forum.labradory.org

Żywienie - skończyła się karma - co robić?

labidabi - 22-04-2014, 09:57
Temat postu: skończyła się karma - co robić?
Mam ogromny problem...;/ Przez to całe świąteczne zawirowanie, zaniedbaliśmy zamówienie dostawy karmy;/// Ja pracowałam, nie było mnie w domu 3 dni a mąż oczywiście o tym nie pomyślał :( Zostało nam na połowę porcji a nie mogę znaleźć nigdzie znaleźć mojej karmy do dostania od ręki ;/ Zamówię dziś karmę, ale dojdzie najszybciej pewnie pojutrze, może jutro, ale wątpię.
Co mogę podać Koko, żeby nie była głodna i załagodzić ew. problemy żołądkowe? bo wiem, że tego nie uniknę ;/ jakieś delikatne jedzonko domowe, czy kupić inną karmę. NIGDY WIĘCEJ takiego zaniedbania ;( (((

mibec - 22-04-2014, 10:28

labidabi, ugotuj ryz z miesem albo ryba, dodaj jakies warzywka i bedzie ok :)
labidabi - 22-04-2014, 10:31

mibec napisał/a:
labidabi, ugotuj ryz z miesem albo ryba, dodaj jakies warzywka i bedzie ok :)

Ok. A w jakiej proporcji i porcjach? Mała waży ok 11 kg.

tenshii - 22-04-2014, 13:41

labidabi napisał/a:
A w jakiej proporcji i porcjach?

Na oko :P
Nic jej nie będzie od paru dni takiego jedzenia :)

missy - 22-04-2014, 13:46

Nam też czasami zdarzają się takie wpadki.. ale zawsze ratunkiem jest ryż z mięskiem/rybką z warzywami. Młoda wtedy wniebowzięta bo coś innego niż suche, a nie odbija się to jej jakoś negatywnie na trawieniu :)
dulinek - 05-11-2014, 22:00

Nie chcę narzekać ale jak to możliwe, że psiakowi skończyło się jedzenie. Ja w piwnicy trzymam suchą karmę 3 kg na wypadek jakby zabrakło. Dodatkowo jedną puszkę z mokrym jedzeniem. Wszystko na bieżąco wymieniane więc nie mam problemu z "po gwarancji". Tobie też to radzę...
Madlen - 06-11-2014, 12:29

Ja mogę w domu nie mieć chleba ale Marron zawsze ma wór karmy w zapasie ;)
anna34 - 06-11-2014, 12:42

missy napisał/a:
am też czasami zdarzają się takie wpadki.. ale zawsze ratunkiem jest ryż z mięskiem/rybką z warzywami. Młoda wtedy wniebowzięta bo coś innego niż suche, a nie odbija się to jej jakoś negatywnie na trawieniu

Jedyne rozwiązanie do czasu zamówienia.
Chociaż mój pies nie ma problemów po zmianie karmy też.

perełka - 03-03-2015, 15:12

Nam kiedyś też się zdarzyło że Morisio nie miał karmy.Dostawał wtedy ryż z kurczakiem i warzywami. :) ;*