|
forum.labradory.org
|
|
O psach inaczej - Psie prawo
Gosiacz_ek - 02-06-2009, 09:36 Temat postu: Psie prawo Przeczytałam przed chwilą pewien artykuł odnośnie psiego prawa. Proszę przeczytajcie go i zwróćcie uwagę na komentarze ludzi. Co niektórzy mają narombane w bani to szok i jak w ogóle są pozbawieni jakichkolwiek uczuć
To jest link do tej strony http://www.naszpies.psy24.pl/art.php?art=2635
Patitka - 02-06-2009, 10:19
Gosiacz_ek napisał/a: | Co niektórzy mają narombane w bani to szok i jak w ogóle są pozbawieni jakichkolwiek uczuć |
Zgadzam się z Tobą w 100%,ale takie brednie mogą opowiadać tylko ludzie ,którzy nigdy nie posiadali psa i nie maja o nich zielonego pojęcia.To źli ,pozbawieni ludzkich uczuć,upośledzeni emocjonalnie ludzie.
zaradna - 02-06-2009, 10:38
Dokładnie Ci co tak pisza to ludzie, ktorzy nigdy nie zaznali wspaniałej psiej miłości
Gosiacz_ek - 02-06-2009, 10:58
Ale w ogóle co to za prawo gdzie można do psów strzelać bez przyczyny. Na przykład takiego wilka w lesie nie można postrzelić ani zastrzelić jak pooluje a psa który się bawi w myśliwego można?? Wogóle to ja nie rozumiem dlaczego nie można puszczać psa bez smyczy w lesie? Ostatnio jak puściłam Bustera na łące niedaleko domków to dostałam upomnienie od strażnika miejskiego i powiedział mi że psa można puszczać tylko w lesie bo ludzie się skarża że im psy hałasują jak się bawią. No dobrze zaczęłam chodzić do lasu a teraz się dowiaduje że tym bardziej w lesie go nie mogę puścić bo mogą mi go zastrzelić????
antarkowa - 02-06-2009, 15:24
poprawka; to ludzie, którzy ich po prostu nie kochaja, kiedy nie miałam psa karzdego nawet szczekającego na mnie chciałam poznać, pogłaskać, itp. , nie można było takiemu myśliwemu, np. zajrzeć przez rolnetkę czy taki psiak ma obróżkę, a jeśli nie to złapać i do schroniska zawieźć???
Patitka - 05-06-2009, 11:12
antarkowa napisał/a: | nie można było takiemu myśliwemu, np. zajrzeć przez rolnetkę czy taki psiak ma obróżkę, a jeśli nie to złapać i do schroniska zawieźć??? |
ale po co? przecież można zabić i podać "niby słuszne", ale tak naprawde bzdurne argumenty i zrobić z siebie bohatera
Ewelina - 05-06-2009, 11:32
Takie zachowanie jest nie do przyjęcia
Diana S - 05-06-2009, 18:21
Gosiacz_ek napisał/a: | Ale w ogóle co to za prawo gdzie można do psów strzelać bez przyczyny. Na przykład takiego wilka w lesie nie można postrzelić ani zastrzelić jak pooluje a psa który się bawi w myśliwego można?? |
USTAWA z dnia 28 września 1991 r. o lasach
CYTAT
Art. 30. 1. W lasach zabrania się:
(...)
13) puszczania psów luzem;
USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt
CYTAT
Art. 33a. 3. Zdziczałe psy i koty przebywające bez opieki i dozoru człowieka na terenie obwodów łowieckich w odległości większej niż 200 m od zabudowań mieszkalnych i stanowiące zagrożenie dla zwierząt dziko żyjących, w tym zwierząt łownych, mogą być zwalczane przez dzierżawców lub zarządców obwodów łowieckich.
Art. 33 ust. 4 stosuje się odpowiednio.
(dopuszczalne jest użycie broni palnej przez osobę uprawnioną)
antarkowa - 07-06-2009, 14:30
o kurcze... a ja z Antarem dość często do lasu chodzę
Gosiacz_ek - 08-06-2009, 09:48
Ja jestem codziennie... I to jest najgorsze że strażnik miejski przegonił mnie z łąki do lasu!
|
|