|
forum.labradory.org
|
|
Zdrowie Labka - Przepuchlina pępkowa u mojego szczeniaczka
desperados - 07-07-2015, 15:03 Temat postu: Przepuchlina pępkowa u mojego szczeniaczka skorzystałam z opcji szukaj i nie znalazło nic o przepuklinie pępkowej u szczeniaczków wiec zakładam temat otóż dzisiaj podczas wizyty u weta z okazji odrobaczania zapytałam się co to takiego u mojego psiaka taka mała górka powiedział wet ze to przepuklina pępkowa mamy masować i obserwować a jak wasze szczeniaczki miały takie przypadlosci?
kamil8406 - 07-07-2015, 15:50
desperados, przepukline najlepiej od razu zoperować, Im mniejszy szczeniak tym lepiej, z wiekiem przepuklina może się powiększać a to grozi zaklinowaniem jelita
tenshii - 07-07-2015, 16:16
Ja uważam inaczej - tzn wszystkie niemal moje psy miały to dziadostwo ale żadnemu się nie powiększało.
Dawanie pełnej narkozy szczeniakowi z tego powodu to według mnie słaby pomysł.
Wystarczy obserwować czy się powiększa.
Wszystkie moje psy przeżyły z tym całe życie. Ważne by monitorować
desperados - 07-07-2015, 16:24
tenshii napisał/a: | Ja uważam inaczej - tzn wszystkie niemal moje psy miały to dziadostwo ale żadnemu się nie powiększało.
Dawanie pełnej narkozy szczeniakowi z tego powodu to według mnie słaby pomysł.
Wystarczy obserwować czy się powiększa.
Wszystkie moje psy przeżyły z tym całe życie. Ważne by monitorować | a robiłaś masaże? będę obserwować kurcze co za dziadostwo ,eh będę walczyć z tym a wet powiedział ze to nie jest w tym stopniu aby operować
tenshii - 07-07-2015, 16:36
desperados napisał/a: | a robiłaś masaże? |
nie, nigdy
Po prostu obserwowaliśmy i wet zaglądał podczas różnych innych wizyt
Nie martw się, to ma co 2-3 pies
desperados - 07-07-2015, 18:15
ok dzięki
|
|