forum.labradory.org

Znalazły dom - Borys porzucony Labrador Mix

Ewelina - 16-08-2009, 23:06
Temat postu: Borys porzucony Labrador Mix
http://www.allegro.pl/ite...szuka_domu.html
Borys - mix labradora
Środek wakacji. Rodzina szczęśliwa, podekscytowana czekającą ich przygodą, jedzie na zasłużony urlop. Raz w roku należy się solidny odpoczynek. Auto zapakowane, walizki wypchane. Dzieci przekrzykujące rodziców, wiercące się na tylnym siedzeniu auta. Podróż trwa. Jest jeszcze jeden pasażer, oddany Przyjaciel - pies. Niestety jego radość nie potrwa długo, już za chwile, za kolejnym zakrętem, na leśnym postoju nasz milczący pasażer pozostanie sam! Porzucony nadbagaż. Dla niego nie było rezerwacji w Ośrodku Wypoczynkowym.
Od tego momentu życie Borysa przewraca się do góry nogami. Rozpacz, niemy krzyk, tęsknota nie pozwala ruszyć się z miejsca...przecież wrócą! Ale My już wiemy, że nie wrócą...
Nie wiadomo ile czasu Borys byłby czekał. Ile jest w stanie znieść odtrącony pies gdy serce złamane a żołądek pusty. Ile upłynęłoby dni nim oczy zgasły.

Pewnie historia skończyłaby się tragicznie.
Ale los dał Borysowi kolejną szansę, grupę kilku osób toczących walkę o jego byt. Dali mu miskę z jedzeniem i wodę oraz ciepły kąt.
Teraz szukają człowieka, który pokocha już raz odtrąconego psa, który stanie się Przyjacielem i Przewodnikiem samotnego Borysa.

Borys jest psem o łagodnym usposobieniu. Nie szuka zaczepki, kocha ludzi - dogaduje się z innymi psami. Obecnie uczy się chodzić na smyczy.

Daj mu szansę, podziel się sercem z czworonogiem, który stanie się Twym dozgonnym Przyjacielem.

Pokażmy mu, że wśród ludzi są również Ci, którzy potrafią kochać...

Huberto - 16-08-2009, 23:16

To już jest normalna masakra co to się wyprawia na tym świecie przykre ;( Ludzie kupują pasiaki ale jak już przychodzi okres wakacyjny porzucają pasa jak śmiecia ;( masakra totalna

Śliczny psiak :)

Ewelina - 16-08-2009, 23:32

Huberto, Mi się flaki przewracają jak czytam o porzuceniu psa przez właścicieli :(
Baszka - 17-08-2009, 10:07

Cytat:
Ale los dał Borysowi kolejną szansę, grupę kilku osób toczących walkę o jego byt. Dali mu miskę z jedzeniem i wodę oraz ciepły kąt.

No to Wam się przyznam, ten kąt Borys znalazł u mnie.
Mam zaszczyt być jego matką chrzestną nadając mu Imię...bo przyjechał do mnie bezimienny...a jak go zobaczyłam, imię Borys samo się nasunęło :)

Borys szuka domu stałego, ale zanim tam trafi, potrzebuje przede wszystkim wizyty u weterynarza, założenia mu książeczki, wykonania podstawowych szczepień i badań. Chciałabym również wykonać zabieg kastracji /dlaczego?...chyba wszyscy rozumiemy/

Na to wszystko potrzebne są pieniądze.

Cytat:
Ma ktoś jakieś sugestie, gdzie możemy wpłacić nasze uzbierane pieniądze? Czy trzymamy je nadal w razie jakiejs awaryjnej sytuacji?

