forum.labradory.org

Znalazły dom - Luna roczna czekoladowa labradorka ma juz swoja rodzinke

Chelsea - 31-03-2014, 14:20
Temat postu: Luna roczna czekoladowa labradorka ma juz swoja rodzinke
Lunka byla u mnie niecale 3 godziny miala zostac na stale ale pojawila sie ciocia Kasia ktora adoptowala te czekoladowe cudo. W ciagu swojego zycia byla w 3 domach teraz trafila do czwartego domu i juz ostatniego ;D Data urodzin jest piekna 14 luty 2013r :)
LUNA :greedy:

Chelsea - 31-03-2014, 14:28

szalenstwo ;D

mufiasty - 31-03-2014, 14:52

Cudowne zdjęcia.Powodzenia ;*
Ewelina - 31-03-2014, 15:13

ale wariatuńcia :haha: Śliczna czekolabka, niech się dobrze sprawuje w nowym domu i nie dokucza braciszkowi :haha:
Sugarfree - 31-03-2014, 20:41

Szał ciał :D Powodzenia Czekoladko ;*
Chelsea - 02-04-2014, 10:26

Lunka :greedy:

ptysz - 03-04-2014, 08:07

Witajcie!
Stało się tak a nie inaczej :-P
Zamiast Bessi :cring: jest Luncia :-P i tak chyba miało się stać! przeznaczenie .........?
Mam tylko nadzieję że Bessunia szybko znajdzie kochający domek ;*
Dzięki cioci Gosi musiałam podjąć expresową decyzję czy bierzemy Lunę.
Takiej akcji w życiu jeszcze nie przeżyłam ! ciocia Gosia jest najlepszą ciocią na świecie ! ;* ;* ;* ;*
Na zdjęciach powyżej to ja :-P i moje biało-czekoladowe szczęścia! :papa:
Pieski wspaniale się dogadują , Luna chodzi za nami krok w krok, bidula chyba się boi że znowu ją ktoś odda :( .
Jest bardzo grzeczna tylko na smyczy ciągnie jak husky :-P musimy dużooooooo poćwiczyć, ale damy radę! powoli, małymi kroczkami.
Luna jeszcze nie zrozumiała że ma dom i ogródek i że może wyjść kiedy chce :-P chociaż dzisiaj już było lepiej , sama wyszła na siusiu :) czyli mały postęp jest!

Pozdrawiamy wszystkich ! a dla cioci Gosi mega całusy ! ;* ;* ;*

Kesja - 03-04-2014, 08:21

Buziamy obie mordki mooocno! ;* ;*
ptysz, masz wielkie serduszko :heart:

Ewelina - 03-04-2014, 09:10

ptysz, Cudownie razem wyglądacie, fajna z Was rodzinka. Pozdrawiam :)
ptysz - 03-04-2014, 11:58

Kesja , dzięki ucałuj od nas Ajrę! ;* ;* ;*
To co robimy to spotkanie ? :D

Ewelina , dzięki ! no teraz rodzinka nareszcie w komplecie !!!!! :D :D :D :papa: :papa:

Trzymajcie kciukasy żeby Luna nas pokochała i dobrze się z nami czuła !

Ewelina - 03-04-2014, 15:14

ptysz napisał/a:
Ewelina , dzięki ! no teraz rodzinka nareszcie w komplecie !!!!!
No pewnie, że tak no i psiaki są szczęśliwsze jak żyją w stadzie, słyszałam że dzięki temu psiaki zyją dłużej i są szczęśliwsze :)
ptysz napisał/a:
Trzymajcie kciukasy żeby Luna nas pokochała i dobrze się z nami czuła !
Myślę, że tu kciuków trzymać nie trzeba, bo tak na pewno się stanie, już się stało :)
Chelsea - 03-04-2014, 15:18

ciocia Gosia teskni za Luna :confused:
edyta9119 - 03-04-2014, 15:26

ptysz, super :) czekoladki są fajne ;) widać po Lunie, że rozrabiaka z niej :)
ptysz - 03-04-2014, 15:27

