|
forum.labradory.org
|
|
Seksuologia i rozród - Nieudana sterylizacja? Suka znów ma cieczkę
Jaffa - 17-05-2010, 09:31 Temat postu: Nieudana sterylizacja? Suka znów ma cieczkę moja suczka kilka mies. temu przeszła sterylizacje. niby wszystko dobrze, ładnie się zagoiło itp. jednak za jakieś 3 tyg gdyby nie operacja miałaby cieczkę i zaczął się problem.
znowu wszystkie psy na potęgę chcą ją kryć jakby miała mieć cieczkę:/
czyżby operacja nie do końca się udała? czy może psy nie patrzą na to czy wysterylizowana czy nie (bo domyślam się że potrafią to wyczuć) tylko jedno im ciągle w głowie ??
Ewelina - 17-05-2010, 10:15
Jaffa, Jestem zdziwiona, że wet przeprowadził sterylizację przed samą cieczką!Odpowiedni czas do wysterylizowanie suni to 3 miesiące po cieczce.To jest najlepszy okres po występuję wtedy tak zwana cisza hormonalna.Możliwe, że został odprysk jajnika i twoja sucz będzie miała cieczkę.Obserwuj ją dobrze i napisz mi jeszcze kiedy ona miała zabieg?
gwiazdka - 17-05-2010, 10:30
Ja też jestem w szoku ,że przeprowadził zabieg... My czekaliśmy 3 miesiące po .. i tak powinno być.. bo wtedy mi tłumaczył wet.. ,że organy są większe .. nabrzmiewają i jest łatwiej przeprowadzić taki zabieg ..hym... nie wiem co ci doradzić bo kompletnie się na tym nie znam... ,ale co do tego ,że psy małą atakują to chyba normalne... miejmy nadzieję ,że nie jest tak jak piszę Ewelina, .. Moja sucz jest już prawie rok po zabiegu a niektóre psy i tak za nią ganiają.. też Mi się to wydawało dziwne.. ,ale to już chyba taka psia natura nie wiem
Ewelina - 17-05-2010, 10:35
Zgadzam się że niektóre psy skacza na wysterylizowane sunie, ale nie powinno to być aż tak nachalne dlatego zapytałam się kiedy miała sterylizację, bo czasami przez dłuższy czas psy coś wyczuwają w suni co stymuluję je do takich zachowań gorzej jak adoratorzy czekają pod domem wtedy to już nie jest normalne
Jaffa - 17-05-2010, 10:35
e.... tylko że napisałam że kilka miesięcy temu miała zabieg... dokładnie 3,5mies. po ostatniej cieczce
Ewelina - 17-05-2010, 10:39
Jaffa napisał/a: | . jednak za jakieś 3 tyg gdyby nie operacja miałaby cieczkę i zaczął się problem.
| to ja źle chyba przeczytałam?
gwiazdka - 17-05-2010, 10:42
Ewelina, he he tak to nie miałam ,ale czasami atakują małą nawet nachalnie :-/ a raz się zdarzyło ,że pies po kastracjii się do niej dobierał
Ewelina - 17-05-2010, 10:44
gwiazdka, No to już trzeba wtedy atakować i bronić cnoty nawet jak wszystko usunięte
gwiazdka - 17-05-2010, 10:50
Ewelina, zara nie lubi ogólnie jak psy ją atakuja.. bo ona chce się bawić a one jej przeszkadzają... he he czasami już widze ,że bidulka ma dość.. to mówie właścicielowi ,żeby zabrał psa.. bo nawet o nią się boję.. jak np.ostatnio 60 kg bernardyn skakał na nią.. to przecież takie bydle to może jej krzywdę zrobić.. z tylnimi łapkami... chociaż już się mała nauczyła ,że jak jes atak to ona siada na tyłek albo jak już naprawde się wkurzy to szczeknie ,albo warknie.. bo w końcu ile można
Ewelina - 17-05-2010, 10:53
No my miałyśmy kiedyś takiego znajomego labka co skakał na naszą zawsze go sciągałyśmy z niej, ale kilka razy wystarczyło i przepuklina gotowa
gwiazdka - 17-05-2010, 10:57
Ewelina, no dokładnie... ja też ostatnio spotkałam taka kobiete w parku z labkiem... ktory wazyl chyba z tone szok.. i taki byl natarczywy ,że mowie do tej kobiety ,ze to lekka przesada ... a ona mi na to aa bo on ma 7 lat i nigdy nie był dopuszczany ... no to po tym to już nie byłam zdziwiona.. ale zszokowana... nie mogłam zabrać małej od niego.. tak jakby conajmniej cieczke miała...
