forum.labradory.org

Zdrowie Labka - Siemię lniane na problemy z jelitami

Suskaa - 22-02-2015, 13:10
Temat postu: Siemię lniane na problemy z jelitami
Witajcie,
Od wczoraj moja 5 miesięczna labka nie chciała jeść a dzisiaj nie chciała już pić, była smutna i nie chciała się bawić, pojechaliśmy z nią do weterynarza i okazało się, ze coś połknęła, wet po usg stwierdził, że jest to coś miękkiego ( parę dni temu zrobiła dziurę w dywanie i to może być przyczyną lecz nie musi) miała gorączkę, dostała zastrzyki, kroplówkę. Doktor kazał co 2-3 godz podawać jej zaparzone ziarenka siemia lnianego żeby śliska paćka przepchnęła ciało obce z jelit. Zastanawia mnie jednak czy podać jej siemię z ziarenkami czy oddzielić je od tej paćki. wet kazał z ziarnami ale czy one nie sklejają się w jelitach? Oczywiście nie kwestionuję opinii lekarza, bo jest to na prawdę świetny specjalista jednak tak mnie to siemię zastanowiło jak mama powiedziała,ze się może sklejać.

tenshii - 22-02-2015, 13:42

Na siemieniu się nie znam, ale jak koleżanki psy ciągle coś połykały to zawsze pomagała parafina.
Działa podobnie - pomaga w "wyjściu" ciała obcego

kamil8406 - 22-02-2015, 14:05

Suskaa, siemię obklei ciało obce, zrobi się tj. "glut" i wyjdzie dołem :) . Od razu po połknięciu dobrze jest podać psu wodę utlenioną wtedy wyjdzie górą i jest mniej kłopotu ;) .
Sarrai - 23-02-2015, 12:16

Potwierdzam co napisał Kamil :) Taki kleik bardzo dobrze działa zarówno na zwierzęta jak i ludzi a ziarenka tylko pozwolą lepiej oczyścić przewód pokarmowy.
Suskaa - 28-02-2015, 16:11

Lexi jest już zdrowa :) a wiecie kochani co połknęła? Kawałki gumowej kaczki którą znalazła u ciotki psa jak byliśmy.. Oj co my przeszłyśmy, przez tydzień nic tylko siemię lniane i kroplówki, codziennie po 3 godz u weterynarza ale wyszło drogą naturalną i obyło się bez operacji. A schudła jak nie wiem :-o Oj te labki odkurzacze ale jak tu ich nie kochać