forum.labradory.org

Zdrowie Labka - LECZNICE Waszych Psiaków

DarekB - 26-08-2009, 18:53
Temat postu: LECZNICE Waszych Psiaków
Witam,

temat założyłem bo widzę, że takiego jeszcze nie było :) Piszcie tutaj do jakiej lecznicy uczęszczacie z Waszymi psiakami, w jakim mieście, które polecacie, których nie polecacie i jeśli administracja się zgodzi to do każdej lecznicy można dołączać link :) Proponowałbym pisać wg obranego przez Was schematu np:

Miasto:
Adres:
Numer telefonu:
Nazwa lecznicy:
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego)
Której lecznicy nie polecasz:
Link:

No i jeszcze jakieś inne jeśli wpadną Wam do głowy :) Temat założyłem po to ponieważ na pewno niektóre osoby spotkały się raczej z lekarzem na papierku a nie "lekarzem" i to samo dotyczy całych klinik :) Forma mojego pisma jest nieco spontaniczna ale mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi :) Pozdrawiam i zaczynam :)

Miasto: Kęty
Nazwa lecznicy: Bada
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego): Lecznica ma oddział w Kętach i Bielsku.. co do Kęt to nie jest zła ale nie jest też najlepsza ponieważ denerwuje mnie to, że Pani w Kętach zawsze poleca Royala a tak na prawdę nie wie dlaczego no i przy szczepionce wydaje mi się, że mogła uprzedzić mnie, iż może wystąpić reakcja alergiczna u szczeniaka :) Tak to bardzo w porządku.. w Bielsku natomiast Pani Jolanta Dembiniok to wg mnie prawdziwy fachowca po ukończeniu dodatkowo wielu sympozji i szkoleń a ponadto zna się bardzo dobrze na diecie psa i karmach prosperujących obecnie na rynku :)

Której lecznicy nie polecasz: Na razie nie ma takiej może dlatego, że miasto małe :)

Link: http://www.free.of.pl/k/klinika_bada/index.html

Bora - 26-08-2009, 19:08

Miasto: Poznań

Adres: ul. Mieszka 1

Numer telefonu: 061 823-09-97

Nazwa lecznicy: Klinika dr. Grzegorza Wąsiatycza
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego): W kwestiach ortopedycznych z ręką na sercu mogę polecić zarówno dr. Wąsiatycza, jak i dr Kingę Pękalę. Dzięki nim, ich wiedzy, fachowości profesjonalizmowi mój pies chodzi i biega. Co do reszty usług, nie mogę sie wypowiedzieć, gdyż z ich nie korzystam.

Link: www.klinwet.pl

Której lecznicy nie polecasz:Lecznica dla zwierząt na ul Grunwaldzkiej.

Lorena - 26-08-2009, 19:32

Miasto - Bielsko Biała
Adres : Piastowska 18
Telefon - 338212944
Nazwa - MedWet

Lecznica w której przyjmuje trzech lekarzy gotowych pomóc m.in przy problemach dermatologicznych, kardiologicznych, endokrynologicznych, hematologicznych czy też leczenie zwierząt egzotyvznych i futerkowych. Najlepsi fachowcy jakich do tej pory spotkałam, a kilka gabinetów w bb już miałam okazję zobaczyć.

KiNiAeNHa - 26-08-2009, 21:15

Miasto: Kraków
Adres:os.Handlowe 5
Telefon:126449629‎
Nazwa:Cztery łapy :)
Polecam gabinet chodzę tam od kilku lat jeszcze z poprzednim psem.Bardzo miła pani doktor wszystko wytłumaczy,odpowie na każde pytanie no i oczywiście fachowo zajmie się psiakiem:) ja jestem bardzo zadowolona.

papisia - 26-08-2009, 23:08

Miasto: Częstochowa
Adres: Al. Wolności 68
Numer telefonu: 600 240 992

Nazwa lecznicy: Centrum Małych Zwierząt
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego):
Polecam w 100% :) Znam tych ludzi od bardzo dawna. Znam ich podejście do psów i z ręką na sercu mogę polecić. Jedyny wet w naszym mieście do którego mam pełne zaufanie i wiem, że zrobi wszystko co w jego mocy by psu pomóc. Co więcej weterynarz, hodowca i miłośnik labradorów w jednym :)
Jedynym minusem jest brak rtg na miejscu :(

DarekB - 26-08-2009, 23:51

Lorena, a co myślisz o Beskidzkiej Klinice Weterynaryjnej, BADA lub Vetce ?
gusia1972 - 27-08-2009, 12:58

papisia, chyba poznałam tego weta na wystawie ? ;D
bardzo dokładnie mi wytłumaczył co mam poradzić z zębem Kali :)

Miasto: Wrocław
Adres: al. Wiśniowa 33 Wrocław
Numer telefonu: tel. 071 33-700-60
Nazwa lecznicy: LEGWAN
powiedzmy że polecam na 99 % 1% zostawiam na czynnik ludzki który moze się pomylić
jestem bardzo zadowolona z tej kliniki, zawsze otrzymałam konkretną pomoc, badają psy bardzo dokładnie, stosują różne nowinki na rynku weterynaryjnym, można przez telefon uzyskać też konkretną pomoc, nie ma problemu że czas pracy się skończył, jak jest pacjent to go spokojnie przyjmują, robią RTG, USG, operują .... mają fryzjera i sklepik :)
Której lecznicy nie polecasz: nie mam takiej, od początku wylądowałam w Legwanie :)
Link: http://www.legwan-wet.pl/przychodnia1.html

mala85 - 27-08-2009, 13:27

Miasto:Wrocław
Adres:Paczkowska 26
Numer telefonu: (071) 333-95-01
Nazwa lecznicy: Lecznica Dla Zwierząt. Zbigniew Łukaszewski

Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego):
Polecam na 99%. Gdy Aksel miał 3 miesiące wylądowaliśmy u niego gdy psina była w tragicznym stanie i prawie był jedną łapka na "tęczowym mostku" jednak doktor "bardzo konkretny facet" po bardzo szybkiej interwencji zrobił wszystkie potrzebne badania (zaznaczam, że na miejscu) i uratował nam malucha.
To nam wystarczyło żeby zostać w tej lecznicy. Dla lekarza nie było problemu w tym dla nas cięzkim okresie że w nocy jechaliśmy do niego na wizytę. ;*
P.S. jednak mam zatrzeżenie co do jednego doktor ma starzystów także jeżeli się ktoś zdecyduje to tylko do niego a nie do praktykantów.

Której lecznicy nie polecasz: Leo. Gabinet weterynaryjny przy ul.Prostej 15 we Wrocławiu
Żadnych badań nie robią na miejscu (nawet pobierania krwi). Aksel wylądował u nich przed wizytą u Łukaszewskiego. 4 dni u nich był i prawie mi go wykończyli w ostatni dzień gościu powiedział że psina nie ma szans.

iness8@o2.pl - 27-08-2009, 15:43

Miasto: Warszawa
Adres: ul. Lencewicza 2a
Numer telefonu: 0-22 638-26-11
Nazwa lecznicy: Marcel2
Link: http://marcel2.pl/
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to dlaczego):
Moim zdaniem jest to jedna z najlepszych klinik weterynaryjnych w Warszawie. Wspaniali weterynarze, którzy na prawdę wiedzą co robią. Jeżdżę do nich odkąd tylko pamiętam, jeszcze zanim miałam psy. Mojej Inie już 2 razy uratowali życie. Teraz gdy Pumka miała ten chwilowy paraliż również bardzo nam pomogli i diagnozę postawili od razu.