Wprawdzie nie byłam darczyńcą konta SOS, nie mogę więc współdecydować,
ale lekką sugestią mam nadzieję nikogo nie oburzę :)

Wątek Borysa jest na labradory.info;
http://labradory.info/viewtopic.php?t=12038

i dogomani
http://www.dogomania.pl/f...glaszac-144088/

A na ostatnim zdjęciu to nocne powitanie Borysa przez moją Ferajnę: drugą tymczasowiczkę Goldi i oczywiście Fireta :)

Gosiacz_ek - 17-08-2009, 12:58

Baszka, poznałam poznałam :D Twoje charajterystyczne psiaki :D
AnTrOpKa - 17-08-2009, 13:56

Baszka, a kastracji nie robią może za darmo w schronisku? :)
Baszka - 17-08-2009, 14:25

AnTrOpKa napisał/a:
Baszka, a kastracji nie robią może za darmo w schronisku? :)

tzn...mam go zawieżć 25 km do schroniska i tam zostawić, :( bo podejrzewam że jeżeli robią to tylko "swoim" psiakom :confused:

anna34 - 17-08-2009, 14:41

Baszka,może na info zapytaj o dofinansowanie kastracji :) ,tam pomagają :-P
papisia - 17-08-2009, 14:51

Baszka napisz proszę post w wątku z kątem SOS o sytuacji i potrzebach Borysa. Decyzja co z pieniędzmi chyba w dużej mierze zależy od osób, które wpłaciły pieniążki, a nie od administratora. Myślę, że tam prędzej uzyska się jakąś odpowiedź. To na co pieniądze zostaną przeznaczone jest decyzją użytkowników, darczyńców i nic do tego administracji forum.
Baszka - 17-08-2009, 15:12

papisia napisał/a:
(...)a nie od administratora.

przecież nie kierowałam postu do administracji tylko do wszystkich :)
Cytat:
Baszka napisz proszę post w wątku z kątem SOS o sytuacji i potrzebach Borysa.

to jest wątek Borysa i mam nadzieję, że ten jeden post jest wystarczający.

papisia - 17-08-2009, 15:16

Baszka napisał/a:
przecież nie kierowałam postu do administracji tylko do wszystkich

Wiem, aczkolwiek odebrałam post Anny jako komentarz do tego co napisała Antropka.
Być może mylnie...

Baszka napisał/a:
to jest wątek Borysa i mam nadzieję, że ten jeden post jest wystarczający.

Miejmy nadzieję. Ale łatwiej i szybciej byłoby chyba tam uderzyć. No jak chcesz...

AnTrOpKa - 17-08-2009, 18:06

Cytat:
tzn...mam go zawieżć 25 km do schroniska i tam zostawić, :( bo podejrzewam że jeżeli robią to tylko "swoim" psiakom :confused:

NIe wiem jak jest u Was, ale u nas np. zgłaszasz, że są bezdomne koty i że się rozmnażają, to je łapią i kastrują na koszt gminy. Wiem równiez, że u nas w Szczecinie jest raz na jakiś czas dzień, że kastrują za darmo. Nie wiem jak jest u Was, może warto się dowiedzieć.
Jeśli nie, to na pewno nasi darczyńcy pomogą i Borys zostanie wykastrowany :)

Ewelina - 17-08-2009, 23:35

Basiu teraz poznaję twoje maluchy :)
monikaibisiu - 19-08-2009, 10:10

Poniewaz dałam groszową kasę na fundusz, proszę o przelanie moich pieniązków na pomoc Boryskowi. Nie wiem jak inni darczyńcy forumowi, ale ja chcę, żeby pieniązki ode mnie poszły na pomoc Boryskowi! :) Z góry dziękuje za uszanowanie mojej prośby :)
AnTrOpKa - 19-08-2009, 15:51

monikaibisiu, wydaje mi się, że powinnaś napisać do Skarbnika w tej sprawie.
Baszka - 19-08-2009, 17:35

monikaibisiu, DZIĘKUJĘ ;*
Borys znalazł się już pod opieką powstającej fundacji Prima, ona finansuje jego pobyt u mnie :) ...co nie zmienia faktu, że jeżeli zdecydujesz się przenieść pieniążki do Primy z adnotacją "dla Borysa" to napewno trafią one na jego konto :D :D :D
http://www.fundacjaprima....php?p=3905#3905
...tu najświeższe wieści o Borysie :)

orlosia - 19-08-2009, 23:50

Monisiu Jesteś kobietą o naprawde wielkim serduszku ;*
monikaibisiu - 20-08-2009, 06:48

Idąc za radą Antropki, poprosiłam Skarbinka o przelanie pieniędzy na konto fundacji Prima, cel: pomoc Boryskowi :)
Ewelina - 10-12-2009, 15:00

Borysek trafił do nowego domu!!Temat zamykam!!