forum.labradory.org

Zdrowie Labka - Bydgoszcz: polecani weterynarze

Orion - 15-03-2008, 19:57
Temat postu: Bydgoszcz: polecani weterynarze
Witam wszystkich forumowiczow.
Jestem właścicielem 15-to tygodniowego labradora i mam pytanie do osob z Bydgoszczy:
Czy jesteście w stanie polecić mi jakiegoś porządnego weterynarza??
Jestem trochę załamany bo okazuje się, że nasz drugi wet popełnił spory błąd prowadząc naszego szczeniaka i nie wiemy gdzie szukać następnego :( .
Pomożcie!!!

dewuska - 15-03-2008, 20:01

Orion, na innym forum polecają:
Klinika Weterynaryjna "FILA"
Jarosław Michalski
ul. Grobla 15
85-305 Bydgoszcz
te. 052 373 04 91

AniaCz. - 15-03-2008, 20:55

A ja polecam klinike Centrum.Filia znajduje sie na ul.Marcinkowskiego i jest czynna od godz.15-22.Glowny oddzial kliniki znajduje sie na ulicy Belzy jest czynny 24 godz/dobe.
Orion - 15-03-2008, 22:37

AniaCz. napisał/a:
Glowny oddzial kliniki znajduje sie na ulicy Belzy jest czynny 24 godz/dobe.

Tam chodziliśmy z psiunkiem na samym początku ale dość szybko zrezygnowaliśmy z usług tej kliniki z powodu niskiej jakości usług.

Salerno - 15-03-2008, 23:41

Ja polecam Korę (nie wiem na jakiej ulicy) ale postaram się dowiedzieć niedaleko krytego lodowiska (które kiedyś tam było). Mój jamniczek tam leżał i naprawdę porządnie się nim zajęli. Jest tez wet na Curie-Skłodowskiej gdzie chodzimy na szczepienia itd. tez warty polecenia. Jak znajde książeczkę mojego jamnika to napiszę Ci dokładne dane.
AniaCz. - 15-03-2008, 23:45

treść usunięto - pomówienie - art. 212 k.k.
Salerno - 15-03-2008, 23:49

A ja polecam ponieważ tam wyleczyli mojego psa, który zdychał. Fakt jest drogo ale skutecznie i obsługa jak na moje była zadowalająca szczególnie w takich sytuacjach jak byłam ja i moja mama.
Orion - 16-03-2008, 00:11

Tomi - 16-03-2008, 00:13

AniaCz. - 16-03-2008, 15:48

Orion, nie wiem byc moze trafiles na nieodpowiednia osobe.Jesli chcialbys sie umowic do dr Parzeckiego to wystarczy zadzwonic i umowic sie na wizyte.Ja bylam ostatnio zeby wyrobic paszport i zaszczepic sunie.Nikt mnie nie popedzal zeby sie mnie jak najszybciej pozbyc, wrecz przeciwnie pogadalam sobie dosc dlugo z pania na temat calej akcji czipowania i pobierani krwi zeby sprawdzic przeciwciala na wscieklizne.
zoja - 11-10-2008, 23:41

zgadzam sie w 100% z Orionem!!Tych którzy chcą sie lansować na super pańców swoich pupili w szpanerskiej klinice z plazma w poczekalni zapraszam. sama myślałam ze bedzie to zbawienie dla mnie super specjaliści i sprzet diagnostyczny a okazalo sie ze wszyscy zabiegani, zwierze trafia z wizyty na wizyte do innego lekarza, który nie potrafi pomóc, młoda kadra nawet jak ma wiedze ze studiów to i tak Dr.-Szef mówi im co maja robic jaki antybiotyk podac, jakie leczenie zastosowac-porażka, jak ktos tam długo chodzi ze zwierzakiem i jest bystry do wiele zobaczy, ta klinika naprawde traci przy blizszym poznaniu ]:) mojemu kotkowi i tak nie umieli pomóc. Uciekałam stamtad gdzie pierz rosnie gdy jako badanie diagnostyczne chcieli go rozciac i poogladac sobie narzady....( wiem ze takie badanie sie stosuje-laparotomia diagnostyczna, ale juz w ostateczności, gdy naprawde nie wiadomo co jest zwierzakowi, mało tego musi byc on w stanie przerobic narkoze, a moj kot nie był bo miał bardzo złe wyniki wątroby..) :doubt: Jak przypomne sobie ile wycierpiał mój kochany kotek to chce mi sie płakać :cring: wiec przestane pisac.....