Której lecznicy nie polecasz: Nie polecam lecznicy na ul. Borowej Góry, weci naciągają jak tylko mogą. Nie znają się na tym co robią, odnoszę wrażenie że oni nie pomagają zwierzakom z zamiłowania tylko robią wszystko dla kasy. Kiedyś golden moich znajomych przeciął sobie tętnice to powiedzieli że go nie przyjmą bo zaraz zamykają i nie mają na to czasu.
Gdy znaleźliśmy ze znajomymi czarną labradorkę to też nie bardzo mieli ochotę jej przyjąć bo zamykają.

AniaCz. - 27-08-2009, 18:24

Miasto: Torun
Adres: ul. J. Lelewela 33
Numer telefonu: 56 652 81 67‎
Nazwa lecznicy: Salus
Powiem jedno zwiedzilam wiele lecznic w kuj.-pom. Dla mnie nie ma lepszej. Super fachowcy. :)

Lorena - 27-08-2009, 19:01

DarekB, Bada hymmm nie mam zdania jakiegoś szczególnego, nie byłam tam nigdy z psami aczkolwiek słyszałam sporo o niej, jedni chwalą inni narzekają, wszystko zależy od tego czego od weta oczekujesz.
Vetka , ok :)

kondor - 17-02-2010, 10:21

Bora napisał/a:
Miasto: Poznań Adres: ul. Mieszka 1

Znam tą klinikę z opowiadań i zdania są dość mocno podzielone.
Czy jest w Poznaniu inne miejsce które polecacie?

Bora - 17-02-2010, 10:45

kondor napisał/a:

dr. Hanna Lisiecka ul. Międzyborska.

kondor - 17-02-2010, 10:59

Bora napisał/a:
kondor napisał/a:

dr. Hanna Lisiecka ul. Międzyborska.

dzięki

Gosia_sob - 17-02-2010, 20:23

Ja też polecam:

Adres: ul. Mieszka I 18

Numer telefonu: 61 823-09-97

Nazwa lecznicy: Klinika Weterynaryjna dr Grzegorza Wąsiatycza

Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego): jak narazie NA SZCZESCIE nie musieliśmy korzystać w poważnych przypadkach ale z tych "rutynowych" wizyt jesteśmy zadowoleni

Której lecznicy nie polecasz: Klinika Weterynaryjna os. Orła Białego Poznań

Katrinaxxl - 17-02-2010, 23:02

a jakaś klinika w Szczecinie? bo szykujemy sie do kastracji i przeświettlenia?:)
AnTrOpKa - 17-02-2010, 23:32

Katrinaxxl, Prześwietlenie na miejscu masz w klinice u Pępiaka. Jeśli chodzi o kastrację, to polecam dr. Kozdrasia, on ma specjalizację w tych sprawach :) Tylko od razu zaznaczam, ze jest u nich dość drogo. Ja zawsze jezdze tam z Hexą, bo znam ich wszystkich (robiłam tam kurs weterynaryjnym i miałam praktyki), więc zawsze jak do nich jadę to do Kozdrasia albo do Zadumińskiego :)

tutaj masz link: http://klinikapepiak.pl

goldi845 - 18-02-2010, 10:56

Adres: Ul.Stanisława ze Skalbmierza 5
Numer telefonu: 48(12)4171223

Nazwa lecznicy: REKSVET
Link :http://www.reksvet.pl/
Leczyłam tam Goldi dalej leczę Nukiego i Nive Panowie są super zawsze pocieszą wytłumaczą itp. naprawdę polecam

A nie polecam

Adres: Brodowicza 13
Numer telefonu: 12 4112867

Nazwa lecznicy: Chow Chow (chyba )
nie polecam ze względu na pracowników nie mili nic nie tłumaczą nie leczą a ciągną kasę od właściciela zwierzaka. Choć analityka jest tam super :)

mawi27 - 18-02-2010, 19:07

Miasto: Kamionki k Poznania/ ZOO Poznań
Adres: Ul.Szafirowa 52
Numer telefonu: (061) 898-07-13

Nazwa lecznicy: Arka Noego

Weterynarz: Paweł Botko

Weterynarz z powołania, kocha zwierzęta a one same mają do niego już na dzień dobry zaufanie, nie raz nam pomogł i to nie tylko w kwestii psów, zna sie na rzeczy i doskonale potrafi postawić diagnozę, do tego ceny ma bardzo przystępne.

Klinika Weterynaryjna "PROMIENISTA"
dr Maciej Gogulski dr Beata Kosińska
Poznań, ul. Promienista 6
tel. (0-61) 862-94-83
tel. (0604) 220-669

Prywatna Praktyka Weterynaryjna
dr Jarosław Juszczak
Poznań, oś. Armii Krajowej 85 A
tel. (0-61) 872-07-81

Katrinaxxl - 18-02-2010, 20:03

AnTrOpKa, Dzięki bardzo, napewno skorzystam :)
AnTrOpKa - 18-02-2010, 23:03

Katrinaxxl, w ramach podziekowania zamawiamy spotkanie z Tobą i Figo ;D :P :P
matipietrzak96 - 07-07-2010, 17:36

Adres: ul. Wojska Polskiego 52
Numer telefonu: (061) 848 75 63
Nazwa lecznicy: Klinika Weterynaryjna "Akademicka"
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego) Tak: profilaktyka i leczenie zwierząt, w tym egzotycznych; diagnostyka kardiologiczna; EKG RTG USG; Badania laboratoryjne krwi, moczu, parazytologiczne, bakteriologiczne i mykologiczne itp.
Centrum Zdrowia Małych Zwierząt
M. Majka, R. Starczewski s.c.
Os. Władysława Jagiełły 33
(przy wieży telewizyjnej)
Link: http://www.klinikawet.org.pl/
Godziny otwarcia: pon - pt: 8:oo - 22:oo ; sb - nd: 10:oo - 16:oo

dzionga - 07-07-2010, 18:05

Ordowska Monika

Poprzeczna 3
Reda
tel. 0 58 677 80 31

pn-pt: 11-18
sobota: 9-14

os - 19-08-2010, 10:35

KRAKÓW - NIE POLECAM

osobiste bardzo negatywne doświadczenie
KRAKVET os. Złotego Wieku (Huta) oraz ul. Sanocka

Lekarzy wymieniać nie chcę bo nie wypada, ale to jaką diagnozę postawili maluszkowi od razu groziło stołem operacyjnym.
Skonsultowaliśmy w innej lecznicy w Krakowie oraz we Wrocławiu - piesek okaz zdrowia!!!!

Może ktoś ma inne doświadczenia ale moje są okropne:(

Magda_P - 19-08-2010, 21:51

Miasto:Poznań
Adres:Brzozowa 1 Kolloch Marek
Numer telefonu: 61 830 16 71
Nazwa lecznicy:Weterynarz
Zdecydowanie polecam. Rzetelny, znający się na labradorach (Pan doktor sam jest właścicielem labradora). Bardzo przystępne ceny, fachowa obsługa. Czysty i zadbany gabinet. Moja sunia uwielbia tam chodzić.

