie dopiero przyniesie efekty :)Oczywiście mogę pomóc Ci to obliczyć lub wstawić wzór aby każdy mógł to zrobić :) Jeśli zjadasz za mało białka to preparat jak najbardziej ale nie może on zastępować większości posiłków z białkiem:) Po za tym nie wliczaj w dietę białka z nabiału , warzyw czy produktów węglowodanowych .
W tamtym tygodniu ja zakupiłam gainera bo nie jestem wstanie wcisnąć w siebie tyle węgli więc czasem gdy już nie mogę tego przełknąć będę się ratować :)

Jagienka30 - 22-08-2014, 08:27

Chwalę się :D
W prezencie od mojego braciszka dostałam ot takie coś:
http://allegro.pl/atlas-s...4513581229.html
http://allegro.pl/silowni...4511236370.html

Tylko problem taki,że o hu...tu chodzi ;D ...nawet nie wiem od czego zacząć ...co z czym zjeść...chęci są...sprzęt już jest...tylko bladego pojęcia brak co na jakie partie jest :-P

Nulcia1 - 22-08-2014, 13:38

Jagienka30, Na wszystkie partie :)
pasiconik - 24-08-2014, 11:06

Jagienka30, wow, fajne prezenty Ci robi ten twój brat :greedy:
asia030984 - 24-08-2014, 16:10

ja ostatnio nie mam w ogóle czasu na ćwiczenia, ale od środy chcę się za siebie zabrać ;) Nie wiem, jak potem z czasem, bo 2 prace, studenci, szkoła moja...
Ale chciałabym tę godzinkę co drugi dzień wygospodarować.

effcyk - 07-09-2014, 13:14

nathaliena napisał/a:
pochwalcie się zdjęciami dziewuszki

no to ja się pochwalę :-P . A cooo ;D ....
To będzie plus minus 8 miesięcy odkąd zaczęłam regularnie robić brzuszki :) .
Szału ogromnego nie ma, ale od początku zależało mi na lekkim wyrzeźbieniu i teraz taki efekt już tylko "utrzymuję " :)

asia030984 - 07-09-2014, 17:39

effcyk, super :)
Mi brak czasu i jakoś zapał słaby...

nathaliena - 09-09-2014, 09:10

effcyk, fajny brzusio, taki delikatny zarys mięśni wygląda bardzo naturalnie :)
effcyk - 09-09-2014, 11:18

nathaliena, asia030984, dzięki kobiety drogie :-P motywuje swoje koleżanki, ale póki co zachwycają się efektami u mnie i mówią " też bym taki chciała" :D ale do roboty zabrać się jakoś nie mogą :-P
zaba - 10-09-2014, 20:43

Kolejny lekarz mówi, zebym jednak ćwiczyła i wzmacniała mięśnie, więc zaczęłam dziś ćwiczyć ;D
Nulcia1 - 10-09-2014, 21:09

effcyk, super brzuszek :)

zaba, ulala siłowo ? :)

zaba - 10-09-2014, 21:18

Nulcia1, coś takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=zU03NdWtcgU

Nulcia1 - 10-09-2014, 21:37

zaba, na początek i z Twoimi problemami może być :) ale tylko ręce ?
nathaliena - 10-09-2014, 22:45

Nulcia1, już myślałam, że wreszcie pamiętałaś, żeby zrobić zdjęcia, a tu NIC, małpo jedna.
Ja mam nadzieję, że po rezonansie, gdzie wszystko wyjdzie dobrze, będę mogła znów zacząć ćwiczyć :)