forum.labradory.org

Żywienie - Mój pies je na siedząco

Czacha - 21-02-2010, 20:15
Temat postu: Mój pies je na siedząco
Czy ktoś z naszego zacnego grona może mi coś wytłumaczyć?!

mianowicie chodzi mi o fakt siedzenia psa przed miską w trakcie jedzenia :(

Słyszałam że nie powinien.. jednak nadal nie doszłam dlaczego, no ale skoro nie powinien, to nie powinien...

więc z uporem maniaka siedzimy, stoimy, zerkamy... ii... podnosimy pupcię Quatrra jak tylko się rozsiądzie nad miseczką.. :beated:

robi się to już powoli nudne... :brick:

więc czy może mi ktoś sprostować tą kwestię??? :)

brahmadaitya - 25-02-2010, 11:26

hahaha:D nie przesadzajmy z tym siedzeniem :) mój Leser może i nie siada jakoś notorycznie przed miską z jedzonkiem ale jak wracamy z wyczerpującego spaceru to potrafi nie tyle siadać co nawet kłaść się przed miseczka :D nie popadajmy w paranoje. wiem ze każdy chce dla swojego psa jak najlepiej ale czasem niektóre zachowania mnie śmieszą. ja np. nie znosze mojego Lesera ze schodów (fakt faktem ze mają tylko 5 stopni), ma miseczke na stojaku, biega jak oparzony po panelach i płytkach :) myśle że nadopiekuńczość też jest niezdrowa :)
Tsunami - 25-02-2010, 11:59

brahmadaitya napisał/a:
biega jak oparzony po panelach i płytkach

Z tego to akurat bym się nie cieszyła ;]

Ewelina - 25-02-2010, 11:59

Yoko jada na leżąco i na siedząco :D a oto dowód:

brahmadaitya - 25-02-2010, 12:11

Tsunami napisał/a:
brahmadaitya napisał/a:
biega jak oparzony po panelach i płytkach

Z tego to akurat bym się nie cieszyła ;]

no nie ciesze się ale on jest nie do ogarnięcia jak wpadnie w wir zabawy :D

Czacha - 26-02-2010, 22:30

dzięki za info, :)
nie popadam w paranoję.. zasłyszałam i zastanawiałam się czy to ma jakiś wpływ..

a co do schodów.. my naszego znosimy... bo jest ich sporo :( więc ponieważ mają skłonności do choroby stawów nie chcę go nadwyrężać dopóki jest mały, myślę że za miesiąc to już nie będę miała na to siły :-P

troskliwa - 26-02-2010, 22:44

moj poprzedni pies sznaucer olbrzym kiedy nie bylo stojaka na miski kladl sie miske mial miedzy lapami i tak jadł Abi ma stojak wiec miski ma na wysokosci pyska i jada na stojaco dopiero u Yoko na zdjeciu zobaczyłam ze psy moga jadac na siedząco