forum.labradory.org

Konkursy! - KONKURS TOP 10

AniaFibi - 25-07-2009, 10:14
Temat postu: KONKURS TOP 10
Witam, możeby tak zorganizować konkurs TOP 10, czyli 10 najpiękniejszych zdjęć naszych Labów? Każda osoba, która zgłosiłaby się do konkursu, miałaby za obowiązek przesłać jedno zdjęcie ze swoim Labem i dodać do niego krótki opis.
Następnie głosowanoby na wybrane zdjęcia.
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam. :)

Ewelina - 25-07-2009, 10:23

Kochana gdybym miała dobry aparat to bardzo chętnie.Jak na razie robię zdjęcia tel komórkowym i nie są za ciekawe!!!
Salerno - 25-07-2009, 11:37

AniaFibi, myślę, że najpierw powinnaś porozmawiać z kimś z administracji o zorganizowaniu takiego konkursu a potem zakładać temat na forum. Oczywiście jeżeli będą chęci myślę, że nie ma problemu.
Agu. - 25-07-2009, 13:05

pomysł fajny, ciekawe, co na to administracja. ; )
Wena - 25-07-2009, 13:11

pomysł dobry trzeba by dopracować na moje oko to:
1. zdjęcie musi być aktualne (zrobione w czasie od daty rozpoczęcia konkursu- do końca trwania np. od 01-08-2009 - do 15-08-2009),
2. po co opis - zdjęcie samo się broni,
3. wszelkie chwyty dozwolone -czyli dowolna obróbka fotki
4. nie ważne czym
5. portret czy ogólnie
6. fotka musi być autora ale do wystawienia tylko foto bez autora -żeby nie było kumoterstwa
7. głosowanie i ogłoszenie wyników i już

może jakiś mod podejmie się zadania

no na innych forach to się nazywa battle - czyli pojedynek na fotki
jestem za
pozdrawiam

qAulinkA - 25-07-2009, 13:40

Ja również jestem za :)
mTa22 - 25-07-2009, 13:46

też jestem za i fajny pomysł dała Wena, żyby fotka była zrobiona w trakcie trwania konkursu, a nie że ktoś wygrzebie jakiś hit sprzed 2 lat :)
asiolczuch - 25-07-2009, 14:42

Działajcie....jeśli administracja się zgodzi...jestem za :)
zaradna - 25-07-2009, 15:48

Ja też jestem za.
Muszol - 25-07-2009, 16:48

AniaFibi napisał/a:
Każda osoba, która zgłosiłaby się do konkursu, miałaby za obowiązek przesłać jedno zdjęcie ze swoim Labem

czyli osoba na zdjęciu z psem..

Wena napisał/a:
fotka musi być autora ale do wystawienia tylko foto bez autora -

czyli jak :) ? jedno albo drugie

[ Dodano: Sob 25 Lip, 2009 ]
i moim zdaniem powinna byc tematyka zdjęcia.. typu np. Boże Narodzenie, Walentynki, Wiosna, Wakacje..

AnTrOpKa - 25-07-2009, 16:59

Ja również uważam, że to fajny pomysł. Jednak, żeby nie było bałaganu, musi się zgłosić jakaś osoba, która się podejmie prowadzenia konkursu :) Osoba która wymyśli zasady (coś na styl tego co napisała Wena) i bedzie pilnowała, żeby zdjęcia były odpowiednie do tych zasad :)
Muszol - 25-07-2009, 17:01

mogę pomyśleć o tym ;) i spróbować chyba że Wena już wybrana
Wena - 25-07-2009, 17:14

nie nie kochani ja nie jestem modem, tylko podałam jak to widzę, chyba mod powinien zadzaiałać czyli ustalić tytuł wątku, termin, wielkość fotki, adres - link gdzie należy przesyłać fotki po terminie wywiesić na forum z ,,głosuję na nr,,,, itp. mam nadzieję że się nie wymądrzam, ale wydaje mi się że tylko admini mogą to zrobić chyba że się mylę
na jednym z forów jest tak że jest już kategoria battle i tam wyzywają się forumowicze na pojedynek na fotki, dajmy na to że autor tej propozycji rzuca hasło wzywam na pojedynek jednego z nas lub wszystkich, chętni się zgłaszją powstaje do jakiegoś dnia lista osób, następnie wysyła się fotki pod wskazany w kategorii link do okrślonego z góry dnia i heja , kto nie zdąży ten ma w plecy, reszta się bawi, potem są gratulacje, kondolencje, ochy achy, ocena zdjęć i komentarze - ogólnie fajnie jest oczywiście oceniają i głosują wszyscy forumowicze a nie tylko uczestnicy
pozdrówka

szluger - 25-07-2009, 18:40

Jak najbardziej jestem za! Tylko kto się tym zajmie? Myślę, że o tym powinna zadecydować ta osoba, która ma największą władze. Czyli to chyba powinna być... AnTrOpKa :D
qAulinkA - 25-07-2009, 18:40

szluger napisał/a:
która ma największą władze.