Której lecznicy nie polecasz: Lecznicy na ulicy Mieszka I. Pani naciągnęła nas na niepotrzebne badania, bo widziała, że jestem z mężem w stresie i martwimy się o Psiaka. Brudno - to kolejny problem. Pies nawet gdy zsiusiał się pod siebie nikt nie przyszedł przez długi czas (mimo moich próśb) aby przyjść posprzątać - ja niestety nie mogłam tego zrobić, bo moja sunia miała kroplówkę i gdy tylko się ruszyłam ona szła za mną. Do tego bardzo zawyżone ceny - sama wizyta bez jakichkolwiek badań wyniosła nas 120 zł + do tego kolosalne ceny za badania.

Bora - 19-08-2010, 23:06

Cytat:
Której lecznicy nie polecasz: Lecznicy na ulicy Mieszka I. Pani naciągnęła nas na niepotrzebne badania, bo widziała, że jestem z mężem w stresie i martwimy się o Psiaka. Brudno - to kolejny problem. Pies nawet gdy zsiusiał się pod siebie nikt nie przyszedł przez długi czas (mimo moich próśb) aby przyjść posprzątać - ja niestety nie mogłam tego zrobić, bo moja sunia miała kroplówkę i gdy tylko się ruszyłam ona szła za mną. Do tego bardzo zawyżone ceny - sama wizyta bez jakichkolwiek badań wyniosła nas 120 zł + do tego kolosalne ceny za badania.

Kiedy to było ? Teraz? Jeśli teraz to nie dziwię sie że brudno, bo klinika jest w trakcie remontu i przebudowy.
Moja suczka też zwymiotowała, ale dla mnie nie było problemem posprzątać po niej.
Co do ceny wizyty... Wizyta w tej klinice kosztuje 50zł, więc nie wiem dlaczego zapłaciłaś 120zł. Ceny badań są kolosalne, bo próbki wysyłane są do Niemiec do Laboratorium Idexx.
Nie znam innej kliniki w Poznaniu która dysponuje takim sprzętem. Do tej Kliniki nie jeździ sie na szczepienia czy z zapaleniem ucha.

jkasia - 20-08-2010, 08:05

Lublin - nie polecam Chiron Wet na Szmaragdowej. Lekarze nie potrafia nawet odczytać poprawnie zapisu USG.Tylko kasa leciała a diagnozy nie było przez kilka dni.
Mam mieszane uczucia do Kliniki Małych Zwierząt na Stefczyka - za dużo lekarzy i za każdym razem pies trafia do kogoś innego i od poczatku trzeba tłumaczyć cała historie choroby :confused:

Polecam - Klinike Uniwersytetu Przyrodniczego na Głębokiej ze względu na wspaniały i kompetentny personel.Lekarze wszystkich specjalności, najlepszy sprzet w Lublinie do usg i RTG,mozliwość wykonania gastroskopii. Lakarze podaja swoje prywatne numery tel aby dzwonic jakby coś sie działo (sama z tego korzystałam). I chociaż stan niektórych pomieszczen może troche odstraszać (brak pieniedzy na remonty) to nie ma sie co zrażać :haha:
Moge równiez polecic przychodnie Test na Jana Sawy oraz doktor Agnieszke Bieregowoj, która sama ma hodowle labków i swietnie zna te rase:) Przyjmuje na ul.Z.Krasińskiego3

Magda_P - 24-08-2010, 19:29

[quote="Bora"]
Cytat:

Kiedy to było ? Teraz? Jeśli teraz to nie dziwię sie że brudno, bo klinika jest w trakcie remontu i przebudowy.
Moja suczka też zwymiotowała, ale dla mnie nie było problemem posprzątać po niej.
Co do ceny wizyty... Wizyta w tej klinice kosztuje 50zł, więc nie wiem dlaczego zapłaciłaś 120zł. Ceny badań są kolosalne, bo próbki wysyłane są do Niemiec do Laboratorium Idexx.
Nie znam innej kliniki w Poznaniu która dysponuje takim sprzętem. Do tej Kliniki nie jeździ sie na szczepienia czy z zapaleniem ucha.

Było to ok tygodnia maksymalnie 2 tyg temu. Dla mnie też nie jest problemem posprzątac po psiaku, ale niestety nie mogłam - pies miał w łapie wenflon, jak tylko ruszyłam się z miejsca to ruszała za mną.
Cena wizyty wacha się od 50-150 zł (Lekarz sam podaje kwotę w zależności od tego co zrobił) czyli Pani spojrzała na dwa zdjęcia, wykonała zbędną gastroskopię psiaka - wszystko trwało ok 10 minut. Reszta czasu to oczekiwanie i kroplówka.
W moim przypadku nikt nie wysyłał żadnych próbek do Niemiec :) . Piesek był badany na miejscu.
Może i mają dobry sprzęt - ale ich praca polega na naciąganiu klientów - nie są to zdecydowanie lekarze z powołania.
Normalnie bym tam nigdy nie pojechała - miałam konkretny powód. Ale teraz już wiem, że z moją sunią już tam nigdy nie pojadę.

Bora - 24-08-2010, 21:38

Magda_P, Masz prawo.
Magda_P napisał/a:
czyli Pani spojrzała na dwa zdjęcia, wykonała zbędną gastroskopię psiaka - wszystko trwało ok 10 minut. Reszta czasu to oczekiwanie i kroplówka.

Gastroskopię? Tutaj chyba powiało ironią zgadza się?

Ja sie nie upieram, też wiem jacy to są ludzie, głośno mówić tego nie bedę, po co sobie wrogów robić... Na pewno znam lekarzy z większą wiedzą, niestety z mniejszymi możliwościami diagnostycznymi.

mawi27 - 24-08-2010, 23:37

co do lecznicy na Mieszka I ma rowniez wiele zastrzerzen, fakt jest taki ze procz dobrego sprzetu reszta pozostawia wiele do zyczenia a glownie ceny, przejechalismy sie na tej lecznicy gdy w gre wchodzilo zdrowie naszej Lary, kasowali nas doslownie za bzdety ktore w niczym nam nie pomogly a wyniki w leczeniu byly marne, na koncu rozlozono rece, wiec zmuszeni bylismy szukac pomocy w innych misatach, fakt wizyte w cenniku zaczyna sie niby od 50 zl ale ja jeszcze ani razu takowej nie zaplacilam, zawsze byly to kwoty powyzej 100 zl a wizyty czasami trwaly po 10-15 min z ktorych nic nie wniosly pozytecznego do leczenia naszego psa, podsumowujac, sprzet moze i maja swietny ale nic poza tym.
I zaznaczam to sa jedynie nasze odczucia, uwazamy ze bylismy naciagani na niepotrzebne wydatki

che - 05-01-2011, 18:16
Temat postu: Kompetentni Weterynarze ??????????
Myśle że dobry temat do dyskusji.
Stwórzmy listę dobrych weterynarzy Każdy jakiegoś ma, jakiegoś za żadne skarby świata nie poleci itp
Nie mam zaufania do Wet myślę że jak wszystko po prostu poszli w komercje i mało
ich obchodzi zdrowie naszych psów, ale jednak są i z prawdziwego zdarzenia.
I o takich każdy z nas chciałby się dowiedzieć gdzie takich szukać i gdzie są.
Mieszkamy w różnych miastach ale lista prędzej czy później będzie pełna na całą Polskę.
Ja osobiście szukam Weta z Kielc DOBREGO WETERYNARZA FACHOWCA OD LABÓW.
U kilku już byłem i nie jestem z nich zadowolony, więcej się o chorobach i przypadłościach dowiedziałem z tego forum niż od Wet. Nasze Labki to mercedesy w skali psów i zasługują na najlepszych fachowców.

