forum.labradory.org

Archiwum - Labrador retriever biszkopt - Łódź 3,5 miesiąca

lukcza1 - 10-11-2009, 22:49
Temat postu: Labrador retriever biszkopt - Łódź 3,5 miesiąca
Witajcie, niestety sprzedaję mojego 3,5 miesięcznego labradorka. Szukam dla niego lepszych warunków. Powodów jest kilka. Po 1. nie jestem w stanie poświęcić mu tyle czasu ile by potrzebował. Daję mu tyle czasu ile tylko zdołam – karmię, biegam z nim, wychowuję, uczę, jednak mam tego czasu coraz mniej, a wkrótce nie będę miał wcale (studia prawnicze, praktyki, zajęcia dodatkowe). Po 2. mieszkam tylko z ojcem, to już nie jest ta rodzina, co dawniej. Sądziłem, przyjmując taki prezent, że labrador będzie miał dobre warunki – duży ogród, dużo swobody i ja dający mu mnóstwo miłości. Jednak brakuje mu najważniejszego – obecności ludzi, częstego przebywania z nim. Z jednej strony cieszę się, że tak radośnie wita się ze mną, gdy wracam. Za każdym jednak razem widzę, jak strasznie brakuje mu towarzystwa człowieka przez cały dzień.
Psa sprzedam za 300 zł. Mógłbym oddać go oczywiście za darmo w dobre ręce, ale w ten sposób będę miał oprócz zaufania do człowieka pewną gwarancję, że na psiaku oszczędzać nie będzie. Nie chcę, by stał się zwykłym podwórkowym psem, ale ukochanym członkiem czyjejś rodziny.
Proszę więc o oferty osób, które zapewnią temu psu lepsze warunki niż ja.

http://www.fotosik.pl/pok...5a1c42d7f2.html
http://www.fotosik.pl/pok...f517d64b6b.html
http://www.fotosik.pl/pok...80bbcf5e9f.html

Kontakt: lukcza1@op.pl

fieldfare - 10-11-2009, 22:55

lukcza1 napisał/a:
Mógłbym oddać go oczywiście za darmo w dobre ręce, ale w ten sposób będę miał oprócz zaufania do człowieka pewną gwarancję, że na psiaku oszczędzać nie będzie. Nie chcę, by stał się zwykłym podwórkowym psem, ale ukochanym członkiem czyjejś rodziny.

Zapraszam na stronę Fundacji Pomocy Labradorom PRIMA
Oraz na fundacyjne FORUM
Organizujemy wizyty przed o poadopcyjne w domach zgłaszających się do adopcji labradora. Każda potencjalna rodzina jest wnikliwie prześwietlana zanim dostanie psa :)

kejsii - 11-11-2009, 10:55

Biedny psiaczek szkoda że musisz go oddać a może jeszcze przemyślisz tą sprawę nie podejmuj decyzja na gorąco :( no i napisz coś więcej o psiaku z jakiej hodowli czy ma rodowód???
lukcza1 - 11-11-2009, 19:30

To niestety nie jest decyzja podjęta na gorąco. Myślę o tym cały czas, po prostu obawiam się o przyszłość psa, skoro nie mogę dać mu tyle, na ile zasługuje. Gorzej będzie, jeśli zostanie u mnie. Pies rodowodu nie ma i nie jest z żadnej hodowli - to psiak z 1. miotu suczki pewnej pani, której niestety osobiście nie znam. To pytanie chyba nie ma jednak znaczenia - po piesku widać, że jest prawdziwym labradorem;)
kejsii - 11-11-2009, 19:41

lukcza1 napisał/a:
po piesku widać, że jest prawdziwym labradorem;)
no niestety nie masz racji nie chciała bym aby zabrzmiało to dosadnie ale skoro nie ma rodowodu to jest kundelkiem .. Moim zdaniem jeśli już zdecydowałaś się że nie może mieć psiaka to powinnaś pomyśleć o oddaniu go do adopcji a nie sprzedaży i zgłosić się do fundacji PRIMA
lukcza1 - 12-11-2009, 07:45

Jeżeli dla Ciebie rodowód jest podstawą rozróżnienia, że pies jest labradorem/kundelkiem, to gratuluję. Mojej oferty nie kieruję poza tym do osób, którym na tym papierku zależy. Psiak jest prawdziwym labradorem, co widać na zdjęciach.

