|
forum.labradory.org
|
|
Szkolenie - Szkolenie Szczecin
AnTrOpKa - 14-02-2008, 02:15 Temat postu: Szkolenie Szczecin Czy słyszał ktoś z Was o dobrym szkoleniu w Szczecinie?
Mamy zamiar się wybrać, ale nie wiemy jaka szkoła jest dobra... Jeśli wiecie, która jest zła to też napiszcie.
Ja znalazłam dwie, dosyć ciekawe oferty :
http://airisbis.w.interia.pl
http://www.psieranczo.pl
inkapek - 14-02-2008, 10:11
nie znam żadnego
dewuska - 14-02-2008, 12:04
AnTrOpKa, ja oczywiście tych szkół nie znam, ale przed wyborem poszłabym zobaczyć jak takie zajęcia wyglądają, jakie stosowane są metody nauczania... wybrałabym szkołę, w której stosuje się metody pozytywne np. kliker, a unikałabym tych tradycyjnych... tam, gdzie my z Gringo chodziliśmy na szkolenie były ofiary szkoleń tradycyjnych (nie w naszej grupie)... pomijając fakt podwójnych kosztów szkolenia to jeszcze pieski zostały skrzywdzone...
na stronach, których linki podałaś nie zauważyłam jasnego określenia metod szkoleniowych, więc nie wiem czy i która szkoła jest dobra... ale tak między wierszami doczytuję się (być może błędnie), że jednak są to szkoły tradycyjne...
jeśli zdecydujesz się na szkolenie pozytywne to na TYM FORUM, możesz zapytać czy w ogóle w Twojej okolicy jest taka możliwość... być może ktoś będzie wiedział, albo też znał te szkoły i Ci doradzi lepiej niż ja
AnTrOpKa - 14-02-2008, 18:58
dewuska, co masz na myśli pisząc szkoły tradycyjne? Metody "szarpnij i krzycz" ? Ja się doczytałam, że 'pozytywnymi metodami' na smakołyki. Niestety w Szcz nie ma szkoły klikerkowej, a do takiej chciałabym iść
dewuska - 14-02-2008, 21:15
AnTrOpKa napisał/a: | co masz na myśli pisząc szkoły tradycyjne? |
nie tylko szarpanie i krzyczenie mieści się w metodach tradycyjnych, bo to nie jedynie sztandarowe kolczatki... szkoły tradycyjne to takie, które opierają się na teorii dominacji (z której pod koniec życia wycofał się sam Fisher)...
Karolina być może ja się mylę i to rzeczywiście są szkoły pozytywne, więc nie twierdzę, że są złe... Jak mówię, ja bym poszła na przykładowe zajęcia bez Hexy (sama tak zrobiłam), pooglądała, porozmawiała z uczestnikami i prowadzącymi, a później podjęła decyzję czy i która szkoła bardziej mi odpowiada.
Kuba i Chili - 14-02-2008, 21:23
wtrace dwa zdania co do metody klikerowej podobno robi sensacje mozna nauczyc psa od szukania kluczy po sciaganie skarpetek i podawanie do reki az do przeprowadzania prze ulice czytalem jakis czas temu pewnien artykuł sam chcialem uczyc chili ta metoda ale niestety duzo latwiej jest szkolic samymi smakolykami.. metoda pozytywnego szkolenia jest barsziej efektywna pies nie jest zastraszony bo niestety metoda tradycyjna czasem tez ma takie skutki.. metoda pozytywnego szkolenia pies przez chwalenie wszystkiego co robi dobrze zaczyna kojarzyc fakty i oducza sie zlych nawykow... polecam pewna ksiazke ktora polecila mi Monisia "pozytywne szkolenie psowdla żółtodziobów" Pameli Dennison
http://merlin.pl/frontend...t/1,513066.html
pomocna ksiazka
AnTrOpKa - 29-02-2008, 12:33
Więc... zaczynamy szkolenie w poniedziałek
Cieszę się, bo Pani kazała klicker przynieśc, czyli zapowiada się ciekawie
dewuska - 29-02-2008, 14:39
AnTrOpKa, a którą szkołę wybraliście?