Buziak Ewelincia! ;*
Byliśmy w lesie dwie godzinki , Lunka na swojej 6m linie , co za poprawa dzisiaj ! !
Już nie ciągneła jak wariatka :-P owszem linka była napięta często ale bez szarpania :haha: , dużo luźnych momentów! Świetnie reaguje na komendę - stój i siad :)
Tak mi było jej żal ...... Oskarek luzem a ona na uwięzi :( no ale nie ma co choiraczyć.
Trzeba dużo czasu i jeszcze więcej zaufania na wolne ganianie po lesie.Ale jedno jest pewne! to bardzo mądra dziewczynka ! :papa:

Ciocia Gosia ! nie ma co tęsknić tylko dupka w autko i szalejemy ! ;*
wiesz że do końca życia jestem Twoją dłużniczką! ;*

Edyta
ogródek już przerabia po swojemu ! :D :D :D

Ewelina - 03-04-2014, 15:34

Ćwiczenie czyni mistrza, będziecie ćwiczyć będą sukcesy zanim się obejrzysz dziewczę będzie luzem latało :)
Marcina i LOBO - 03-04-2014, 22:20

Kasiu,nareszcie znalazłam Was tutaj :haha:
Jestem megaa szczęsliwa,że macie swojego czekoladowego przyjaciela,że wszystko sie dobrze ułozyło,że Oskarek ma juz towarzyszkę [napisz wiecej jak wyglądaja relacje między nimi] i że Wy jesteście zaświergoleni miłością .
;* ;*
Bedę tutaj często zaglądac i prosze abys dzieliła sie z nami Waszym szczęściem jak najczęściej :-P
Kasiu tak jak pisałam ,jak tylko Luna poczuje sie bezpiecznie to spodziewaj sie mojego Lobo na ''inspekcji'' 8) .
Wyczochraj Oskarka i Lunkę od Cioci . : :papa:

ptysz - 04-04-2014, 08:52

Wieczorny spacerek ! :D
ptysz - 04-04-2014, 08:55

Na spacerku dużo się działo !
Spotkaliśmy rowy z wodą i patyki totalne wariactwo ! ale najlepiej w domu z Oskarkiem :) w jednym łóżeczku ;*

ps pani miała dobre parówki w kieszeni mniammmmmmmm
pozdrawiam Luna :-P

Chelsea - 04-04-2014, 09:34

super spacerki ;D Czesia wpada na weekend :-P
Sugarfree - 04-04-2014, 14:20

Chelsea napisał/a:
Czesia wpada na weekend

Już widzę to labowe szaleństwo :D Lila chętnie dołączyłaby do takiej ferajny ale duuużo kilometrów nas dzieli :confused:
A tak poza tym to super spacerek ;D Woda, patyczki... sama radość ;*
Lila przesyła ;* ;* ;* dla Luny i Oskarka :haha:

ptysz - 04-04-2014, 15:32

;* ;* ;* ;* ;* ;* ;* całusy dla Lilci , szkoda że macie tak daleko :-o
dorka7 - 04-04-2014, 19:48

Oj to Słodkie Czekoladowe Cudo :)
Moja 6-cio letnia córcia cały wieczór po wyjeździe Lunci przechlipała bo tak ją z miejsca pokochała ;*
W ciągu jednego dnia (wraz z nocą) pobytu u nas Lunka zawojowała nawet serce mojego tż i o mały włos nie stała się częścią rodziny, no ale trzeci psiak do kompletu + 2 koty to trochę już za ciasno :haha:
Kasiu, wygłaskaj, wyprzytulaj i wycałuj Kochaną Czekolabkę od nas ;*

ptysz - 04-04-2014, 20:14

Dorka
Bardzo mocno ukocham od was Lunkę i wycałuję ten wielki nochal ;* ;* ;*
Luna jest przekochana ! uwielbiamy ją wszyscy ! a i ona chyba troszkę nas polubiła :-P
Spacerkujemy dwa razy dziennie , ćwiczymy, bawimy się :lookdown:
We wtorek jedziemy do Tarnowskich Gór na spotkanie z panią trener, pobawimy się może się czegoś nauczymy np; nie skakania na męża :D :D :D
Jesteśmy mega szczęśliwi , dzięki Dorka ! ;* ;* ;*
Pozdrawiamy serdecznie całą Waszą rodzinkę!!!! ;* ;* ;*