[ Dodano: Nie 12 Paź, 2008 ]
Mój Ranking:
1. Lecznica dr. Bernackiego w Łochowie
2. Lecznica na Błoniu-ta koło policji
3. Glinki- Dr. Judek
4. Centrum na Bełzy
5. Przychodnia osiedle Leśne
6. Klinika Kora

szczególy mogę podac na życzenie

Kazik - 12-10-2008, 13:11

Ja polecam Pana Rafała Bernackiego z Łochowa.
Pełen serwis - na telefon konsultacje, jak coś złego to można nawet na noc pojechać.
Pewnie że to nie jest w mieście pod bokiem, ale jak się przekonałam o "standardach" Kory na Moniuszki - z wielkim szacunkiem, dla Tych, Którym pomogoli - ale już tam nie pójdę.
Megan miała zapalenie spojówek, to mi powiedzieli,że mój pies już tak ma i nic się z tym nie da zrobić. A Pan Rafał jednym lekarstwem wyleczył mi psiurę za pięć złotych.
Jak miała sterylkę to nawet anestezjolog był przy zabiegu.
Co ciekawe za wizyty nic nie płacę, tylko jak coś przepisze. Nie wydziwia z jakimiś lekami bez potrzeby - jak Megan strasznie gubiła sierść to w Korze kazali dać tabletki... jakieś tam, a Pan Rafał polecił siemie lniane i po sprawie.
Na zęby w Korze polecali jakieś drogie pierońsko kości - szczoteczki, i też nie wiadomo czy nie z domieszką kurczaka-Meg ma alergię - a Pan Rafał mówi - marchewka surowa, tam nie ma kurczaka!!! :)
Od niedawna ma też w przychodni wagę, no i karmę można u Niego kupić.... Oj długo mogłabym opowiedać. Poza tym że jest bardzo przystojny i utrzciwy.... i same naj naj.
Polecam, nawet na pieszo, a pójdę do Niego.
adres: Rafał Bernacki, ul. Dębowa 31 Łochowo. tel 502 71 57 57, 052 582 86 76

zoja - 12-10-2008, 16:44

Wszystko sie zgadza, co pani napisała, Pan Rafał to cudowny czlowiek, mądry, rozważny, wszystkie decyzje co do leczenia są przemyślane a nie pakowanie w zwierze drogich leków, mój kotek np. zamiast kolejnego antybiotyku jak to bywało w innych przychodniach u pana Rafała dostawal zastrzyk z witaminami.
Jak uciekłam z Bełzy do pana Rafała to pierwsze co kazał odstawić niektóre zastrzyki, np. tam dawali mu 3 zastrzyki na raz antybiotyk,lek przeciwwymiotny i Metacam- lek przeciwzapalny, który bardzo niszczy żołądek- a moj kot miał ogromny stan zapalny żołądka co widzieli specjaliści z Bełzy na USG-porażka szkoda gadać :-o
Tak jak poprzedniczka mogłabym wymieniać zalety leczenia u DR.Bernackiego bez końca ;*
Jeśli tylko dysponujecie samochodem to proszę się nie zastanawiać...popołudniami w Łochowie, a do południa w schronisku na Osowej Górze.

Kazik - 12-10-2008, 18:36

zoja :) się wydawało że tu na forum nie mówimy sobie "PAN" i "PANI"
maa821 - 13-10-2008, 21:28

labradorka - 13-10-2008, 21:53

O 'Korze' słyszałam całe mnóstwo złych opinii, kiedyś dawno byłam tam z kotem i niestety też się zawiodłam, dlatego wolę nie ryzykować;))
a dziś byliśmy na Błoniu w przychodni obok Policji-bardzo pozytywne odczucia. Miła pani weterynarz, wszystko ładnie opowiedziała, dała dużo dobrych rad i zrobi wszystko, żeby wyleczyć Molkowe drożdżaki w uszkach :) także maa821, łączymy sie w bólu z chorymi uszkami^^ kolejny plus-ceny mają niewygórowane w porównaniu do innych lecznic.;)) także polecam. Minus-długo staliśmy w kolejce.