AnTrOpKa, Ty masz władzę :D :-P ..

AniaFibi - 25-07-2009, 19:28

AnTrOpKa napisał/a:
Ja również uważam, że to fajny pomysł. Jednak, żeby nie było bałaganu, musi się zgłosić jakaś osoba, która się podejmie prowadzenia konkursu :) Osoba która wymyśli zasady (coś na styl tego co napisała Wena) i bedzie pilnowała, żeby zdjęcia były odpowiednie do tych zasad :)

W sumie ja to wymyśliłam i ja chciałabym to poprowadzić. :)
Rozumiem Wenę, te szczegóły. Ja tylko jak na razie dałam pomysł, a zaraz mogłabym to dopracować. ;)

Agu. - 25-07-2009, 19:32

ja też myślę, że konkurs powinna poprowadzić Ania. w końcu od niej wszystko się zaczęło i z małymi podpowiedziami albo sugestiami sama dobrze opracuje zasady. ;)
orlosia - 25-07-2009, 19:36

mnie sie podoba jestem jak najbardziej za... ;)
AniaFibi - 25-07-2009, 19:40

Witam. Myślę, że ja powoinnam ten konkurs poprowadzić.
Jak na razie ja dałam tylko krótką propozycję, a zaraz wszystko dopracuję.

1. Przesyłanie zdjęć Labów trwałoby do końca lipca.
2. Głosowowanie trwałoby od 1 sierpnia do 5 sierpnia. (uważam, że wystarczy forumowiczom 5 dni, bo przecież nie będziemy czekać z dwa tygodnie...)
2. Rozmiar zdjęć 640-480.
3. Dowolna ilość zdjęć: 1.
4. Moderowanie zdjęć dozwolone.
5. Zdjęcie może zostać wykonane aparatem fotograficznym, jak i komórką.
6. Zdjęcie ma być przesłane w postaci portretu psa.
7. Zdjęcie ma być wykonane przez osobę zgłaszająca Laba do konkursu.
8. Na zdjęciu ma pojawić się tylko Labek, bez właściciela itp.
9. Zabrania się kopiować nie swoich zdjęć i przesyłać je do konkursu!
10. Po głosowaniu wyłonione zostaną 10 zdjęć, na które oczywiście oddano najwięcej głosów.

Pozdrawiam.

Myślę, że możemy zaczynać. Tylko zgoda Administratorki. :haha:

Agu. - 25-07-2009, 19:51

Wena napisał/a:
1. zdjęcie musi być aktualne (zrobione w czasie od daty rozpoczęcia konkursu- do końca trwania np. od 01-08-2009 - do 15-08-2009),

czyli tego nie uwzględniamy?

qAulinkA - 25-07-2009, 19:58

Agu., nie to by było nie fair, ja wole zeby zdjęcie było zrobione od któregoś do konca konkursu, będzie wtedy sprawiedliwie i każdy się będzie musiał zaangażować jak konkurs to konkurs a nie kopjuj/wklej :) taka moja propozycja
Agu. - 25-07-2009, 20:00

qAulinkA, ja osobiście też myślę, że tak byłoby ciekawiej, ale Ania nie uwzględniła tego punktu w zasadach. dlatego pytam. ; )
qAulinkA - 25-07-2009, 20:07

Agu., no naprawde :) miejmy nadzieje że zgodzi sie na ten warunek :)
AniaFibi - 25-07-2009, 20:22

Oczywiście, że się zgadzam. Cały czas o tym pamiętałam i masz ci babo placek! ;)

Czyli jeszcze jeden warunek!
11. Zdjęcie ma być wykonane w czasie trwania zgłaszania zdjęć do konkursu, czyli powiedzmy, że od dziś do końca lipca.

Muszol - 25-07-2009, 20:33

okej to teraz pytanie... uczestnicy mogą wysłać TYLKO jedno zdjęcie tak ? i gdzie wysyłamy to zdjęcie...? na jakiegos mejla ? a później AniaFibi, wklei wszystkie zdjęcia :)
qAulinkA - 25-07-2009, 20:37

Może tak jak już wszystko AniaFibi, ustalisz to wtłuszczonym drukiem napisz oficjalny i ostateczny regulamin i napisz kiedy konkurs sie zaczyna :)
AniaFibi - 25-07-2009, 20:37

Zdjęcia można przesyłać na mojego e-maila (w sumie, to mail siostry, ale już nie potrzebny i ja go używam teraz do takich dup.erelek) ! :)

agusiiaa144@poczta.fm

Jagusia - 25-07-2009, 20:47

AniaFibi napisał/a:
ja go używam teraz do takich dup.erelek
no to pięknie poważny konkurs to doperelka :D
AniaFibi - 25-07-2009, 21:11

Jagusia napisał/a:
AniaFibi napisał/a:
ja go używam teraz do takich dup.erelek
no to pięknie poważny konkurs to doperelka :D

