| |
forum.labradory.org
|
 |
Śmietnik - nie na temat
anna34 - 05-05-2017, 06:23
Chłopie czytając Ciebie ma się ochote sobie w łeb strzelic.Co prawda już nawet nie czytam Twoich mądrości i myśle,że większość tutaj też już zaprzestała czytać,większość tych starszych bywalców forów,bo widze,że tylko nowy narybek z Tobą dyskutuje.Miłego dnia
adresprzema - 05-05-2017, 09:03
| anna34 napisał/a: | | Chłopie czytając Ciebie ma się ochote sobie w łeb strzelic |
Jest to jakiś pomysł.
I może przy okazji przysługa dla gatunku ludzkiego przez wyeliminowanie swoich genów z puli populacji.
Żeby nie było, że namawiam do zbrodni, to prościej będzie skorzystać z opcji ignoruj.
Tym bardziej, że już podobno nie czytasz moich mądrości.
anna34 - 05-05-2017, 09:19
| adresprzema napisał/a: | | I może przy okazji przysługa dla gatunku ludzkiego przez wyeliminowanie swoich genów z puli populacji. |
Wystarczy że Twoje geny są juz w puli populacji ,moje już nie muszą i dziękuje za rade.
Nitka - 05-05-2017, 12:51
| adresprzema napisał/a: | Ciekawe co zrobi pani Angelina, kiedy dowie się, że istnieje spore ryzyko nowotworu mózgu.
Niesmacznym było by pytać, czy zdecyduje się na dekapitację. |
Przykro to czytać, proponuje Panu mądralińskiemu w każdym temacie odwiedziny na onkologii najbliższej, na odział neurochirurgii, tam leżą ludzie z nowotworami mózgu, proszę im to zaproponować. Może wtedy trochę pokory napłynie i innych zaczniesz traktować z większym szacunkiem, bo los przewrotny jest
| adresprzema napisał/a: | | Proszę o wskazanie miejsc, gdzie traktuję innych jako głupszych. Podobno przykładów jest bez liku? |
Przykłady tylko z tej jednej strony:
| adresprzema napisał/a: | | I może przy okazji przysługa dla gatunku ludzkiego przez wyeliminowanie swoich genów z puli populacji. |
| adresprzema napisał/a: | | To powinien ogarnąć średnio rozgarnięty gimnazjalista. |
| adresprzema napisał/a: | | No cóż, nie zejdę do poziomu Pani brodzika intelektualnego. |
| adresprzema napisał/a: | | Fakt posiadania zdrowego, władnego mózgu nie jest gwarantem logicznego myślenia. |
| adresprzema napisał/a: | Czy naprawdę koleżanka uważa, że hodowca z 20 letnim stażem wie więcej niż Doktor Nauk Weterynaryjnych?
|
Konkretnie o rasie labradora? TAK, bo przebywa z nimi non stop dwadzieścia parę lat na co dzień i w święta, w dzień i w nocy, z psami, sukami, szczeniakami, seniorami, zna ich psychikę, zachowania, choroby i zapadalność na nie, wie po jakim żarciu chorują a po jakim nie, itd. itd, a wet?- wet je "leczy", widzi laba przeważnie minut paręnaście przy dobrych wiatrach, albo dłużej jak zabieg robi i co on może wiedzieć o psychice, o zachowaniu laba, on psy leczy, diagnozuje, a czy anatomia laba różni się od ON, czy Dalmatyńczyka???, a doktorat drogi Panie można napisać i ze statystyki, przykład tematu: Zachorowalność na ropomacicze u suk ON w woj. ....... na przestrzeni lat........................... (żeby nie było, sama wymyśliłam teraz), więc na prawdę "wiejski" wet bez tytułów, ale praktyk z wieloletnim doświadczeniem na zwierzętach różnych czasem o wiele więcej potrafi niż teoretyk na uczelni siedzący z tytułami.
anna34 - 05-05-2017, 12:54
| Nitka napisał/a: | Przykłady tylko z tej jednej strony:
adresprzema napisał/a:
I może przy okazji przysługa dla gatunku ludzkiego przez wyeliminowanie swoich genów z puli populacji. |
no tak zyczenie mi bezpłodności to cios poniżej pasa.No ale co Cię nie zabije to Cię wzmocni....
