|
forum.labradory.org
|
|
Męski punkt widzenia - Budowanie budy
qartus - 20-04-2014, 16:01 Temat postu: Budowanie budy Moje dzieci dostały na zajączka pieska, na mnie spoczął obowiązek kwaterunkowy, myślę nad własnoręcznie wykonaną budą. Ktoś może jest w posiadaniu gotowego projektu, który pozwoli zakupić materiały w wymaganych rozmiarach? Pozdrawiam
mibec - 20-04-2014, 16:07
http://forum.labradory.or...ighlight=budzie
Kup psu legowisko i ulokuj w domu z ludzmi, zwlaszcza jesli to labrador / pies w typie labradora.
Milena - 20-04-2014, 16:08
qartus, labrador to psy, które dobrze czują się wśród ludzi a nie na podwórku.
qartus - 20-04-2014, 20:10
Bardziej mi chodzi o poprawienie jego komfortu życiowego, jak spędzamy dużo czasu na dworze, to żeby miał swój kąt na drzemki, a sporo materiałów drewnianych mi zostało po remoncie. Łaty, płyta OSB i kilka desek, wata i styropian, a lato idzie.
mibec - 20-04-2014, 20:15
qartus napisał/a: | jak spędzamy dużo czasu na dworze, to żeby miał swój kąt na drzemki. | mysle ze nie ma takiej potrzeby, jesli pies ma swoje miejsce w domu Ustaw psu miske z woda na dworze i wystarczy
qartus - 20-04-2014, 20:27
Mieszka z nami od dwóch dni, mam dom, wielkie podwórko, lubie zajęcia praktyczne i chcę aby mój Pies miał swój kąt i poproszę o wpisy osoby, które mają ciekawe projekty Bud dla swoich czworonożnych domowników.
[ Dodano: 20-04-2014, 22:58 ]
Milena napisał/a: | qartus, labrador to psy, które dobrze czują się wśród ludzi a nie na podwórku. |
Czyli będzie spędzał wieele czasu na podwórku wśród pozostałych domowników.
anna34 - 21-04-2014, 09:05
qartus napisał/a: | Mieszka z nami od dwóch dni, mam dom, wielkie podwórko, lubie zajęcia praktyczne i chcę aby mój Pies miał swój kąt i poproszę o wpisy osoby, które mają ciekawe projekty Bud dla swoich czworonożnych domowników. |
My wszyscy mamy psy w domu,we własnych łóżkach a nie w budzie,więc raczej nie doradzimy bezsensownej budy.
Ewelina - 21-04-2014, 09:12
qartus, Wydaję mi się to bez sensu, psa samego na podwórku nie zostawisz, bo ci ktoś go może z tego podwórka, wypuścić, ukraść.
W budzie raczej spać nie będzie, bo ta rasa się do budy nie nadaję więc szkoda twojej roboty, ale mozesz pomyśleć o jakimś fajnym stojaku na miski dla psa albo legowisku Położysz poduchy na tarasie i pies będzie miał tron. Może pomyślcie o klatce i trningu klatkowym
neravia - 21-04-2014, 09:35
qartus, daję zakład że on nie będzie leżał w tej budzie ale jak już tak bardzo chcesz zbudować budę to może dla schroniska?
Wena - 21-04-2014, 10:12
było pytanie jest odpowiedź, wklejam foto zdjęcia ze strony hodowli więc publiczne, mnie się buda bardzo podoba, może służyć do wylegiwania, odpoczynku, wielu ludzi mieszka w domkach a nie tylko w blokach, buda jest zawsze czy psiak tam zagląda czy nie, latem we większości domów drzwi są otwarte czy wejściowe czy od tarasu i psy mają dostęp do pomieszczeń (mówię oczywiście o domach gdzie psy są właściwie traktowane a nie przykute do budy łańcuchem)
pozdrawiam
[ Dodano: 21-04-2014, 11:18 ]
aa i jeszcze jedno google twoim przyjacielem jest znajdziesz tu wszystko czego potrzebujesz łącznie z filmikami na yotube gdzie krok po kroku jest jak zbudować budę
anna34 - 21-04-2014, 10:21
Wena,w takiej budzie to pewnie sama bym sobie odpoczęła raz na jakiś czas ,ale zapewniam,że mój Chopper by nawet nie wiedział jak tam wejść
Co niezmienia faktu,że buda jako piękny gadżet na podwórku bez łańcucha może sobie stać,ale trzymanie tam psów jesień i zima to nie moje podwórko.
deadend - 21-04-2014, 10:22
Nie przesadzajcie, ja mam od wiosny do jesieni otwarte drzwi tarasowe, i jak była kiedyś taka prowizoryczna konstrukcja z palet na ogrodzie(na drewno) to Riko latem się tam wciskał w taką szczelinę szeroką na pół metra dosłownie i tam sobie leżał, sam ja sobie znalazł, śmiałam się, że ma kryjówkę... wtedy pomyślałam, ze buda by mu się przydała. Zimą też często chce wyjść sobie poleżeć, popatrzeć w dal na tarasie ale bardzo mu tam wieje i zaraz wraca.
Wena - 21-04-2014, 10:44
nigdzie nie napisałam że pies ma przebywać w budzie cały rok
AnIeLa - 21-04-2014, 11:37
qartus napisał/a: | poproszę o wpisy osoby, które mają ciekawe projekty Bud |
tutaj raczej nikt nie będzie miał projektu, poszukaj w google kilka widziałam.
Buda fajna sprawa jeśli ktoś mieszka w domu pies może się schować przed słońcem. Na budowie pies wchodził pod barak aby się ochłodzić.
|
|