| |
forum.labradory.org
|
 |
Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Czerwono brązowe tylne łapy
Siekiera - 09-11-2014, 23:14 Temat postu: Czerwono brązowe tylne łapy Pomocy od miesiąca Blade mam te łapy coraz gorsze sierść w tych miejscach jest brązowo czerowa co sie dzieje jakas pomoc?
neravia - 10-11-2014, 00:19
Siekiera, a czy psiak drapie, wylizuje się nadmiernie? Moja poprzednia suczka miała przerzedzoną sierść na tylnych łapach i u nasady ogona - okazało się, że to alergia na pchły.
Axelka - 10-11-2014, 08:19 Temat postu: Re: Czerwono brązowe tylne łapy
| Siekiera napisał/a: | | Pomocy od miesiąca Blade mam te łapy coraz gorsze sierść w tych miejscach jest brązowo czerowa co sie dzieje jakas pomoc? |
Pomoc znajdziesz u weterynarza. Mogą być różne przyczyny takiego stanu od alergii pokarmowej, dotykowej , zapalenie skóry itp....
Najlepiej udać się do weterynarza żeby pies się nie męczył z tym.
Przeważnie takie dolegliwości sugerują alergię.
Żeby to stwierdzić najlepiej byłoby dawać do jedzenia psu karmę z jednym źródłem białka, czy samemu gotować. Przeważnie psy uczula kurczak lub wołowina, ale mogą też być inne alergeny zawarte w karmach np. konserwanty.
Może być też alergia na np. płyn do zmywania podłóg...
zacznij od podania psu bardzo "prostego w składzie " jedzenia - czy to suchej karmy dla alergików, czy sam mu gotuj i obserwuj czy psu poprawia się stan łap.
|
|