aganica - 04-04-2014, 20:47

Fajnie się ten temat czyta...tyle miłości ;*
Serce się raduje ;*
dorka7 napisał/a:
ale trzeci psiak do kompletu + 2 koty to trochę już za ciasno
Oj tam...oj tam...bez przesady, to mówię ja i moje trzy psy i trzy koty /nie wspomnę o wężu / :D :D
Marcina i LOBO - 05-04-2014, 23:43

Oskarek podąża za LUnką na spacerku. :)
Oskarek z Lunka w jednym łóżeczku :)
To bardzo piekne i wzruszajace.Mam nadzieje ,że Lunka sprawi,że Oskarek znowu poczuje wielka moc psiej przyjażni ;*
Pięknie.

ptysz - 06-04-2014, 15:09

Witajcie!
Trochę nowych wieści :-P
Wczoraj mieliśmy gości i Luncia nie popisała się za bardzo :D ale tragicznie też nie było ;D
Za to dzisiaj troszkę zaryzykowałam 8)
spacer w jedną stronę ok. 3 km. na lince a z powrotem !!! ??? Luna biegła przede mną z Oskarkiem prawie luzem ! :D tzn. nie trzymałam liny tylko linka swobodnie była ciągnięta przez psiocha :D

Luna cudownie do mnie przybiegała , oczywiście nagroda za każdym razem :-P więc postęp jest! i zatrzymywała się co chwilę oglądając czy jestem :D
Kurcze muszę kupić mały aparat kompaktowy bo mam wielką lustrzankę i nie chce mi się nosić dziadostwa, a tyle fajnych rzeczy na spacerach się dzieje......... :D :-P
Pozdrawiam Wszystkich cieplutko !!!
Mega całusy dla wszystkich labków!!! ;* ;* ;*

Kesja - 06-04-2014, 15:37

ptysz, super wieści! Będzie coraz lepiej, trzymamy za was kciuki ;* no i trzeba w końcu to spotkanie zorganizować ;D tylko czy tam dojedziemy komunikacją miejską np. z TG? bo z Katowic do TG bym 5 podjechała a dalej to byś mi ewentualnie musiała wytłumaczyć :-P
aganica - 06-04-2014, 16:22

ptysz napisał/a:
Kurcze muszę kupić mały aparat kompaktowy
Z telefonu, też...całkiem niezłe foty wychodzą :-P
ptysz - 06-04-2014, 19:36

Kesja z Katowic jest pociąg do Kalet, coś obmyślimy.

aganica , pod warunkiem że ma się telefon ze sprawnym aparatem :-P bo mój jest uszkodzony! :D

edyta9119 - 06-04-2014, 20:05

ptysz napisał/a:
Wczoraj mieliśmy gości i Luncia nie popisała się za bardzo

a co takiego robiła ? :P
cieszymy się, że u was same dobre rzeczy :)

My też zawsze jesteśmy chętni na spotkanie także Kesja, jakoś damy radę :P chodźbyśmy się mieli cisnąć w naszym autku :P

Nie mogę się doczekać aż poznamy śliczną czekoladkę osobiście :)

Kesja - 06-04-2014, 22:39

ptysz, oki :)
edyta9119, najwyżej byście nas tam gdzieś zgarneli po drodze jak bysmy nie mialy jak dojechac do konca, byłybyśmy wdzięczne :girl: ;*

ptysz - 07-04-2014, 13:27

To co dziewczyny zakładamy nowy wątek pt, Mini zlot śląski :-P
może uzbiera się większa ekipa !? jaki termin? wyjeżdżacie na długi weekend czy się spotykamy?
Ja oficjalnie wystąpie do UM o oficjalne zezwolenie , bo nie chcę żeby ktoś się do nas doczepił że robimy z psami bajzel na Zielonej :-P
Z tego co się już dowiadywałam nasz Burmistrz lubi takie imprezy i może coś dorzuci na spotkanie jako promocja miasta 8) Ale do tego muszę mieć pewność że przyjedziecie i że zrobimy większą grupę. Bo w trzy +trzy laby to się nie ośmieszam nawet :-P tylko poprostu sie spotkamy i już.