Nitka - 05-05-2017, 13:10
| adresprzema napisał/a: | | Z pięćdziesięcioma psami wet ma kontakt w jednym tygodniu swojej praktyki. |
Owszem przez 5 minut z każdym, wie jak zeszyć skaleczoną łapkę,albo wyleczyć z biegunki, kataru itd. ale czy zna laby? ich psychikę, zachowania adekwatne do rasy? NIE zna, bo i po co, ras psów ogrom, nie ma możliwości każdego znać psychiki i zachowania, dlatego hodowca wie więcej, a wet jest od leczenia.
| adresprzema napisał/a: | | Poza tym, czy współczesna medycyna nie jest przypadkiem zdania, że lepiej zapobiegać niż leczyć? |
Tak, dlatego Angelina zapobiegła i nie podejrzewam, żeby sama podjęła taką decyzję, na pewno sztab lekarzy i dr n.med. jej doradzało- oni też są | adresprzema napisał/a: | | niespełna rozumu, lub w najlepszym razie zmanipulowaną i ogłupioną | musiałam zacytować, bo się kolega uczepił mojej małej pomyłki tak że szok | adresprzema napisał/a: |
Najmniej za to odpowiedzialna wydaje się być genetyka, przynajmniej w świetle tzw. nowej biologii. |
Nurtuje mnie ta nowa biologia, może kolega poda mi coś bliżej o niej, bo do tej pory myślałam, że to genetyka, stąd badania u córek obciążonych nowotworami np. piersi kiedy chora była matka i babka. Jest nawet taki oddział na onkologiach, ale może powinni stworzyć nowy BIOLOGIA OD ZERA
[ Dodano: 05-05-2017, 13:13 ]
| anna34 napisał/a: | | no tak zyczenie mi bezpłodności to cios poniżej pasa.No ale co Cię nie zabije to Cię wzmocni.... |
Ludzi niektórych się nie ruszy, beton zastygł na amen, a tak fajnie było na tych forach, a teraz stali bywalcy w większości nawiali- bo cóż się będą z koniem kopać , hodowcy i weci nie zaglądają, szkoda
adresprzema - 05-05-2017, 14:05
Nitka,
aferę zaczęłaś od cytatu z Rancza cytując mój wpis:
| Cytat: | | Fakt posiadania zdrowego, władnego mózgu nie jest gwarantem logicznego myślenia. Mamy na to niestety aż nazbyt wiele przykładów. |
A przecież to niepodważalna prawda!
Później sama ustawiłaś się w pozycji osoby głupszej i teraz masz o to do mnie pretensje?
Mam czuć się winny, że w ciągu ostatniego roku przeczytałem kilkanaście książek, głównie z zakresu psiej psychologii i wiem trochę więcej od Ciebie?
Ja w swoich wypowiedziach powołuję cię na źródła, podaję linki do opracowań lub autorów u których taką wiedzę znalazłem. Przytaczam fragmenty książek, również podając ich autorów.
Nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że wiedza którą opisuje pochodzi ode mnie, a wręcz przeciwnie.
Ty jako argumentu usiłujesz używać własnego doświadczenia i jeszcze usiłujesz wmawiać, że to ważniejsze niż opracowania naukowe ludzi z tytułem doktorskim.
No błagam, przecież wspomniany wcześniej gimnazjalista zrozumie, że to bardzo wątpliwy argument, a Ty z uporem maniaka brniesz w opary absurdu coraz głębiej się pogrążając.
Co do jednego się zgodzę. Mój sarkazm w wypowiedziach był całkiem zbędny, ponieważ sama we własnych wypowiedziach, aż nadto dobitnie, pokazujesz poziom merytorycznego przygotowania do dyskusji.
anna34,
Następna oderwana od rzeczywistości.
| anna34 napisał/a: | | no tak zyczenie mi bezpłodności to cios poniżej pasa. |
A gdzie ja Ci życzę bezpłodności kobieto?
Strzelając sobie w łeb, jak napisałaś, sama wyeliminujesz swoje geny z puli.
Mój udział w tym - oczywiście Twoim zdaniem - ogranicza się do pisania. Bo czytając mnie
| anna34 napisał/a: | | ma się ochote sobie w łeb strzelic |
To nie czytaj!
Przecież nikt Cię do tego nie zmusza!