Ewelina - 17-05-2010, 11:04
Tak biedny pies pewnie mękę straszną przeżywa właścicielka powinna w celibacie pożyc przez 7 lat Po co takiemu jajca nie rozumiem ludzi!Moja teściowa tak samo meczy siebie i psa dopuścić nie zamierza ach...
gwiazdka - 17-05-2010, 11:09
Ewelina, tak jak mówisz... i ona potem jest zdziwiona ,że jej pies atakuję wszystko co napotka... biedny .. ale nie którym ludzią nie da się nic przetłumaczyć...
Ewelina - 17-05-2010, 11:10
Oj nie da
olusia23 - 17-05-2010, 11:36
u nas tez podobny problem, nie wiem z czym to zwiazane. Nutka miala sterylizacje przed pierwsza cieczka. co prawda nie biegaja za nami pieski na spacerku itd. ale podczas zabawy z psami, pieski sa bardzo zainteresowane Nutka, czasem nahalnie skacza na nia, co mnie dziwi...kilka razy sie zdarzylo ze wracala z podrapanym brzuszkiem do domu.
AnTrOpKa - 17-05-2010, 12:03
olusia23, u nas jest tak samo Na Hexę ciągle natarczywie skaczą... bywa że dwa naraz Naprawde, wystarczy że wejdę z nią na wybieg i już sie zlatują i od razu kopulacja.. i to po sterylizacji.. bezsensu
olusia23 - 17-05-2010, 12:05
AnTrOpKa, moze tyle sexapilu maja w sobie
gwiazdka - 17-05-2010, 12:07
dziewczęta tak jak olusia23, mówi ten sexapil robi swoję w koncu coś po mamuśkach mają
asiulka0889 - 17-05-2010, 15:59
mojego wujka rottweiler też jest jakiś nie wyżyty bo tylko kiedy zobaczy moją to się zaczyna kopulacja z jego strony na szczęście tylko wujka pies tak robi bo z resztą to biega szczęśliwa
troskliwa - 17-05-2010, 16:05
co do czasu zabiegu to czy liczycie caly cykl czyli 21 dni cieczki i te dwa miesiace czy dwa miesiece po skonczonej cieczce , trzeba pamietac tez ze drobne infekcje w tej okolicy i problem z gruczołami moze byc bodzcem do napastliwego obwachiwania przez psa ,Abi ktotko po sterylizacji tez sporadycznie jakies pieski probowaly obskakiwac ale teraz totalny spokój
Bora - 17-05-2010, 17:54
Jaffa, jeśli masz podejrzenia że suka ma pozostawione jajniki, albo odpryski, warto wykonać USG. Moja poprzednia suka, po sterylizacji miała cieczki, okazało się, że został mały odprysk jajnika który pracował na tyle silnie, że wywoływał normalne cykle.
Warto, to sprawdzić.
Jaffa - 17-05-2010, 21:00
tak jak troskliwa napisała może to minie więc poczekam jeszcze.
Ale zauważyłam jedną rzecz, jak pies jest z panią i zaczyna kopulować to pani od razu jest wstyd i go zabiera ale jak już z panem to jemu w ogóle to nie przeszkadza od kiedy jest jakieś przyzwolenie na takie bezczelne kopulowanie?
olusia23, Jaffa też już ma podrapany brzuszek a w końcu nie po to była ta sterylizacja
olusia23 - 17-05-2010, 21:28
dzis bylam u weterynarza i przy okazji zapytalam jak to jest, powiedzial mi ze czasem suczki wydzielaja rozne zapachy, moga byc to wszelkiego rodzaju wydzieliny, nawet z ucha.
Jaffa - 17-05-2010, 22:19
ehhh napaleńcy
troskliwa - 18-05-2010, 17:28
Jafa sprawdz moze te gruczoły obejrzyj srom suni czy nie jest podrazniony i poprostu upominaj wlascicieli ze nie zyczysz sobie takich zachowan a panowie no coz moze sa dumni ze ich samiec skacze na suczke i stad takie zachowanie
|
|