| |
forum.labradory.org
|
 |
Inne zwierzęta - Balbinka - nasza malutka maskotka
Jagusia - 29-07-2009, 22:16 Temat postu: Balbinka - nasza malutka maskotka Witam,
Chcialabym Wam przedstawić malutką istotkę, która dzisiejszego popołudnia zamieszkała w naszym domu.
Panna Balbinka - tak ją nazwał mój Staś, jest malutkim, ślicznym chomiczkiem (podobno dźungarskim, ale ja mam co do tego pewne wątpliwosci) Ciezko powiedzieć ile już tygodni gości na tym świecie, ale napewno niewiele. Z uwagi na fakt, że nie jest to typowo hodowlany chomik lecz raczej efekt "doświadczeń przyrodniczych" pewnych małych dziewczynek, zwierzak dorastał w atmosferze ciepełka i miłości i namiętnego miziania, co teraz owocuje całkowitym zaufaniem do każdej napotkanej ludzkiej ręki, jak rownież do każdego napotkanego psiego nochala
PANNA BALBINKA W DRODZE DO DOMU
Otworzcie, przecież tu klaustrofobi można dostać
PANNA BALBINKA W NOWYM DOMKU
mTa22 - 29-07-2009, 22:33
fajny chomiś głaski dla niego przesyłamy
Jagusia - 29-07-2009, 22:41
Dzieki mTa22
Staś to tak na jego punkcie oszalal, że spać dzisiaj iść nie chciał bez chomisi
A Sara.... sami zobaczcie
ona tak siedziala z dobrą godzinę
zaradna - 29-07-2009, 22:45
http://www.fotosik.pl/pok...d4632f02f4.html
Ale cudna fotka
Super, że macie nowego domownika śliczna Balbinka
Tez miałam kiedyś chomiki ale odeszly już
buziaki
Jagusia - 29-07-2009, 22:46
A jak chomniora z akwarium wyjelam to było tak...
Zwierzol wrócił do akwarium umyty jak chyba nigdy przed tem
zaba - 29-07-2009, 22:46
Super Też bym chciała małego futrzaka w domu.
qAulinkA - 29-07-2009, 22:47
Jagusia, Gratuluję mikro pociechy
Diana S - 29-07-2009, 22:48
Fajna ta Stasiowa Balbinka
AnIeLa - 29-07-2009, 22:48
Tez miałam chomika kiedys ale był niedobry! Gryzł mnie i uciekał z akwarium. Trzeba było siatke mu zrobić A Balbinka świetna jest
Jagusia - 29-07-2009, 22:48
zaba, u nas i male i duże Teściowa stuka się z politowaniem po glowie, a my robimy swoje
zaba - 29-07-2009, 22:50
U mnie kazali się pozbyć gryzoniów na rzecz psa Oddałam 2 małe myszki do zoologa, jeden Lechu został, ale i tak już zdechł A siostra młode szczurki także sprzedała, tylko dorosłe zabrała ze sobą na studia.
Jagusia - 29-07-2009, 23:53
zaradna, zaba, qAulinkA, Diana S, AnIeLa, zaba, dzięki, że wpadłyście aby zobczć mojego nawego doamowego stwora.
W dzieciństwie mialam wiele róznych malutkich milusińskich: gryzonie rozmaite, żólwie, ptaki... Sprawialy że moje dzieciństwo bylo ciekawsze i bardziej pełne... Dzisiaj w podobny sposób podchodzę do wychowania Stasia
Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że Balbinkę wyhodowala jedna z moich uczennic. Chomiś od kad tylko wyszedł z matczynego gniazda byl reularnie brany do ręki i miziany dzieki czemu jest w zasadzie calkowicie oswojony.
Wena - 30-07-2009, 08:22
fajny chomiś
Agu. - 30-07-2009, 09:50
świetna jest. : D też miałam kiedyś chomika. a właściwie to nawet dwa. : ) ale niestety wszystkie były na tyle złośliwe, że za każdym razem, gdy chciałam wziąć je na ręce - gryzły. : |
zaba - 30-07-2009, 11:09
Agu., to kiepsko, że gryzły. Mój Leszek uciekał z kolei.
Ja w dzieciństwie miałam i mam do dzisiaj rybki, bo siostra była straszną alergiczką i nic futrzastego nie mogło być w domu. No.. przez pewien czas był jeszcze kot, ale niestety gdzieś zaginął
Proszę wymiziaą Balbinkę
Jagusia - 30-07-2009, 11:25
To ja Wam nie bedę wyliczać co bylo u mnie w domu... za dużo tego wszystkiego bylo.
| zaba napisał/a: | | Ja w dzieciństwie miałam i mam do dzisiaj rybki | a jakie masz rybcie? Duży zbiorniczek?
zaba - 30-07-2009, 11:27
Mały. Tylko 30 litrów. Nieprzerwanie wręcz od ok. 10 lat mieszkają w nim rybeczki. Już kilka razy mówiliśmy, że to już ostatnie, a tak cały czas się kupowało i kupuje kolejne
Jagusia - 30-07-2009, 11:35
zaba, no to wygląda na to, że ja (a w zasadzie my) stuknięci jesteśmy i to zdrowo. Kiedy się pobralismy ktoś z naszych znajomych podarowal nam welonka w szklenej kuli. Dopóki byl malutki ok, ale rybci rosła i robilo jej się ciasno więc kupilam większą kule, a po tem urodzil się Staś ktory jak się okazalo godzinami mógl patrzec na te kolorowe poruszajace się punkciki, śmial się i gaworzyl do nich, więc malo mysląc zalożylismy wiekszy zbiorniczek - teraz mam 100 litrów wody... Marzy mi śię takie 250 ale systematyczny brak kasy mocno mnie powstrzymuje
zaba - 30-07-2009, 11:48
Podziwiam i zarazem zazdroszczę takiej ilości zwierzaków w domu. Sama chciałabym mieć jeszcze jednego psa i jakiegoś ptaszka lub gryzonia. Ale niestety to niemożliwe Chyba, że na studiach.
