|
forum.labradory.org
|
|
Zdrowie Labka - Transport psa do UK
uskaNeluska - 05-03-2016, 19:48 Temat postu: Transport psa do UK Witam Was serdecznie
Nie znalazłam odpowiedniej kategorii choć błądziłam długo więc zamieszczam moje pytanie tutaj
Przeprowadzamy się do UK,oczywiście zabieramy ze sobą piesa.
Czy jest tu ktoś kto podróżuje z psem i mi rozjaśni jak wygląda to formalnie?
Szczepienia-wiem,chip-wiem,paszport-wiem.
Ale sama podróż....Piszą na internetach o klatkach transportowych,ale nie wyobrażam sobie tego bo musiałabym brać chyba przyczepkę.Pies pojedzie prywatnym transportem z moim mężem (ja jestem właścicielem)
Czy wystarczą szelki i pasy specjalne czy jest wymóg transportera i basta.
Co z przeprawą promową?
Może jest tu ktoś kto mi pomoże?
Planujemy wyjazd latem,jak mąż tam nam wszystko urządzi więc mam troskę czasu na ogarnięcie formalności
Milena - 05-03-2016, 20:35
uskaNeluska napisał/a: | Czy wystarczą szelki i pasy specjalne czy jest wymóg transportera i basta.
Co z przeprawą promową? |
My dużo podróżujemy z psami poza granicami Polski i ani razu nie mieliśmy transportera, psy jeżdzą w szelkach i pasach bezpieczeństwa. Nigdy nie mieliśmy żadnych problemów.
W poprzednim roku pojechaliśmy do Norwegii, podróż obejmowała również prom, z tego co się rozeznaliśmy wszystko zależy od linii, można wykupić osobną kabinę na podróż z psem (co oczywiście jest dodatkowym kosztem) bądź tak jak my zrobiliśmy można przebywać z psem w części "korytarzowej" promu (rozłożyliśmy śpiwory na podłodze i tak przetrwaliśmy rejs). Oczywiście musicie się upewnić czy przewoźnik akceptuje zwierzęta na pokładzie.
uskaNeluska - 05-03-2016, 21:01
A nie można zostać w aucie na promie?
Barbi - 05-03-2016, 22:12
Na promie do Uk trzeba psiaka zostawic w aucie. Nie ma wymogu transportera.
Lepiej jechac tunelem bo szybciej i pies nie przechodzi traumy bo caly czas hest z Wami. Chyba, ze macie auto na gaz to wtedy tunel odpada.
|
|