Nie no. :-P

1. Przesyłanie zdjęć Labów trwa do końca lipca.
2. Głosowowanie trwa od 1 sierpnia do 5 sierpnia. (uważam, że wystarczy forumowiczom 5 dni, bo przecież nie będziemy czekać z dwa tygodnie...)
3. Głosować można na tylko jedno zdjęcie!
4. Rozmiar zdjęć 640-480.
5. Dowolna ilość zdjęć: 1.
6. Moderowanie zdjęć dozwolone.
7. Zdjęcie może zostać wykonane aparatem fotograficznym, jak i komórką.
8. Zdjęcie ma być przesłane w postaci portretu psa.
9. Zdjęcie ma być wykonane przez osobę zgłaszająca Laba do konkursu.
10. Na zdjęciu ma pojawić się tylko Labek, bez właściciela itp.
11. Zabrania się kopiować nie swoich zdjęć i przesyłać je do konkursu!
12. Po głosowaniu wyłonione zostaną 10 zdjęć, na które oczywiście oddano najwięcej głosów.
13. Zdjęcie ma być wykonane w czasie trwania zgłaszania zdjęć do konkursu, czyli powiedzmy, że od dziś do końca lipca.
14. Zdjęcie wysyłamy na e-mail: agusiiaa144@poczta.fm wraz z linkiem do zdjęcia, tj.
np. [img]zdjecieiofhof[img].

Wena - 25-07-2009, 21:32

poddaje propozycję większy format zdjęcia np. na najdłuższym boku 800- proszę o rozważenie bo 640-480 troszku mało - może nasza organizatorka się zgodzi?????
AniaFibi - 25-07-2009, 21:35

Wena napisał/a:
poddaje propozycję większy format zdjęcia np. na najdłuższym boku 800- proszę o rozważenie bo 640-480 troszku mało - może nasza organizatorka się zgodzi?????

Hmm, otóż ja pozostaję przy mojej propozycji, ponieważ będę musiała wkleić w ten temat zdjęcia, a w regulaminie forumowym podany jest (chyba) taki rozmiar zdjęcia.

Pozdrawiam.

Raczej się myliłam... :

Cytat:
12. Podczas zamieszczania zdjęć na forum należy zwracać uwagę, aby nie były większe niż 600x600 pikseli. Większe wstawiamy w formie linka. Zdjęcia w większe niż 600x600 pikseli Moderatorzy będą zamieniać na linki, bez wiedzy czy zgody Użytkownika. Zdjęcia w większych rozmiarach długo się ładują i otwierają. Szanuj więc czas i pieniądze Użytkowników korzystających z modemów. Chcąc dodać zdjęcie skorzystaj Imageshack lub Fotosik. Jeśli masz problem z dodaniem zdjęcia, poproś o pomoc Moderatora forum.

Ale pozostaniemy przy mojej wersji.

Ryniu - 25-07-2009, 21:50

AniaFibi, bardzo się cieszę z inicjatywy. Popieram ją oczywiście. Jeśli możesz to dopracuj regulamin.
AniaFibi napisał/a:

regulamin forum mówi o fotkach max 600x600. Czy zamierzasz przed publikacją zdjęć sama wszystkie pomniejszyć?
AniaFibi napisał/a:

co to jest moderowanie zdjęć? Moderowanie to usuwanie postów, zwracanie uwagi autorom postów, kiedy są one sprzeczne z regulaminem forum - wykonują to moderatorzy forum. Zapewne chodzi ci o obróbkę fotek w komputerowych programach graficznych.
AniaFibi napisał/a:
13. Zdjęcie ma być wykonane w czasie trwania zgłaszania zdjęć do konkursu, czyli powiedzmy, że od dziś do końca lipca.

w jaki sposób zamierzasz sprawdzić wiarygodność terminu wykonania fotki? Ewentualnie jak autorzy mają to udowodnić?

Wena - 25-07-2009, 21:52

Ryniu exif o tym powie
Muszol - 25-07-2009, 21:52

Ryniu napisał/a:
w jaki sposób zamierzasz sprawdzić wiarygodność terminu wykonania fotki? Ewentualnie jak autorzy mają to udowodnić?

o to samo chciałam zapytać ;) mój aparat jest ustawiony tak że na każdym zdjęciu jest widoczna data.

Wena - 25-07-2009, 21:54

no tak ale exif powinien być usunięty - identyfikacja fotki
AniaFibi - 25-07-2009, 21:54

Ryniu napisał/a:
AniaFibi, bardzo się cieszę z inicjatywy. Popieram ją oczywiście. Jeśli możesz to dopracuj regulamin.
AniaFibi napisał/a:

regulamin forum mówi o fotkach max 600x600. Czy zamierzasz przed publikacją zdjęć sama wszystkie pomniejszyć?
AniaFibi napisał/a:

co to jest moderowanie zdjęć? Moderowanie to usuwanie postów, zwracanie uwagi autorom postów, kiedy są one sprzeczne z regulaminem forum - wykonują to moderatorzy forum. Zapewne chodzi ci o obróbkę fotek w komputerowych programach graficznych.
AniaFibi napisał/a:

Hmm... Ja pozostanę przy dalszym ustalonym przeze mnie rozmiarze zdjęć, czyli 640-480.