ps. wróciliśmy teraz z łaki , Luna się wylatała luzem i zaliczyła rów z wodą :greedy:
na smyczy dalej ciągnie jak wariatka :( ((((((( ręce już mnie tak bolą...............
Luna ma problemy z emocjami , dużo pracy nas czekam ale damy radę :papa:
pozdrawiamy !

edyta9119 - 07-04-2014, 13:53

ptysz, my nie wyjeżdżamy nigdzie także w tym terminie jesteśmy dyspozycyjni :)

Możesz napisać post o mini zlocie w wątku naszych śląskich labowań : http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=476
tam może więcej osób zobaczy :)

ptysz napisał/a:
na smyczy dalej ciągnie jak wariatka :( ((((((( ręce już mnie tak bolą...............
Luna ma problemy z emocjami , dużo pracy nas czekam ale damy radę

spokojnie, zobaczysz jak zachowuje się mój pies to pewnie stwierdzisz, że Luna jest aniołkiem w porównaniu z nim :D

Kesja - 07-04-2014, 13:57

Cytat:
Możesz napisać post o mini zlocie w wątku naszych śląskich labowań : http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=476
tam może więcej osób zobaczy

Właśnie, też chciałam o tym wspomnieć :)
My w maju też jesteśmy na miejscu :)

ptysz - 07-04-2014, 14:39

Dzięki Edyta za linka! :-o jeszcze nie opanowałam forum :-P
super Kesja że też jesteś wolna :haha:

Chelsea - 07-04-2014, 14:42

Czesie teleportuje do cioci Kasi ;D :D
ptysz - 07-04-2014, 15:48

Gocha , może jedak dasz radę dojechać? a jak nie dawaj Cześkę w busa , odbiorę ją na miejscu !
buziaki ;* ;* ;*

ptysz - 13-04-2014, 13:13

Witam wszystkich !

Kilka fotek z wczorajszej wycieczki ! :D
Pełnia szczęścia osiągnięta!!!!!! :D :D :D :D :D

ptysz - 13-04-2014, 13:20

Dodam że w piątek znalazłam w internecie hodowcę Luny , zadzwoniłam.
Okazało się że Lunka jest po rodowodowych rodzicach FCI , wolnych od dysplazji - hodowca miły , ale jak się dowiedział co psina przeszła o mało szlag go nie trafił ]:) ]:) . Rodzeństwo Luny dwa pieski "pracują" w straży pożarnej są psami poszukiwawczymi .
A mamusia podobno bardzo mądra :-P
pozdrowienia !!! ;D

edyta9119 - 13-04-2014, 14:26

ale ona jest piękna ! :) i jaki ma ładny pyszczek :)

pozdrawiamy :papa:

Chelsea - 13-04-2014, 14:55

ptysz napisał/a:
Gocha , może jedak dasz radę dojechać

Kacha nie dam rady wiesz, że teraz komunia i z młodym jeździmy od poradni do poradni :( ale po moim szpitalu wpadamy całą familią na weekend :D

Chelsea - 23-04-2014, 08:01

halo halo a gdzie nowe foteczki? :lookdown:
ptysz - 23-04-2014, 17:55

Specjalnie dla cioci Gosi , zdjęcia sprzed godziny:) , po deszczu :-P

Ogólnie po trzech tygodniach i trzech dniach pobytu Luny u nas :haha:
Sunia zmieniła się totalnie !
Jest bardzo spokojna , zrównoważona oczywiście w miarę jak na labka :D :D :D :D
na jeden gwizd jest przy nodze , nie oddala się za bardzo , pilnuje Oskara i całej rodzinki :-P

Jeżeli chodzi o smycz , o niebo lepiej ! prawie nie ciągnie , nie skacze prawie :-P
same plusy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a to dopiero początek naszej wielkiej przygody !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;* ;* ;* ;* ;* ;* ;*
pozdrawiamy!!!!! :D :heart: :heart: :heart: ;*

