forum.labradory.org

Żywienie - Pies podjada karmę innych zwierzaków domowych

orlosia - 13-08-2009, 14:01
Temat postu: Pies podjada karmę innych zwierzaków domowych
Może to głupi temat ale po częsci ważny
jak juz jest to sory za spam
mam królika i Ruben bardzo lubi jego karme mam dla niego Granulat Vitapol dla gryzoi

Czy Rubenowi nic sie nie stanie jak sobie skubnie z Elzzowej miseczki kilka ziarenek? :dribble:

mTa22 - 13-08-2009, 15:10

mój zjada wszystko królikowe: sianko, granulat (ale bardzo rzadko) i przeróżne warzywa, nic mu nie jest :) poprzedni pies też to jadł. w końcu to granulki to nic innego jak sproszkowane siano i inne zielone roślinki
karisz23 - 13-08-2009, 16:13

mój też zjada królicze papu i nic mu nie jest...jak mówiłam weterynarzowi to powiedział że "jedynie" może sie zdarzyć biegunka. pozdrawiam
orlosia - 13-08-2009, 16:17

Ruben wcina Elzie i chrupki i zieleninke... wolałam sie upewnic niz późiej miec z tego powodu jakies przykrości
dziekuje ;*

Jagusia - 13-08-2009, 22:18

U nas karma dla chomika też pod ciągłym obstrzełem, ale myślę, że jak nie wciągną całego pudełka to od kilku ziarenek przenicy, żyta czy innego zboża napewno nic im nie bedzie. :-P
arkt - 08-10-2009, 12:02

a mój Asterek oczyszcza resztki kolby Nalesnika z radością i nic mu nie jest :-P
mTa22 - 08-10-2009, 14:04

a ja muszę przestawić klatkę jakoś tak, aby Roni nie mógł łba tam włożyć, bo temu biednemu Maniusiowi wszystko wyjada :(
karisz23 - 10-10-2009, 19:42

A ja musiałam przestawić klatkę bo okazało się że moje psie jest uczulone na królicze sianko :/
Poza tym nadal nie dogaduje się z króliczką :/
Pozdrawiamy wszystkich :)

Mistic - 22-11-2009, 16:47

Moja poprzednia suczka Hera mix labka z ONkiem też wcinała karmę królika.
Pewnej nocy obudziło mnie straszne mlaskanie, okazało się, że bestia dobrała się do słoika z jedzeniem Tigerka, wyjadła ponad połowę i dalej nie dała rady pysia wepchnąć więc próbowała dosięgnąć jęzorem do karmy - odgłos niesamowity.
O ile pamiętam to zjadła ponad pół kilo i zupełnie nic jej nie było :-P

fieldfare - 22-11-2009, 22:44

orlosia12 napisał/a:
mam królika i Ruben bardzo lubi jego karme mam dla niego Granulat Vitapol dla gryzoni

Sorry za OFFa, ale królik to ZAJĘCZAK - nie gryzoń :-P

Katrinaxxl - 23-11-2009, 01:20

fieldfare, Masz rację, ja kiedys tez mialam krolika i dopiero po jego smierci sie dowiedzialam ze kroliki w naturze wogole nie jedza zbóż! tylko zielenine, warzywka i owoce :)
mTa22 - 23-11-2009, 09:40

Katrinaxxl napisał/a:
kroliki w naturze wogole nie jedza zbóż
zgadzam się, zboża i te wszystkie mieszanki mogą tylko królikowi zaszkodzić, najlepiej podawać granulat - czyli ususzona, sproszkowana i 'zgnieciona' zielenina :)
fieldfare - 23-11-2009, 10:15

mTa22 napisał/a:
najlepiej podawać granulat - czyli ususzona, sproszkowana i 'zgnieciona' zielenina :)

I to właśnie je Łata - nasza królica-agresorka :)

mawi27 - 23-11-2009, 15:12

moja Lara wyrzera fretce zawsze sucha karme gdy tylko zostanie w pore nie usunieta z jej pola widzenia lub jak Max zostawi wiecej myslalam ze jej to zaszkodzi ale nie zauwazylam do tej pory zadnych efektow nieporzadanych, poza tym to podsubywanie nie jest takie nagminne ;)
orlosia - 24-11-2009, 18:02

fieldfare, popularnie zaliczany do gryzoni poniważ tą karme mozna podawać myszą lub swinką wiec ot cała nazwa...

[ Dodano: Wto 24 Lis, 2009 ]
fieldfare napisał/a:
mTa22 napisał/a:
najlepiej podawać granulat - czyli ususzona, sproszkowana i 'zgnieciona' zielenina :)

I to właśnie je Łata - nasza królica-agresorka :)

o taka tez mi chodziło :)