| |
forum.labradory.org
|
 |
Zdrowie Labka - Homeopatia w leczeniu bólu kręgosłupa i stawów
figula1 - 16-07-2014, 14:57 Temat postu: Homeopatia w leczeniu bólu kręgosłupa i stawów O d razu napiszę, że jestem na etapie rozpoznawania tematu, dlatego jeśli ktoś ma jakieś info na ten temat to bardzo proszę o posty.
Mianowicie chodzi o dwa preparaty : Heel Discus Compositum, inj. oraz Heel Traumeel, inj.- obydwa preparaty w zastrzykach. Pierwszy podaje się przy bólach kręgosłupa przez 14 dni 1 raz dziennie, Traumeel co 5 dni p/bólowo na stawy. Iniekcje robi się podskórnie. Kuracje takę trzeba powtarzać co jakiś czas.
Od 2 dni czytam opinie na ten temat i wg forumowiczów preparaty genialnie działają tak w przypadku ludzi jak i zwierząt, a co najważniejsze nie dają skutków ubocznych, co dla mnie ma zasadnicze znaczenie jako, że Ayla ma chory żołądek i chemiczne leki musi mieć ograniczone do absolutnego minimum. Jeśli chodzi o ceny - w niemieckiej aptece znalazłam ten Heel Discus Compositum w cenie 1,76 Euro za ampułkę, w opakowaniu jest 10 sztuk, koszt wysyłki do Polski to 3 Euro i nie trzeba mieć recepty, w Polsce jest oczywiście droższy i wymagana jest recepta.
Jakie jest Wasze zdanie ?
Weronika_S - 16-07-2014, 16:04
Traumeel podawałam swojemu psu, ale w tabletkach. Trzeba rozgnieść tabletkę, wsypać psu pod język i nie pozwolić przez pół godziny pić i jeść by się wchłonęło i tak przez pół roku. Takie zalecenie dostaliśmy od ortopedy dr Janickiego. U nas nie było spektakularnych efektów, ale też i schorzenie z jakim byliśmy jest niewielkie. Inny ortopeda stwierdził, żeby cudów się po tym nie spodziewać, ale też na pewno nie zaszkodzi.O zastrzykach nie słyszałam, ale przy okazji spotkania z psim ortopedą czy rehabilitantem na pewno o nie zapytam.
|
|