A skoro już czytasz i co więcej zabierasz głos, to staraj się przytaczać argumenty wspierające Twoje opinie.
Stwierdzenie:
| anna34 napisał/a: | | już nawet nie czytam Twoich mądrości i myśle,że większość tutaj też już zaprzestała czytać |
Jest na poziomie dziecka w piaskownicy obsypującego dorosłego piaskiem, bo ten zwrócił mu słuszną uwagę.
Naprawdę drogie Panie stać Was tylko na obsypywanie piaskiem i opluwanie?
Namawiam do głębokiej refleksji, zanim kolejny raz zabierając głos, wydacie o sobie świadectwo.
Na koniec przypomnę, że dyskusja zaczęła się od linku do tekstu zachęcającego do sterylizacji 6 miesięcznych szczeniąt. W odpowiedzi na który przytoczyłem opinię Dr n.wet. M.Klimowicz-Bodys
aganica, dzisiaj bardzo fajnie rozwinęła 2 punkt cytowanej przeze mnie opinii i wyjaśniła dlaczego tak się dzieje.
Nitka - 05-05-2017, 23:47
| adresprzema napisał/a: | Ty jako argumentu usiłujesz używać własnego doświadczenia i jeszcze usiłujesz wmawiać, że to ważniejsze niż opracowania naukowe ludzi z tytułem doktorskim.
|
mam nadzieję, że ostatni raz tłumaczę, nie moje doświadczenie, tylko hodowczyń, przecież wyraźnie pisałam dlaczego, tak jak chcesz- nie aluzją i przenośnią, tylko dosłownie opisując dlaczego uważam, że hodowca więcej wie o labach od weta!!! (O LABACH, NIE LECZENIU)
poza tym, to przecież Ty opisujesz ile to już lat masz suki i dlaczego tak dobrze się znasz, bo masz takie wieloletnie doświadczenie, a teraz sam to krytykujesz, gubisz się w zeznaniach, argumentów brakuje????
| adresprzema napisał/a: | | Następna oderwana od rzeczywistości. |
To ty jesteś oderwany od rzeczywistości, nie jarzysz żartów, cytatów, aluzji, zastanawiam się czy nie masz 15 lat,(bez obrazy dla 15 latków), bo totalnie smęcisz, nudy, nudy, z których nic nie wynika, doświadczania zero nie pokazałeś w żadnym temacie, ewentualnie linki z przyjaciela googla i bicie piany dla samego bicia
| adresprzema napisał/a: | | Mam czuć się winny, że w ciągu ostatniego roku przeczytałem kilkanaście książek, głównie z zakresu psiej psychologii i wiem trochę więcej od Ciebie? |
ręczę ci że nie, nie dorastasz mi nawet do pięt z wiedzą o labradorach, nawet po przeczytaniu tych kilkunastu książek w roku, a tak na marginesie tyle to ja czytam w miesiąc
| adresprzema napisał/a: | | No błagam, przecież wspomniany wcześniej gimnazjalista zrozumie, że to bardzo wątpliwy argument, |
jeżeli uważasz, że doświadczenie ponad dwudziestoletnie jest wątpliwym argumentem, to powinieneś cofnąć się nie do gimnazjum, ale do przedszkola
| adresprzema napisał/a: | | Naprawdę drogie Panie stać Was tylko na obsypywanie piaskiem i opluwanie? |
to o Tobie jest właśnie, przecież przykłady podałam jak obrażasz wszystkich, trochę pokory zalecam
pa pa idę do swojej suki, taka biedna, bo po sterylce i chrupkami karmiona i sama w dzień siedzi kilka godzin, bo do pracy jej nie zabieram ale się rozwaliła klucha na trzech poduchach do góry kołami-oj biedna, biedna
adresprzema - 06-05-2017, 19:20
| Cytat: | | mam nadzieję, że ostatni raz tłumaczę, nie moje doświadczenie, tylko hodowczyń |
A Ty posiadłaś wiedzę ich wszystkich i to daje Ci prawo do wypowiadania się w ich imieniu.
| Nitka napisał/a: | | poza tym, to przecież Ty opisujesz ile to już lat masz suki i dlaczego tak dobrze się znasz, bo masz takie wieloletnie doświadczenie, a teraz sam to krytykujesz, gubisz się w zeznaniach, argumentów brakuje???? |
Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
O tym, że od 30 lat opiekuję się suniami wspominałem tylko dlatego żeby podkreślić, że jest to nic w porównaniu do wiedzy doświadczonego weta.
