forum.labradory.org

Znalazły dom - Taura 2 Letnia sunia szuka domu

qAulinkA - 17-04-2009, 19:57
Temat postu: Taura 2 Letnia sunia szuka domu
2 letnia sunia Czarna Taura poszukuje domku więcej informacji pod adresem

http://ale.gratka.pl/oglo...wybrana_uwaga=3

Zdjęcia Taury:

Coraz więcej Labków potrzebuje pomocy :cring:

Szyszunia - 17-04-2009, 20:00

Popłakałam się :( Jak można takie cudo porzucić? Biedna sunia :cring:
qAulinkA - 17-04-2009, 20:04

Szyszunia, nooo cholewka pozabijała bym wszystkich co robią taką krzywdę psu ]:)
zaradna - 24-04-2009, 15:07

qAulinkA, nie tylko Ty
qAulinkA - 24-04-2009, 18:52

Cytat:
qAulinkA, nie tylko Ty

szkoda że jesteśmy tacy bezradni :confused:

antarkowa - 01-05-2009, 19:37

biedna suńka, oby domek znalazła, ja i Antarek trzymamy kciuki :)

[ Dodano: Pią 01 Maj, 2009 ]
ps. nie wiem jak mogą takie śliczne pieski oddawać, gdybym moją klusię straciła bym się poryczała ]:)

qAulinkA - 01-05-2009, 19:59

Cytat:
ps. nie wiem jak mogą takie śliczne pieski oddawać, gdybym moją klusię straciła bym się poryczała ]:)

płaczem to by sie tylko u mnie zaczeło ...

laura1108 - 06-05-2009, 12:27

Gdyby moja Busia zaginęła (twu, twu aby nigdy się to nie zdarzyło) ale już wiem , że serce by mi pękło i skończyłabym na pewno w jakimś zakłądzie dla psychicznych bo moja Busia to dla mnie jak dziecko :) kocham ją tak , że nie potrafię tego opisać więc porzucenie psa czy tez zgubić i nie szukać to jakieś niedorzeczne :bad:

A tak z dobrych wieści to ...

Taurunia już w nowym domku , teraz jest warszawianką :) tylko patrzeć jak gwiazda pojawi się na bilboardach ;) . Zamieszkała u zzzaaa , bardzo fajni ludzie widać , że mają podejście do psiaków , dziewczyna ma pojęcie o rasie , w domu rodzinnym miała goldena jednak teraz decyzja padła na labka bo są bardziej żywiołowe . Po za tym bardzo spodobało mi się , że zzzaaa koniecznie chciała psa z adopcji a nie kupić choćby z najlpeszej rodowodowej hodowli , powiedziała że jest tyle psiaków w schronach , że bez sensu jest kupowac psa :) i to są mądre słowa :) Przyda się uluźnienie nieco schronisk oby więcej ludzi miało takie podejście .
W nowym mieszkanku czekało na nią juz posłanie , miseczki , gryzaki i dobre jedzonko . Zapoznawanie z mieszkanie rozpoczęła od ... przeglądania w lustrze jak prawdziwa gwiazda pewnie godzinami będzie się w nie gapiła ;) , później obwąchała resztę mieszkania , dostała pić i gryzaczka , z którym od razu udałą się na swoje nowe posłanie , jak tak na nią patrzyłam to wtopiła się w tło tego mieszkania tak jakby była w nim od zawsze , wyciągała sie na tym swoim posłaniu , podrzucała sobie gryzakiem naprawdę przemiły widok .

Jest tylko jeden kłopot Taura boi się kąpieli , nie wiem czy boi sie wody ale na pewno boi sie kąpieli w wannie a to konieczne ponieważ potwornie śmierdzi i jest tak bardzo brudna , że ręce są czarne od kilku głaśnięć i żeby było ciekawiej to zawoziliśmy ją roboczym autem , w którym na podłodze był jakiś smar i Taura w tym się mi położyła no i mozna sobie wyobrazić jak fajnie wygląda , zastanawiam się czy nie okaże się że to biszkopciara tylko taka nieco ubrudzona i wyszła na czarną ;)

