| |
forum.labradory.org
|
 |
Hyde Park - Imię do bierzmowania
Paulinna - 06-05-2010, 14:22 Temat postu: Imię do bierzmowania Jakie wzięliście sobie imię do bierzmowania? Ja muszę się zdecydować do 17.00 bo mam spotkanie
Patrzyłam patronkę zwierząt i była Diana i Agata...
Ally - 06-05-2010, 14:27 Temat postu: Re: Imię do bierzmowania
| Paulinna napisał/a: | Jakie wzięliście sobie imię do bierzmowania? Ja muszę się zdecydować do 17.00 bo mam spotkanie
Patrzyłam patronkę zwierząt i była Diana i Agata... |
o rany. Kiedy to było
Ja mam Katarzyna, zawsze mi się podobało. U nas często były wybierane imiona gdzie nie trzeba było się duzo uczyć
dzionga - 06-05-2010, 14:28
Ja mam Karolina
Patronka ruchu czystego serca i młodzieży
Zginęła w wieku 16 lat śmiercią męczeńską.
[ Dodano: Czw 06 Maj, 2010 ]
| Ally napisał/a: | Ja mam Katarzyna, zawsze mi się podobało. U nas często były wybierane imiona gdzie nie trzeba było się duzo uczyć |
a ja mam właśnie tak na imię,ale pierwsze xD
Paulinna - 06-05-2010, 14:52
Chyba wezmę Klaudia Znalazłam coś takiego:
,,Liczba imienia Klaudia równa jest dziewięć. Dziewiątka oznacza ludzi, których ambicje sięgają wysoko i którzy budują swoje kariery, nie przejmując się tym, co powiedzą ich rodzice i nauczyciele."-i to mi się podoba Jeszcze tylko muszę poszukać życiorysu św. Klaudii
Ally, moja mama ma na imię Kasia
dzionga, moja siostra to Karolina
dzionga - 06-05-2010, 15:08
Paulinna, późno macie bierzmowanie
Ja miałam 17 marca w zeszłym roku xD,ale miałam tremę
Paulinna - 06-05-2010, 15:18
Ja w ogóle to mam bierzmowanie 18 maja ale na dzisiaj muszę podjąć decyzję... I mam egzamin- boję się trochę bo mnie jest jeszcze tak że za różne działalności w kościele dostaje się podpisy, a ja tych działalności mam niewiele i boje się że ksiądz będzie mnie dużo pytał przez to
dzionga - 06-05-2010, 15:36
W naszej parafii zdawaliśmy pytania i musieliśmy chodzić co tydzień do kościoła i raz w miesiącu do spowiedzi. dostaliśmy karteczki i tam ksiądz się podpisywał
Najtrudniejsze były pytania,bo nie raz mieliśmy bardzo dużo ich do nauczenia się.. Zawsze miałam taka tremę że źle się nauczyłam lub czegoś zapomnę,a gdy byłam pytana to odpowiadałam jak w zegarku słowo w słowo
Paulinna - 06-05-2010, 16:16
| dzionga napisał/a: | W naszej parafii zdawaliśmy pytania i musieliśmy chodzić co tydzień do kościoła i raz w miesiącu do spowiedzi. dostaliśmy karteczki i tam ksiądz się podpisywał
| U mnie też tak było w tamtym roku Jednak wybrałam imię Joanna bo o Klaudii jest jakoś dziwnie napisane... A Joanna to patronka rodzin i lekarzy, obrońca życia
skrzacik123 - 06-05-2010, 16:20
ja mam imię Patrycja a dlaczego to nie wiem jakoś tak mi się zawsze podobało ale teraz jak bym miała mieć jeszcze raz bierzmowanie to bym wzięła imię maja
AnTrOpKa - 06-05-2010, 16:29
| dzionga napisał/a: | Ja mam Karolina |
A ja mam Lidia z bierzmowania. Dlaczego? Bo mama czasami tak do mnie mówi, nie wiem czemu
| dzionga napisał/a: | W naszej parafii zdawaliśmy pytania i musieliśmy chodzić co tydzień do kościoła i raz w miesiącu do spowiedzi. dostaliśmy karteczki i tam ksiądz się podpisywał |
Jak dla mnie to takie bez sensu. Każą na siłę chodzić, czegoś się uczyć... A przeciez kazdy kto wierzy, to jego wewnetrzna sprawa jak do tego podchodzi. Tak myśle..