Tak właśnie, chodziło mi o obróbkę zdjęć. :)

W sumie racja, ale forumowicze nalegali na właśnie taki punkt w regulaminie (13) , więc uległam.

Ryniu - 25-07-2009, 22:15

Wena, sprawdź czy w moich fotkach na forum jest exif, zresztą zdecydowana większość forumowiczów go nie posiada (nawet nie wie co to jest). Gdzie w powyższym regulaminie jest napisane że taki exif jest wymagany? Ja po prostu chcę pomóc aby regulamin był bardziej niepodważalny, by później ktoś nie zarzucił organizatorowi jakiejś wpadki :)
AniaFibi - 25-07-2009, 22:18

Ryniu napisał/a:
Wena, sprawdź czy w moich fotkach na forum jest exif, zresztą zdecydowana większość forumowiczów go nie posiada. Gdzie w powyższym regulaminie jest napisane że taki exif jest wymagany? Ja po prostu chcę pomóc aby regulamin był bardziej niepodważalny, by później ktoś nie zarzucił organizatorowi jakiejś wpadki :)

No tak, ja sama nie mam dat na zdjęciach...
Nie wiem, co w tej sprawie można zrobić...

Nawet nie wiem, jak mogę coś takiego ustawić...

Modzie, czy mógłbyś nam doradzić? :)

Ryniu - 25-07-2009, 22:38

AniaFibi napisał/a:

proponuję wykreślić punkt 13 jako nierealny do zrealizowania, lub polegać tylko i wyłącznie na uczciwości autorów (do przemyślenia autorki regulaminu).
Dla wyjaśnienia data widoczna na fotce to nie jest exif. Ale tę datę nie umieszczają niektóre aparaty czy komórki więc posiadacze takiego sprzętu będą automatycznie wykluczeni z udziału w konkursie. Exif natomiast są to dane o sprzęcie z pomocą którego zostało wykonane zdjęcie, parametrach aparatu w chwili wykonania fotki, czasie itp są one zakodowane w pliku i możliwe do odczytania w odpowiednich programach i jednocześnie możliwe do sfałszowania za pomocą darmowych programów z Internetu.
Ja w każdej chwili mogę pokazać fotkę gdzie z exifa oraz daty na zdjęciu wynikać będzie że wykonana została w 2010 roku aparatem Smiena z czasów kiedy nikomu się nie śniła fotografia cyfrowa.

Życzę wszystkim miłej zabawy w konkursie i sukcesów. Nawet myślałbym o takich konkursach realizowanych cyklicznie np raz miesiącu - np fotka miesiąca. AniaFibi gratuluje pomysłu

Muszol - 25-07-2009, 22:39

Ryniu napisał/a:
Ja w każdej chwili mogę pokazać fotkę gdzie z exifa oraz daty na zdjęciu wynikać będzie że wykonana została w 2010 roku aparatem Smiena z czasów kiedy nikomu się nie śniła fotografia cyfrowa.

dokładnie ;D

AniaFibi - 25-07-2009, 22:59

Ryniu napisał/a:
AniaFibi napisał/a:

proponuję wykreślić punkt 13 jako nierealny do zrealizowania, lub polegać tylko i wyłącznie na uczciwości autorów (do przemyślenia autorki regulaminu).
Dla wyjaśnienia data widoczna na fotce to nie jest exif. Ale tę datę nie umieszczają niektóre aparaty czy komórki więc posiadacze takiego sprzętu będą automatycznie wykluczeni z udziału w konkursie. Exif natomiast są to dane o sprzęcie z pomocą którego zostało wykonane zdjęcie, parametrach aparatu w chwili wykonania fotki, czasie itp są one zakodowane w pliku i możliwe do odczytania w odpowiednich programach i jednocześnie możliwe do sfałszowania za pomocą darmowych programów z Internetu.

Życzę wszystkim miłej zabawy w konkursie i sukcesów. Nawet myślałbym o takich konkursach realizowanych cyklicznie np raz miesiącu - np fotka miesiąca. AniaFibi gratuluje pomysłu

Myślałam już nad wykluczeniem punktu 13 z regulaminu, ale jednak będę polegać na forumowiczach i na ich uczciwości. :)

Dziękuję. :)
Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie 26 Lip, 2009 ]
A więc forumowicze, regulamin pozostaje bez zmian.

Jeszcze raz go wkleję. :)

2. Głosowowanie trwa od 1 sierpnia do 5 sierpnia. (uważam, że wystarczy forumowiczom 5 dni, bo przecież nie będziemy czekać z dwa tygodnie...)
12. Po głosowaniu wyłonione zostaną 10 zdjęć, na które oczywiście oddano najwięcej głosów.
14. Zdjęcie wysyłamy na e-mail: agusiiaa144@poczta.fm wraz z linkiem do zdjęcia, tj.