Bez osobistych wycieczek proszę

mala85 - 12-11-2009, 08:05

hola hola, albo skupiamy się na rzeczy najistotniejszej czyli na psiaku albo na tym jak miło dogadać drugiej osobie. Szanujmy się nawzajem i skupmy się na jednym.
aganica - 12-11-2009, 08:50

Widzę że w momencie gdy kończą się argumenty merytoryczne, przechodzimy do argumentów ad persona. ;D
kejsii - 12-11-2009, 10:07

lukcza1ludzie tu chcą ci pomóc znaleźć odpowiedni dom dla twojego psiaka i niestety droga koleżanka nikt tu nie pomoże ci jeśli chcesz psa sprzedać i każdy będzie namawiać ci do adopcji ....
[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 ]
p.s widać właśnie na czym zależy czy na dobrym domku dla biednego pieska i oddaniu go do adobji czy na zarobieniu choć 300zł na tragedi psiaka ZGROZA

Proszę trzymać sie tematu. Mod.

lukcza1 - 12-11-2009, 18:22

3. Umotywowałem już, czemu psa nie oddaję za darmo, więc proszę bez insynuacji, że chcę zarabiać na biednym psie. Sądzę, że osoba, która zaoferowałaby mu bardzo dobre warunki nie miałaby problemu, żeby przekonać mnie do znacznie niższej kwoty. Na tym jak widzę nikt się nie skupił, bo w mailach, które otrzymuję są wyłącznie pytania: czy ma rodowód i z jakiej hodowli...

Proszę trzymać sie tematu. Mod.

fieldfare - 12-11-2009, 18:36

lukcza1 napisał/a:
w mailach, które otrzymuję są wyłącznie pytania: czy ma rodowód i z jakiej hodowli...

Ja o nic nie pytam - proponuję Ci byś zgłosił się do Fundacji PRIMA po pomoc. Aktualnie mamy do wyadoptowania osiemnasto miesięcznego, rodowodowego psa po którego ustawił się już ogonek chętnych. Wybrana zostanie jedna rodzina ale wszyscy zostaną wnikliwie sprawdzeni poprzez ankiety i wizyty przedadopcyjne w domach rodzin chętnych do adopcji. Może któraś z rodzin zainteresowałaby się Twoim psem?
Ale wówczas musiałbyś psa oddać za darmo, bo my nie pośredniczymy w sprzedaży a jedynie pomagamy psom w potrzebie.

kejsii - 12-11-2009, 19:41

lukcza1 napisał/a:
Sądziłem, przyjmując taki prezent
dostał psa w prezencie a chce za niego 300zł to mówi samo za siebie
orlosia - 12-11-2009, 21:12

kejsii, pieniądze nie są warzne prawda? wiec nie wyliczajmy juz czy z rodowodem za ile sprzedany za ile go kupił... liczy sie dobro psa
jezeli mu na nich naprawde niezalerzy w co głęboko chce wierzyć a piesek jest naprawde śliczny taki mój mały Rubenik ( tez jest bez papierów) to zgłosi sie do fundacji a tam szczeniak napewno znajdzie dobry dom.
pozdrawiam.

kejsii - 12-11-2009, 21:50

orlosia12, właśnie do adopcji wszyscy tu namawiamy i wszystkim chodzi o dobro psiaka czy z rodowodem czy bez powinien zostać oddany do dobrego domu...
orlosia12 napisał/a:
pieniądze nie są warzne prawda?
dokładnie zgadzam sie dlatego neguje kogoś kto dostał psa w prezencie a sam chce go sprzedać
Huberto - 12-11-2009, 23:40

lukcza1 , nie chcąc być niegrzecznym powiem Ci tylko tyle, że jeśli na prawdę nie masz już czasu opiekować się czworonogiem to ja na twoim miejscu bez wahania oddałbym psa do adopcji w ten sposób na pewno znajdzie kochający dom, a nie chcesz kasę za jego sprzedaż to czy wtedy masz pewność że trafi w odpowiednie ręce, a wydaje mi się, że te 300 zł to łatwy kąsek dla pseudo hodowali Labków.
Bora - 13-11-2009, 00:01

fieldfare napisał/a:
Ale wówczas musiałbyś psa oddać za darmo, bo my nie pośredniczymy w sprzedaży a jedynie pomagamy psom w potrzebie.

Myślę że sprawa jest jasna. Decyzja należy do lukcza1,

papisia - 13-11-2009, 11:22

A mnie się wydaje, że jest wyraźnie napisane od jakiegoś czasu w regulaminie, że na forum nie można zamieszczać ofert kupna - sprzedaży psów. W związku z tym jeśli lukcza1, nie decyduje się na oddanie psa do adopcji, ale chce za niego kasę to nie mamy o czym rozmawiać. Pies nie jest w potrzebie, lecz jest psem do sprzedania. Jeśli zmieni zdanie to proszę o informacje i wątek otworzę :|