forum.labradory.org

Znalaz³y dom - Racuch - m³odziutki czekolad do adopcji.

Ryniu - 29-01-2016, 17:31
Temat postu: Racuch - m³odziutki czekolad do adopcji.
Racuch – oko³o 1/1,5-roczny pies w typie czekoladowego labradora, od pó³tora tygodnia przebywa u mnie w ramach domu tymczasowego. W tym krótkim czasie dokona³a siê w zachowaniu psa ogromna zmiana, z wystraszonego i zlêknionego psa zmieni³ siê w radosn± kuleczkê obijaj±c± o ka¿dy element swój wiecznie merdaj±cy ogon.
Piesek jest bardzo ³agodny i grzeczny, mo¿na by powiedzieæ „plastyczny”, w ¿adnej zabawie nie u¿yje g³osu, nie warczy, nie szczeka, leciutko podgryza, ale to tylko w ramach zabawnego, szczeniêcego testowania.
Nie u¿ywa tak¿e si³y – pierwsze spacery by³y bardzo trudne, od szarpania we wszystkie strony po nierówne chodzenie i brak reakcji na komendy. Dzi¶³±godn piesek w wiêkszej czê¶ci spaceru potrafi i¶æ na lu¼nej smyczy, nie zna i nie rozumie jeszcze komend, ale reaguje na lekkie szarpniêcie smycz± i nie si³uje siê z wyprowadzaj±cym.
W domu Racuch jest niezwykle ³agodnym pieszczochem, uwielbia siê przytulaæ i uwielbia drapanie. Lubi przebywaæ w pomieszczeniu z kim¶. Gdy tylko wychodzê do innego pokoju i traci mnie z pola widzenia, natychmiast maszeruje za mn±, sprawdziæ czy aby na pewno nic z³ego mnie w tym drugim pokoju nie spotka.
Pies z wygl±du jest niemal nie do rozró¿nienia od czekoladowego laba, gdyby nie bia³a krawatka. Sier¶æ ma do¶æ miêkk±, nie wydziela silnych zapachów. Charakter natomiast ma nieco inny, ni¿ typowy lab – i to uwa¿am za ogromna zaletê. Piesek potrafi zaj±æ sie sob±, nie jest absorbuj±cy, pobawi siê gdy mu na to pozwolimy, gdy natomiast chcemy zaj±æ siê innymi sprawami, piesek nie jest napastliwy, tylko grzecznie oddala siê w kierunku kojca.
Racuch wymaga pracy, ale jest grzecznym i pokornym uczniem. Znamy siê krótko, ale ju¿ widzê jak bardzo mi zaufa³. Jest bardzo wdziêczny i to po nim widaæ. Pocz±tkowo mieli¶my problemy z wychodzeniem na spacer, piesek siusia³ pod siebie gdy widzia³ smycz i musia³am braæ go na rêce, by¶my mogli opu¶ciæ mieszkanie (oj nie³atwe zadanie!), dzi¶ pierwszy stoi pod drzwiami, wyrywa siê do windy, przypuszczam, ¿e gdyby umia³ to sam chcia³by nawet wcisn±æ w niej guzik.
Racuch lubi inne psy, ¶wietnie siê z nimi dogaduje, jego ³agodno¶æ nie ma granic. Ten cudny psiak zas³uguje na najlepszy dom i mnóstwo mi³o¶ci – zapewniam ¿e oddaje j± z nawi±zk±.
kontakt w sprawie adopcji:
☎ 608391927 (Ryszard), 607492249 (Martyna), 889856600 (Ma³gorzata), 669585207(Katarzyna),
adopcje@labradory.org

desperados - 29-01-2016, 21:51

:haha: ¶licznota
Ryniu - 02-02-2016, 11:33

Racuszek pozosta³ na sta³e w domu tymczasowym.