Myślę, że już żadnych zmian nie trzeba wprowadzać, albo ktoś jest naprawdę upierdliwy.
Pozostaję przy swoim regulaminie i proszę trzymać się zasad.
Życzę miłej zabawy w fotografowaniu i ewentualnie w obróbce zdjęć.
Owocnej pracy przede wszystkim życzę.
A więc, DO DZIEŁA! :)
Czekam na wasze maile. POWODZENIA! :)

Muszol - 25-07-2009, 23:06

mogłabys jeszcze przykładowo dopisać żeby w tytule mejlu uzytkownicy wpisali nick z forum i imie psa :)
zaradna - 25-07-2009, 23:06

więc zaczynamy zabawe :D :D:D
AniaFibi - 25-07-2009, 23:10

Muszol, jestem Ci baardzo wdzięczna! :)

Mała poprawka. Dodano pkt. 15. :-P

15. Przy wysyłaniu zdjęcia na e-mail proszę wpisać również swój nick z forum, również imię Labka.

Myślę, że już żadnych zmian nie trzeba wprowadzać, albo ktoś jest naprawdę upierdliwy.
Pozostaję przy swoim regulaminie i proszę trzymać się zasad.
Życzę miłej zabawy w fotografowaniu i ewentualnie w obróbce zdjęć.
Owocnej pracy przede wszystkim życzę.
A więc, DO DZIEŁA!
Czekam na wasze maile. POWODZENIA!

Muszol - 25-07-2009, 23:16

nie ma sprawy :)
AniaFibi - 25-07-2009, 23:18

Teraz tylko szykuj aparat i cykaj portreciki! :)
orlosia - 26-07-2009, 17:29

chodz ja zostaje przy swoim i stwierdzam ze karzdy lab powinien wygrać bo wszystkie są tak samo śliczne.....

a ja nigdy nie umiem wygrywać konkursów :shy:

AnIeLa - 26-07-2009, 17:44

Dla mnie punkt 6 jest troche nie na miejscu. Wiadomo, że zdjęcie które zostanie obrobione w jakims programie graficznym będzie bardziej wpadało w oko niż takie zwykłe, a nie wszyscy potrafia bawić się takimi programami i mam jeszcze pytanie do punktu 8 czy szalejący psiak z piłką nie może być przesłany? Może zatytułuyjmy konkurs najładniejszy portret???? i co jest nagroda?
effcyk - 26-07-2009, 19:00

AnIeLa napisał/a:
Dla mnie punkt 6 jest troche nie na miejscu. Wiadomo, że zdjęcie które zostanie obrobione w jakims programie graficznym będzie bardziej wpadało w oko niż takie zwykłe, a nie wszyscy potrafia bawić się takimi programami

a ja właśnie uważam że jest to fajne dlatego że zdjęcie komórką nijak ma się do zdjęcia robionego lustrzanką, więc programem można fajnie podrasować każdą fotke ( dodam że swoją już wysłałam na podanego maila , robiona była z komórki jednak poprawiłam jej wygląd za pomocą właśnie takiego programu do obróbki zdjęć ) uważam że taki program nie jest na tyle skomplikowany żeby nie być w stanie zmienić ostrości zdjęcia, poprawić kolorystyke lub dodać ramke :) - żadna filozofia , cóż tu więcej trzeba .

Ziemo - 26-07-2009, 19:12

AniaFibi napisał/a:

Nie chcę być upierdliwy, ale spytam, co to znaczy ? :-P
Organizując coś, tak to Dopracuj, by jak Ryniu zauważył, nikt nie wytykał później wpadek ... Radzę Zmień to szybciutko :)

effcyk - 26-07-2009, 19:17

Ziemo napisał/a:

Nie chcę być upierdliwy, ale spytam, co to znaczy ?

hahaha :-P dokładnie tu też sie zastanawiałam czy w końcu 1 zdjęcie czy kilka ( ale pewnie 1 ) i to moderowanie - lepiej brzmiałoby po prostu : dozwolona obróbka zdjęć ( czy coś w tym stylu )

mTa22 - 26-07-2009, 19:26

mi też się wydaję, że ta obróbka jest nie potrzebna, niektórzy mogą nie mieć czasu na zabawę ze zdjęciem lub po prostu tego nie potrafią. No i jeszcze jedno, dlaczego musi to być portret? Nie może być takie jak pies biegnie, śpi czy coś tam jeszcze innego robi?
AniaFibi - 26-07-2009, 19:57

Moderowanie, czyli obróbka zdjęć. :)
A dowolna ilość zdjęć, po prostu jedno. :-P
Musi, to być portret, ponieważ, jak jeden da portret, a drugi, np. jak zabawnie biegnie pies, to oczywiście, to drugie wpadnie mu w oko, a tak będzie jeden temat i sprawiedliwie.