PS. kochamy ją bardzo i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że Luna równie mocno nas kocha !!!! :heart: :heart: :heart: ;*

Ewelina - 23-04-2014, 18:13

Wspaniałe zdjęcia :)
Chelsea - 23-04-2014, 19:15

ptysz napisał/a:
Specjalnie dla cioci Gosi
;D
Kesja - 25-04-2014, 17:02

Super że są takie postępy :haha: Gratulujemy! ;* i oby tak dalej!
Sugarfree - 25-04-2014, 19:08

Super zdjęcia :haha: Luna, piękniuchna z Ciebie czekolada ;* Gratulujemy postępów i trzymamy kciuki za kolejne :)
ptysz - 26-04-2014, 20:37

Hej dziewczyny !

No chyba za szybko się pochwaliłam :( tak jak Luna jest przykładnym psiochem w lesie , tak w "mieście" czyt. chodnik MASAKRA,!!! :cring: Luncik nie kuma bazy i ciągnie jak Ursus!!.(wczoraj dała mi popalić jak wyszłam na przeciw mężowi, dodam że jak go zobaczyła to grzecznie się położyła i grzecznie czekała na iego ).
Moja ręka do wymiany :-o nie wiem co robić.
Tzn . wiem zero lasu , a wzamian miasto i chodniki , pełna socjalizacja z ludzkoścką.
Nie będzie łatwo , poradzicie coś???
buziaki !
ps. dodam że Luna codziennie rano jest w lesie od 1 godz do 1, 5. a wieczorem powtórka, wieć ruchu , multum!!!!!!

ptysz - 26-04-2014, 20:51

Oczywiście mieszkamy w domku i Luncik z Oskarkiem są na podwórku ile w lezie ! :-P więc ruchu nie brakuje , wręcz za dużo mają :-P hahahhahahaha
Ewelina - 26-04-2014, 22:39

ptysz, miasto i ćwiczenia stawanie, siadanie, noga i tak do skutku łatwo nie będzie. Korzystacie z klikera?
ptysz - 27-04-2014, 09:50

Ewelinko
Klikiera nie mam :( , nie używałam nigdy .
Wczoraj o godz. 22 poszłyśmy na miasto , i robiłam tak jak napisałaś.
Noga, siad , krok do przodu i tak w kółko + czasami delikatne bardzo szybkie szarpniecie smyczy i odpuszczenie.
Jak przyspieszyłam mocno krok to Lunka szła nawet w miarę, ale to były chwile. Jak odpiełam ją przed domem oczywiście aniołek. Tak że dużoooooo :cring: jednak dużo pracy przed nami :-o
W lesie jest naprawdę perfekcyjna! mój westik powinien się od Lunci dużoooo nauczyć :-P
Teraz uciekamy na wycieczkę w pola a wieczorem idziemy "piłować" miasto.
Miłej niedzieli dziewczyny ! :papa:

Ewelina - 27-04-2014, 09:54

ptysz, Poczytaj o klikerze, oczywiście za każdym razem nagroda, jak zrobi coś źle zero reakcji nagradzaj tylko te dobre, na złe nie reaguj. Będzie dobrze zobaczysz. Luna ma braki, ale jak będziecie ćwiczyć regularnie to będzie ogromna poprawa. Bardzo dużo pracy przed wami, będę Wam mocno kibicować :)
Chelsea - 02-05-2014, 08:11

puk puk ;D
ptysz - 16-05-2014, 19:41

Witajcie
Miałam troszkę przerwy , bo jak jest pogoda to nadrabiam w ogródku :D
a jak leje to nie zabieram aparatu do lasu :-P
Po dzisiejszym spacerku :-P , miłość kwitnie ! ;* ;* ;* mokre żaby :-P

Dodam że Lunka już jest w super kondycji i codziennie robimy po około 6km na rowerku a jej jeszcze mało !!!!!!! Oskarek 3/4 drogi siedzi w koszyczku na kierownicy :-P :-P :-P ale też mu się podoba :D
pozdrawiamy ! :papa:

