|
forum.labradory.org
|
|
Żywienie - skończyła się karma - co robić?
labidabi - 22-04-2014, 09:57 Temat postu: skończyła się karma - co robić? Mam ogromny problem...;/ Przez to całe świąteczne zawirowanie, zaniedbaliśmy zamówienie dostawy karmy;/// Ja pracowałam, nie było mnie w domu 3 dni a mąż oczywiście o tym nie pomyślał Zostało nam na połowę porcji a nie mogę znaleźć nigdzie znaleźć mojej karmy do dostania od ręki Zamówię dziś karmę, ale dojdzie najszybciej pewnie pojutrze, może jutro, ale wątpię.
Co mogę podać Koko, żeby nie była głodna i załagodzić ew. problemy żołądkowe? bo wiem, że tego nie uniknę jakieś delikatne jedzonko domowe, czy kupić inną karmę. NIGDY WIĘCEJ takiego zaniedbania (((
mibec - 22-04-2014, 10:28
labidabi, ugotuj ryz z miesem albo ryba, dodaj jakies warzywka i bedzie ok
labidabi - 22-04-2014, 10:31
mibec napisał/a: | labidabi, ugotuj ryz z miesem albo ryba, dodaj jakies warzywka i bedzie ok |
Ok. A w jakiej proporcji i porcjach? Mała waży ok 11 kg.
tenshii - 22-04-2014, 13:41
labidabi napisał/a: | A w jakiej proporcji i porcjach? |
Na oko
Nic jej nie będzie od paru dni takiego jedzenia
missy - 22-04-2014, 13:46
Nam też czasami zdarzają się takie wpadki.. ale zawsze ratunkiem jest ryż z mięskiem/rybką z warzywami. Młoda wtedy wniebowzięta bo coś innego niż suche, a nie odbija się to jej jakoś negatywnie na trawieniu
dulinek - 05-11-2014, 22:00
Nie chcę narzekać ale jak to możliwe, że psiakowi skończyło się jedzenie. Ja w piwnicy trzymam suchą karmę 3 kg na wypadek jakby zabrakło. Dodatkowo jedną puszkę z mokrym jedzeniem. Wszystko na bieżąco wymieniane więc nie mam problemu z "po gwarancji". Tobie też to radzę...
Madlen - 06-11-2014, 12:29
Ja mogę w domu nie mieć chleba ale Marron zawsze ma wór karmy w zapasie
anna34 - 06-11-2014, 12:42
missy napisał/a: | am też czasami zdarzają się takie wpadki.. ale zawsze ratunkiem jest ryż z mięskiem/rybką z warzywami. Młoda wtedy wniebowzięta bo coś innego niż suche, a nie odbija się to jej jakoś negatywnie na trawieniu |
Jedyne rozwiązanie do czasu zamówienia.
Chociaż mój pies nie ma problemów po zmianie karmy też.
perełka - 03-03-2015, 15:12
Nam kiedyś też się zdarzyło że Morisio nie miał karmy.Dostawał wtedy ryż z kurczakiem i warzywami.
|
|