nika - 05-01-2011, 18:49

bardzo dobry pomysł ;)
w Gdańsku chodziliśmy do przychodni Amicis na Elbląskiej 65, więc polecam, jedna z tamtejszych lekarek sama ma laba, więc wie co i jak :)
w Tczewie natomiast chodzimy na Jasia i Małgosi 6 do Olwetu, do państwa Twarowskich - młodzi, pełni miłości do zwierząt weci, z dużą wiedzą. Potrafią poświęcić czas na DOKŁADNE wytłumaczenie wszystkiego, nawet gdy za drzwiami jest kolejka :) jestem zadowolona z tego jak zajęli się naszymi potworami ;p do Noetzla i Arskiego się zraziłam, ale miło mnie zaskoczył wet z Al.Zwycięstwa 11 (robiliśmy u niego prześwietlenie stawów).

jkasia - 05-01-2011, 18:54

Istnieje juz podobny temat http://forum.labradory.or...i+weterynaryjne
Ryniu - 05-01-2011, 21:47

Polecam lecznicę gdzie leczę swoje psy Gabinet weterynaryjny CHIRON ul. Kraszewskiego 26, Włocławek, oraz w Łodzi: Piotr Kaczmarek - Abivet, ul Głowackiego 5
Cziko - 08-01-2011, 14:30

Adres: os. 1000-lecia 30
Numer telefonu: 61 8701104
Nazwa lecznicy: MyPet
Strona internetowa: http://mypet.pl
Dlaczego polecam? Głównie dlatego, że widać, weterynarz zna się na rzeczy :) Ma "fiu bzdziu" na punkcie labradorów, można go zapytać praktycznie o wszystko, zawsze znajdzie czas. Nie jest drogi, i jeszcze nie zdarzyło nam się, abyśmy zostali wykiwani.

W Poznaniu nie polecam kliniki weterynaryjnej na os. Orła Białego 86 bodajże. Byliśmy tam raz, w nagłym wypadku, a nasz wet później się dziwił, co to za głupoty mamy zapisane, hoho. I opinie innych ludzi też tam nie są za dobre.

damiano - 22-02-2011, 16:55

Powinniscie zajrzec na ten ranking najlepszych placowek weterynaryjnych na tej stronie Lecznica
joanna - 22-02-2011, 21:25

Bielsko biała polecamy Med vet,cudotwórcę pana Wojtka Toczka,stawia na nogi najgorsze przypadki,pozatym niesamowita intuicja w diagnostyce,OSTRZEGAMY przed beskidzką ponieważ mało który pies przeżywa zabieg,krojenie bez żadnych badan po prostu wyznaczają termin na drugi dzień nawet nie patrząc na psa ZGROZA
ewusia81 - 22-02-2011, 22:33

Cziko napisał/a:
Adres: os. 1000-lecia 30
Numer telefonu: 61 8701104
Nazwa lecznicy: MyPet
Strona internetowa: http://mypet.pl
Dlaczego polecam? Głównie dlatego, że widać, weterynarz zna się na rzeczy :) Ma "fiu bzdziu" na punkcie labradorów, można go zapytać praktycznie o wszystko, zawsze znajdzie czas. Nie jest drogi, i jeszcze nie zdarzyło nam się, abyśmy zostali wykiwani.

Ja rowniez z reka na sercu moge polecic ta klinike. Dr Nowak jest rewelacyjny i to nie tylko moja opinia :) Oprocz tego ze to czlowiek o ogromnej wiedzy i wielkim sercu, do zwierzat podchodzi indywidualnie (zapamietuje swoich podopiecznych), po prostu robi to co kocha :) Odpowiada na wszytskie pytania, te glupie tez :-P rozwiewa wszelkie watpliwosci. Badania mikroskopowe robi sam od razu na wizycie, a ceny przy takiej opiece jaka oferuja nie sa wygorowane, bodajze 35 zl za wizyte podstawowa. Przy tym nie naciaga na niepotrzebne badania i koszty (wiem z autopji) a dodatkowo klinika ma karte stalego klienta na ktorej zbiera sie procent od zaplaty a potem wymiania na co chce, czy tez na cokolwiek ze sklepiku czy tez na wizyte, badania itp... Niegdy z Jego ust nie uslyszalam tez ze mam karmic psa konkretna "firma", w rozmowie opiera sie na skladzie karmy, co wydaje mi sie bardzo pozytywne :)
Cytat:
Na Orla Bialego w zyciu bym nie pojachala, mama chodzila tam z psem i jak dla mnie ludzie sa tam niekompetentni a do tego klinika jest "zimna", taka bezserca, bez ciepla do zwierzaka...
O Mieszka... naczytalam sie rowniez wiele zlego... Jak wybieralam lecznice dla nas, jeszcze przed zakupem Emmy, przeczytalam wszystko co mozliwe na temat lecznic. Niestety opinie lecznica na Mieszka ma nie najlepsze mimo dobrego sprzetu. Wysokie ceny, naciaganie, nieumiejetnosc leczenia a do tego podejcie personelu, takie opinie mnie odstraszyly kategorycznie... Co do "specjalistyki" jesli mozna by to tak nazwac to daje im plus za to, ze gdy potrzeba bylo specjalnej karmy dla chorego Axelka ze schroniska, ktory byl w DT u basik, po obdzwonieniu calego Poznania w sylwestra o 14, tylko tam udalo mi sie ta karme dostac.

gosia1974 - 24-02-2011, 11:05

Polecam :) Moja Moncia była tam sterylizowana, opieka wspaniała. Jestem zadowolona :)
Przychodnia Weterynaryjna "Na Polance" specjalista chirurg lek.wet. Katarzyna Marciniak.
ul. Katowicka 11 lokal U1-2
(os. Polanka) 61-131 Poznań
tel. 061 872 30 06 kom. 0600 201 415
email: napolance@wp.pl

Godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek 8.00 - 20.00
sobota 9.00 - 15.00,
niedziela 15.00 - 18.00

[ Dodano: 24-02-2011, 11:12 ]
Cziko, ewusia81, Moja Moncia ma w marcu szczepienia,pójdę z nią na os. 1000- lecia 30 jak tak zachwalacie, ponieważ mam bliżej niż na os. Polanka :)

inkapek - 24-02-2011, 12:48

Ja polecam w Szczecinie ten gabinet:
http://vetmedic.szczecin.pl/
nie jest on długo na rynku ale weterynarze są w niej z innej kliniki którzy postanowili założyć swoją lecznicę. Wiedza i zaangażowanie ogromne, pełna opieka nad zwierzakiem.