AniaCz. - 14-10-2008, 14:52

zoja napisał/a:
Tych którzy chcą sie lansować na super pańców swoich pupili w szpanerskiej klinice z plazma w poczekalni zapraszam.

Prawie spadlam z krzesla po przeczytaniu tego zdania. Bez komentarza!
Ja Kore odradzam w 100%.
Dla mnie najlepsi weterynarze sa niestety juz tylko w Toruniu. Pracowali kiedys w tej "szpanerskiej"wg zoja, lecznicy. Teraz maja wlasna klinike, ktora miesci sie w Toruniu. Nazywa sie "Salus".Polecam. :)

novati - 14-10-2008, 15:05

Kurcze my z Chrupkiem chodzimy co centrum na Bełzy byliśmy 2 razy pan dr szef zapisał mu antybiotyk przeciwbólówki i osłonówki ale jak Chrupkowi nie przejdzie to zgłosimy sie gdzieś indziej. :(
AniaCz. - 14-10-2008, 19:12

novati, chyba zle zrozumialas mojego posta. Jesli chodzi o Bydgoszcz to ja polecam klinike Centrum. Napisalam bez komentarza, poniewaz nie moge czytac tego co napisala zoja. Ja chodze do weta leczyc psa. To, ze klinika jest zrobiona na wysokim poziomie to dla mnie zaleta i swiadczy o tym, ze na klientow nie moga narzekac. A skoro duzo osob chodzi ze swoimi pociechami to znaczy, ze warto.
agus - 18-10-2008, 10:45

Nie wiem co myslec o waszych opiniach odnosnie Kory ,ja mieszkam w fordonie i mam na Skarzynskiego gabinet i tem leczylam moja ukochana Sonie polecam bardzo mocno pania Lidie Sobiech cudowna osoba walczyla o zdrowie Soni calymi silami wszyscy w klinice robili co mogli trwalo to 4 tygodnie nie udalo sie jej wyleczyc bo wysiadly jej nerki ale to nie znaczy ze ktos tam czegos nie zrobil czy nie dopilnowal ona miala tam cudowna opieke i z Tango tez bede chodzic do naszej pani doktor ,nie wiem dlaczego tak zle oceniacie ta klinike nie mam auta by jezdzic gdzies z psem po innych lecznicach nie oceniajcie pochopnie ... :(

[ Dodano: Sob 18 Paź, 2008 ]
Ciagle czytam ze slyszeliscie tylko zle opinie a moze idzcie tam przekonajcie sie sami jak tam jest a nie sluchajcie innych...

Kazik - 18-10-2008, 11:30

agus, moja opinia o Korze jest moja, mam nadzieję że pomagają zwierzetą i ich właścicielom. Mi osobiście pomogli poznać Panią Maję Mikuć - behawiorystę z Torunia - za co jestem Im niezmiernie wdzięczna.
Mieszkam niedaleko Moniuszki i często tam przechodzę, widzę że jest zawsze pełno ludzi - zatem cieszą się dobrą opinią..... ale nie moją.
Ja mam złe z Nimi doświadczenia. Ale zaznaczam, każdy musi znaleźć swojego opiekuna weta, któremu zaufa i wówczas wszyscy będą szczęśliwi. Ja mam "mojego" Pana Rafała.
Myślę że ten temat nie ma służyć abyśmy osądzali od czci i wiary jednych a wychwalali innych, tylko żeby pomódz ewentualnie komuś znaleźć lecznicę, podpowiedzieć w rosterkach.
Swoją oceną nie chciałam nikogo obrazić.

agus - 18-10-2008, 11:47

Dzieki za szczera odpowiedz ja na Moniuszki zawozilam Sonie i siedzialam z nia calymi dniami w weekendy wszyscy byli tam wspaniali ale doktor Lidia bardzo sie zaangazowala to lekarka z powolania ...
zoja - 23-10-2008, 23:29

Choćby AniaCz. spadła z 5 krzeseł ja mojego zdania co do kliniki Centrum nie zmienie. Po tak wyspecjalizowanej klinice i najlepszych lekarzach w regionie jak pisze spodziewałam sie czegos więcej...zostawiłam tam w ciągu 1miesiąca 1000zł. a i tak mi nie pomogli! :bad: Swojego weta mam w Łochowie Dr. Bernackiego i polecam go wszystkim, którzy szukają zaufanego lekarza dla swoich ukochanych psiaczków :haha:
Kazik - 24-10-2008, 13:06

