|
forum.labradory.org
|
|
Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Specyfiki przeciwko przebarwianiu czekoladowej sierści
figusiowaa - 29-05-2009, 10:48 Temat postu: Specyfiki przeciwko przebarwianiu czekoladowej sierści Mam pewne pytanko do osób, które mają brązowego labka.
Wiem, że brązowym labradorom robią się jasne i ciemne przebarwienia. Wcześniej dawałam Figowi Algi (w proszku) do karmy, ale on nie chciał jej jeść, więc musiałam przestać dosypywać. Czy są Algi lub inne TABLETKI przeciwko przebarwieniom na sierści psiaka?
[ Dodano: Pią 05 Cze, 2009 ]
Czy ktoś wie coś na ten temat...?
Thora - 26-08-2009, 15:29
Dobry jest szampon All Systems Professional Formula Whitening Shampoo, polecam sama używałam i bdb Usuwa przebarwienia i jest bezpieczny dla wszystkich umaszczeń, oprócz tego są w nim składniki czyszczące włos, rozjaśniacze optyczne i olejek kokosowy; myje naprawdę dokładnie i bezpiecznie, a przede wszystkim łatwo się spłukuje, a włos jest błyszczący i bez nalotu. Kosztuje ok. 40 zł. Pozdrowienia ze ślicznym labciem
supergirl - 26-08-2009, 15:43
Słyszałam, że karoten bardzo dobrze wpływa na brązową sierść, ale jeszcze nie stosowałam u Ambra
Karoola - 26-08-2009, 22:07
ja tez mam maly problem z sierscia browna. od slanca (tak mi sie zdaje) leb zrobil mu sie zlotawy a ogon rudopodobny reszta ok...
AnTrOpKa - 27-08-2009, 01:01
Hexa też ma przebarwienia. Wyrudziała strasznie. Niedługo nie będzie czekolada tylko ciemnym biszkoptem
kaha - 07-07-2010, 14:49
szukałam własnie tego tematu- wiec go odswiezam.... max od szczeniaczka był bardzo ciemna czekoladka a teraz po dosc mocnym linieniu zrobił sie na głowie i po bokach jasniejszy a na grzbiecie i ogonie bez zmian ... juz myslałam ze cos mu jest no ale widze ze niejestesmy sami
jkasia - 08-07-2010, 10:11
Kasta jest na razie młoda i jako szczeniak byla jaśniejsza.Teraz siersc ma jak gorzka czekoladka i tylko łepek i uszka zostały jasne Na razie ten kolor jest rownomierny. Ciekawe czy tez bedzie miala przebarwienia jak dorośnie.
kagan - 08-07-2010, 20:34
Astor jest czekoladowy permanentnie choć chyba ciut jaśniejszą ma górę głowy i uszu. Ale i tak często mówią że to czarny labrador.
Karoola - 09-07-2010, 13:31
kaha napisał/a: | szukałam własnie tego tematu- wiec go odswiezam.... max od szczeniaczka był bardzo ciemna czekoladka a teraz po dosc mocnym linieniu zrobił sie na głowie i po bokach jasniejszy a na grzbiecie i ogonie bez zmian ... juz myslałam ze cos mu jest no ale widze ze niejestesmy sami |
Mój pies ma tak samo, tyle, że ogonek też taki podrudziały.. Miałam kupić szampon Gottlieb dla czekoladek ale ostatecznie wzięłam Oster jagodowy... Nie wiem, czy taki specyfik pomaga (ten od koloru sierści), ale teraz przynajmniej mam pachnącego kluska Jeśli ktoś miał styczność z takimi szamponami, to dajcie znać, czy działa.
kasia89t - 19-02-2011, 18:09
mój Borys tez ostatnio ma jakieś przebarwienia śmiejemy się że mu się farba zmywa a jak mu rozchylę sierść na ogonie to jest siwa tzn włosy od nasady tak do połowy są siwe a końcówki czekoladowe. To chyba nie jest normalne no nie ?
Karoola - 19-02-2011, 19:27
normalne, bo to podszerstek
Anulka1605 - 19-02-2011, 19:35
a u mnie Umbra zamienia się pomału w czarnego labka:))na grzbiecie od głowy az po ogona ma wręcz czarny pas sierści:))fajnie to w słońcu wygląda.....a latem tez jej ogon zrudział....
jkasia - 19-02-2011, 19:40
Karoola napisał/a: | normalne, bo to podszerstek | zgadzam sie
kasia89t - 19-02-2011, 19:40
Karoola napisał/a: | normalne, bo to podszerstek | i ma podszerstek tylko na 5cm kw ogona??;>
Karoola - 19-02-2011, 19:56
A może i tak Spokojna głowa, psy nie umierają od szarej sierści na ogonie Nie mam pojęcia co to w takim razie może być, ale na pewno nic groźnego. Pozdrawiamy
kasia89t - 19-02-2011, 20:54
Wiem że to nic groźnego, mówię tylko że to dziwne
szalej - 19-02-2011, 22:51
kasia89t, mój pies ma to samo na ogonie, tyle, że jest rudy Nie na całej długości ogona, ale w niektórych miejscach. Nie wiem, co mu się zrobiło, obcinam mu to To znaczy to, co jest widoczne
Eliza75 - 06-07-2011, 20:20
Witam slyszalam ze dobrze jest dac labkowi puszke sardynek w oleju na jakosc siersci -bez wzgledu na kolor :)raz na miesiac
siulentas - 06-07-2011, 23:14
my akurat mamy karme royal canin veterinary... ma ona w sobie skladniki ktore wzmacniaja barwe siersci. moj Wallek ma jasniejsze miejsca na siersci ale nie wyplowiale po prostu taka ma urode jego siersc jest sliczna gladka i ma coraz bardziej rudawy odcien nie ma zadnych przebarwien siersc jest bluszczaca i nie plowieje od slonca.
te karme stosujemy akurat od samego poczatku polecil nam ja vet ale jakby komus zalezalo na ladnej siersci a podaje psu inna to polecam my mamy te dla juniora ale sa tez adult
http://sznupa.pl/componen...20d210721140bc5
Ajaber - 06-07-2011, 23:48
Hmmm...