Przeczytaj raz jeszcze, tym razem postaraj się zrozumieć.
| Cytat: | Wielokrotnie wspominałem, że Kora jest moją czwartą sunią. Suniami opiekuję się od 30 lat.
Problem w tym, że to co wiem ze swoich własnych doświadczeń, to jest nic w porównaniu do wiedzy Dr n.wet. M.Klimowicz-Bodys , bo w tym właśnie temacie powołuję się na ten tekst. |
| Nitka napisał/a: | | nawet po przeczytaniu tych kilkunastu książek w roku, a tak na marginesie tyle to ja czytam w miesiąc |
Gdybyś dziewczyno miała choć trochę oleju w głowie pewnie byś wiedziała, że mniej więcej tyle pozycji o psach, ile Ty rzekomo czytasz w miesiąc, wydaje się na rynku wydawniczym w dwa - trzy lata.
Nie masz dla siebie litości. Koniecznie zapragnęłaś pokazać wszystkim co sobą reprezentujesz.
| Nitka napisał/a: | | jeżeli uważasz, że doświadczenie ponad dwudziestoletnie jest wątpliwym argumentem, to powinieneś cofnąć się nie do gimnazjum, ale do przedszkola |
Nie rozśmieszaj mnie i nie rób z siebie polewki.
20 lat Twojego doświadczenia to trzy psy? Może pięć?
Więcej zabiegów sterylizacji wioskowy wet przeprowadza w tydzień. Później prowadzi te psy i to właśnie jemu właściciele zgłaszają problemy.
Ale to Ty wiesz więcej.
Ile swoich suk wysterylizowałaś w wieku 6 miesięcy, bo o tym rozmawiamy?
Żadnej? Wiec o czym Ty dziewczyno bredzisz?
Masz zero doświadczenia ze swoich 20 lat w temacie sterylizacji 6 miesięcznych suń, a powołujesz się na swoje doświadczenie - którego nie masz.
Pogrążyłaś się tak bardzo, że aż mnie przykro na to patrzeć.
To, co zademonstrowałaś do tej pory wystarczy mi, żeby pisane przez Ciebie brednie omijać w przyszłości szerokim łukiem.
Nitka - 07-05-2017, 19:37
| adresprzema napisał/a: | A Ty posiadłaś wiedzę ich wszystkich i to daje Ci prawo do wypowiadania się w ich imieniu. |
Czytam i słucham ich 8 lat!!!!!!! i to tylko o labradorach!!!!!!
| adresprzema napisał/a: |
Nitka napisał/a:
nawet po przeczytaniu tych kilkunastu książek w roku, a tak na marginesie tyle to ja czytam w miesiąc |
Przecież to był żart dla rozluźnienia atmosfery, LITOŚCI, ILE TY MASZ CHŁOPIE LAT????
| adresprzema napisał/a: | | 20 lat Twojego doświadczenia to trzy psy? Może pięć? |
Trzeci raz piszę, nie mojego, tylko hodowczyń labradorów!!!
| adresprzema napisał/a: | | Więcej zabiegów sterylizacji wioskowy wet przeprowadza w tydzień. |
I już zna się na labradorach, bo przeprowadza zabiegi sterylizacji??????
| adresprzema napisał/a: | | a powołujesz się na swoje doświadczenie - którego nie masz. |
czwarty raz piszę- HODOWCZYŃ LABRADORÓW!!!!
| Cytat: | | omijać w przyszłości szerokim łukiem. |
ŻAL MI CIĘ NAPRAWDĘ, FACET DOCHODZĄCY SIĘ JAK BABA Z BAZARÓW, NIE POTRAFIĄCY CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM NIKOGO, TAKIE KLAPKI NA OCZACH I TYLKO MOJE MOJE NA WIERZCHU.
Mam pytanie: z iloma hodowcami labów rozmawiałeś na ich temat i ile razy???
bo ja non stop, no może teraz już nie, bo moja sunia ma już ponad 7 lat i takiej potrzeby nie mam, ale na innym forum o labach, zresztą na tym tez, parę lat do tyłu dużo hodowców i wetów się wypowiadało-miło było ich poczytać i skorzystać z ich wiedzy.
