forum.labradory.org

Choroby - Atopowe zapalenie skóry

mrk69 - 18-12-2014, 21:47
Temat postu: Atopowe zapalenie skóry
Co taki pies powinien jeść? Do niedawna Inka była karmiona Royal Canin Satiety (przez dużą zawartość błonnika, za każdym razem solidnie się załatwiała), przemiennie ze zwykłym Royalem (tym tłustszym w dotyku. Po nim załatwia się rano i wieczorem). Czasami ma więcej łupieżu, a czasem prawie wcale. Pies dużo pije i jest wzdęty po suchej karmie. Tymczasowo dla próby przeszliśmy na puszki. Wzdęcia się zmniejszyły, wody nadal pije dużo. Tyle, że puszkach jest mało witamin itd. Co podawać takiemu psu? Coś dodatkowo? Jako, że jest w stanie zjeść wszystko...od ogórka, przez suchy makaron i zamrożone frytki, na skorupach od jajka kończąc, to może warto wprowadzić jakieś warzywa? No i jaką karmę polecacie? Dalej Royal? Może Veterinary? Jakiś Hypoalergic lub Obesity? A może w ogóle inna firma? Po Satiety schudła 5 kg i się zatrzymała, dalej nie szło. Nie dostaje resztek z obiadu itd. 2 razy dziennie musimy dać jej Encorton i Enarenal schowany w kawałku pasztu lub jakiegokolwiek jedzenia, bo inaczej wypluwa leki.

Znalazłem ten temat, ale nie znalazłem nic o dodatkach typu warzywa czy inne rzeczy.
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=11792

tenshii - 18-12-2014, 21:57

Moja poprzednia suka jadła Royal Canin Sensitivity Blue Whiting & Tapioca.
Pomogło
Co do przysmaków to tylko warzywa, owoce i takie przysmaki z suszonej ryby (100% ryby) z Fish4Dogs