Też mam śliczną czekoladkę a jedyne przebarwienia jakie zauważyłam, to płowiejąca od słońca sierść, głównie na głowie.
Stwierdziłam, że to normalne, ludziom przecież w lato też jaśnieją włosy?
aganica - 07-07-2011, 07:32
Siedzę i gapię się na moją czekoladę, w chwili obecnej cały utytłany w piachu to nie wiem jaki ma kolor ale.... przy pomocy furminatora, sierść jest jednolicie czekoladowa /jak jest czysty/ co do głowy.... faktycznie jest odrobinę jaśniejsza ale pewnie dlatego że furminator słabiej tam działa
Aniussia - 07-07-2011, 09:39
hmm nie wiedziałam gdzie wstawić te zdjęcie jak cos to przepraszam widzieliscie kiedys takiego labiszona ?????
Andante - 07-07-2011, 10:14
Aniussia, to są właśnie genetyczne wybryki dotyczące umaszczenia labradora. I spokojnie dotyczą też labradorów r=r. Na info była użytkowniczka, której sunia miala czarny pasek sierści na tułowiu (r= r).
Vicky - 08-07-2011, 12:07
Widzę coś takiego pierwszy raz . Ale jak to Andate określiła "genetyczne wybryki".
Powiem, że piesek ciekawy xD
kaha - 08-07-2011, 15:51
Vicky napisał/a: | Widzę coś takiego pierwszy raz . Ale jak to Andate określiła "genetyczne wybryki".
Powiem, że piesek ciekawy xD |
ja tez widze coś pierwszy raz i szczerze jestem załamana- jak ludzie mogą tak psuć rase
Andante - 08-07-2011, 16:08
kaha napisał/a: | jak ludzie mogą tak psuć rase |
Ale tu nikt specjalnie nie psuje - taki wybryk rodzi się znienacka z przwidłowo umaszczonych rodziców. Widziałam też na zdjeciu laba, co miał kontrastowy pasek sierści na szyi - jak obróżka, oraz takie z paskiem na tułowiu.
[ Dodano: 25-07-2011, 08:39 ]
Udało mi się namierzyć zdjęcie Scarlett
Wredka - 22-07-2012, 02:20
Odświeżam temat, bo jestem ciekawa czy może ktoś z was znalazł jakieś ciekawe specyfiki dla czekoladowych sierści
szalej - 22-07-2012, 05:50
Co jeszcze do wybryków natury, sama mam takowy w domu
Zgadujcie gdzie
Co do brązowych labków, Bliska zmienia sierść i byłam pewna, że to co są włosy "stałe" są dużo ciemniejsze a teraz patrze, że prawie wszystkie wypadły i zrobiła mi się "mleczna czekolada" Eh, no trudno, zobaczymy co z tego wyjdzie
Chelsea - 22-07-2012, 08:50
szalej, czyżby ta plamka na ogonie??
bina071 - 22-07-2012, 10:13
szalej, ale fajna plamcia Fajnie to wygląda, dodaje mu oryginalności
mibec - 22-07-2012, 13:10
szalej, ale pociesznie
Boosterkowa siersc zaczyna sie poprawiac - psu byla porzebna kapiel, czesanko i dobre jedzenie
Klauzunka - 23-07-2012, 13:19
ja już gdzieś podawałam tego linka, tylko nie wiem czy tutaj:
http://www.twlabradors.com/twl_divers/spot.htm
nathaliena - 23-07-2012, 18:12
Bajki sierść powoli odzyskuje kondycję, jednak jest zupełnie inna, niż Bariego - biszkopt i Abisa- czarny. Abis ma bardzo gęstą, mocną, niezbyt miękką, za to baaardzo lściącą sierść, nieco dłuższy włos w niektórych miejscach, Bari-biszkoptową, mięciutką i słabszą, jest gładziutki, ma sporo puchowego podszerstka, Bajka - czekoladowa, bo czekolad temat dotyczy ma całkiem inną sierść- znacznie bardziej rzadką, gładką, sztywniejszą, pod przednimi łapkami białe plamki - boli, głowa zauważalnie jaśniejsza, niż reszta. Z mlecznej czekoladki została tylko głowa, pozostała sierść jest ciemniiejsza.
myszkapatii - 17-09-2012, 15:17
a po co uzywać specyfików przecież to normalne ze sierśc od slońca staje sie jaśniejsza Hades też ma na głowie jasniejsze ... po co to zmieniac i tak jest kochany w zimie znowu bedzie mial ciemniejsze -norma
szalej - 17-09-2012, 17:26
myszkapatii, jeśli psa wystawiasz, to jest to nie pożądane
|
|