Jak czytam że jeździmy w dużej grupie do Pana Rafała - to aż się uśmiecham, nigdy nikogo z labem nie spotkałam, ale jak sie kiedyś zjedziemy - to się pewnie zdziwi że się wszyscy "znamy"
Za parę dni pewnie będę u Niego to pozdrowię od Was wszystkich :)

zoja - 24-10-2008, 17:13

Kazik ja nie mam labradora na Waszym forum jestem gościnnie a propo tematu-Weterynarz w Bydgoszczy, wiosną u Pana Rafała leczyłam kota byłam u niego wtedy średnio 2-3 razy w tyg. i widziałam nie jednego labka
mTa22 - 09-05-2009, 13:04

ja także polecam klinikę weterynaryjną FILA na ulicy Grobla. Profesjonalna i miła obsługa, dotyczy zarówno psa jak i królika, a nawet rodzinnego kota tam prowadzają. Zawsze jest kilku lekarzy. Naprawdę POLECAM!!!!
agus - 26-10-2009, 14:38

...........
Treść usunięto
Wpis narusza art. 212 k.k.

Wena - 26-10-2009, 15:49

agus na przylesiu jest lecznica ale ja jeszcze tam nie byłam
agus - 26-10-2009, 16:42

A gdzie Ty jezdzisz do weterynarza bo ja nie mam auta i szukam jakiejs w fordonie...
Wena - 26-10-2009, 19:38

agus ja natęczas chodzę do kory w fordonie na pieszko (chodzę tylko na szczepienia i takie tam) na poważny zabieg - typu sterylka pojadę do wskazanego przez Kazik do zielonki, jeśli masz problem z dojazdem gdziekolwiek w bydgoszczy daj znać zawizę cię po godz.16 jestem z reguły dyspozycyjna na pw mogę podać tel. kontaktowy pozdrawim
AniaCz. - 27-10-2009, 15:07

Wena, jesli masz na mysli lecznice na Przylesiu o tej samej nazwie to szczerze odradzam! Chcieli uspic mojej znajomej psa poniewaz podobno mial nowotwor. Kazalam jej pojechac do moich weterynarzy do Torunia i okazalo sie, ze to poprostu wielki ropien ktorego poprzedni wet wlasnie z tej lecznicy nie potrafil prawidlowo zdiagnozowac. Pies zyje i ma sie dobrze i pomyslcie sobie ze juz by go nie bylo gdyby zawierzyla wetom z tej lecznicy. Brak slow. :bad:
Wena - 27-10-2009, 19:52

tak to chyba tak się lecznica nazywa - jak pisałam jeszcze tam nie byłam, dzięki za ostrzeżenie
kris-jamol - 17-02-2010, 17:54

Ja ze swojej strony najbardziej polecam dra Judka (klinika na Glinkach). Był pierwszym, który pomógł suni, a do tego uczciwie przyznał, że sam jej do końca nie wyleczy i wysłał nas na szczegółowe badania do dra Słodkiego. Ten też jest dobrym fachowcem, ale płaci się słono i zawsze są kolejki.

Natomiast przy wizytach kontrolnych u dra Judka nigdy nie musieliśmy czekać. A do tego dał nam ostatnią porcję leku, który nie jest już w Polsce dostępny; zdaje się że jad z tarantuli, który sporo ulżył Pumie.

Może i odkopałem stary temat, ale chcę się panu doktorowi chociaż w ten sposób odwdzięczyć. Piesek ciągle żyje i ma się dobrze :)

Sophie - 21-07-2010, 11:33

Ja osobiście chodzę do Weterynarza w Schronisku.
Jest tam bardzo miły, sympatyczna Pani Weterynarz, gdzie podejście do zwierząt ma doskonałe.

Grunwaldzka 298
Tel; 052 372 21 30, 052 349 03 90

agus - 22-07-2010, 09:54

My chodzimy do kory bo tam poznalam wspania pania weterynarz Lidie i tylko ona jak trzeba leczy Tangusia :-P
Sophie - 22-07-2010, 11:25

agus - 22-07-2010, 12:53