forum.labradory.org

Archiwum - WYJĄTKOWY GOOFY Z GDAŃSKA PROSI O DOM TYMCZASOWY LUB STAŁY!

Ryniu - 04-04-2014, 10:51
Temat postu: WYJĄTKOWY GOOFY Z GDAŃSKA PROSI O DOM TYMCZASOWY LUB STAŁY!
STAN ZDROWIA: silnie zniekształcona żuchwa,w wyniku prawdopodobnie wypadku, zmiany skórne na uszach, zaszczepiony
RODOWÓD, TATUAŻ: brak
CHIP: 616093900089389
STERYLIZACJA: tak
ZACHOWANIE W DOMU I PODCZAS TRANSPORTU: brak danych
POSŁUSZEŃSTWO: brak danych
STOSUNEK DO INNYCH ZWIERZĄT: brak danych
STOSUNEK DO DZIECI: brak danych
MIEJSCE POBYTU PSA: Schronisko Promyk w Gdańsku
DANE KONTAKTOWE DO OSOBY, KTÓRA ZAJMUJE SIĘ PSEM: tel. do schroniska 58 522 37 80, 58 522 37 80 lub 58 522 37 27

Cytat:
"Witam! Znaleziono mnie błąkającego się na ul. Trakt Św. Wojciecha. To było ósmego marca tego roku. Tak, tak, wiem, że nie wyglądam zbyt atrakcyjnie. Powodem zniekształcenia mojej szczęki jest prawdopodobnie udział w wypadku. Nie, nie teraz! Jest to stara sprawa. Niestety do tej pory nie pojawił się mój właściciel, żeby wyjaśnić co tak naprawdę było przyczyną tej deformacji. I być może już nigdy się nie pojawi. A ja fantastyczny, ogromnie przyjazny do ludzi, dobrze ułożony i walczący z lekka nadwagą psiak muszę teraz czekać na kogoś komu nie będzie przeszkadzał mój defekt i kto pokocha mnie takim jakim jestem. W moim przypadku przed ewentualna adopcją wymagana jest konsultacja ze schroniskowymi lekarzami weterynarii. Czekam i Pozdrawiam Goofy."

mufiasty - 04-04-2014, 11:07

Goofy jesteś śliczny ;*
Sugarfree - 04-04-2014, 14:10

Goofy, jesteś piękny i kochany i tyle dobroci jest w Twoich oczach ;*
Ewelina - 04-04-2014, 17:48

Jedyny w swoim rodzaju ;*
Chelsea - 07-04-2014, 08:45

z info:
No Goofy to prawdziwy Goofy. Pierwszy moment po wyjściu ze schroniskowego boksu szok i ciągnięcie, potem obszczekanie innych psiaków w boksach na drodze do wyjścia na wolność. W boksie był łagodny do psów, na zewnątrz schroniska jak się uspokoił też. Po opuszczeniu terenu schronu pies sam zluzował smycz, grzecznie maszerował obok, potem chciał się bawić, skakał zachęcony do zabawy. Komend nie zna, aczkolwiek za smaczek, po kilku próbach usiadł i dał łapę. Ma 3-4 lata jak mówi wet, jednak ciężko ocenić bo ma wadę zgryzu.
Jeśli chodzi o jego zdrowie to schudł, ma biegunkę, warunki schroniskowe mu nie służą, dość dużo stracił na wadze. Piesio miał i trochę nadal ma jakieś zmiany grzybiczne na uszkach. Był intensywnie leczony, ale w warunkach schroniskowych i bez odpowiedniej karmy, układ immunologiczny nie jest w stanie sobie poradzić z tym do końca. Sierść do porządnego prania bo zaniedbana, ale to schron, a nie kanapa, więc nie ma co się dziwić.
Co do jego zgryzu, ząbki ma, ale powykrzywiane, rzeczywiście zgryz dostosował się do uszkodzenia pyszczka. Czy uraz jest operacyjny, czy jest sens coś z nim robić, to będzie wiadomo dopiero po rtg i konsultacjach u specjalistów, jednak jeśli tam wszystko jest pozrastane to nie wiem czy będzie możliwe jakiekolwiek leczenie. Powinien mieć ponadto rtg bioder i żeber, niepokoi mnie że podczas dotykania, a porządnie chłopaka obmacałam, wyczułam jakieś krzywizny. Wydaje mi się, iż po wypadku miał złamane jeszcze zebro, które też krzywo się zrosło, ale może mi się wydawało, bo ja się strasznie przejęłam tym spacerem z chłopakiem. Na pewno ds czy dt musi brać pod uwagę fakt, iż chłopak już na zawsze będzie miał taką śmieszną urodę z ciekawie podwijającą się wargą ;)
Jednak jego charakter - jest mega przytulaśny, cały czas był przy mnie, chciał się miziać, bawić. Oczywiście jak prawdziwy lab zaliczył wodę w rowie melioracyjnym. Zazdrosny o jedzenie, kłapnął na psa, który podszedł do nas jak robiliśmy sztuczkę za smaka, ale wydaje mi się, iż on ma problem z pozyskiwanie jedzenia w boksie, bo jest naprawdę chudy. Zaznaczam kłapnął a nie warknął czy ugryzł, czegoś takiego nie było, tylko ostrzgawcze kłapniecie. Jednak na spacerze, w stosunku do psiaka bokseropodobnego mega wyluzowany, tak samo w boksie.
Zaraz fotki wkleję. Goofy powodzenia jesteś LAB z prawdziwego zdarzenia!