Załatwiłam nagrody! :haha: Tylko koszt wysyłki opłaca odbiorca! :)

Witam, chciałabym przekazać Ci, że załatwiłam nagrody do konkursu! :haha:
Pewien sklep zoologiczny zaproponował ufundowanie nagród. :haha:
Będą, to gryzaczki, smakołyki i witaminki. :haha:
Drugi sklep się zastanawia, ale nie za bardzo mogę ich przekonać...
Bardzo prosimy o ufundowanie, ponieważ boję się, że nie wystarczy nagród...

Myślę, że zrobimy tak.
Oni wyślą nagrody na mój adres, a ja prześlę, dla "wygranych" przesyłkę na ich koszt, oczywiście za ich zgodą. :)

Pozdrawiam.

zaradna - 26-07-2009, 20:05

AniaFibi, a wygrywa tylko jedna osoba?
czy pierwsze 3 miejsca?

Jagusia - 26-07-2009, 20:07

AniaFibi, warto by jeszcze w rególaminie podać sposób wylaniania zwycięzców
AniaFibi - 26-07-2009, 20:09

Jeśli Top 10 zdjęć, to 10 osób. Bądźmy sprawiedliwi. :)
Oczywiście, np. miejsce 1,2, czy 3 otrzyma troszkę lepszą nagrodę. :)

Tsunami - 26-07-2009, 20:22

A czy na tym portecie ma być jedenpies?:> Czy może być...9 :-P
AniaFibi - 26-07-2009, 20:30

Tsunami napisał/a:
A czy na tym portecie ma być jedenpies?:> Czy może być...9 :-P

Na portrecie ma pojawić się tylko jeden pies bez właściciela itp., oczywiście Twój. :)

5. Można przesłać tylko jedno zdjęcie.
6. Obróbka zdjęć jest dozwolona.
10. Na zdjęciu ma pojawić się tylko Labek, który jest zgłaszany do konkursu, bez właściciela, innych psów itp.
15. Przy wysyłaniu zdjęcia na e-mail proszę wpisać również swój nick z forum, również imię Labka.

Agu. - 26-07-2009, 21:07

konkurs super, zasady mi się podobają i na pewno podeślę jaką fotkę. ; ) tylko muszę najpierw jakieś zdjęcia porobić. ; )

mTa22 napisał/a:
mi też się wydaję, że ta obróbka jest nie potrzebna, niektórzy mogą nie mieć czasu na zabawę ze zdjęciem lub po prostu tego nie potrafią.

ale przecież jest wyraźnie napisane, że obróbka zdjęć jest dozwolona, co nie znaczy, że konieczna. : ) jeśli ktoś chce i potrafi - może pobawić się w jakimś programie graficznym, a jeśli nie - może podesłać oryginalne zdjęcie bez przerabiania. ; )

effcyk - 26-07-2009, 21:20

Agu. napisał/a:
ale przecież jest wyraźnie napisane, że obróbka zdjęć jest dozwolona, co nie znaczy, że konieczna. : ) jeśli ktoś chce i potrafi - może pobawić się w jakimś programie graficznym, a jeśli nie - może podesłać oryginalne zdjęcie bez przerabiania. ; )

ooooooo i bardzo dobra odpowiedż :)

AniaFibi - 26-07-2009, 21:31

Agu, mądra z Ciebie dziołcha. :haha: Popieram effcyka. :)

Czekam na wasze zdjęcia! :)

Ryniu - 26-07-2009, 21:38

AniaFibi napisał/a:
[img]zdjecieiofhof[img]

to nie jest poprawny link, brakuje ukośnika "/" przed drugim "img"
musi być tak:
Kod:
[img]zdjecieiofhof[/img]

AniaFibi - 26-07-2009, 21:39

5. Można przesłać tylko jedno zdjęcie.
6. Obróbka zdjęć jest dozwolona.
10. Na zdjęciu ma pojawić się tylko Labek, który jest zgłaszany do konkursu, bez właściciela, innych psów itp.
np. [img]zdjecieiofhof[/img].

Huberto - 26-07-2009, 21:50

Ja oczywiście też byłbym za,ale nie wiem co będzie z moim aparatem, który jak na razie nie jest na chodzie
AniaFibi - 26-07-2009, 21:57

Huberto napisał/a:
Ja oczywiście też byłbym za,ale nie wiem co będzie z moim aparatem, który jak na razie nie jest na chodzie

Napraw go jak najszybciej lub pożycz aparat! :)

Huberto - 26-07-2009, 22:16

Takie zabawy z naprawami jeszcze aparatów to nie dla mnie hehe :D Niom zobaczymy co da się zrobic ;D ;)
AniaFibi - 26-07-2009, 22:48

Huberto, mam nadzieję, że weźmiesz udział w konkursie. :)
Huberto - 26-07-2009, 23:08

Zrobię wszystko w tym kierunku, aby wystartować w tym konkursie ;)
Aleksandra - 27-07-2009, 08:13

Świetny pomysł. Niezbyt łatwo fotografować Hugo, bo nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu ale spróbujemy. Dzis zaczynamy sesje zdjeciowe :)
gusia1972 - 27-07-2009, 08:44

lubię konkursy :) jak coś mi się uda nowego zrobić do końca tygodnia to wyślę :) a jak nie to liczę na następne konkursy :)
zaba - 27-07-2009, 09:42