Mistique - 24-02-2011, 20:55

Miasto: Łódź
Adres: Broniewskiego 65
Numer telefonu: 042 643 12 62
Nazwa lecznicy: Animal
Polecam na 100% :) Cenię sobie tę przychodnię ze względu na podejście lekarzy zarówno do zwierzaków, jak i do ich właścicieli. Nie jest to jakiś kołhoz, do jakich zdążało mi się trafić, gdzie nic nie wiadomo i nie dość, że płaci się za usługi to jeszcze trzeba się naprosić, żeby pomogli. Od samego początku sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Chodziłam do niej wcześniej z kotkiem, który niestety był już bardzo chory.
Link: http://www.animalwet.eu/

Miasto: Łódź
Adres: Rzgowska 205
Numer telefonu: 042 646 53 81
Nazwa lecznicy: Cm-Vet
Nie mam konkretnego zdania jeszcze na temat tej przychodni, ale na pewno nie sprawiła złego wrażenia. Byłam tam z Leiną kilka razy i wydawało się, że wszystko jak najbardziej OK. Piszę o niej ze względu na to, że czynna jest całodobowo, co czasem się bardzo przydaje :)
Link: http://www.cm-vet.com.pl/

Której lecznicy nie polecasz: Cieszyńska 12
Nie polecam, właśnie ze względu na formę i sposób obsługi zwierzaków i ich państwa. Za każdym razem kto inny ogląda zwierzaka, nikt nigdzie nie notuje co mu było i generalnie wygląda to tak, jakby mało obchodziło lekarzy zdrowie pupili. Może od czasów, kiedy bywałam tam z kotem coś się zmieniło (miejmy nadzieję), ale z Leiną poszłabym tam tylko jeśli naprawdę bym nie miała innego wyjścia.

Ikani - 01-07-2011, 10:28

Miasto: Gdynia
Adres: ul. Kielecka 22
Numer tel.: 508 07 22 34 (komórka), oraz 0-58 620 55 55 (stacjonarny)
Nazwa: Gdyńska Klinika Weterynaryjna

Ostatnio, niedziela, godzina 21, Diego osowiały, opuchnięta dolna szczęka przy kle (wszystko dosłownie w kilka godzin), zasypia z pyskiem w górze, nie da się go zachęcić do zabawy... MASAKRA! Wsiedliśmy z nim w taksówkę i pojechaliśmy właśnie tam, na początku dlatego, że jest czynna całą dobę. Weterynarz - fajny facet. Zrobił mu prześwietlenie, dokładnie obejrzał, "wymacał". Diagnoza po badaniach, a nie po domysłach! Zostawiliśmy go tam na noc. Następnego dnia zaraz po otarciu kliniki nasz Diego nie dość, że nie był już opuchnięty to skakał i cieszył się na nasz widok jakby nic się nie stało! To nasze doświadczenia, a tak obiektywnie:

- czynna całodobowo,
- szeroki zakres usług,
- bardzo dobrze wyposażona,
- kompetentni i sympatyczni lekarze (Dieg łaził za nimi i merdał ogonkiem jakby znał ich całe życie). Czy trzeba więcej? WYLECZYLI MI PSA! :haha:

bonio89 - 26-08-2011, 09:59

Miasto: Szczecin
Adres: Batalionów Chłopskich 38A, 70-764 Szczecin
Numer telefonu: (091) 461 21 55
Nazwa lecznicy: AMICUS

Byłem na pierwszej wizycie, lekarz dokładnie obejrzał i przebadał pieska, przebadał udzielił nam wskazówek w wychowywaniu i żywieniu. Dodam iż był delikatny i sympatyczny. Jestem jak na razie zadowolony 100%, zamierzam tam jeździć z Joyem chociaż jet to kawałek od nas (8km). Doktor który nas przyjął to Lek.wet. Krzysztof Barański. Przychodnia polecana także przez Royal Clain

Link: http://www.amicus.szczecin.pl/

Której lecznicy nie polecasz: nie trafiłem jeszcze na taką

EwaS79 - 29-08-2011, 09:49

JAROSŁAW PODKARPACKIE
My polecamy:
Lecznica dla zwierząt „US-WET”
ul.Chmielowskiego 3,
Szówsko
37-500 Jarosław
(016)621-65-38

Link:http://us-wet.pl/

Pracuje tutaj 2 weterynarzy i jeden technik, leczenie na wysokim poziomie, mają RTG, własne laboratorium, wprawdzie lecznica jest poza miastem (niecały kilometr za Jarosławiem) ale warto, lekarze posiadają dużo wiedzę, ciągle się dokształcają, umieją leczyć i mają świetne podejście do zwierzaków :haha:

Natomiast odradzam: FENIKS. LECZNICA WETERYNARYJNA. GAJDA J. PASIEKA 1
37-500 JAROSŁAW , PODKARPACKIE psy zamiast tu zdrowieć to albo im się pogarsza albo przechodzą na drugą stronę.

donia457 - 29-08-2011, 12:04

kochani Warszawiacy mam pytanie czy nie macie jakiejs dobrej lecznicy dla zwierzat ,ktora zrobila by sterylke suni przed 1 cieczka?
moja kolezanka zaadoptowala sunie ze schronu a ma w domu amstafka ,pieska ktory nie moze byc wykastrowany,ze wzgledu na to ze by nie przezyl zabiegu a boi sie panicznie tego momentu i bardzo chcialaby ja wysterylizowac przed 1 cieczka,ale w lecznicy do ktorej chodze tam jej powiedzieli ze po 1 cieczce moga to zrobic :confused:

AnIeLa - 29-08-2011, 12:06

donia457, napisz może do Sodalis? Może ona będzie wiedziała gdzie robią.
donia457 - 29-08-2011, 12:14

AnIeLa, dzieki
Monisiaczek - 30-08-2011, 10:20

donia457 może też aganica pomoże Ci w tej sprawie :)
myszkapatii - 19-03-2012, 00:59

Kwiatkowski Szymon, lek. wet. Lecznica dla zwierząt
Adres: Golina, Słowackiego 6
Telefon: 63 241 80 18

Najlepszy weterynarz jakiego znam .Polecam w 200%

Chelsea - 19-03-2012, 08:53

CENTRUM ZDROWIA ZWIERZĄT SILVET PRZYCHODNIA WETERYNARYJNA
Krakowska 4, Centrum
41-400 Mysłowice, śląskie
tel. 603-15-85-57
tel. 605-83-55-59
tel. kom. 513-10-07-69

Polecam lek.wet. Jacek Karcz :)

Almathea83 - 19-03-2012, 09:26

MIEJSCOWOŚĆ: Wrocław
Przychodnia Weterynaryjna
ul. Nasturcjowa 24 (róg Fiołkowej)
tel.: 071 339 26 77
http://wet-wroclaw.pl/wet-wroclaw.html

dr Mariusz Kniat- świetny lekarz i bardzo empatyczny człowiek, super podejście do psiaka, zna się na tym co robi, polecam w 100%. Moreno cieszy się bardziej na jego widok niż na nasz jak wracamy do domu :D

Przyjmuje na zmianę z dr Magdą Stasiowską, do której akurat ja nie lubię chodzić z Moreno bo nie ma w sobie tyle sympatii i serca co pan Mariusz, a poza tym chciała palcami usunąć psu mlecznego kiełka :beated: dopiero po 2 nieudanych próbach poszła po szczypce.

Nr bezpośrednio do pana Mariusza: 501 779 547, podczas rozmowy poda swój grafik na tydzień do przodu :) :)

tenshii - 19-03-2012, 10:42

dr n.wet. lek.wet. Hiroaki Kanzawa
specjalista chorób psów i kotów.
Przychodnia weterynaryjna “KANZAWA”
ul. Czajkowskiego 73
51-147 Wrocław (Karłowice)
tel. 71-325-56-88
http://www.kanzawa.com.pl/

Ufam jak żadnemu innemu weterynarzowi :) pierwszy, który tak dokładnie ogląda nasze psy.
Informuje nie tylko o dobrych stronach zabiegów czy leczenia, ale również o złych.
Tłumaczy wszystko bardzo szczegółowo, i opowiada o każdym z możliwych sposobów leczenia - to właściciel wybiera drogę, nie on za właściciela.