Chelsea - 07-04-2014, 08:52

Goofy

Mistycom - 07-04-2014, 09:18

Ryniu napisał/a:
i walczący z lekka nadwagą psiak

walczący z nadwagą czy niedowagą?

anna34 - 07-04-2014, 09:30

Mistycom napisał/a:
walczący z nadwagą czy niedowagą?

napisane,że
Chelsea napisał/a:
wydaje mi się, iż on ma problem z pozyskiwanie jedzenia w boksie, bo jest naprawdę chudy.

więc obawiam się,że on tam nie je swojej porcji jedzenia :(

Mistycom - 07-04-2014, 10:23

anna34, patrząc nawet po zdjęciach, widać, że raczej problem jest z niedowagą, ale w opisie psa... zapewne pomyłkowo napisane zostało, że ma problem z nadwagą. Dlatego się zdziwiłam.
anna34 - 07-04-2014, 10:36

Mistycom napisał/a:
patrząc nawet po zdjęciach, widać, że raczej problem jest z niedowagą, ale w opisie psa... zapewne pomyłkowo napisane zostało, że ma problem z nadwagą.

Myśle,że fotki były robione tak z miesiąc temu,więc mógłbyć tęższy.

Chelsea - 07-04-2014, 10:44

anna34 napisał/a:
Myśle,że fotki były robione tak z miesiąc temu,więc mógłbyć tęższy.

tez tak mi sie wydaje

anna34 - 07-04-2014, 10:45

No nic,tak czy siak trzeba mu jakoś pomóc :cring:
Ewelina - 07-04-2014, 12:25

ale z niego chudzinek :(
mufiasty - 08-04-2014, 07:48

Biedactwo :(
Ewelina - 08-04-2014, 09:37

Cytat:
WYJĄTKOWY GOOFY Z GDAŃSKA
Wyjątkowe Gofry z Gdańska- tak przeczytałam :D
Goffy wel Goferku trzymam za Ciebie kciuki ;*

Loli - 14-04-2014, 14:44

Piekny ten Goofi Krzywousty. Po prostu slodziak.

Poszukuje przyjaciela, labka. Mam zamiar wypelnic ankiete przedadopcyjna i zaprosic wolontariusza do mnie, zeby stwierdzil, czy moglibyscie spotkac nas , tzn nas i nowego czlonka naszej rodziny. Dlatego prosze o informacje, czy pozwalacie na adopcje zagraniczne?

Ryniu - 14-04-2014, 15:18

Loli, z tego co się orientuje, to na Goofiego są już dwie osoby chętne w Polsce.
Ewelina - 14-04-2014, 15:22

trzymam kciuki :)
mufiasty - 14-04-2014, 15:27

Zaciskamy mocno
Loli - 14-04-2014, 16:02

Jeli Goofy znajdzuie dom w Polasce to bedzie doskonale. Mam nadzieje, ze z Wasza pomioca nasza rodzina ludzka powiekszy sie o czterolapowego czlonka. I wiek, plec czy rodowod nie gra roli. po prostu chce dac dom labkowi w potrzebie. Wszystkie psy, bez wyjatku , zasluguja na cieply kat przy ludziach, obojetnie czy sa jedno- czy wielorasowe.. Mam nadzieje, ze bedziecie nam mogli pomoc.

Pozdrawiam Wszystkich pozytywnie, labkowato zakreconych! :papa:

AsiaK82 - 15-04-2014, 06:15

Goofym są zainteresowane 2 rodziny. Jesteśmy w trakcie ankiet i wizyt. Domki będą musiałby pojechać po psiaka, gdyż taki jest wymogi schroniska.
anna34 - 15-04-2014, 10:33

AsiaK82 napisał/a:
Domki będą musiałby pojechać po psiaka, gdyż taki jest wymogi schroniska.

wymóg który bardzo,ale to bardzo mi się podoba.Uważam,że każdy przyszły właściciel powinien po swojego psiaka jechać,nawet,gdyby to miałobyć pół Polski do przejechania.