my kliker dostaliśmy za darmo w ramach pomocy naukowych i skrypt z przebiegiem szkolenia
AnTrOpKa - 29-02-2008, 19:29
dewuska, na psie rancho Popytałam, poczytałam i już wiem, że szkołę chwalą Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór Zobaczymy w poniedziałek
dewuska - 01-03-2008, 10:56
AnTrOpKa napisał/a: | psie rancho |
no to cieszę się, że się co do nich pomyliłam
bawcie się dobrze
AnTrOpKa - 01-03-2008, 11:31
dewuska, zdamy relację po pierwszym spotkanku
dewuska - 02-03-2008, 13:23
AnTrOpKa napisał/a: | zdamy relację po pierwszym spotkanku |
koniecznie
abi - 03-03-2008, 17:01
Antropka jak po pierwszym spotkaniu na szkoleniu.Miałaś zdać relacje?
AnTrOpKa - 03-03-2008, 19:11
abi, właśnie wróciłam Więc... Było mokro i zimno No i jak wiadomo, to dopiero pierwsze spotkanie, więc nie należy się spodziewać cudów Hexa była nawet grzeczna W sumie to było takie spotkanie bardziej organizacyjne Zobaczymy jak będzie w srodę
Hexa się wymęczyła, bo po ćwiczeniach bawiła się z pieskiem i teraz śpi jak suseł
Lorena - 03-03-2008, 19:14
no to niech sobie pannica odpocznie:) a Tobie jak się podobała cała ogranizacja?? ile zamierzacie odbyć takich spotkań??
AnTrOpKa - 03-03-2008, 19:20
Ustalone jest z góry, że szkolenie trwa 3 miesiące, po 2 spotkania (lub więcej jak ktoś chce) w tygodniu Cała organizacja ok, kobieta dobrze tłumaczy, pokazuje co i jak. Myślę, że będzie goood Mówiła też, że pracowała z wieloma labradorami, więc ma doświadczenie
Lorena - 03-03-2008, 19:21
no ot teraz trzeba czekać i zabrać sie do pracy:) trzymamy kciuki za Waszą naukę:)
kagan - 22-09-2008, 20:50
Mozesz powiedzieć cos wiecej o tym ośrodku, podobaly sie szkolenia?
AnTrOpKa - 22-09-2008, 21:52
kagan, w sumie było ok Całe szkolenie odbywało się tylko i wyłącznie metodami pozytywnymi. Zero kolczatek, szarpania czy krzyków. Poza tym zawsze można się poradzić Diany gdy ma się jakiś problem. My w sumie nie ukończyłyśmy kursu do końca, bo najpierw wyjazd, później cieczka a na końcu leń i tak wyszło. Ale patrząc na innych ludzi to rezultaty szkolenia były zadowalające
gusia1972 - 22-09-2008, 22:26
AnTrOpKa, to kontynuj tą naukę
my tez miałysmy przerwę od lutego aż i włąśnie zaczynamy dalej chodzić
w naszej szkole się chodzi póki pies sie nie nauczy tego co si miał nauczyć wszystko w jednej początkowej cenie
AnTrOpKa - 23-09-2008, 10:36
gusia1972, tylko że wiosną się fajnie chodziło, a teraz zimno, brudno.. i chęci brak . Jedyne z czego się bardzo cieszę to to, że Hexa chyba po tej cieczce stała się taka kochana i jakby bardziej ułożona
kagan - 23-09-2008, 20:46
Dzwoniłem i musze poczekac do 3 szczepienia z podjęciem treningu czyli jeszcze 2 tygodnie. Martwi mnie tylko to że szkola ma umowę o teren tylko do listopada i jak narazie nie wiedza co dalej. Gdzie w Szczecinie kupie taśmę 10m?
Dżastin - 23-09-2008, 21:56
kagan, tasme 10m ja kupiłam w sklepie na krzywoustego zaraz koło Turzyna taki mały sklepik w piwnicy, ale mysle ze w kazdym sklepie zoologicznym taka tasme kupic
AnTrOpKa - 23-09-2008, 23:40
Dżastin, nie w każdym... jak ja w jednym o takie coś spytałam to sprzedawczyni prawie oczy na blat wypadły. W innym zoologicznym była tylko linka i niestety linke kupilam. Ale tasma jest milion razy lepsza.