Ojoj to mało czasu mam! Muszę zrobić małemu kilka zdjęć i tez coś wysłać :)
AniaFibi - 27-07-2009, 09:48

Życzę wszystkim owocnej pracy i czekam na wasze zdjęcia! :)
AnIeLa - 27-07-2009, 13:23

to zatytułujmy konkurs top 10 - portret psa :) jakos sprawiedliwosci nie widze -niekorzy nie potrafia lub nie maja czasu robic obrobki w programach ( i nie mowie tu o sobie) a zdjecie obrobione bardziej wpadnie w okoale niech bedzie. Nie moge sie doczekac konkursu psów w ruchu :)
zaradna - 27-07-2009, 13:27

AnIeLa napisał/a:
Nie moge sie doczekac konkursu psów w ruchu :)

oo ja również ;)

AniaFibi - 27-07-2009, 13:35

Może znowu coś zorganizujemy. :haha:

Mam prośbę, proszę rozgłaszać na forum o konkursie. :)
Potrzebujemy dużo osób! :haha:

zaradna - 27-07-2009, 13:37

AniaFibi, a może tak administracja wysłałaby wiadomość email wszystkim użytkownikom o kunkursie ?
gusia1972 - 27-07-2009, 13:38

AniaFibi napisał/a:
Mam prośbę, proszę rozgłaszać na forum o konkursie.
Potrzebujemy dużo osób!

można było zrobić banerek który się wyświela na górze pod banerkiem o SOS

bartek.richie - 27-07-2009, 13:54

AnIeLa napisał/a:
to zatytułujmy konkurs top 10 - portret psa :) jakos sprawiedliwosci nie widze -niekorzy nie potrafia lub nie maja czasu robic obrobki w programach ( i nie mowie tu o sobie) a zdjecie obrobione bardziej wpadnie w okoale niech bedzie. Nie moge sie doczekac konkursu psów w ruchu :)

bez pracy nie ma kołaczy

AniaFibi - 27-07-2009, 14:00

Ja uważam, że obróbka zdjęć jest sprawiedliwa i przy tym zdaniu pozostanę. :)
anna34 - 27-07-2009, 14:13

Obróbka zdjęć może i jest sprawiedliwa,ale ja np.nie mam żadnego programu do obróbki i nie potrafie wogóle obrabiać zdjęć.Jedynie umiem je zmniejszać.Może i wyśle jakiś portrecik Choppera,ale nieobrobione,takie surowe i jeśli będzie konkurowało z portretem obrobionym to zero szans :-P dla nas.
AniaFibi - 27-07-2009, 14:23

anna34 napisał/a:
Obróbka zdjęć może i jest sprawiedliwa,ale ja np.nie mam żadnego programu do obróbki i nie potrafie wogóle obrabiać zdjęć.Jedynie umiem je zmniejszać.Może i wyśle jakiś portrecik Choppera,ale nieobrobione,takie surowe i jeśli będzie konkurowało z portretem obrobionym to zero szans :-P dla nas.

Dlaczego tak myślisz? Jest tak, że zwykłe zdjęcia są o wiele ładniejsze niż obrobione.
Mi, np. najbardziej podobają się takie zdjęcia najzwyklejsze bez żadnego obrabiania.

Pozdrawiam.

effcyk - 27-07-2009, 14:26

anna34 napisał/a:
,takie surowe i jeśli będzie konkurowało z portretem obrobionym to zero szans

to tak samo jakbym wyslała swoje zdjęcie z kom. która ma 2 mgpixeli a ktoś zrobił zdjecie aparatem 8 mgpikseli czy nawet lepszym - też nie miałabym żadnych szans ( bez obróbki) dlatego obróbka jest dozwolona - a niekonieczna , mnie np. przydało się to "pozwolenie" na obróbke , fakt faktem ja też nie umiem się bawić takimi programami ale zawsze troche jakość można poprawić ( chodzi mi głównie o ostrość już nie wspominam o kolorystyce bo to co uzyskam aparatem cyfrowym a komórką nie da sie porównać i nawet tej kolorystyki na fotce z kom. nie uratuje programem do zdjęć , więc moja strata :-P ) także tylko tyle :)

Muszol - 27-07-2009, 14:35

o boże.... zamiast potraktować to jak zabawe to wszyscy mają jakieś ALE... kto nie chce niech nie bierze udziało proste.

też jestem zdania że obróbka nie powinna być ponieważ pies to pies.. i zdjęcie powinno być naturalne a nie jakieś przerabiane. tyle.

effcyk - 27-07-2009, 14:41

Muszol napisał/a:
też jestem zdania że obróbka nie powinna być ponieważ pies to pies.. i zdjęcie powinno być naturalne a nie jakieś przerabiane. tyle.

zważmy na to że już większość powysyłała swoje "przerobione " zdjęcia więc jak już konkurs trwa nie zmieniajmy zasad jakie są takie są i koniec. Teraz już po ptakach 4 dni do końca konkursu więc można by tak się wreszcie zabrać do robienia tych zdjęć a nie marudzić ciągle że jeden chce tak a inny inaczej bo wyjdzie w końcu z tego wielka lipa .

zaradna - 27-07-2009, 14:41

Muszol napisał/a:
zamiast potraktować to jak zabawe to wszyscy mają jakieś ALE.

ale to niejest zadne Ale.
Wiadomo każdy to traktuje jako zabawe przy czym chce pokazać swojego psiaka na jak najlepszej fotce, a wiadomo, ze z lustrzankami szans niema to można sobie pomuc programem.