Chelsea - 15-04-2014, 10:43

anna34 napisał/a:
że każdy przyszły właściciel powinien po swojego psiaka jechać,nawet,gdyby to miałobyć pół Polski do przejechania.

zgadzam się :) po Lili jechali 500km w jedną stronę ;D

anna34 - 15-04-2014, 10:46

Chelsea napisał/a:
po Lili jechali 500km w jedną stronę

no dokładnie :)

Ewelina - 15-04-2014, 11:34

anna34, Ja też jestem za tym co by się nie działo jak komuś zależy to się postara i dojedzie gdzie trzeba :)
mufiasty - 25-04-2014, 14:47

Co słychać u Goofiego????????????????????
anna34 - 25-04-2014, 14:51

AsiaK napisał/a:
Niestety chłopak nie miał szczęścia. Do spotkania nawet nie doszło jest nam bardzo przykro z tego powodu. Jednak nie poddamy się.
Ludziskom, którzy następnym razem będą w gorącej wodzie kąpani, już teraz dziękujemy. Zmarnowaliśmy tylko czas, który jest cenny w przypadku Goofiego.

Cytat:
Przyznam Morfek że jestem podłamana. Nie będę wylewać swoich żali na forum, ale frustrujące jest to że pies czekał tyle na ludzi, odłożyliśmy badania, inne domki i ... tyle było z obietnic.
Będę jechała odwiedzić chłopaka, chce zobaczyć jak jego chudzizna się czuje. Czy ktoś od nas z forum chciałby też pojechać na spacer z Goofyim? Serdecznie zapraszam
Pogoda piękna więc na spacer idealna, tylko wezmę torbę parówek i chrupek, mam nadzieję, iż boczki będą trochę mniej zapadnięte niż ostatnio. Nie wiem może porozmawiam czy byłaby szansa na osobne karmienie chłopaka karmą od nas kupioną i wrócę do tematu badań, bo tak naprawdę to teraz nie wiadomo jak się dalej losy chłopaka potoczą, gdyż tak jakby wracamy do początku
Chłopak potrzebuje wsparcia i stabilnego domku.

Czyli narazie kicha,domu brak nawet dt :cring:

mufiasty - 25-04-2014, 14:55

:cring:
Chelsea - 25-04-2014, 15:31

:(
Sugarfree - 25-04-2014, 20:29

Biedactwo :(
iwonadp - 26-04-2014, 21:29

Goofy nadal czeka ma miłość .
Ewelina - 26-04-2014, 22:31

biedny chłopak :(
anna34 - 26-04-2014, 22:56

Niech się znajdzie choć DT :cring:
nikolajewna - 27-04-2014, 12:03

Jaka dokładnie jest sytuacja tego psa? Bo czytam wątek na info i się gubię. Schronisko nie chce wydać na DT, więc potrzeba kogoś kto pojedzie i go oficjalnie adoptuje, tak? Czy później psiak ma być pod opieką forum, czy forum finansowo pomoże udźwignąć koszt diagnostyki (który na pewno mały nie będzie)?
anna34 - 27-04-2014, 17:13

nikolajewna napisał/a:
Jaka dokładnie jest sytuacja tego psa? Bo czytam wątek na info i się gubię. Schronisko nie chce wydać na DT, więc potrzeba kogoś kto pojedzie i go oficjalnie adoptuje, tak? Czy później psiak ma być pod opieką forum, czy forum finansowo pomoże udźwignąć koszt diagnostyki (który na pewno mały nie będzie)?

Też się gubie,napewno pies ze schroniska musi być wyadoptowany na ds na papierze,potem może pojechać do dt.Co do finansów,myśle,że nie muszą być duże,bo psiak z tą szczęką sobie radzi,więc powinno się obyć bez operacji.

nikolajewna - 27-04-2014, 17:55

anna34 napisał/a:
Też się gubie,napewno pies ze schroniska musi być wyadoptowany na ds na papierze,potem może pojechać do dt.

No ja też tak zrozumiałam, ale wolałam się upewnić (na info mnie nie ma, dlatego pytam tu).

anna34 napisał/a:
psiak z tą szczęką sobie radzi

No czytałam, że sobie radzi, ale ktoś też pisał, że w żeberkach wyczuwa jakąś krzywiznę, więc pewnie i rtg klatki by się przydało. I nie wiadomo co tak naprawdę jeszcze wyjdzie, bo w schronie jak to w schronie, raczej na gruntowny przegląd nie ma co liczyć :(

Widziałam na FB, że ktoś zaoferował DT, trzymam mocno kciuki, aby tym razem była to poważna osoba.

