|
forum.labradory.org
|
|
Żywienie - Szczeniak grymasi przy jedzeniu
alex179 - 04-05-2015, 18:42 Temat postu: Szczeniak grymasi przy jedzeniu Witam,
Moja Sonia ma 9 tygodni i bardzo grymasi przy jedzeniu. 3 tygodnie temu kiedy ją otrzymałam dostałam informację że karmiona była puriną dog chow więc taką karmę zakupiłam i wg zaleceń moczyłam ją w wodzie i taką papkę podawałam suczce. Jednak poradzono mi żebym zaczęła podawać purinę pro plan dla szczeniaków ras dużych - że ma lepszy skład i jest bardziej odpowiednia dla Soni. A ponieważ ona zaczęła grymasić i nie zjadać takiej ilości karmy dog chow jak na początku po ok 14 dniach zaczęłam podawać jej stopniowo pro plan. Jednak od 5 dni Sonia po prostu nie interesuje się jedzeniem (przynajmniej nie tym w swojej misce kotom karmę potrafi wyjeść zanim się spostrzegę). Swoją karmę je natomiast wtedy gdy podaje się ją łyżką!! To jest dla mnie nie realne karmić ją co rano łyżką! Schodzi z tym masę czasu no i jest to chyba jakoś dziwne...
Jednocześnie jest dalej żywiołowym i ciekawskim psem, cały dzień najchętniej spędza na zewnątrz biegając za moimi dwoma kotami lub chodząc przy nodze taty, na drzemki również nie lubi wracać do domu
Bardzo proszę o jakąś radę i pomoc. Nie chcę żeby ten mały grymaśnik nabawił się przez to jakiejś choroby na teraz lub na przyszłość.
|
|