| |
forum.labradory.org
|
 |
Archiwum - Pigwa biszkoptowa labradorka z rodowodem szuka domu
Ryniu - 13-02-2015, 18:14 Temat postu: Pigwa biszkoptowa labradorka z rodowodem szuka domu
| Cytat: | To jest Pigwa (Corrado River Island), labradorka, ur. 09.2004, z rodowodem (tatuaż, dokumentacja), w dobrej kondycji, brak problemów ze stawami i dysplazją. Fantastycznie dogaduje się z innymi psami i sypia nawet z kotem. Łagodna w stosunku do dzieci, cierpliwa, brak jakichkolwiek oznak agresji, woli usunąć się niż wchodzić w konfrontację. Uwielbia pływać i aportować. W mieszkaniu głównie śpi, nie niszczy. Przyzwyczajona do długiego zostawania w domu bez właściciela. Je suchą karmę, bez problemów gastrycznych. Uwielbia marchewkę, a nawet marchewkowe obierki Była szkolona metodami pozytywnymi (kliker). Boi się sylwestrowych fajerwerków, ale wtedy pomaga jej wcześniejsze podawanie melatoniny. Ostatnio doskonale zniosła wycięcie tłuszczaków (jeszcze nie do końca odrosła jej sierść w miejscach zabiegu), bez problemów narkozą i krzepliwością, zdrowe serce, zażywa Euthyrox 2x200 dziennie.
Obie z Foczką są zaczipowane, mają paszporty, są wysterylizowane. Dotychczas mieszkały w bloku. Najlepiej zaadoptować je razem, ale dopuszczam możliwość rozdzielenia. W Krakowie zwolnione są z płacenia podatku za psa.
Decyzja o poszukiwaniu domu dla psów jest dla mnie bardzo trudna i nie wynika z mojego widzimisię, ale z sytuacji życiowej i finansowej, w której znalazła się moja rodzina. Kiedyś nie wyobrażałam sobie, że mogłabym się z nimi rozstać, jednak życie niestety weryfikuje poglądy. Nie szukam wsparcia finansowego, PILNIE szukam dla nich dobrego domu, którym będą mogły spędzić resztę swoich dni godnie i otoczone miłością.
Kontakt mailowy lub przez Facebook.
edytasie@gmail.com https://www.facebook.com/monter.FM |
| Cytat: | Foczka to kundelka tricolor wielkości jamnika, ale na wyższych łapkach. Mniej niż 10 kg wagi, ok. 10 lat (trudno powiedzieć, bo była bezdomna), w doskonałej kondycji. Je suchą karmę podlaną rosołkiem, ale najchętniej je gotowany ryż z warzywami i mięskiem. W domu jest bardzo grzeczna, przesypia. Przyzwyczajona do długiego zostawania w mieszkaniu bez właściciela. Nie potrzebuje długich spacerów, ale powinna być wyprowadzana na smyczy, bo lubi sobie pogonić kota albo jakąś samotną łydkę.
Obie są zaczipowane, mają paszporty, są wysterylizowane. Dotychczas mieszkały w bloku. Najlepiej zaadoptować je razem, ale dopuszczam możliwość rozdzielenia. W Krakowie zwolnione są z płacenia podatku za psa.
Decyzja o poszukiwaniu domu dla naszych psów jest dla mnie bardzo trudna i nie wynika z mojego widzimisię, ale z sytuacji życiowej i finansowej, w której znalazła się moja rodzina. Kiedyś nie wyobrażałam sobie, że mogłabym się z nimi rozstać, jednak życie niestety weryfikuje poglądy. Nie szukam wsparcia finansowego, PILNIE szukam dla nich dobrego domu, którym będą mogły spędzić resztę swoich dni godnie i otoczone miłością. |
Małgosia35 - 02-04-2015, 01:19
Pigwa znalazła dom w Warszawie ,Foczka zostaje z obecnymi właścicielami
|
|