Chelsea - 16-05-2014, 20:17

moja slicznotka :lookdown:
ptysz napisał/a:
codziennie robimy po około 6km na rowerku a jej jeszcze mało

ciociu Kasiu uwazaj na lapki i pamietaj aby je wzmacniac ;D

Ewelina - 16-05-2014, 21:31

Jejku jak ona sie pieknie błyszczy ;* Cudaki :)
edyta9119 - 16-05-2014, 21:33

piękna pannica :) a z Oskarka też niezły przystojniak :)
ptysz - 11-06-2014, 12:01

Troszkę nas tu nie było :)
specjalnie dla cioci Gosi :D
poniedziałkowy plażingggg :-P
Luneczka poznała czarego przystojniachę Nico :heart: Oskarek mega zazdrosny

ptysz - 11-06-2014, 12:05

A tak sobie smacznie śpię :D :D :D :D :D :D

Chelsea - 11-06-2014, 13:02

ptysz napisał/a:
Luneczka poznała czarego przystojniachę Nico

fiu fiu :-P
ptysz napisał/a:
A tak sobie smacznie śpię

i wciagam mrowki :D

Monisiaczek - 11-06-2014, 14:27

Chelsea napisał/a:
wciagam mrowki

Bo to jest mrówkowy skrytożerca :-P :D

Ewelina - 11-06-2014, 16:11

hahahahha fota z mrówkami super :D :D
Kesja - 27-07-2014, 16:13

Puk Puk, co tam u niuni słychać? :)
ptysz - 27-07-2014, 18:38

U nas super! !! coraz lepiej ! Kupiłam Lunce a właściwie nam , gwizdek ma przywołanie leśne! Rewelacja!
Nie ma mocnych! Do tego ciasteczka które jej piekę , mega!!,,,, :)
w sobotę zapraszam do Kalet

http://www.dogtrekking.co...php?lang=polish

cały czas jesteśmy w ruchu , minimum 6 km jogging , z rowerem więcej , wieć kondycha jest - nie liczę pływania! Luńa to kocha ! dystans 15 km . w nocy na początek , może zajmiemy przed ostatnie miejsce ;;)

Kesja - 28-07-2014, 18:58

ptysz, cieszę się, że wam się tak świetnie współpracuje ;*
Planowałam ten dogtrekking już od dawna, a teraz się okazało że 2.08 jeszcze wyjeżdżamy i nie dam rady być, a szkoda...

Chelsea - 28-07-2014, 19:17

ciociu Kasiu szalejecie z Lunka ;D uwazajcie na łapki :)
ptysz - 29-07-2014, 08:22

Kesja my- 2 idziemy na chrzciny ale szkoda by było nie wystartować :-P tym bardziej że impreza na miejscu. Co najwyżej na chrzcinach lekko się zdrzemnę :D :D :D

Ciocia Gosia , łapki zdrowe i mega mocne :haha:
Lunka nie do zdarcia ! jak nie idzie do lasu to dostaje kręćka! biega coraz szybciej i dłużej i nie ma zamiaru przestać :D :D :D Czasami nie potrafię jej dogonić na rowerze ! :D wariaciunia!
Buziaki dla Cześki ;*

ptysz - 03-08-2014, 22:36

Jesteśmy po nocnej wyprawie!
Było extra!!

https://www.facebook.com/...9372858?fref=ts

Luna to dziewczyna na medal !!! :heart: mój mąż również :heart: :heart: :heart:
Dystans Mini 14km rodzinny startowało - 45 załóg
start godz 20 nasza meta godz. 22.15 ,bardzo dobry wynik !

Chelsea - 04-08-2014, 08:53

fiu fiu kochana szalejesz ;*
Sugarfree - 08-09-2014, 11:05

Czekoladowy mrówkojad :D
ptysz napisał/a:
start godz 20 nasza meta godz. 22.15 ,bardzo dobry wynik !

GRATULUJEMY!!! ;*

Chelsea - 08-09-2014, 13:17

halo halo a gdzie fotki Lunki ;]