forum.labradory.org

Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Przebarwienie pod oczkiem od łzawiących oczu - jak usunąć?

anna3678 - 30-01-2010, 21:11
Temat postu: Przebarwienie pod oczkiem od łzawiących oczu - jak usunąć?
Macie moze sposob na zlikwidowanie przebarwienia siersci pod oczkiem? Lusi ma zatkany prawy kanalik lzowy, pani wet mowi ze jej to nie przeszkadza, nie uposledza jej. juz nie dlugo wybieramy sie na przeswietlenie stawow pod narkoza wiec bedzie miala przeczyszczony ten kanalik ale ta plama.... nie wiem czym mam ja rozjasnic..... macie jakiegos pomysla?
mala85 - 31-01-2010, 00:54

anna3678, proponuje wkleić jakieś zdjęcie...co to za plama???
o jakie przebarwienie Ci chodzi??

papisia - 31-01-2010, 10:37

mala85 napisał/a:

Zapewne chodzi o zacieki pod oczami na skutek częstego łzawienia, ropiejących oczu itd.

anna3678, kup sobie płyn show tech "No more tears" do codziennej pielęgnacji oczu. Odetkasz tym kanalik, a nasączonym wacikiem przemywaj zacieki :)

http://www.amberhouse.pl/...h=76_75_120_123 - przeczytaj opis :)

anna3678 - 31-01-2010, 18:53

papisia napisał/a:
mala85 napisał/a:

Zapewne chodzi o zacieki pod oczami na skutek częstego łzawienia, ropiejących oczu itd.

anna3678, kup sobie płyn show tech "No more tears" do codziennej pielęgnacji oczu. Odetkasz tym kanalik, a nasączonym wacikiem przemywaj zacieki :)

http://www.amberhouse.pl/...h=76_75_120_123 - przeczytaj opis :)

Suuuper, serdeczne dzieki, sprobuje tym teraz. Mam juz jeden plyn ale mozna go sobie.... Oczka jej nie ropieja ale na skutek tego zatkanego kanalika lzawi jej :cring: A to zdjatko Lusi z tym przebarwieniem

asiulka0889 - 31-01-2010, 19:01

Moja ma coś podobnego :( tydzień temu miała usuwane grudki wet powiedziała że trzeba czasu aby doszło do normy no i mam nadzieje że to zniknie i nie bezie powracać :beated:
mala85 - 31-01-2010, 19:08

ok a więc Axel ma troszkę gorzej ale to już inna historyjka
asiulka0889 napisał/a:
tydzień temu miała usuwane grudki wet powiedziała że trzeba czasu aby doszło

trzymaj rękę na pulsie ...czy wet powiedziała Ci ile czasu ???Axel też miał usuwane grudki i niestety nic nie zniknęło także obserwuj dziewczynkę bo niestety u mnie to temat rzeka "OCZY".

papisia - 31-01-2010, 19:15

anna3678 napisał/a:
Oczka jej nie ropieja ale na skutek tego zatkanego kanalika lzawi jej

Wiem jak to jest. Nelci niedawno również lało się z oka. Pojechałam na sprawdzenie drożności kanalików łzowych i jeden okazał się zatkany. Stosowałam płyn show tech - tylko i wyłącznie.
Mam go od dawna i przemywam nim wielkie ślepia mojej cavalierce - nie ma żadnych zacieków, a oczka są czyściutkie :) Polecam spróbować.

anna3678 - 31-01-2010, 20:38

Lusi sprawdzalismy w tamtym roku wlecie, Pani wet powiedziala ze moze sie odetkac bo niunka rosnie jeszcze i nie nalezy jej bez powodu pod narkoze dawac zeby odetkac. No i czekamy i czekamy i nic.... oczka przemywam ale sie nic nie polepsza i ta plaaaaama :( plynik juz zamawiamy :) dziekujemy za porady ;*
mala85 - 31-01-2010, 22:08

anna3678, takich rzeczy się nie zostawia bo może....zmień weta.
Lekarka powinna od razu interweniować w takich sytuacjach czekanie może pogorszyć sprawę. Ja niestety jestem uczulona na takie gadanie.
Kup sobie taki preparat jaki podała Ci papisia.
A wycieki z jakiegoś powodu się pojawiają i trzeba to leczyć a nie czekać ;]
....u nas nasze oczy wyglądają tak:

i nie czekam bo może samo zejdzie tylko leczymy to.

anna3678 - 31-01-2010, 22:42

jak juz wczesniej sie tym interesowalam, wet argumentowala to tym ze Lusi jest bardzo mlodziutka i wszystko u niej jeszcze rosnie i najprawdopodobniej ten kanalik sie sam przetka, tylko ze Lusi glowa i oczyska urosly a to dalej leci :cring: mialysmy rozne masci z antybiotykiem, i nic, zamowie ten preparacik i bedziemy dzialac.... dziekujemy za porady :)
mala85 - 31-01-2010, 22:57

ale preparat to nie wszystko proponuje abyś skontaktowała się z jakimś specjalistą :)
anna3678 - 09-04-2010, 11:49

Chcialysmy powiedziec ze kanalik lzowy zostal odetkany przy okazji robienia przeswietlenia stawow czyli we wtorek. Mamy kropelki z antybiotykiem a po ich zakonczeniu bedziemy dalej stosowac preparat co nam papisia polecila. Miejmy nadzieje ze bedzie dobrze :-P
damiano - 22-02-2011, 16:57

Mysle ze jakimis kroplami nie zalatwisz sprawy dlatego radze zasiegnac opini specjalisty takiego jak chocby na tej stronie Lecznica
Maleńka - 01-10-2011, 20:47

I jak z oczkami? :) preparat dziala? ;] bo rozwazam zakup :D
labidabi - 12-03-2014, 19:29

O, widzicie. Moja Koko też ma problem z łzawiącymi oczkami i też ma mokrą sierść pod nimi. W następnym tyg. idę z nią do weterynarza po odrobaczenie przed trzecim szczepieniem, więc zwrócę na to uwagę lekarzowi...