forum.labradory.org

Znalazły dom - 2,5 letni czarny labrador z rodowodem (nieaktualne)

benia - 17-07-2009, 09:12
Temat postu: 2,5 letni czarny labrador z rodowodem (nieaktualne)
Przekopiowane za zgodą z innego forum(proszę tej osoby nie szkalować komentarzami ,tylko postarajmy się pomóc!!!!)

Witam,

Nasza rodzina znalazła się w bardzo trudnej sytuacji niestety z powodów niezależnych od nas musimy znaleźć dla naszego Lestera nowy dom.

Szukam nowego b.dobrego domu z odpowiedzialnymi opiekunami znającymi zalety i potrzeby Labków jak również ich wady...

Lester jest grzecznym psem...problemów wychowawczych nie sprawia zadnych... czasem tylko pobiegnie z jakąś suczką...ale który pies tego nie robi...

Problemem jest jego zdrowie...Lester jest psem alergikiem...i do końca nie wiedomo co go uczula... Problemy ze zdrowiem zaczęły się rok temu... początkiem maja zaczął sobie wylizywać łapy zmieniłam mu karme na hypoalergiczną dostał sterydy i mu przeszło...
W tym roku również w okresie maja to samo...więc z wetem podejrzewamy ze ma uczulenie na jakąś trawę która pyli w okresie od maja do sierpnia...sa dni kiedy jest ok a są dni kiedy się drapie...

Dlatego tak ważne jest znalezienie mu domu z opiekunami którzy są w stanie zatroszczyć sie o niego i być w kontakcie z wetem...gotować mu jedzenie...etc...
Rok temu uspokoiło sie to ok sierpnia...

Zdjęcia Lestera można zobaczyć w jego galerii tu na forum...

http://www.labrador.pl/forum/viewtopic.php?t=2273

Jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę pisać na maila katasza@gmail.com

Pozdrawiam....

Aha Lester nie jest na sprzedaż

-----------------------------------------------------------------------------------

Zamieszczam kilka fotek

Gosiacz_ek - 17-07-2009, 09:31

Ojej jakbym widziała swojego Busiaka... szkoda pieska ;(
Agu. - 17-07-2009, 10:31

mam nadzieję, że znajdzie nowy domek. naprawdę śliczna z niego psina. : (
Ryniu - 17-07-2009, 20:03

ja bym dodał jeszcze tę fotkę:

Ryniu - 17-07-2009, 20:46

benia, ogłoszenie zamieściłem też tu: http://labradory.info/vie...p=502983#502983
benia - 17-07-2009, 22:35

Ryniu, dzięki! oby udało się znaleźć dobry dom Lestera :(
Jagusia - 21-07-2009, 00:01

Az mnie coś pod serduchem ścisnęlo jak zobaczylam dołączoną przez Rynia fotke. Nie wyobrażam sobie teraz jakbym musiala oddać nasze psiaki. Jak to wytlumaczyć temu chłopcu? Przecież on jest pewnie w wieku mojego Stasia :cring:
Krysia - 21-07-2009, 13:13

aż mi łezki poleciały :cring: :cring: gdym miała warunki to bym wszystkie je wzięła.....serce się kraje......właśnie a jak dziecku to wytłumaczyc?? :(
Ewelina - 21-07-2009, 13:19

Mój Kubuś to by chyba się zapłakał on jest tak bardzo z Yokusią związany, że nawet trudno mi o tym myśleć!!!
benia - 24-07-2009, 20:25

No i wszystko się dobrze skończyło a na dowód tego kopiuję pościka od właścicielki Lestera

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam,

Temat można zamknąć...mam nadzieje na zawsze...

Lester zostaje z nami!!!'

Dzis mial jechać do Pani hodowczyni ale wczoraj jak go zaczęłam pakować coś we mnie pękło... poryczałam sie i doszłam do wniosku ze nie dam rady tego zrobić...normalnie nie jestem w stanie...nie wiem jak rozwiążemy nasze problemy...ale jakoś sobie z tym poradzimy...najgorszy okres ...czyli po operacji męża najwyżej spędzi u mojej mamy albo u brata...jakoś to przemęczymy...

przepraszam tym samym ze zamieszanie i za kłopot....

Przykro mi w prawdzie nie jest bo cieszę sie jak cholera ze moja czarna sliczna morda zostaje ze mną

zabrzmi to śmiesznie ale Lester chyba przeczuwał ze cos jest nie tak....
Od tyg osowiał...mijaliśmy sie bez merdanka głaskanaka...
Wczoraj jak sie popłakalm to jak zwykle zrobil sie czujny ale jak podszedł do mnie mąz i powiedzilismy ze nie mozemy tego zrobić to on wstał i zaczął szczekać...władował sie między nas dwoje i szczekał...a Lester rzadko szczeka....
Szkoda ze on musiał przez to przejść...i syn...
Jedyny plus jaki z tej sytuacji wyniknął to pojawił się nowy sposób leczenia (rada hodowcy...kochana Pani Ania) i namiary na dr w wawy...

Dziękuje wszystkim za pomoc w szczególności tobie, Timon....psychicznie nie dałabym sobie bez ciebie rady....przez to przebrnąć....

pozdrawiam

Agu. - 24-07-2009, 21:23

super, że wszystko dobrze się skończyło. : )
Jagusia - 24-07-2009, 21:34

benia, nie wiem co Wami powodowalo, że chcieliście oddać Lestera i nie pytam, bo to nie moja sprawa... Cieszę się jednak na równi z Tobą, że z wami zostaje. Uwierz mi w tym szaleństwie jest metoda i jakoś sobie napewno poradzicie. A gdybyś miala jakieś kłopoty to pisz śmialo - na forum jest wielu dobrych i porządnych ludzi, którzy napewno pomogą Ci znaleźć dobre rozwiązanie... U mnie jak wiesz jest cztery pieski a co za tym idzi i pracy przy nich sporo... Najpierw wachalam się czy Enzo wogóle ma u nas zostać, teraz przechodzilam kryzys gdy dowiedzialam się, że moje ciąża jest zagrożona i nie mogę na razie zajmować się pieskami tak jak dotychczas, ale jak napisała mi jedna z dziewczyn, to nie ja się teraz nimi zajmuję tylko one mną... Rozweselają, dają siłę, odprężenie... Myślę, że z Lesterem też tak będzie, to on da wam silę by przetrwać problemy i radość by umieć znaleźć w sobie pogodę ducha w najtrudniejszych momentach....

Sercem jestem z Wami :)

Ewelina - 24-07-2009, 21:42

Ogromnie się cieszę z tego że Lestorek zostaję ze swoją rodziną!!!
benia - 24-07-2009, 22:03

Jagusia, to nie ja chciałam oddać Lestera(ja mam Czawesa!) tylko chciałam pomóc dziewczynie z innego forum! Na pw.prosiła mnie o umieszczenie ogłoszenia gdzie tylko można. No ale na szczęście jest już po sprawie i Lester został z nimi. :)
Jagusia - 24-07-2009, 22:07

Kurcze, też tak caly czas sobie dumałam, że coś mi nie tak bo u
Ciebie Czewes a tu Lester, ale doszlam do wniosku, że może masz dwa labusie i ja to jakoś przegapilam :-P sorki za pomylkę, grunt, że wszystko dobrze się skończylo. A dziewczynie powiedz, że tu zawsze może liczyc na pomocną dłoń :-P

qAulinkA - 25-07-2009, 08:06

Moze zmienmy temat na nieaktualne :) bo juz nie szuka pomocy :) oby wiecej było takich zakończeń