forum.labradory.org

Inne zwierzęta - Nowy domownik

kiniusia1730 - 18-02-2010, 13:59
Temat postu: Nowy domownik
Za dwa tygodnie odbieram z hodowli nowego domownika :) , który urzekł mnie swą nietypową urodą oraz urokiem :) Mam troszkę obawy, ponieważ nie wiem jak Daisy na niego zareaguje :( Ale jakoś będziemy musieli sobie dać radę :)
Ale do sedna :) Chciałabym przedstawić wam Naguska :) Cudownego kotka, o nietuzinkowej i ekscentrycznej urodzie. Jest to kot rasy Canadian Sfinks. Wiem, że nie każdemu się podoba, ale ja jestem w nim zakochana :) Nie mogę się już doczekać aż będzie z nami :) Pani z hodowli uprzejmie przesyła mi jego zdjęcia :)

Oto on :) :

olusia23 - 18-02-2010, 15:30

o ja Cie krece ale super :D :D wyglada jak łysolek :) swietny!
Ewelina - 18-02-2010, 15:47

:D Fajny kociak :)
kiniusia1730 - 18-02-2010, 16:36

olusia23, on jest łysy :) :D

A tak szczerze to bardzo się obawiam reakcji Daisy na niego :( Na dworze jak widzi kota to zaraz warczy i szczeka i chce go gonić :bad: . Zobaczymy jak panna Nagusa zaakceptuje.

kejsii - 18-02-2010, 22:00

Spokojnie na pewno się zaprzyjaźnią :) Moi rodzice dostali małego kotka i byłam ciekawa jak to będzie jak przyjedziemy do nich z Brunem czy uda nam sie ich jakoś zaprzyjaźnić i powiem Ci że byłam w szoku początkowo bardziej kot atakował mojego Bruna a ten nie wiedział co sie dzieje bo chciał się z nim bawić aż w końcu zostawiliśmy ich sami sobie i teraz świetnie sie razem bawią kociak sam biega za Brunem i go zaczepia do zabawy a Bruno zachowuje się niczym starszy brat :) Świetnie się razem bawią

[ Dodano: Czw 18 Lut, 2010 ]
A zapomniałam pisać że jest świetny :haha: taki inny :-P A powiedz mi czy ta rasa ma wycinane pazurki bo slyszałam kiedyś że jest rasa kotów którym na stałe obcina się pazury a widze że ten ma jakieś takie łapki jak by bez pazurków .. Ja od dłuższego czasu choruję na brytyjskiego kociaka ale moja córcia by go zamęczyła bo widze co wyprawia z kotem rodziców :-P

kiniusia1730 - 18-02-2010, 22:36

Nie, nie obcina się im pazurków na stałe. Pazurki u tych sfinksów powinno obcinać się co 2-3 tygodnie :)
asiulka0889 - 19-02-2010, 18:21

Mojej sąsiadki suka dobermanka zaakceptowała kota to i twoja też. :) Najpierw ganiała ale potem razem spały i na dodatek kotka potrafiła zdzielić ją łapa :D
kiniusia1730 - 22-02-2010, 11:44

asiulka0889, no właśnie mam nadzieję, że się skumają :) Kociak jest wychowywany z psami więc nie powinno być problemów z jego strony.

[ Dodano: Czw 04 Mar, 2010 ]
No i nie napisałam :( jakoś mi się zapomniało o tym wspomnieć :(

Nagi jest już u mnie od soboty :) Teraz z Daisy to najlepsi kumple :) Choć na początku nie było kolorowo :P

asia030984 - 24-04-2010, 23:50

Świetny kotek :) Wstaw ich wspólne zdjęcia :)
Wymiziaj maluchy od nas ;*

dzionga - 26-04-2010, 19:18

Śliczny kiciuś :*