forum.labradory.org

NEWS - Celnicy u¶pili zdrowego psa...

papisia - 11-08-2009, 16:42
Temat postu: Celnicy u¶pili zdrowego psa...
Szwedzcy pogranicznicy kazali u¶pić polskiego psa. Tak± wiadomo¶ć dostali¶my od zrozpaczonych wła¶cicieli. Do dramatu doszło w porcie w Karlskronie wczoraj wieczorem. Według wła¶cicieli, ich pies miał ważne badania na w¶ciekliznę, ale Szwedzi uznali, że zostały zrobione za póĽno.

Wła¶ciciel psa jest pełen rozgoryczenia. Mówi, że do tragedii doszło bo zabrakło dobrej woli i wyobraĽni. Wszystko rozegrało się wczoraj między siódm± wieczorem a północ±. Pan Mateusz poprosił celników w Karlskronie o kilka dodatkowych godzin. Sam nie mógł z psem wrócić do Polski, ale rano do portu dotarłaby jego dziewczyna i to ona popłynęłaby z psem.

"Je¶li mogłem czekać na weterynarza nawet cztery godziny żeby go u¶pić, to równie dobrze mogli¶my poczekać jeszcze sze¶ć i pies by wrócił do Polski i by żył" – mówi pan Mateusz. Narzeka też na skandaliczne, jego zdaniem, zachowanie jednego z celników.

Weterynarz, który został w nocy wezwany na miejsce w rozmowie z Radiem ZET przyznaje - pies powinien był wrócić do Polski, ale natychmiast. Ale "dla psa nie było tam w nocy miejsca. To był powód u¶pienia. Celnicy nie mog± tam przechowywać psów" – tłumaczy.

Pan Mateusz zaproponował, że spędzi noc z psem w samochodzie. Ale celnicy się nie zgodzili. Wła¶ciciel psa chce teraz oddać sprawę do s±du.

Więcej tutaj: http://www.radiozet.pl/news/news.aspx?newsid=13536

orlosia - 11-08-2009, 17:04

:bad: :cring:
Agu. - 11-08-2009, 18:30

zatkało mnie po przeczytaniu tego artykułu. brak słów. : [
szluger - 11-08-2009, 20:03

Kompletny debilizm...
Ewelina - 11-08-2009, 22:24

Takie rzeczy nie mog± przej¶ć bokiem.Nie wiem co bym zrobiła jak moj± Yoko chciali by u¶pić.Nie mam słów na to co się stało.Sprawa musi być nagło¶niona.Żywę zdrowe zwierzę zostało u¶pione.Pies był zdrowy miał wszystkie szczepienia.Jako¶ do mnie to nie dochodzi.Od razu przypomina mi się sprawa, kiedy Polaka potraktowali paralizatorem i on zmarł.Chorzy ludzie i tyle.Mam nadzieję że odpowiedz± za to co zrobili!!!
AnTrOpKa - 12-08-2009, 00:48

Jeny... aż wzdrygnęłam... ROk temu byłam z Hexa w Danii, i gdyby ktos tylko próbował zrobić jej krzywde to chyba wydrapała bym mu oczy!!! :bad:
gusia1972 - 12-08-2009, 08:22

paranoja jaka¶ :(
i to niby taki humanitarny kraj :(

marusia - 12-08-2009, 17:22

:cring: :cring:
Ewelina - 12-08-2009, 23:11

gusia1972, Tak to jest.Nie wiem czy kiedykolwiek pojadę tam z Yoko :(