iwonadp - 28-04-2014, 10:10

Jeśli chodzi o szczękę zastanawiam się nawet czy to nie jest wada wrodzona bo Goofy nie ma lęku na widok jadących stojących samochodow .Był badzo zainteresowany kiedy Aska otworzyła samochod a podczas spaceru przejeżdzały ciągniki i nie robiło to na nim wrażenia .
Myslę ze w sprawie badań to trzeba będzie przeprowadzić choćby podstawowe ,jak u kazdego psa wyadoptowanego ze schroniska .
Tak jak pisałam na info uszy ma paskudne / ze dwie pary butów mozna tym co jest w srodku wypastowac /.

iwonadp - 28-04-2014, 10:13

Słodziak z niego ,na trawie wywalił koła do gory i ..... kochaj mnie .
iwonadp - 11-05-2014, 17:34

Dla tych którzy nie są na info zdjęcia które robiłam podczas odwiedzin w schronisku :

iwonadp - 11-05-2014, 17:36

Dla tych którzy nie są na info zdjęcia które robiłam podczas odwiedzin w schronisku :

mufiasty - 12-05-2014, 07:39

Piękne zdjęcia i jaki uśmiechnięty ;* ,szkoda ,że nadal w schronisku :(
Ewelina - 12-05-2014, 07:41

Śliczny chudzinek, oby szynko znalazł swój dom ;*
Nelka - 13-05-2014, 22:13

śliczny chłopak ale ciągle w schronisku :cring:
Axelka - 14-05-2014, 10:15

Byłam u tego psa w schronisku. To naprawdę cudowny pies w stosunku do ludzi. Idealny.
Jedyne co może sprawiać ewentualnie jakiś problem, to fakt że jest typem zazdrośnika w stosunku do innych psów.
Ale jakby się znalazł jego "ludź" miałby wiernego towarzysza do spędzania razem czasu.

Axelka - 16-05-2014, 18:56

Loli napisał/a:
Piekny ten Goofi Krzywousty. Po prostu slodziak.

Poszukuje przyjaciela, labka. Mam zamiar wypelnic ankiete przedadopcyjna i zaprosic wolontariusza do mnie, zeby stwierdzil, czy moglibyscie spotkac nas , tzn nas i nowego czlonka naszej rodziny. Dlatego prosze o informacje, czy pozwalacie na adopcje zagraniczne?

Loli, Goofi nadal czeka.
Jeżeli nadal byś chciała jego to proszę daj jemu domek :)
on się marnuje w schronisku, a jest cudownym psem.
Te dwie rodziny co go na początku chciały do tej pory jakoś nie mogą się zmobilizować, a Gofiak czeka..... :-o

Aneta - 16-05-2014, 23:38

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Pora chyba abym zabrała głos na forum.
Ja nadal chcę adoptować Goofy'ego i to jest decyzja nieodwołalna, niestety wiele sytuacji nam nie sprzyja. Nie będę zagłębiać się w szczegóły, osoby które powinny wiedzieć to wiedzą co się działo. W tej chwili niestety blokuje nas brak samochodu, po bliskim spotkaniu z tirem niestety nie tak szybko mechanik jest w stanie naprawić auto. Obiecywał że będzie to do weekendu, ale niestety się to nie udało, ale powiedział że zrobi wszystko aby na początku tygodnia można było nim jeździć. Niestety brak samochodu jest tutaj o tyle istotny że w tą długą podróż musimy zabrać naszego pieska, aby zobaczyć jak się chłopaki dogadają, to jest dodatkowo warunek schroniska. Wiem że sprawa bardzo się przeciąga ale zrobię wszystko aby na początku tygodnia chłopczyk już do nas dojechał i wreszcie miał normalny kochający domek.
Bardzo proszę o cierpliwość. Mi też jest strasznie ciężko w tej sytuacji :-(

Ewelina - 17-05-2014, 09:42

Aneta, Trzymam bardzo mocno kciuki :)
iwonadp - 25-05-2014, 16:54

GOOFY czeka w schronisku ,na ludzi którzy po niego przyjadą .
Axelka - 25-05-2014, 19:50

Goofi nadal szuka domu, Aneta ze względu na stan zdrowia musi zrezygnować z adopcji.

Dobry człowieku, daj dom Goofiemu.

mufiasty - 25-05-2014, 20:04

:(
iwonadp - 31-05-2014, 14:02

Goofy od czwartku ma już swojego człowieka a człowiek ma swojego psa .Wygląda to na szczęśliwy związek :haha:
pado - 31-05-2014, 15:58

Cudowne wiadomości <3
Chelsea - 01-06-2014, 20:00

;D

Ewelina - 02-06-2014, 08:11

Wspaniale :) Powodzenia
mufiasty - 02-06-2014, 13:57

Goofy powodzenia w nowym domku ;*