Jestem bardzo zadowolona

Ewelina - 19-03-2012, 11:09

Przychodnia dla Zwierząt
Lek.Wet Katarzyna Kolman
Słoneczna 8, 78-100 Kołobrzeg
Tel.: (94) 351-05-00
E-mail: kolwet@plusnet.pl
Godziny otwarcia:
pn-pt: 10:00-19:00
sb: 10:00-14:00

Lilitu - 19-03-2012, 22:01

Danvet
ul. Stefana Batorego 5
32-005 Niepołomice
tel. 12-281-02-20
http://www.danvet.pl/

Pierwszy gabinet, z którego jestem na prawdę zadowolona. Sympatyczna i konkretna kadra, z dobrym podejściem do pacjentów i właścicieli.

zaba - 17-05-2012, 16:09

Gabinet Weterynaryjny SAN WET
ul. Konarskiego 67
38-500 Sanok
Lek. wet. Michał Gajewski

Kaasiulka1 - 18-05-2012, 21:48

Adres: ul. Kordiana 60
Przychodnia Weterynaryjna- Krzysztof Serwacki
tel.:12 654 24 00

Szczerze polecam tę lecznicę w 100 %. Uczęszczam tam z Amirem i z moją kotką. Naprawdę fachowe podejście przede wszystkim "ludzkie". Klinika godna zaufania !! :)
Mój Amir dosłownie uwielbia tam przychodzić, każda wizyta jest dla niego przyjemnością pomimo tego, że czasem badania nie są przyjemne. Lekarze tamtejsi uwielbiają zwierzęta i naprawdę kochają swój zawód co wyraźnie widać :)
link do strony lecznicy :
http://weterynarze.krakow.pl/strona-domowa/37

Karoola - 20-05-2012, 02:08

Miasto: Dąbrowa Górnicza
Adres: ul. Legionów Polskich 79
Numer telefonu: całodobowy: 798 671 244
Nazwa lecznicy: CENTRUM ZDROWIA MAŁYCH ZWIERZĄT
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego): Polecam z całego serca, bardzo profesjonalne podejście, żadnego strzelania w ciemno. Miła obsługa. Bez ciągnięcia leczenia w nieskończoność, dr Kloryga kiedy uznał, ze z uchem Browniego jest wszystko w porządku, ogłosił koniec kuracji, chociaż mógł jeszcze ją przeciągnąć, bo przygotowywał nas na wielomiesięczną bitwę z bakterią... Nie płaciliśmy za kontrolę, sprawdzenie gruczołów i obcięcie pazurów ostatnio, tylko za szczepienie. Dodać mogę jeszcze, że dobrze wyposażony gabinet (nawet dwa), bardzo ładnie, czysto, pachnąco i przestronnie, nie trzeba się przepychać i kisić z innymi pacjentami :-P Na miejscu jest jeszcze sklep i salon piękności.
Link: http://www.czmz.eu/

Iwinka - 19-06-2012, 19:59

Miasto: bliskie okolice Wrocławia
Adres: Mirków, ul. Jagiellońska 26
Numer telefonu: 71-3151402
Nazwa lecznicy: Przychodnia Weterynaryjna Małgorzata i Krzysztof Bioły
Czy polecacie na 100% : szczególnie Pana Krzysztofa, bo to On "wybawia" naszą Sambę z wszelkich zdrowotnych kłopotów. Od szczeniaka ją zna i choć mamy do Niego daleko, tylko tam jeździmy.
Wszystkie problemy rozwiązuje, jest do dyspozycji także pod telefonem, zawsze pomoże, rzeczowo, konkretnie, fachowo, z poczuciem humoru i przyjaźnie dla psa. Jak do tej pory każde leczenie (a było tego trochę, łącznie ze sterylizacją i wycinaniem narośli skórnych) trafione i bez problemów zakończone sukcesem. Odpowiada na każde pytanie, leczenie i leki wpisuje w książeczkę. Ceny bardzo przystępne, bez zbędnych kosztów.

aniunia1983 - 19-06-2012, 20:19

Helow,
Teraz ja potrzebuje pomocy, pewnie niektórzy z was sytuacje mojego Nerunia znają i potrzebuje zasięgnąć kilka opini od innych lekarzy wiec może ma ktoś sprawdzoną lecznice w okolicach Rybnika. Byłabym wdzięczna za namiary a Neruś jeszcze bardziej :) Dla zbliżenia link poniżej z chorobą Nerusia

Chelsea - 20-06-2012, 08:50

aniunia1983, spróbuj w tej leczniczy mieści się Katowice-Brynów słyszałam dużo dobrych opinii http://www.lecznica-brynow.com/index.html
aniunia1983 - 20-06-2012, 09:49

Napewno pojade :) dostałam info że klinika w Rybniku pana Sobika na ul.Krzyżowej jest dobra , pojade tam dzisiaj i to zaraz z Nerulą więc postaram sie wam napisać czy jest OK i jakie wrażenie odebrałam :)
jamagda - 20-06-2012, 11:15

POLECAM
Miasto: Gdańsk
Adres: os. Jelitkowski Dwór ul. Czarny Dwór 14/6
Numer telefonu: 58/346 40 35; 509 249 606
Nazwa lecznicy: "U Weterynarza" dr. Adam Sobotka
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego) Do lecznicy chodzę od 2009r z moją 2,9 letnią kundelka Mją i z Bezką oczywiście. Co prawda wizyty stanowią na szczęście drobne sprawy jak szczepienia, odrobaczenia czy infekcja górnych dróg oddechowych u Majki jak była mała. Nie wiem więc jak wet sprawdza się w przypadku poważniejszych schorzeń. Dr Sobotka ma bardzo dobre podejście do psiaków - moje dziewczyny wręcz cieszą sie jak są u niego. Mankamentem jest b mało miejsca w poczekalni co czasem prowadzi do konfliktów miedzy podenerwowanymi psiakami. Z rozmów z innymi osobami które lecza tam swoje psiaki wiem że wet cieszy sie dobrą opinią. Z tego co wiem to otworzyli też filię w Pruszczu Gdańskim. Może są tu też jakies osoby które leczą swoje psiaki u dr-a Sobotki bardzo jestem ciekawa Waszych opinii.
Link: http://www.uweterynarza.pl/

Adres: Gdańsk, Łąkowa 35/38
Numer telefonu: 58 555-19-99
Nazwa lecznicy:Szpital Weterynaryjny Krzemińskiego
[b]Czy polecacie na 100%[/b W klinice leczyłam dwa poprzednie pieski. Sonia jak miała 14 lat miała przeprowadzona operacje usunięcia listwy mlecznej (nowotwór). Operacja się udała i Sonia żyła jeszcze 2 lata. Drugi mój psiak - Muszka również miała tam usuwaną listwę mleczną razem ze sterylizacją, niestety w jej przypadku nowotwór był złośliwy i szybko pojawiły się przerzuty.
Lekarze mają bardzo dobre podejście do zwierząt, dobry sprzęt, wszystkie bad, wykonuja na miejscu, walczą jak tylko można aby psiaka uratować ale też mówią otwarcie kiedy trzeba podjąć tę ostateczna decyzję aby pieskowi skrócić cierpienia. Szpital jest czynny 7 dni w tyg. 24h/dobę Minusem są wysokie ceny. Ja zostawiłam tam baaardzo grubą kasę ale czego się nie robi dla ratowania przyjaciela...
Link http://szpital-wet.pl/