Jagusia - 30-07-2009, 11:51
zaba, wszystko przed Toba jak sama będziesz mamusią to sobie odbijesz. To cudowna sprawa zwalać wszystko co się kupuje na fakt ze to dla dziecka. Rodzina się nie czepia, po ramieniu poklepią, glową pokiwają, że z Ciebie dobry rodzic A czlowiek uzupelnia niedobory z dzieciństwa. Moj TŻ dla odmiany bez przerwy wyszukuje dla malego zdalnie sterowane modele i róznego typu kolejki, a po tem godzinami tatuś się bawi a syn grzecznie patrzy
zaba - 30-07-2009, 11:53
Hehe, tak to jest Sama wczoraj się zdziwiłam jak moja mama poprosiła, żebym jej pokazała jakiś gitarowy chwyt o.O może zechce się nauczyć? Miziaki dla Stasia, Balbinki i wszystkich zwierzątek.
[ Dodano: Czw 30 Lip, 2009 ]
Widzę, że Balbinkę trzymacie w akwarium. Jakbyś jednak potrzebowała klatki to ja mam do odsprzedania za niewielką sumę w całym wyposażeniem
orlosia - 30-07-2009, 14:55
Super chomiczek....
ja tez od zawsze mam pałno małych grryzoni... ale na chomika sie jeszcze nigdy nie zdołałąm zdecydować
luna - 30-07-2009, 21:46
Boże... miałam identycznego, ale mi zdechł . Był wspaniały, kaskader był z niego. Nieustraszony normalnie...
Ale przyznaję, że jest cudnym chomiczkiem, a raczej chomiczką
Ewelina - 01-08-2009, 00:20
Agniesiu super pociecha.Ja kiedyś miałam dwa szczury i uważam że to kochane stworzenia.bardzo a to bardzo inteligentne z chęcią kupiła bym jeszcze jednego!!!Pozdrawiam!!!
Huberto - 01-08-2009, 00:50
No Piesek nieźle obserwował. A co do Chomika to fajniutki taki Ja coś nie miałem szczęścia do tych zwierząt miałem 2 i każdy po jednym dniu mi zdychał
Ewelina - 01-08-2009, 00:56
| Huberto napisał/a: | No Piesek nieźle obserwował. A co do Chomika to fajniutki taki Ja coś nie miałem szczęścia do tych zwierząt miałem 2 i każdy po jednym dniu mi zdychał |
Ach to straszne.Współczuję, ale chyba to zło co nad tobą wisiało już dawno puściło, bo maluch jest u Ciebie dłużej!!!
anna34 - 01-08-2009, 08:28
W Sare to wierzyłam od początku
A jak Enzo zareagował na chomiczka
Huberto - 01-08-2009, 13:08
Ewelino no mam nadzieje, że już to zło co było już odeszło i nie powróci
luna - 01-08-2009, 21:53
| Huberto napisał/a: | | i każdy po jednym dniu mi zdychał |
Ja tak miałam z rybkami... ale one mi nie po jednym dniu, tylko natychmiast op kolei zdychały...
Ewelina - 03-08-2009, 06:53
| Huberto napisał/a: | | Ewelino no mam nadzieje, że już to zło co było już odeszło i nie powróci |
Na pewno Nie!!!!Trzymam kciuki
monikaibisiu - 03-08-2009, 16:38
Super Balbinka
Jagusia - 05-08-2009, 11:00
Kochani dziękuję Wsszystkim za odwiedzinki.
Nawet mi przez myśl nie przeszło, że jeden maly chomik moze u Was przywołać tyle rozmaitych wspomnień ale to mile czytać jak tak sobie wracacie do wspomnień z dzieciństwa.
Ja też tak sobie siedzę i patrzę na tę naszą Balbinie i myśle, że tak to bylo niedawno, a jednocześnie tak dawno jak ja mialam swoje chomiki, a teraz moj synuś kontynuuje moja pasję Kurde milo po serduchu łechce...
No ale, żeby się za bardzo nie rozgadywać mala porcja w miarę świerzych fotek maleństwa
Chomiczku daj się poglaskać:
Taki sobie śmieszny maly gryzoń
Staś robi porządki u pupila
Śniadanko
W gronie najbliższych
Uciekaj myszko do dziury....
monikaibisiu - 05-08-2009, 11:04
Balbinka jest śliczna! A ja niestety nigdy nie mogłam mieć zwierzaka, jak byłam mała
Ewelina - 05-08-2009, 11:08
Stasiu to prawdziwy opiekun małych i bezbronnych.Widać że świetnie sobie radzi z chomiczką.A ostatnie zdjęcie rewelacja.Jagusia ty lepiej zakrywaj to akwarium w nocy, bo Balbinka jeszcze trochę i w świat wyruszy!!
[ Dodano: Sro 05 Sie, 2009 ]
Jagusiu zapomniałam ci powiedzieć że w dzieciństwie miałam śliczną świnkę morską, która też miała na imię balbinka
Agu. - 05-08-2009, 12:41
fajny chomiczek. ; d
zaba - 05-08-2009, 12:44
Super! Aż mi z powrotem wróciły marzenia o gryzoniu. Mam klatkę w domu i noszę się, żeby ją sprzedać, ale jednak drzemie gdzieś nadzieja, że może akurat babcia się przekona..
|
|