Dżastin - 24-09-2008, 08:42
ajj to niewiedziałam, że u nas w sklepach takie zacofanie ja tylko w dwoch sklepikach kupuje
kagan - 24-09-2008, 16:46
Dżastin napisał/a: | kagan, tasme 10m ja kupiłam w sklepie na krzywoustego zaraz koło Turzyna |
Dzieki zajrzę tam przy okazji, w zoologach marketowych nie znalazłem takiej
Dżastin - 24-09-2008, 17:08
kagan napisał/a: | w zoologach marketowych |
takich u nas w ogóle nie polecam. Tam jest drogo strasznie i nie maja tego co trzeba zazwyczaj.
Dżastin - 23-12-2008, 12:44
alex, polecam inne tematy, bo na pytanie które zadałes juz były odpowiedzi w innych tematach podajze w dziale psychika i zachowanie
Katrinaxxl - 08-10-2009, 00:05
Hej a ile kosztuje taki trenning i która szkółke najbardziej polecacie w Sz-nie? ja koniecznie muszę wojego piesynka zapisać bo go rozpuścilam
kagan - 08-10-2009, 07:44
http://www.psiafarma.com/
około 150 za miesiąc chyba
Aneti - 08-10-2009, 08:39
My się zapisaliśmy z Hepi do psiego przedszkola prowadzonego własnie przez http://www.psiafarma.com/ idziemy chyba od soboty. Koszt przy wysłaniu smsa promocyjnego 500 zł za 6 miesiący (2 miesiące gratis), bez promocji 500 zł za 4 miesiące, spotkania soboty i niedziele godz. 9 rano
inkapek - 08-10-2009, 16:39
My też do psiej farmy koszt jak wyżej
kagan - 08-10-2009, 19:47
Aneti napisał/a: | spotkania soboty i niedziele godz. 9 rano |
Ja chodze na 10 więc sie spotkamy przy zmianie.
inkapek napisał/a: | My też do psiej farmy koszt jak wyżej |
Wlasnie widzialem neske i jakiegos czarnuszka na forum psiej farmy . Na ktorą chodzicie?
kejsii - 08-10-2009, 21:41
Ale wam zazdroszczę macie w czym przebierać jeśli chodzi o szkolenia... U mnie w miejscowości nie ma nikogo doświadczonego kto by sie podjął otwarcia takich szkółek dla piesków ... Najbliższe profesjonalne szkolenia odbywają sie jakieś 70km od mojej miejscowości.. A to juz troszkę za daleko
jedyne co udało mi się znaleść do bardzo przemiły Pan który sam ma hodowle piesków i wystawia je na wystawach i pomaga mi w nauczeniu mojego malucha dobrych manier a przy okazji bruno może się pobawic z innymi psiakami Dojeżdzamy 20 km raz w tyg to jedyne co mi się udało znaleść ...
kagan - 09-10-2009, 06:43
kejsii napisał/a: | przemiły Pan który sam ma hodowle piesków i wystawia je na wystawach i pomaga mi w nauczeniu mojego malucha dobrych manier |
Szkolenie PT to nic wielkiego. Może się okazac że przy pomocy tego pana twoj pies będzie lepiej wyszkolony niż nie jeden po kursie. Najważniejsze jest aby szkolić psa codziennie na spacerach i w domu po kilka minut. Bez tego zadne profesjonalne szkolenie nic ci nie da bo tam w sumie tylko pokazuja ci jak szkolić i koryguja ewentualne błedy. Najważniejsze jest aby pies codzienie słuszał komendy wtedy je sobie utrwali.
Aneti - 09-10-2009, 09:34
ja jeszcze mam pytanie, bo podobne te szkolenia odbywają się na 2 parkingu na Głębokim..gdzie to jest???? na stronie nie ma żadnej mapki
kejsii - 09-10-2009, 09:58
kagan, dokładnie tak robimy codziennie szkolimy pieska sami tzn powtarzamy komendy kilka razy dziennie po 15 min aby mu się utrwaliło a raz w tygodniu jeździmy do pana wiesława aby zobaczył jakie postepy zrobiliśmy .. A juz widac że właśnie takie codzienne kilkunasto minutowe zabawy połączone z powtarzeniem komend skutkują...