Adres: Gdańsk, Potokowa 12a
Numer telefonu: 58 341 23 95
Nazwa lecznicy:Przychodnia Weterynaryjna lek.wet. Bohdan Rutkowiak/ Sabina Zarnowska
[b]Czy polecacie na 100%[/b Kolejnym wetem ktorego mogę polecić z czystym sumieniem a wręcz uważam go za guru weterynarii w Gdańsku to jest prof. Bohdan Rutkowiak tylko nie wiem czy on jeszcze przyjmuje , gdyż jak operował Sońkę w 2003 roku ropomacicze -> sterylizacja) to był już w b. podeszłym wieku. Ale Dr Sabina również jest świetnym lekarzem.
Do profesora trafiłam po tym jak mój wcześniejszy weterynarz leczył bezskutecznie Sońkę na zapalenie gardła a pies miał mega zaawansowane ropomacicze.

NIE POLECAM

b]Miasto[/b]: Gdańsk
Adres: Gdańsk Brzeźno ul. Gałczyńskiego 18

Jak wczesniej pisałam suczka mało sie nie wykończyła z powodu ropomacicza a była leczony na zapalenie gardła.

ANNA_MAJA - 11-08-2012, 13:40

Szukacie doskonałego lekarza? Człowieka myślącego, patrzącego na problem całościowo, analizującego dogłębnie przypadek?

POLECAM dr Małgorzatę Klimowicz - Myśliwiec, właścicielkę przychodni CITY - VET w Warszawie, ul. Litewska 12 .

Trafiłam do CITY-VET na Litewskiej z psem w stanie wstrząsu hipowolemicznego (pies jeszcze dzień wcześniej był w innej lecznicy, gdzie był dotychczas prowadzony i leczony). Podjęto heroiczną walkę o jej życie. To dzięki dr Małgorzacie Klimowicz - Myśliwiec moja sunia zawróciła z drogi za TM... Mimo, że przypadek jest niezwykle i dramatycznie trudny...

Mam psy od 35 lat, znam wiele lecznic - nikt nigdy nie zajął się żadnym moim zwierzęciem w tak dogłębny, szczegółowy sposób. Nikt nie patrzył na psa tak całościowo, nie analizował jego historii (łącznie z dokumentacją medyczną z przychodni, gdzie sunia była leczona). Byłam pytana o takie szczegóły o jakie nikt nigdy mnie nie pytał. Odkryto fakty, których nikt nie brał pod uwagę a które są niezwykle pomocne w dochodzeniu do sedna choroby.

Burza mózgów, analiza przypadku, diagnostyka różnicowa - to standard w pracy nad każdym trudnym przypadkiem w tej przychodni.

POLECAM: PRZYCHODNIA CITY - VET
dr Małgorzata Klimowicz - Myśliwiec : prawdziwy Sherlock Holmes i dr House w jednej osobie.
WARSZAWA,
ul. Litewska 12
tel: 22 490 46 39

Życzę wszystkim by wizyty w lecznicach ograniczały się do szczepień. Ale w razie jakichkolwiek problemów zdrowotnych - tych prostych i tych nierozwiązywalnych przez innych lekarzy - gorąco polecam wizytę w tej właśnie lecznicy!!!!!

Martzel - 16-08-2012, 22:36

Poszukuję dobrego weterynarza w Warszawie, najlepiej z Mokotowa lub Ochoty.
ANNA_MAJA - 17-08-2012, 04:50

MARTZEL, polecam jak wyżej. Z Mokotowa nie jest daleko - a naprawdę LEKARKA DOSKONAŁA !
ppaula2 - 17-08-2012, 09:48

Martzel, a szukasz, bo szukasz czy coś się dzieje?
Tola - 17-08-2012, 17:40

szukamy dobrego lekarza, nic się nie dzieje złego, absolutnie :)
chcemy mieć po prostu, sprawdzonego lekarza, blisko nas, któremu możemy zaufać i który zna się na labkach

ppaula2 - 17-08-2012, 21:05

Tola, z tego co wiem, to Weronika tam mieszkała nie daleko, może coś zna?
Ale ona sama na Wesołą jeździła.

Weronika_S - 17-08-2012, 21:42

Tola, na pewno NIE POLECAM lecznicy na Baleya-totalna porażka.
Super lecznica niedaleko Was jest na Białobrzeskiej,a tam polecam dr Annę Czubek, świetna babka,doskonały diagnostyk i lekarz.Link do strony http://www.bialobrzeska.waw.pl/
Nasz Olaf zawsze wracał stamtąd przeszczęśliwy :-P my zresztą też :)
do tej pory czasem tam jeździmy jak nasza wetka nie potrafi pomóc naszemu psu czy nie ma odpowiedniego sprzętu.

Tola - 18-08-2012, 13:24

bardzo dziękuję za podpowiedzi :)
bunia69 - 18-08-2012, 14:13

Jest też lecznica na pl.Hellera
dr.Czerwieckiego to też wspaniały
wet.na 100% .

iness8@o2.pl - 18-08-2012, 15:45

Tola, ja Ci polecam klinikę Marcel2 ma dwa oddziały - na Mokotowie i Bemowie. My jeździmy do tego na Bemowie ale lekarze w tych dwóch oddziałach są Ci sami :) Moje psy zawsze z największych tarapatów tam wyciągali. Ina miała w zeszłym roku tam 2 ciężkie operacje , teraz w listopadzie idzie na trzecią i nie boje się jej tam oddać. Klinika godna polecenia w 100 % :)
http://marcel2.pl/nasze_oddzialy

Tola - 18-08-2012, 16:26

Bunia69, iness8@o2.pl bardzo Wam dziękuję za informacje, o dr czerwieckim słyszałam, faktycznie ma świetnie opinie,

iness8@o2.pl, byliśmy właśnie u martzela2 na mokotowie, przyznam szczerze, że mamy mieszane uczucia niestety i raczej tam nie wrócimy .. prędzej na bemowo, a jakiego dr stamtąd poleciłabyś nam najbardziej?

zastanawialiśmy się czy nie chodzić do kliniki czerwieckiego na wilanowie, ale mamy już litewską, białobrzeską i dwie opcje w zanadrzu, to bardzo ważne mieć sprawdzonego weta, z naszym jamnikiem chodziliśmy do lecznicy Veticus, ale głównie na szczepienia, dzięki Dziewczyny :)

iness8@o2.pl - 18-08-2012, 16:36

Tola, a co się stało na Mokotowie? U kogo byliście?

