forum.labradory.org

Archiwum - 11 miesięczny labek szuka nowego domu - SANOK / Podkarpackie

breq - 28-10-2014, 12:24
Temat postu: 11 miesięczny labek szuka nowego domu - SANOK / Podkarpackie
Witam,

Oddamy za darmo ślicznego labradora. Piesek ma 11 miesięcy (urodzony 9 stycznia), jest grzeczny i posłuszny chociaż czasami trudno go ogarnąć i uspokoić - zwłaszcza gdy zaczyna zabawy z naszą córką dlatego potrzebna mu jest dyscyplina i stanowczość.

Od małego wychowywany z dzieckiem (5 lat).
Piesek zna podstawowe komendy (zostań, zostaw, siad, daj łapę).
Do tej pory mieszkał w bloku jednak wie, że swoje potrzeby może załatwiać tylko na dworze. Gdy jest sam w domu większość czasu spędza na swoim kocyku czekając na właściciela. Można spokojnie zostawić go samego w mieszkaniu, niczego nie niszczy pod warunkiem że ma swoje zabawki i ma się czym zająć. Jak każdy pies gdy się nudzi i nie ma co robić może czasem coś napsocić dlatego dobrze jest od czasu do czasu zafundować mu długi spacer albo ogród w którym będzie się mógł wybiegać.
Uwielbia bawić się swoimi zabawkami oraz biegać z dzieckiem bawiąc się w 'berka'.

Pies posiada książeczkę, jednak nowy właściciel musiałby mu zafundować/odnowić szczepienia oraz odrobaczenie (następne listopad/grudzień).

Pis nie był kastrowany.

Tylko odbiór osobisty w Sanoku.

więcej zdjęć: http://imgur.com/a/tC2yN

Ryniu - 29-10-2014, 19:57

Pies jest piękny i na pewno ktos go wypatrzy

zaba - 29-10-2014, 19:59

Cudo! I to u mnie w mieście :(
Chelsea - 29-10-2014, 20:09

zaba napisał/a:
I to u mnie w mieście

:lookdown:

agn.k - 29-10-2014, 23:14

Oby jakaś pseudohodowla go nie wypatrzyła... Zbierzmy informacje o psie i może pomóżmy znaleźć odpowiedzialny dom...Czy ktoś rozmawiał z właścicielami na temat potencjalnych domów i na co zwrócić uwagę? Czy pies może jeszcze zostać w domu póki nie pomoglibyśmy ewentualnie (bo to trzeba uzgodnić z koordynacją) znaleźć nowy dom? To jest młody psiak powinien szybko znaleźć dom byle rozsądny...
Ania8503 - 30-10-2014, 23:48

Ja mam pytanie, czy pies jest ze sprawdzonej hodowli? rodowód z PZK (tu mi chodzi o wyeliminowanie bądź ograniczenie chorób) i czy nadawałby się dla dziecka niepełnosprawnego dwuletniego (podejrzenie autyzmu, niedosłuch itp...) ? no i jakie są warunki adopcji...że tak powiem dopiero zagłębiam się czytając i nie wiem dokładnie na czym to polega...przepraszam, może głupio pytam...
deadend - 31-10-2014, 09:01

Ania8503, nie PZK a ZKwP, to też dwa różne stowarzyszenia a nazwy niestety mylące :(
Ania8503 - 31-10-2014, 09:47

deadend, dziękuję...starałam się czytać o tym wszystkim...ale widocznie mam jeszcze duże braki...jednak zanim dozbieram na pieska to mam nadzieję dowiem się więcej...
malwi186 - 31-10-2014, 18:48

A jaki jest powód oddania ?? Wydaje mi sie ze jeśli masz chore dziecko to lepiej było wziasc pieska starszego spokojnego i juz ulozonego bo szczeniaki to wariaty :-P
FADO- Martyna - 18-12-2014, 20:33

nieaktualne