forum.labradory.org

Zdrowie Labka - złe wyniki, obwisły brzuch, wymioty i biegunka, osłabienie :(

Angelika - 09-06-2016, 11:29
Temat postu: złe wyniki, obwisły brzuch, wymioty i biegunka, osłabienie :
Witam

Jestem strasznie bezradna i załamana.
Tydzień temu mój labrador dostał ostrej biegunki i wymiotów.
Zawiozłam ją do weterynarza, dostała kroplówki i antybiotyki, lekarz zrobił jej badania.
Badanie krwi wyszło tragicznie, przewyzszone leukocyty trzykrotnie, nie wydalała kału ani moczu, na USG brak jakichkolwiek oznak żeby było coś nie tak. Lekarz stwierdził, że nie ma co psa operować bo jeśli nie wypróznia sie to nie wydali również środka usypiającego. Pies został na obserwacji. Lekarz stwierdził, że najlepiej psa uśpić żeby się nie męczył, lecz ciężko mi było podjąć taką decyzję i zabrałam psa do domu. Każdy z domowników w ryk, bo u nas pies jak członek rodziny. Dzieci w płacz, bo one chcą żeby Kama żyła. Nos suchy jak wiór, oczy mętne, nie miała siły stać na łapach. Podawałam jej rosół i rozdrobnione mięso z kurczaka z kaszą. masowałam brzuch. zaczeła wracać do życia i zrobiła kupę, ale niestety czarną i z krwią, wysikała się, ale bardzo mało. No to znowu pojechałam do weterynarza na co lekarz znowu podał jej kroplówkę na wzmocnienie, obrzęk z brzucha po paru dniach zszedł, sika normalnie, lecz jest tak bardzo słaba, że nie wiem czy to reakcja na antybiotyki, czy jest coś nie tak z sercem, czy jest jakiś inny powód.

Czy ktoś ma pojęcie co mogło się stać albo jaki jest powód chorobowy że moją labradorkę złapało coś takiego?

Proszę o radę co mogę zrobić by jej pomóc.
Pozdrawiam
Angelika

tenshii - 09-06-2016, 12:01

Zabierz ją do innego weterynarza.
Angelika - 09-06-2016, 14:00

Myślisz, że zła diagnoza?
Lekarz powiedział, że z takimi wynikami to dziwi się, że pies nadal żyje.
Odkąd ją mam chodzę tylko do tego jednego lekarza i byłam bardzo zadowolona z jego rad i podejścia nie raz do sytuacji oraz że nie jest naciągaczem jak niektórzy, ale może masz rację spróbuję co powie inny specjalista.

Dzięki i pozdrawiam
Angelika

Ewelina - 09-06-2016, 19:56

Angelika, Walcz o nią w Krakowie jest wiele dobrych klinik i specjalistów, nie poddawaj się 11 lat dla psa to nie jest jakoś bardzo stary pies żeby od razu uśpić.
Małgosia35 - 09-06-2016, 21:51

Jak najszybciej skonsultuj sie z innym weterynarzem .

Angelika napisał/a:
Lekarz stwierdził, że najlepiej psa uśpić żeby się nie męczył,

Nawet nie wiadomo co jej jest ,może trzeba zrobić więcej badań jakiś dodatkowych.. z gorszych opresji psiaki wychodzą ..

tenshii - 10-06-2016, 10:43

A nie masz poczucia że spisał psa na straty bo mu się nie chce myśleć?
Albo niema odpowiedniej wiedzy?
Ja mam takie poczucie
Ratuj psa iidź do dobrego lekarza
RTG było? USG było?

Angelika - 10-06-2016, 12:12

USG było i nic nie wykazało, brak jakichkolwiek zmian w brzuchu.
Morfologia katastrofa, leukocyty ponad stan 3razy i jeden wskaźnik również.
Podane dwa razy antybiotyki (nazwy nie pamietam, jest w ksiazeczce wklejone), oraz trzy razy podał kroplówkę wzmacniającą.
Apetyt ma i wodę pije więc sie nie odwodni i wczoraj zdrowo się wypróżniła.
Tak sobie myślę, że ostatnią cieczkę miała bardzo ciężką, mało jadła, mało piła, teraz apetyt jej wraca że chodzi i skuczy za jedzeniem, ale mam jej podawać 5 razy dziennie posiłki w porcji filiżanki od kawy.
Jadę dzisiaj do innego lekarza zobaczymy co powie.

Właśnie czytałam że 11 lat to wcale nie jest stary pies, żyją dużo dłużej wiadomo w zależności jaki jest stan zdrowia.

Mam nadzieję, że coś zaradzimy na jej stan.

Dziękuję Wam za wsparcie.
Pozdrawiam
Angelika

Ewelina - 10-06-2016, 18:21

Angelika, ropomacicze nie zawsze widać na usg czym prędzej do innego weta.