|
forum.labradory.org
|
|
Zdrowie Labka - Labrador z pchłami
Pluto - 19-04-2015, 13:45 Temat postu: Labrador z pchłami Jestem szczęśliwą posiadaczką Pluta. Mój pies ma 2 miesiące i od pewnego czasu ciągle się drapie, miejscami nawet do krwi, gryzie sieść a na skórze ma drobne czerwone kropki, bardzo mi go szkoda. Podejrzewam ,że chyba dopadły go pchły albo jakieś inne ustrojstwo! Nie czekałam długo i wykąpałam go w wannie. Miałam nadzieję ,że mu przejdzie ale on nadal się smyra i w dzień i w nocy. Znacie jakieś odpowiednie preparaty dla młodych psów , które mogłabym wykorzystać przeciwko pchłom. Z góry dzięki za pomoc!
Chelsea - 20-04-2015, 07:22
Pluto, idz do weterynarza niech zobaczy skore
Pluto - 28-04-2015, 21:25
Byłam z psem u weterynarza. Rzeczywiście okazało się ze to pchle zapalenie skóry. Wet powiedział ze przyszłam w samą porę, bo jeszcze parę dni i byloby dużo gorzej. Pluto już został przeleczony, obecnie stosuję Practic . Młody już ma się zdecydowanie lepiej, co najważniejsze nie gryzie skóry i nie drapie się ciągle. Znowu jest wesołym psotnym psiakiem. Dzięki za pomoc .
Chelsea - 29-04-2015, 10:39
Pluto, super
megin7 - 03-10-2015, 08:56
Witam Wszystkich
Jestem tu nowa, od dwóch miesięcy jestem właścicielką labladorki, wabi się Inka, w tej chwili ma 4 miesiące
Potrzebuje pomocy, po ostatnim wyjeździe złapała pchły, obecnie walczymy z nimi i jesteśmy na dobrej drodze, ale niepokoi mnie jedna rzecz, którą zauważyłam na jej brzuchu,
zdjęcie można zobaczyć tutaj:
http://bugajski.pl/Inka/inka_brzuch.jpg
są to takie brązowe, różnej wielkości grudki, co to może być?
pozdrawiam
mibec - 03-10-2015, 09:30
megin7, ja bym zalozyla ze to zapalenie skory - idz do weta. Plukanka z antybiotykiem szybko pomoze.
megin7 - 04-10-2015, 08:16
Mibec, bardzo dziękuję za radę
|
|