Szyszunia - 06-05-2009, 20:22

laura1108, super wiadomości!!! Może nowi właściciele dołączą do naszego forumowego społeczeństwa i będziemy widzieć, jak Taurunia się rozwija? :)
Baszka - 06-05-2009, 20:47

laura1108 napisał/a:
astanawiam się czy nie okaże się że to biszkopciara tylko taka nieco ubrudzona i wyszła na czarną

..czarne górą :-P ...ale nawet jakby się okazała biszkopciarą...to TYŻ DOBRZE :D bo ..Znalazła super dom, myślących ludzi, którzy z tym, że...
laura1108 napisał/a:
Taura boi się kąpieli

... napewno dadzą sobie rady :D

laura1108 - 06-05-2009, 21:04

Baszka, mam nadzieję , że dadzą sobie radę z kąpielami bo u Tauruni kąpiel jest koniecznością cuchnie straszliwie a ręka po kilku głaskach robi sie czarna i aż sztywna od brudu a najlepsze jest to , że właścicielka schronu twierdzi , że nie można psa kąpać i że jak będzie kąpana to będzie jeszcze bardziej smierdziała :D najgłupsze co usłyszałam , moją Busię kąpałam kilka razy bo było to koniecznością no moja gwiazdunia pachnie sto razy lepiej niż człowiek więc skąd stwierdzenie , że pies po kąpielach śmierdzi ?? :-P

[ Dodano: Sro 06 Maj, 2009 ]
Wieści z nowego domku :

Taurunia śpi na kanapie bo legowisko chyba jej sie nie podoba :P , wygląda przez balkon i obszczekuje ludziska :) na spacerach jest grzeczna ale czasem ciągnie zwłaszcza jak coś tropi hehhehe Taura pies tropiący :D Pozwalają jej na spanie na kanapie bo twierdzą , że jest tak słodka iż nie potrafią jej odmawiac niczego - cwaniara z niej szybko sie ścięła , że może sobie pozwalać na dużo :) ale to dobra psinka jak ja do niej do schroniska jeździłam to ładowałą mi się na kolana jak siedziałam na ławce co prawda labiszonica spora jest ale pomagałam jej i właziła do mnie na kolana i tak dumnie siedziała :) Jest cudowna , taka czarna perła :)

A rano zrobiła im pobudkę o 6 ładując sie im do łóżka i bzikowała , lizała po buziach taki słodziak z niej , że szok . Ja wiedziałam , że to gwiazda i robi właśnie karierę w Centrum Warszawy :)

Okropniście się cieszę jak mam takie wieści z nowych domów moich sierotek :haha:

Baszka - 06-05-2009, 21:12

laura1108 napisał/a:
że jak będzie kąpana to będzie jeszcze bardziej smierdziała

..czym...CZYSTOŚCIĄ ??? :-P :D
wiadomo, że psy po kapieli tarzają się by "znależć swój zapach"

laura1108 napisał/a:
tak dumnie siedziała

....jak mówiłam...czarne górom :greedy: :-P

laura1108 napisał/a:
Okropniście się cieszę jak mam takie wieści z nowych domów moich sierotek

TWOJE sierotki..przezemnie mówią, ze jesteś ...
:superman: :spiderman: :secretsmile: :victory:

laura1108 - 06-05-2009, 21:44

Cytat:
Baszka, TWOJE sierotki..przezemnie mówią, ze jesteś ...
:superman: :spiderman: :secretsmile: :victory:

E tam Supermenką bym była gdybym mogła wszystkim biedactwom pomóc a ja nic nie mogę i to mnie czasem dołuje , tak było z Taurą i Ruso miałam chwile zwątpienia , bałam się że długo będę szukała domów , że im dłużej tym gorzej dla nich ta niepewność był okropna i jeszcze ciągłe pytania "Czy na pewno wybiorę im dobry dom?" "A co jeśli nie ? Co ja zrobię ludziom którzy wyrządzą im krzywdę ?" przyznam , że przeżyłam te adopcje bardzo osobiście a to nawet nie moje psiunie więc nawet nie chcę myśleć co by było gdyby przyszło mi szukac domu dla Busi ... mam nadzieję , że nigdy los nie sprawi mi zawodu i nie karze rezygnować z mojego psiego dziecka bo ja z moją Busią to na koniec świata albo i na księżyc :)