Ja polecam - dr, Seweryna, Bogdańskiego i dr. Dąbrowską :)

Mieliśmy tam tylko raz nieprzyjemną wizytę jak Nowa Pani dr bez konsultacji z chirurgiem sama odstawiła mojej Inie środki przeciwbólowe w drugim dniu po operacji nawet nic nam nie mówiąc i kazała podawać Ibuprom ale zgłosiliśmy to i potem było wszystko ok :)

Tola - 18-08-2012, 16:55

iness@o2.pl, w lecznicy była jakaś młoda Pani, nie wiemy jak się nazywa, chyba była na zastępstwie, bo według grafiku, w czwartek powinien przyjmować dr bogdański (według informacji w klinice), w pokoju zabiegowym było troszkę brudno, na stole leżały jakieś paznokcie (fuj), Pani bez oglądania, zbadania psa i mierzenia temperatury chciała dać Tosi zastrzyk, poza tym Mała o mało co nie spadła jej ze stołu ..
oprócz tego Pani była naprawdę bardzo sympatyczna i miła, więc tak naprawdę nie chciałabym nic złego mówić po adresem tej kliniki ani nawet tej Pani, osobiście jednak wolałabym żeby Tosia w przyszłości miała bardziej fachową opiekę ;)
(ps. Malucha zaszczepiliśmy w innej lecznicy, czuje się dobrze, a teraz sobie słodko śpi obok swojego worka z karmą :) )

[ Dodano: 18-08-2012, 16:57 ]
iness8@o2.pl napisał/a:
kazała podawać Ibuprom ale zgłosiliśmy to i potem było wszystko ok :)

ojej, słyszałam, że psiakom nie wolno podawać ludzkich leków przeciwbólowych .. nasza wetka nam powiedziała, że mogą im bardzo zaszkodzić, hmm

Weronika_S - 18-08-2012, 17:06

są dla psów jak trucizna,zwłaszcza ibuprofen!
ANNA_MAJA - 18-08-2012, 17:36

TOLA,

na Litewską do CITY VET-u możesz iść jak w dym. Możesz liczyć na tych lekarzy w najcięższych przypadkach i na "co dzień", przy zwykłych wizytach.

Powtórzę się, ale powiem - dr Małgorzata Klimowicz - Myśliwiec (z tego co się zorientowałam przedstawia się przez tel. tylko tym drugim nazwiskiem) to lekarz o niezwykłym podejściu do pacjenta, o niezwykłej wiedzy i niespotykanie analitycznym umyśle.

Byłam kilkakrotnie świadkiem sytuacji kryzysowych, kiedy trafiał tam pacjent w stanie dramatycznie ciężkim. Widziałam w jakim tempie organizowana jest tam operacja ratująca życie (mają salę operacyjną, współpracują z doskonałym chirurgiem), niezależnie od godzin pracy lecznicy. To jedno z najlepszych miejsc w Warszawie, jakie znam.

POLECAM, naprawdę.

CITY VET
ul.Litewska 12
Warszawa
22 490 46 39

pon - pt: 10 - 20
sob: 10 - 16
niedz. 12 - 16

Tola - 18-08-2012, 17:46

ANNA_MAJA, dziękuję :)
jestem już spokojna, mając tyle opcji do wyboru i poleconych, dobrych wetów ;*

iness8@o2.pl - 18-08-2012, 21:08

Tola, o matko! Nas nigdy coś takiego nie spotkało...w takim razie polecam Bemowo i wyżej wymienionych wetów :)

[ Dodano: 27-01-2013, 11:44 ]
Chciałam sprostować jedną rzecz jeśli chodzi o klinikę Marcel2 na Mokotowie. Przyjmuje tam tylko czterech weterynarzy z Marcela na Bemowie ,a mianowicie dr. Bogdański, dr. Seweryn, Dr. Domoń i dr. Buczek. Czasami weterynarze zamieniają się między sobą na zmiany i pewnie tak było w przypadku Toli :)

Naprawdę bardzo polecam tą klinikę ,a w szczególności dr. Anne Banaszek dzięki ,której moja Puma miała najlepszą opiekę. Oby było więcej takich weterynarzy.

Polecam też dr. Dąbrowską, dr. Kulik i niezmiennie dr. Seweryna i dr. Bogdańskiego :)
Jeśli ktoś chciałby wybrać się na USG to radzę wybrać dr. Seweryna niż dr. Domonia. Oboje są dobrzy ale jakoś bardziej pasuje mi sposób wykonywania badania u dr. Seweryna ;)

fadziochowa - 06-04-2014, 17:16

Hej Wszystkim. :)
Poszukuję najlepszego ortopedy w Warszawie, czy może ktoś polecić jakąś lecznicę gdzie na pewno psiak dostanie najlepszą opiekę ?
Chcemy zrobić kolejne RTG stawów biodrowych i dodatkowo łokciowych, a przy okazji skonsultować się z dermatologiem.

Martzel - 06-04-2014, 18:51

Hej,
bardzo dobry ortopeda to dr Adam Janicki, przyjmuje w Wawrze.

A jeśli chodzi o dermatologa to zdecydowanie lecznica Dermavet i dr Karaś-Tęcza lub dr Prystupa.

aganica - 06-04-2014, 19:15

Martzel napisał/a:
eśli chodzi o dermatologa
Ja polecam dr. Kourou Dembele jest współwłaścicielem Przychodni Weterynaryjnej "Białobrzeska".
Powiem tylko tyle.
Jeżeli lekarz pomoże to go polecamy, nie pomoże - odradzamy.
Jeden z tu wymienianych lekarzy zdiagnozował u seterki nowotwór na wardze, już była umówiony termin operacji / usunięcie zmiany w dużym polu co daje zniekształcenia wargi i możliwe problemy z jedzeniem/
Uprosiłam właścicielkę by poszła jeszcze na konsultacje do dr. Dembele.
Co się okazało ??? zapalenie mieszka włosowego ]:)
Dr. po prostu to wycisnął i ...po kłopocie.. Od tego czasu minęło trzy lata i Moli ma się świetnie ;*

feliksdybikowsk - 26-02-2015, 14:25

U mnie to wygląda tak:
MIASTO: Kraków
ADRES: ul. Szafera 1
NR TELEFONU: 668-494-577
STRONA WWW: http://www.weterynarz-krakow.pl/

Żadnego innego weterynarza z nie jestem w stanie tak bardzo i z czystym sercem polecić :)

aganica - 27-02-2015, 21:09

feliksdybikowsk napisał/a:
Żadnego innego weterynarza z nie jestem w stanie tak bardzo i z czystym sercem polecić
Mocno powiedziane ale.. jak to powiadają "zaufanie to polowa sukcesu".
Ważne by lekarz potrafił, w odpowiednim momencie powiedzieć ; nie wiem, nie potrafię pomóc i wysłał do kogoś kto, może lepiej się orientuje w jakiejś specjalizacji.
Tak jak z ludzkimi lekarzami, internista niekoniecznie się zna na okulistyce czy ginekologii i odwrotnie.

Arczi - 22-04-2015, 18:10

Ja ze strony swojej polecam przychodnię weterynaryjną w Kamieńcu Wrocławskim.
Kiedyś mieli klinikę we Wrocławiu.

KAMIENIEC WROCŁAWSKI (ok. 2km od WROCŁAWIA)
ul. Wrocławska 144
droga 455

lek.wet Ewa Fałendysz-Toś

71 381 90 55
602 715 240

Wet jest wyjątkowo tani. Potrafił się zająć 10 letnią labradorką sąsiada, gdzie, we wrocławskiej innej przychodni wet wyłudził na leczenie setki złotych, a i tak to nie pomagało na nowotwór.

Moją labradorką się zajmowali od małego i Gardusia była raczej zdrowa, nie licząc dysplazji i też nowotworu.