asiulka0889 - 06-05-2010, 17:03
a ja zdecydowałam się na Bernadettę nawet całą książkę przeczytam o niej
asia030984 - 06-05-2010, 17:36
Ja to bierzmowanie miałam dawno temu Wybrałam imię Ida, bo nietypowe, też coś czytałam na temat patronki, ale po takim czasie zapomniałam
Ewelina - 06-05-2010, 17:40
Ja mam Oliwia
Mistic - 06-05-2010, 17:45
W mojej rodzinie jest zwyczaj, ze dziewczyna bierze imię po mamie a chłopak po tacie. Ja też postapiłam zgodnie z tym zwyczajem i na trzecie imię mam Małgorzata
AnIeLa - 06-05-2010, 21:21
Na trzecie imię wybrałam Magdalena, gdy poszłam powiedzieć księdzu stwierdził, że takiego nie, że lepiej jak wezmę Maria Magdalena. Mówię "Proszę Księdza, ale ja już mam Anna Maria, jak wezmę tak jak Ksiądz mówi to będę Anna Maria Maria Magdalena" no i została sama Magdalena
U mnie w Kościele był egzamin, żadnych wypracowań o imionach które wybraliśmy pisać nie musiałam, za to z książeczki do bierzmowania musiałam się uczyć. Wchodzę na egzamin rozmawiam z Księdzem o imieniu, następnie o tym, że już późno (było koło 20.00) a że na następny dzień mam sprawdzian z fizyki, ksiądz zapisał wybrane przeze mnie imię, jakiś wzór na karteczce i podziękował za wizytę. Mówię" Proszę Księdza jeszcze pytanie egzaminacyjne" stwierdził, że tak Go zagadałam, że wyleciało mu z głowy całkiem
olusia23 - 07-05-2010, 10:13
Ja mam Alicja
w sumie mam 3 imiona. Aleksandra Weronika Alicja
dzionga - 07-05-2010, 10:26
olusia23, Także mam trzy imiona
Katarzyna Beata Karolina xD
anna3678 - 11-05-2010, 10:27
Tez mam trzy, Anna Maria Sara
clicers87 - 11-05-2010, 11:47
My z bratem wzięliśmy imiona po Dziadkach.
orlosia - 08-06-2010, 21:55
Tez mam trzy P
Małgorzata Dagmara wiktoria ...
półkosicoła wzieło to imie
Szyna1322 - 21-12-2010, 21:26
Ja wybrałam Beatrycze
agata01510 - 21-12-2010, 23:56
| Paulinna napisał/a: | | Patrzyłam patronkę zwierząt i była Diana i Agata... |
Moje imiona to Agata,Joanna,Karolina miałam mieć na imię Bernadetta,ale że urodziłam się 3 lutego,a 5 lutego są imieniny Agaty,więc rodzice postanowili,że będzie Agata,Joanna i tak się złożyło,że 3 lutego mam urodzinki,a 5 lutego imieninki,jeśli chodzi o bierzmowanie to zastanawiałam się nad Karoliną i Kingą,ale wybrałam Karolinę.
Co do Agaty i jej patronatu nad zwierzętami to ja chyba faktycznie mam dobrze dobrane imię,bo zwierzęta to moje życie,bardzo,bardzo je kocham...
iness8@o2.pl - 22-12-2010, 09:25
Ja w ogólnie nie chodziłam na spotkania, nie miałam egzaminów ,a podpisy z kościoła...no cóż inaczej to załatwiałam W ogóle to ja do tego podchodziłam tak ,że jak mnie tutaj nie dopuszczą to pojadę sobie na plac trzech krzyży i tam mnie wybierzmują
Na trzecie imię mam Julia. Wstyd się przyznać ale nie patrzyłam na jego znaczenie tylko po prostu to imię mi się podobało ,a że nagle miałam podjąć decyzje to było niech będzie Julia. Nie zastanawiałam się przez cały okres ''przygotowań'' boże co to ma być za imię ,tak jak moje koleżanki. PO prostu stanęło na tej Julii i koniec Mama mówiła ,że trzeba było sobie wziąć imię po babci (jej mamie) - Natalia. Ale moje babcia nie lubi psów ,a Ina i Puma to już w ogóle potffory wiec powiedziałam ,że nie
Na drugie imię mam Katarzyna.
mibec - 22-12-2010, 09:29
Ja mam Patrycja, ale ja tez nie przywiazywalam do tego wagi... rodzice mi powiedzieli, ze jak bede po bierzmowaniu to oni sie nie beda wtracaj w sprawy mojej wiary, badz jej braku, wiec zalezalo mi, zeby miec to jak najszybciej z glowy - taki ze mnie diabelek
agata01510 - 22-12-2010, 11:25
| mibec napisał/a: | taki ze mnie diabelek |
Mnie też zależało na to,by mieć to z głowy
effcyk - 25-12-2010, 15:09
Moje imie z bierzmowania to Łucja bo mi się spodobało i tak zostało pamiętam, że w kościele królowały imiona Oliwia, Anastazja a najwięcej to było Wiktorii
|
|