Znam hodowców innych ras, choćby rotków, czy On i Dalmatyńczyjów i naprawdę uwierz to zupełnie co innego niż laby.
Naprawdę uważasz, że weterynarz więcej wie o labradorach niż hodowca który ma je ponad 25 lat na co dzień i psy i suki i obserwuje je i żyje z nimi non stop, a weterynarz je leczy, ale rasy nie zna, bo musiałby być geniuszem, żeby o każdej rasie psów i kotów wiedzieć tyle co hodowca.POMYŚL, TAK NA SPOKOJNIE.
| adresprzema napisał/a: | Pogrążyłaś się tak bardzo, że aż mnie przykro na to patrzeć.
|
Na Ciebie niestety też i to w różnych tematach, na których piszesz, tylko nie dopuszczasz do siebie ani grama samokrytyki, tu są ludzie, którzy mają ogromną wiedzę i wystarczy ich poczytać, można skorzystać.
Co do sterylki przed i po cieczce, zdań jest tyle ile weterynarzy, moja była ciachnięta po pierwszej cieczce, mojej bliskiej koleżanki przed pierwszą cieczką, ja różnicy nie widzę żadnej, ani w zachowaniu, ani w zdrowiu, ale dopiero mają 7 lat więc obaczymy dalej co będzie.
adresprzema - 07-05-2017, 21:33
| Nitka napisał/a: |
Przecież to był żart dla rozluźnienia atmosfery, LITOŚCI, ILE TY MASZ CHŁOPIE LAT???? |
Za każdym razem kiedy udowadniam Twoje kłamstwo natychmiast piszesz, że to był żart.
Dla Ciebie kłamstwa i pomówienia są żartami. Rozumiem.
Chronicznych kłamców współczesna psychiatria nazywa mitomanami lub pseudologami.
Ciężko się to leczy, ale podobno się da.
Psychiatrzy podkreślają, że ważnym jest, aby takich ludzi nie osądzać i z nich nie drwić.
W związku z tym przepraszam, nie miałem pojęcia, że to choroba.
Taki żarcik dla rozluźnienia atmosfery.
| Nitka napisał/a: | | I już zna się na labradorach, bo przeprowadza zabiegi sterylizacji?????? |
Wet nie ma się znać na labradorach tylko na tym jakie potencjalne skutki wywołuje sterylizacja u 6 miesięcznego szczeniaka, a jakie u dorosłego psa w tym labka.
Właściwie to dziwię się, że dokonując sterylizacji suni korzystałaś z usług weterynarza.
Masz ponad 20 lat doświadczenia, do tego zbierasz wiedzę od hodowców labków, przepraszam, od hodowczyń. W związku z czym wiesz o labkach więcej niż wet. Przynajmniej tak piszesz.
I po co Ci wet do sterylki? Przecież sama zrobiła byś to lepiej.
Wszystko co piszesz, w zależności od punktu widzenia, jest albo totalną bzdurą, albo kłamstwem, lub jak sama to określasz żartem.
Podczas leczenia Pani powstrzymam się z jakąkolwiek korespondencją z Panią, ponieważ mogło by to zaszkodzić w procesie zdrowienia.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i równowagi psychicznej.
Żarcik oczywiście.
Nitka - 08-05-2017, 08:26
| adresprzema napisał/a: | | W związku z czym wiesz o labkach więcej niż wet. |
Gdzie tak pisałam????? Czytanie ze zrozumieniem-podstawówka tego uczy.
| adresprzema napisał/a: | | Masz ponad 20 lat doświadczenia, do tego zbierasz wiedzę od hodowców labków, przepraszam, od hodowczyń. |
gdzie pisałam że to ja mam to doświadczenie??? i nie chodziło mi o hodowczynie, a o hodowców w ogóle, matko jak z upośledzonym umysłowo w stopniu znacznym. Miąły rację osoby, które twierdziły,że z tobą nie warto polemizować bo Głupiec ma tę przewagę, że jest zawsze pewny siebie
| adresprzema napisał/a: | Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i równowagi psychicznej.
|
A ja trochę pokory i kultury osobistej.
Cytat na dziś dla Ciebie:
Z głupotą sami bogowie walczą nadaremno.
|
|