Agu. - 27-07-2009, 14:44

zamiast robić ze wszystkiego problemy warto wziąć się za robienie fotek. : ) przecież nie będzie oceniana tylko jakość zdjęcia, ale także pomysł i przede wszystkim piesek. ; ))
Muszol - 27-07-2009, 14:46

ja i tak raczej nie dam rady zrobic zdjęc ;) bo termin mi nie pasuje.. za krótki.. gdyby weekend wchodził w gre dałabym radę.. ale w tygodniu to cięzko
Wena - 27-07-2009, 14:59

no dobra to był mój pomysł na nieszczęsną obróbkę, ale jeśli ktoś zmniejsza fotkę to już ją obrabia, darmowa picassa z inrernetu - kto z niej nie korzysta? wszyscy tu zakładają konta umieją wstawiać piękne fotki- naprawdę cudne, patrzę na wsze banerki i zazdroszczę bo nieumię - i co teraz nikt nic nie umie???? ludzie brać aparaty w łapki i już
pozdrawiam i życzę udanych ujęć

Jagusia - 27-07-2009, 15:06

Dzisiaj powziełam pewne próby, ale szanowna komisja raczej ogonów nie uwzglednia więc to co zrobilam raczej odpada :D więc muszę polowac dlaej :D :D :D
mTa22 - 27-07-2009, 16:04

hehe ja tez próbowałam, ale ciężko zrobić portret :) wierci się niemiłosiernie ;]
Muszol - 27-07-2009, 16:05

ja w sumie mam ale zastanawiam się czy wysłać ;P
AniaFibi - 27-07-2009, 16:11

Jagusia, może być ogonek. :) To może być portert taki, jak np. ma Muszol awatar. :)

[ Dodano: Pon 27 Lip, 2009 ]
Wysyłać, wysyłać i nie marudzić. :) Każde zdjęcie jest piękne. :haha:

mTa22 - 27-07-2009, 16:12

Muszol, wyślij, Fifty to piękny piesek :)
AniaFibi - 27-07-2009, 16:13

No właśnie Muszol :)
mTa22, też wysyłaj. :haha:

mTa22 - 27-07-2009, 16:19

AniaFibi, wyślę jak tylko uda mi sie cos sensownego zrobić, na razie to albo ucieknie mi z kadru, albo utne mu np ucho :D
AniaFibi - 27-07-2009, 16:50

mTa, więc czekamy. :)
Agu. - 27-07-2009, 21:03

wysłałam fotkę na konkurs. : ))
zaradna - 27-07-2009, 21:09

Ja również wysłałam
AniaFibi - 27-07-2009, 21:11

Piękne fotki dziewczynki! :haha:

Czekamy na jeszcze!

Jagusia - 27-07-2009, 21:39

Ufff poszlo :)
AniaFibi - 27-07-2009, 21:44

Jagusia, już sprawdzam pocztę. :haha:
Muszol - 27-07-2009, 21:55

eh i ja też wysłałam :D
AniaFibi - 27-07-2009, 21:58

Muszol, na pewno śliczne zdjęcie. :)
qAulinkA - 27-07-2009, 22:02

Ja jutro zrobie bo zoorganizowałam sobie aparat ;D
AniaFibi - 27-07-2009, 22:05

qAulinkA, cieszę się bardzo. :haha:
AnTrOpKa - 28-07-2009, 10:59

AniaFibi, myślę, że powinnaś założyć nowy temat, ponieważ ten, był tylko propozycją a nie ogłoszeniem konkursu. W tym temacie ciężko jest cokolwiek znaleźć bo jest strasznie zaśmiecony, ciezko znaleźć pośród tych 6 stron np maila na ktorego nalezy wysylac fotki czy tez termin ich zgłaszania. Uważam, że powinnaś róznież wypisać listę nagród, które można wygrać w konkursie.
Pozdrawiam, antropka.

AniaFibi - 28-07-2009, 11:13

Nowy temat założony. :)

Muszol - 28-07-2009, 12:43

żenada :/ najlepiej zamknąć temat nie ?

śmieszne !

AniaFibi - 28-07-2009, 12:45

Kurczę, ale ja mam już nagrdoy...
Będę musiała coś z nimi zrobić!

Bora - 28-07-2009, 12:45

Konkurs zawieszony do odwołania.
Dyrekcja musi wyjaśnić pewne wątpliwości.
Konkurs ruszy niebawem.