Katrinaxxl - 09-10-2009, 13:41
Dzięki bardzo 150zł za miesiąc da sie przeżyć. próbuje ogłaskać mojego rojbera ale i tak dołaczmy do Was (niestety) dopiero w marcu. i zaraz oblukam tą psią farmę
inkapek - 09-10-2009, 17:35
kagan napisał/a: | inkapek napisał/a:
My też do psiej farmy koszt jak wyżej
Wlasnie widzialem neske i jakiegos czarnuszka na forum psiej farmy . Na ktorą chodzicie? |
Neska nie chodzi a mały idzie jutro pierwszy raz na 9 rano będzie chodził.
Aneti napisał/a: | ja jeszcze mam pytanie, bo podobne te szkolenia odbywają się na 2 parkingu na Głębokim..gdzie to jest???? na stronie nie ma żadnej mapki |
To jest tak. Jak się jedzie na głębokie to się skręca w lewo(jak wejście nad wodę) i jedzie przy płocie do końca. I to jest po lewej parking.
kagan - 09-10-2009, 19:37
inkapek napisał/a: | Aneti napisał/a:
ja jeszcze mam pytanie, bo podobne te szkolenia odbywają się na 2 parkingu na Głębokim..gdzie to jest???? na stronie nie ma żadnej mapki
To jest tak. Jak się jedzie na głębokie to się skręca w lewo(jak wejście nad wodę) i jedzie przy płocie do końca. I to jest po lewej parking. |
Wysiadasz z tramwaju lub jadąc samochodem od centrum skrecasz w lewo. Po lewej stronie mijasz pierwszy parking, gdy skończy się ogrodzenie kąpieliska to za kilkanaście metrów po lewej masz drugi parking. Bedzie tam stalo napewno kilka aut na szkolenie. Diana przyjeżdża czerwonym Fordem Mondeo. Do terenu szkoleniowego trzeba iść jeszcze kilkadziesiąt metrów przez las więc lepiej być wcześniej i iść ze wszystkim na teren za pierwszym razem.
AnTrOpKa - 09-10-2009, 20:01
Możecie Diane pozdrowić od czekoladowej Hexy i jej właścicielki
Aneti - 10-10-2009, 11:32
no właśnie sie spóżniliśmy i nie mogliśmy znaleźć tego miejsca, dopiero jak grupa na 10 przyjechała jakoś dotarliśmy, jak na pierwszy raz było chyba nieżle
jutro już nie będzie problemu
kagan - 10-10-2009, 11:46
Fajniutki ten twój Hepi, tylko nie zapomnij zmienić torebki na smakołyki
inkapek - 10-10-2009, 12:22
My stawialiśmy pierwsze kroki. Poznalismy Hepi i Astora
Było bardzo fajnie
Aneti - 10-10-2009, 15:17
kagan, a nie przedstawiliście sie z Astorem....
a nie wiedziałam że aż tyle zje
inkapek, mi tez sie podobało, myślałam że będzie dużo dużo gorzej, ale jakoś sobie mała radziła
kagan - 10-10-2009, 22:00
Cytat: | kagan, a nie przedstawiliście sie z Astorem.... |
Jak nie, w drodze spotkaliśmy Was i Paulinę. Astor to ten czekolad labradorowaty
inkapek - 11-10-2009, 19:05
Aneti, No pewnie że się przedstawił, chyba w szoku byłaś
Dziś też było ok, do czasu kiedy skończyły się smaczki wtedy to w duszy miał moje polecenia
Aneti - 12-10-2009, 08:21
ja to miałam ostatnim razem Diana powiedziała że juz mozemy iśc do domu, bo i tak nic z tego nie będzie tym razem wzięłam cąły worek różnych smaczków a i tak pod koniec zostały mi 3 zjadła swój obiad na skzoleniu
kagan napisał/a: | Jak nie, w drodze spotkaliśmy Was i Paulinę. Astor to ten czekolad labradorowaty |
no chyba tak...nie cięzko u mnie było chyba z kojarzeniem
Wogóle to cudne są wasze psiaki Hepi dobrze robią te zabawy z innymi psiakami śpi potem cały dzień
|
|