| |
forum.labradory.org
|
 |
Hodowle - Hodowla Brzozowy Raj
kajaccn - 10-04-2014, 16:23 Temat postu: Hodowla Brzozowy Raj Witam, chciałabym poznać opinie osób które wiedzą coś więcej o hodowli Brzozowy Raj. Narzeczony siostry planuje kupić labka i poprosił mnie o pomoc bo znalazł szczeniaki z tej właśnie hodowli. Mam trochę wątpliwości bo ta hodowla nie ma strony internetowej...ogłasza się na tablica i allegro, szczeniaki kosztują 900 zł do negocjacji co wydaje mi się zbyt małą kwotą (choć nie wiem jakie są dokladnie kwoty w Polsce) jest zarejestrowana w Polskiej Federacji Kynologicznej.
Za wszelkie info i pomoc dziękuję
shila1404 - 10-04-2014, 16:31
Należy szukać szczeniaka wyłącznie z hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym w Polsce.
Z tego co wiem mają tylko kilka psów przebadanych na dyplazje bioder, poza tym zero badań na oczy.
Weronika_S - 10-04-2014, 16:33
kajaccn, to pseudohodowla, PFK działa dopiero od 2010 roku nie ma w ogłoszeniu słowa o matce szczeniąt ani o badaniach jakie mają rodzice. Za podobną cenę można znaleźć szczeniaka z prawdziwej hodowli, z udokumentowanym pochodzeniem, z przebadanymi rodzicami. Ja bym stanowczo odradzała pieska z tej hodowli
kajaccn - 10-04-2014, 16:40
Dziękuje za tak szybkie odpowiedzi jestem kociarą mająca 2 odratowane kociaki i mieszkam za granicą dlatego nie znam psich hodowli ale i tak włąśnie ta "hodowla" wzbudziła moje podejrzenia. Wczoraj już pisałam "Szwagrowi" zapytanie co z matką szczęniąt bo jakieś dziwne mi się wydało, że nie podali i dostał następującą informacę:
ojciec-CASANOVA Herbu Zadora (FCI) - o.Devonshires in LIKE FLYNN m.HAKUNA MATATA Herbu Zadora (FCI)
matka-NELMA z Brzozowej - o.FUKS Black Fire m. CAFFEE Accord
Ja go i tak namawiałam na wzięcie Labka w potrzebie, może mi się uda go jeszcze namówić
deadend - 10-04-2014, 17:11
Swoja drogą... ciekawe czy HZ nie ma jakiegoś podpunktu w umowie, który zwracałby uwagę na nierozmnażanie psa poza FCI, może ktoś ma od nich psa i wie?
szalej - 10-04-2014, 18:15
Może warto im to pokazać, że ich pies jest wykorzystywany poza ZKwP, mając taką ilość psów nie jest w stanie napewno wszystkich śledzić, więc warto pomóc
kajaccn - 11-04-2014, 14:12
Dziękuję za pomoc i rozwianie wątpliwości.
Wczoraj siostra nawiązała kontakt z hodowcą pięknych labków, który jest także obecny na tym forum mam nadzieję, że zdecydują się na kupno szczeniaka z tej hodowli
Pozdrawiam
Ewelina - 11-04-2014, 14:38
| kajaccn napisał/a: | | nawiązała kontakt z hodowcą pięknych labków, który jest także obecny na tym forum | Możesz powiedzieć z kim?
kajaccn - 11-04-2014, 16:36
No myślę, że to chyba żadna tajemnica:) jest to Hodowla Z Białobłockich Lasów, no ale jak pisałam jeszcze nie zadecydowali Siostra wczoraj póki co rozmawiała przez telefon z hodowcą i mam cichą nadzieję, że kupią psiaka
AniaCz. - 11-04-2014, 21:09
kajaccn, zanim siostra się zdecyduje zapraszam do poczytania tego tematu bo naprawdę warto. http://forum.labradory.or...b001bd08#607953
|
|