| |
forum.labradory.org
|
 |
Psychika i zachowanie - Pies chce jesc koci zwirek
LooneyToon - 08-02-2015, 09:13 Temat postu: Pies chce jesc koci zwirek Czy ktos moze mi powiedziec jak powstrzymac psa jedzenia kociego zwirku? Mam zamykana kuwete a pies I tak wsadza tam lepek I chce jesc
Ryniu - 08-02-2015, 09:34
Myślę, że sam żwirek nie jest tu problemem, to raczej odchody kocie. U nas to walka z wiatrakami, le podobno są sposoby.
LooneyToon - 08-02-2015, 09:36
Problem polega na tym ze ja uzywam zbrylajacego zwirku Tingerino bo tylko taki moje kociszcza akceptuja I boje sie co moze sie Milo stac
mibec - 08-02-2015, 11:52
LooneyToon, a nie mozesz przestawic kuwety wyzej zeby pies nie mial do niej dostepu?
LooneyToon - 08-02-2015, 11:57
| mibec napisał/a: | | LooneyToon, a nie mozesz przestawic kuwety wyzej zeby pies nie mial do niej dostepu? |
Niestety nie mam takiej opcji bo nie mam zadnego miejsca wyzej gdzie moglaby stac kuweta
kamil8406 - 08-02-2015, 12:42
LooneyToon, a może wyjęcie kratki wentylacyjnej w drzwiach od łazienki (zazwyczaj takowa w nich jest) i zakaz wejścia do łazienki Milo by pomogło na jedzenie żwirku.
LooneyToon - 08-02-2015, 13:17
Kamil niestety nie mam kratki wentylacyjnej w drzwiach a mam dwie lazienki I w zadnej nie mam takiej opcji mieszkam w nowowybudowanym domu I mamy w lazienkach I kuchni extractory
kamil8406 - 08-02-2015, 13:25
LooneyToon, są dzwiczki dla kotów ale trzeba by było trochę te drzwi dla ludziów trochę naruszyć Jeśli są nowe to przypuszczam chyba że i te rozwiązanie nie będzie wchodzić w grę
LooneyToon - 08-02-2015, 13:31
Problem z cat flat jest taki ze moj starszy kot jej nie uznaje I przez nia nie pprzejdzie no taki panicz z niego ze trzeba mu drzwi otworzyc. A druga sprawa ze wolalabym nie naruszac drzwi wkladaniem w nie cat flap
Anusiax - 08-02-2015, 15:14
Hmm to może zamontować taki lancuszek na drzwiach który ograniczy szerokość na jaką się otworzą. Obyłoby się bez dużej demolki, kot by się przecisnął a labek nie
kamil8406 - 08-02-2015, 16:04
| Anusiax napisał/a: | | może zamontować taki lancuszek na drzwiach |
Nie wiem jak a ciekawością u Milo ale moja by nie podarowała jakby drzwi były uchylone i by sobie je siłą otworzyła żeby zobaczyć co jest za nimi .
LooneyToon, możesz spróbować polać kuwetę octem kotu nie powinno przeszkadzać ale Milo powinien zniechęcić się do żwirku
LooneyToon - 08-02-2015, 16:12
| Anusiax napisał/a: | | Hmm to może zamontować taki lancuszek na drzwiach który ograniczy szerokość na jaką się otworzą. Obyłoby się bez dużej demolki, kot by się przecisnął a labek nie |
Lancuszek to fajna opcja ale moj niuniek to dosc duzy i silny chlopak jest wiec on raczej by te drzwi staranowal a to juz byloby nieciekawie ...
| kamil8406 napisał/a: | | Nie wiem jak a ciekawością u Milo ale moja by nie podarowała jakby drzwi były uchylone i by sobie je siłą otworzyła żeby zobaczyć co jest za nimi |
kamil moj by zrobil to samo zwlaszcza ze kocha toalety i picie z sedesu plus umie otwierac klamki
| kamil8406 napisał/a: | | LooneyToon, możesz spróbować polać kuwetę octem kotu nie powinno przeszkadzać ale Milo powinien zniechęcić się do żwirku |
Spróbuje z octem i zobaczymy co to da dziekuje Kamil za rade
bietka1 - 08-02-2015, 22:19
| Cytat: | | Lancuszek to fajna opcja ale moj niuniek to dosc duzy i silny chlopak jest wiec on raczej by te drzwi staranowal a to juz byloby nieciekawie ... |
ja mam właśnie w taki sposób zabezpieczone pomieszczenie, w którym znajduje się kocia kuweta oraz miski z jego jedzeniem. W domu dwa psy - labradorka (łakomczuch wielka amatorka kocich g.. - potrafi je wszędzie wytropić i odkopać) oraz bokser - kochający nie tylko kocią karmę ale i zabawy w stylu "gonimy kota". Zabezpieczenie się sprawdziło, chociaż to nawet nie łańcuszek a sznurek. Początkowo były próby pokonania przeszkody, ale moje "nie wolno" i nagradzanie za nie wchodzenie do tego pomieszczenia nawet wtedy, gdy drzwi są otwarte dało efekty. Teraz nawet, jak nie pamiętamy o zablokowaniu drzwi i są jedynie uchylone - psy nie wchodzą.
|
|