forum.labradory.org

Archiwum - Banan- roczny, zadbany biszkopt

agn.k - 07-12-2014, 15:16
Temat postu: Banan- roczny, zadbany biszkopt
Dziewczyna PILNIE szuka nowego domu dla swojego psa.
Psiak ma na imię Banan,ma rok,jest zdrowy,nie wykastrowany,zaszczepiony, zachipowany.
Nauczony czystości,najchętniej dom z ogródkiem,z dziećmi ,mogą być też inne zwierzaki (psy,koty).
Właścicielka za 2 tyg będzie w Polsce.
tel: 796 296 817

Niestety Banan jest nie wykastrowany i jest to adopcja prywata- oby nie trafił w ręce jakiegoś pseudohodowcy... :(

Małgosia35 - 07-12-2014, 17:26

Chciałam dodać ,że dziewczyna jest przeciwna wykastrowaniu przed adopcją.
Będzie za ok 2 tyg w Polsce ale tylko przez tydzień i w tym czasie musi wydać psa.

Małgosia35 - 13-12-2014, 02:36

Banan nadal aktualny,szuka domu
agn.k - 15-12-2014, 13:57

Oby znalazł bo to byłoby smutne na Święta trafić do schroniska :-o
Gringoo - 15-12-2014, 21:51

Oby nie trafił do schroniska :(

[ Dodano: 20-12-2014, 18:59 ]
Mogę wziąć Banana w DT. Co prawda mam już jednego szoguna, ale małego więc dałabym radę ;D Do kiedy dokładnie właścicielka będzie w Polsce?

Nora - 21-12-2014, 11:00

Banan jest już u mnie, trafił pod Warszawę do domu z duuużym ogrodem i dogiem niemieckim w komplecie. Wczoraj w nocy dotarliśmy na miejsce, koło północy zaliczył nieco niechcący pierwszą kąpiel w oczku wodnym. Rozpędził się bidulek po ciemku i nie znając terenu... no wpadł troszkę :) Z dogiem się dogadali bez problemu, nowe miejsce zwiedzał całą nockę więc mamy dziś oczy na zapałki, ale nic to. Ciasta świąteczne mogą wyjść nieco dziwne.
Piesek poleciał dziś od razu na kastrację z racji nowej, jeszcze niewysterylizowanej koleżanki, więc stresu ma bidulek masę... Niestety jest to jedyny dla nas moment bo jesteśmy cały czas w domu i będziemy się nim mogli zająć jak należy przez najbliższe 2 tygodnie. Nie chcemy go potem zostawić po zabiegu samego w domu z dużym psem.
Z pierwszych nocnych obserwacji - wymaga dużo pracy, ale jest chętny i pojętny, więc nie powinno być problemu. Wesoły, kontaktowy porzytulas z lekką (43 kg ta lekkość :P ) nadwagą, skupia uwagę na opiekunie, ale oczywiście ADHD nie pozwala mu zrobić tego dłużej niż kilka sekund. Za dużo wrażeń na razie, trzeba czasu i spokoju. Więc czeka nas sporo wspólnej, ale mam nadzieję radosnej dla obu stron, pracy. Bo pies do pracy i nauki aż się rwie, bezczynność mu nie służy.
Wrzucę fotki jak zdejmiemy kołnierz bo na razie mało wyględna psia bida :)

agn.k - 21-12-2014, 11:04

Bardzo się cieszę, ze chłopak ma nowy, kochający dom juz na Święta ;* jesteście wspaniali :-)
Nora - 21-12-2014, 11:29

heeeh jak nam psot zafunduje jeszcze kilka takich aktywnych nocek to będziemy wspaniale wyklęci przez rodzinę, która zjedzie tłumnie na święta i dostanie do jedzenia chleb ze smalcem, a potem zostanie obśliniona przez laba i doga :P Idę te ciasta i pierogi klecić... o matko, ciężko będzie.
Gringoo - 21-12-2014, 13:47

Super, że Banan w nowym domku ;*