| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Banan vel Amber, pierwszy dzień w nowym domu
Nora - 22-12-2014, 10:46 Temat postu: Banan vel Amber, pierwszy dzień w nowym domu Roczny Banan z Łodzi szukał domu z powodu wyjazdu właścicielki za granicę. Znaleźliśmy go dzięki forum i po krótkim namyśle, między piernikiem a farszem na świąteczne pierogi, pognaliśmy do Łodzi po nowego domownika. Nasza poprzednia czarna labradorka Nora niedawno odeszła po długiej chorobie, stąd bardzo szybko zdecydowaliśmy o zapałnieniu tej bolesnej ciągle pustki w rodzinie. Zresztą, czasu było mało, nie było możliwości dłuższego zastanawiania się - poprzednia Pani wpadła do Polski na święta i zaraz będzie wyjeżdżać z powrotem, więc...
Trafił do nas w sobotę w nocy, wczoraj spędził z nami pierwszy dzień, zdążył wpaść do oczka wodnego i pobieżnie obwąchać kąty. Niestety, z powodu obecności w domu niewysterylizowanej jeszcze suni doga niemieckiego, musieliśmy dostarczyć mu od razu dodatkowego stresu w postaci natychmiastowej sterylizacji. Sunia jedzie na zabieg dopiero po świętach. Po zabiegu Amber czuje się całkiem fajnie, szybko się aklimatyzuje. Nie przeraża go spora koleżanka, nowe miejsce ani dziecko. Ciepły, kochany, niezwykle energiczny wariat. Nie jest zbytnio ułożony, ale damy radę. Chce pracować i rwie się do nauki, więc będziemy pracować zaraz po podleczeniu ran. Na razie bardzo pilnie pracuje w kuchni przy świątecznych garach
Pierwsze zdjęcia z nowgo domu zamieściłam w galerii http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=12857, więc nie będę już nimi śmiecić po wszystkich odpustach.
Info adopcyjne i zdjęcia sprzed adopcji w archiwum: http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=12779
Serdeczne podziękowania dla Was za wspaniałego puchatego laba
agn.k - 30-12-2014, 20:44
Chciałam przypomnieć o zachipowaniu Ambra i koniecznie zarejestrowaniu chipa w bazie (polecamy safe-animal), jeżeli nie chcą Państwo zakładać własnego konta- po zachipowaniu możemy dodać Ambra do naszego. Potrzebny nam jedynie nr chipa i zgoda na wpisanie Państwa danych teleadresowych do bazy.
Nora - 31-12-2014, 09:02
Amber jest zachipowany przez poprzedniego właściciela, zarejestrowany też jest, ale nie mogę go dodać do swojego konta (mam na safe-animal zarejestrowaną dożycę). Spróbuję go przerejestrować przez lecznicę, jak się nie da to będę molestować Dzięki za przypomnienie bo mi to zupełnie uciekło.
agn.k - 31-12-2014, 16:10
To zależy czy poprzedni właściciel sam go rejestrował czy robiła to np jego lecznica. Ten kto robił wpis moze go zmienić. Wtedy pozostaje kontakt z tym kimś zeby zmienił dane właściciela lub kontakt z safe-animal.
|
|